Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

Θανατική ποινή σε ιρανό δισεκατομμυριούχο

Θανατική ποινή σε ιρανό δισεκατομμυριούχο
Δικαστήριο στο Ιράν καταδίκασε σε θάνατο τον ιρανό επιχειρηματία Μπαμπακ Ζαντζανί με την κατηγορία της υπεξαίρεσης

Η δίκη έλαβε μεγάλη δημοσιότητα λόγω του εξέχοντα ρόλο του δισεκατομμυριούχου, ο οποίος είχε βοηθήσει την ιρανική κυβέρνηση να αποφύγει τις κυρώσεις για το πετρέλαιο.

Το ισλαμικό δικαστήριο καταδίκασε τον επιχειρηματία και δυο συνεργάτες του για «διάδοση της διαφθοράς στη γη», ένα μεγάλο αδίκημα και τους διέταξε να επιστρέψουν τα κεφάλαια που καταχράστηκαν από, μεταξύ άλλων, την κρατική Εθνική Εταιρία Ιρανικού Πετρελαίου (NIOC), όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της δικαστικής εξουσίας, Γκολάμ Χοσεϊν Μοζένι Ετζέι ζωντανά στην τηλεόραση.

Οι κατηγορούμενοι έχουν..

Πετρελαιοκίνητα οχήματα: Εκπέμπουν περισσότερους ρύπους σε πραγματικές συνθήκες από ότι στα εργαστήρια


Η ατμοσφαιρική ρύπανση προκαλεί περισσότερους από 430.000 πρόωρους θανάτους κάθε χρόνο στην EE. Ειδικά τα πετρελαιοκίνητα οχήματα, αποτελούν μια από τις κύριες πηγές εκπομπών οξειδίων του αζώτου (ΝΟx). Οι ευρωπαϊκοί κανόνες θέτουν περιορισμούς στην εκπομπή αυτών των ρύπων των αυτοκινήτων, καθώς και στις διαδικασίες δοκιμής.

Ωστόσο, οι μελέτες δείχνουν ότι οι εκπομπές στους δρόμους είναι αρκετά μεγαλύτερες σε σχέση με τις μετρήσεις που γίνονται στα εργαστήρια

Στις 23 Φεβρουαρίου, η επιτροπή Περιβάλλοντος του Ευρωκοινοβουλίου άκουσε τις απόψεις των ενδιαφερόμενων φορέων, πάνω στις προτάσεις για τη βελτίωση των μετρήσεων των εκπομπών των κύριων ατμοσφαιρικών ρύπων από τα αυτοκίνητα.

"Πρέπει να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη στον ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία. Αυτός ο τομέας θα πρέπει να γίνει απόλυτα αξιόπιστος. Και για αυτό το λόγο, οι δοκιμές πρέπει να είναι ξεκάθαρες, απαιτητικές και ανεξάρτητες", δήλωσε η Γαλλίδα ευρωβουλευτής Γκροστέτ Φρανσουάζ (ΕΛΚ).

"Το ΕΚ θέλει να..

«Έρχονται τα ασφαλιστικά δικαστήρια»

«Έρχονται τα ασφαλιστικά δικαστήρια»
Μέτρα για την εξυγίανση και ανάκαμψη της ασφαλιστικής αγοράς, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λόγω και της παρατεταμένης αβεβαιότητας στην οικονομία, σχεδιάζει να λάβει η κυβέρνηση. Για να το καταφέρει αυτό επιχειρεί να βάλει νυστέρι στο σύστημα επιδίκασης και καταβολής των αποζημιώσεων, το οποίο αποτελεί ανοιχτή πληγή και μία από τις μεγαλύτερες αιτίες προβληματισμού των καταναλωτών, αποτρέποντας πολλούς εξ αυτών από την ασφάλιση. Το σχέδιο, το οποίο αποκάλυψε με δημόσια παρέμβασή του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, προβλέπει μια σειρά από σχεδιαζόμενες μεταρρυθμίσεις που θα τεθούν σε διαβούλευση με σκοπό την επίλυση προβλημάτων και την καλύτερη λειτουργία της ιδιωτικής ασφαλιστικής αγοράς, με γνώμονα το όφελος των ασφαλισμένων, των εταιρειών και των εργαζομένων του κλάδου. Πιο συγκεκριμένα: