Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019

Κατάρ: Σχέδια για αύξηση κατά 64% έως το 2027 της παραγωγής LNG

Από το worldenergynews.gr
Στους 126 εκατομμύρια τόνους αναμένεται να φτάσει έως το 2027 η συνολική χωρητικότητα LNG του Κατάρ, σημειώνοντας αύξηση κατά 64% από τα σημερινά επίπεδα.

Αυτά δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας και Διευθύνων Σύμβουλος της Qatar Petroleum, Saad Sherida Al –Kaabi, ο οποίος στη συνέχεια δήλωσε..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Σ.Ε.Δ.Ε.Π.Α


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
-------------------------------------------------
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 1595/1987 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

                                                                                                      Λυκόβρυση, 25.11.2019


Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η διαδικασία της ηλεκτρονικής διαβούλευσης και των συζητήσεων στις επιτροπές της βουλής, του σχεδίου νόμου για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ και των..

25 ΝΟΕΜΒΡΗ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Από το gsee.gr
Η ΓΣΕΕ απευθύνει κάλεσμα στις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους να στραφούν προς τα συνδικάτα ώστε να ενδυναμώσουν την δυνατότητα παρέμβασής τους τόσο για την προστασία των θυμάτων, όσο και για τη σύμπραξή τους στην πρόληψη των πράξεων βίας.

Ενώνουμε τη φωνή μας με την κεντρική δράση της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για μηδενική ανοχή..

Φαινόμενο του Θερμοκηπίου: Νέα ρεκόρ συγκέντρωσης GES στην ατμόσφαιρα

Από το worldenergynews.gr
Τα αέρια που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου (GES) κατέγραψαν νέα ρεκόρ συγκέντρωσης το 2018 και "καμία ένδειξη επιβράδυνσης δεν είναι ορατή", προειδοποιεί ο ΟΗΕ με την ευκαιρία της δημοσίευσης της ετήσιας έκθεσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Μετεωρολογίας για την συγκέντρωση των GES.

Το σήμα συναγερμού αυτό ενεργοποιείται..

Γ. Φιντικάκης: Πώς αλλάζει ο χάρτης της ενέργειας ως το 2030

Από το energypress.gr
Τα επόμενα 10 χρόνια θα πρέπει να γίνουν στην ελληνική αγορά ενέργειας, όσα δεν έγιναν όλη την τελευταία 30ετία. Κρατικά μονοπώλια θα ιδιωτικοποιηθούν. Έξυπνοι μετρητές ηλεκτρικής ενέργειας θα αντικαταστήσουν τους σημερινούς συμβατικούς, καθιερώνοντας πολλαπλές ζώνες τιμολόγησης στη διάρκεια του 24ωρου, που σήμερα περιορίζονται στο ημερήσιο και το νυχτερινό ρεύμα. Οπτικές ίνες πάνω στο..

Γ. Αρβανιτίδης: Η κυβέρνηση οδηγεί ΔΕΗ και ΔΕΠΑ στο άγνωστο χωρίς πυξίδα

Από το worldenergynews.gr
Η κυβέρνηση έφερε με συνοπτικές διαδικασίες ένα Ενεργειακό Νομοσχέδιο για τη ΔΕΗ, χωρίς να μας καταθέσει το Επιχειρησιακό Σχέδιο για την πορεία της, υπογραμμίζει σε άρθρο του ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης και υπεύθυνος ενέργειας και περιβάλλοντος του Κινήματος Αλλαγής Γ. Αρβανιτίδης για το Ενεργειακό Νομοσχέδιο.

Φέρνει επίσης την «άτσαλη» και περίεργη..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Οι Εθνικά ανεύθυνες ιδιωτικοποιήσεις στην Ενέργεια, η κατάργηση των εργασιακών σχέσεων και οι εργαζόµενοι δύο ταχυτήτων που έρχονται µε την κατάθεση του ενεργειακού νοµοσχεδίου της Κυβέρνησης, δεν αφήνουν κανέναν αδιάφορο.

Ευθύνη όλων των εργαζοµένων είναι να δηµιουργήσουµε..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ


Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενέργειας αποφασίστηκε η κήρυξη δύο 24ωρων επαναλαμβανόμενων Απεργιών στις Εταιρείες του Κλάδου από την Τρίτη 26.11.2019 και ώρα 07.00 π.μ. έως την Πέμπτη 28.11.2019 και ώρα 06.59 π.μ.

Η ΠΟΕ εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της..

Το δρόμο για την εκμετάλλευση της ΠΥΡΚΑΛ Ελευσίνας από τα ΕΛΠΕ ανοίγει η κυβέρνηση

Από το energypress.gr
Το δρόμο για την επέκταση των εγκαταστάσεων των ΕΛΠΕ στο χώρο της ΠΥΡΚΑΛ φαίνεται να ανοίγει η κυβέρνηση, όπως διαφαίνεται από την πρόσφατη απόφαση της υπουργού Πολιτισμού Λ. Μενδώνη να αναπέμψει στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων (ΚΣΝΜ) το θέμα του χαρακτηρισμού ως ιστορικού τόπου του συγκροτήματος της ΠΥΡΚΑΛ στην Ελευσίνα.

Υπενθυμίζεται ότι το ΚΣΝΜ εισηγήθηκε..

Πλήγμα στις Φιλοδοξίες της Κυβέρνησης για Ανάδειξη της Ελλάδας σε Ενεργειακό Κόμβο Μετά την Απόφαση-Σταθμό της ΕΤΕπ

Από το energia.gr
Σοβαρό πλήγμα φαίνεται ότι θα υποστούν οι στόχοι της κυβέρνησης, όπως περιγράφονται στο αναθεωρημένο ΕΣΕΚ-που πρόκειται να δοθεί σε δημόσια διαβούλευση εντός της εβδομάδας- μετά την πρόσφατη απόφαση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) όπως αυτή ανακοινώθηκε στις 14 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με την..

Για το 2021 μετατίθεται η πρώτη ερευνητική γεώτρηση των ΕΛΠΕ στον Πατραϊκό – Η γραφειοκρατία πάει προς τα πίσω το project

Από το energypress.gr
Ο διάχυτος προβληματισμός σχετικά με το κατά πόσον είναι εφικτό να τηρηθεί το επίσημο χρονοδιάγραμμα στις έρευνες των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ) στον Πατραϊκό κόλπο, φαίνεται ότι επιβεβαιώνεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες..