Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

Μελέτη IENE: "Προοπτικές για την Αγορά Ηλεκτρικών Οχημάτων και Επιχειρηματικές Ευκαιρίες με Ειδική Αναφορά στην ΝΑ Ευρώπη και την Ελλάδα"

Από το energia.gr
Νέα μελέτη που εκδόθηκε υπό τη μορφή κειμένου εργασίας (working paper) από το Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΙΕΝΕ) παρουσιάζει τα συμπεράσματα, τις παγκόσμιες εξελίξεις στην αγορά και τεχνολογία των ηλεκτρικών οχημάτων και αξιολογεί, επίσης, τη δυναμική ανάπτυξης της αγοράς Η.Ο. Η μελέτη, με κύριους συγγραφείς τους Α. Περέλλη και Κ.Ν. Σταμπολή, επικεντρώνεται στην Ελλάδα ως χώρα -αναφορά και επεκτείνεται στους γείτονές της, στην Νοτιοανατολική Ευρώπη

Στην Μελέτη καταγράφονται και περιγράφονται..

Ο EU-OSHA συμμετέχει στο συνέδριο της Αυστριακής Προεδρίας της ΕΕ για τους καρκινογόνους παράγοντες

Από το osha.europa.eu
Τι μπορεί να γίνει για να αποτραπούν οι επιβλαβείς επιπτώσεις των καρκινογόνων παραγόντων στον χώρο εργασίας και ποια είναι τα ζητήματα που ανακύπτουν στον τομέα αυτό;

Στις 24-25 Σεπτεμβρίου, η Αυστριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ φιλοξενεί στη Βιέννη ένα συνέδριο υψηλού επιπέδου με θέμα την Καταπολέμηση του επαγγελματικού καρκίνου. Ομιλητές και συμμετέχοντες, μεταξύ των οποίων πολιτικοί, κοινωνικοί εταίροι και εμπειρογνώμονες του συγκεκριμένου τομέα, διερευνούν..

Το μόνο που επιζητά ο ΟΠΕΚ είναι ο περιορισμός των νέων εξορύξεων πετρελαίου

Από το capital.gr/forbes
Οι τιμές του αργού πετρελαίου και του Brent φλερτάρουν με ιστορικό υψηλό πολλών ετών. Aπό την αρχή του έτους έως και σήμερα, το αργό πετρέλαιο καταγράφει άνοδο 23,47% και το Brent κέρδισε σχεδόν 25,55%. Αυτό που έχει προκαλέσει αυτή την κίνηση είναι το ερώτημα που πολλοί θέτουν καθώς του Τραμπ δεν του αρέσουν καθόλου οι υψηλές τιμές του πετρελαίου και αρκετές φορές έχει τουιτάρει για αυτό το ζήτημα. 

Την περασμένη εβδομάδα ο Τραμπ χρησιμοποίησε..

ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ Α.Ε.

Από το ekeda.gr
Οι εξελίξεις στην Χαλυβουργική φέρνουν άλλη μία φορά τους εργαζόμενούς της στους δρόμους να αγωνίζονται για το μέλλον τους.

Το ΕΚΕ-ΔΑ εκφράζει την οργή του γι’ αυτή την εξέλιξη.  Για  άλλη μία φορά  η οικογένεια Αγγελοπούλου είναι απορροφημένη με ..

ΟΠΕΚ: Επενδύσεις ύψους 11 τρισεκατομμυρίων δολαρίων μέχρι το 2040 στον κλάδο του πετρελαίου

Από το worldenergynews.gr
Επενδύσεις ύψους 11 τρις. δολαρίων θα χρειαστεί ο κλάδος του πετρελαίου μέχρι το 2040 για να καλύψει τη ζήτηση, σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσε ο ΟΠΕΚ τη Κυριακή (23/9).

Ειδικότερα, τονίζεται ότι οι επενδύσεις στην παραγωγή υπολογίζονται σε 8,3 τρις. δολάρια και τα περισσότερα εξ αυτών θα αφορούν..

«Χρυσή» πληρώνει η ΔΕΠΑ στη Shell την καθυστέρηση εξαγοράς της ΕΠΑ Αττικής

Από το worldenergynews.gr
Τόκους 10.000 ευρώ για κάθε ημέρα καθυστέρησης στην ολοκλήρωση της συναλλαγής εξαγοράς του 49% της ΕΠΑ Αττικής πληρώνει η ΔΕΠΑ στη Shell.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του WorldEnergyNews oι τόκοι καταβάλλονται αναδρομικά από τον Μάϊο του 2018 και όχι από τις 13 Ιουλίου που υπεγράφη η συμφωνία μεταξύ των δύο εταιριών. 

Η υποχρέωση της ΔΕΠΑ για την καταβολή τόκων προβλέπεται..

Το 2035 "κλείνει ο κύκλος" της παγκόσμιας ανάπτυξης διύλισης πετρελαίου

Από το worldenergynews.gr
Η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου θα κορυφωθεί στα 104,4 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd) στα μέσα της δεκαετίας του 2030, λίγο πάνω από τα 100 εκατομμύρια bpd σήμερα, καθώς οι νέες τεχνολογίες τείνουν σταδιακά να περιορίσουν τη χρήση πετρελαίου, ανακοίνωσε  η κινεζικής Unipec τη Δευτέρα 24/9/2018.

Η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και των τεχνολογικών αλλαγών, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, σημαίνει ότι..

Οι Aμερικανοί έδωσαν γεωτρύπανο και επιστημονικό προσωπικό στην Τουρκία - Ξεκινoύν άμεσα γεωτρήσεις

Από το pronews.gr
Συμβόλαιο με την εταιρεία Rowan Companies plc έκλεισε ο τουρκικός πετρελαϊκός κρατικός  οργανισμός ΤΡΑΟ για την ανατολική Μεσόγειο με εκτιμώμενη διάρκεια 100 έως 140 ημέρες.

Πιο αναλυτικά, τη διεξαγωγή δύο γεωτρήσεων στη Μεσόγειο συμφώνησε η εταιρεία πετρελαίου της Τουρκίας, TPAO, με την αμερικανική εταιρεία ..