Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Φήμες ή πραγματικότητα ;

Την Πέμπτη το μεσημέρι στο Διοικητήριο της Χειμάρρας  επικράτησε μεγάλη ανησυχία στους εργαζομένους από τη διαρροή φημών ότι το φαγητό για τους εργαζόμενους θα κοπεί από το τέλος του μήνα. 
Παρόλο που ακόμα δεν έχουμε ενημερωθεί αν αληθεύει ή όχι η φήμη, πιστεύω πως δε θα υπάρχει αρνητική εξέλιξη στο θέμα αυτό. 

Η Βιοιατρική, εγκαινιάζει μια νέα εφαρμογή για χρήστες i-phone, που ενημερώνει άμεσα για τις υπηρεσίες της αλλά και και δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να κρατά το πολύτιμο ιατρικό ιστορικό του! Η Βιοιατρική στο κινητό σας!







Ακόμη Μια Πρωτοπορία του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ
Πάντα πρωτοπόρος στον χώρο της υγείας και με απόλυτο σεβασμό στον άνθρωπο, η Βιοιατρική, εγκαινιάζει μια νέα εφαρμογή για χρήστες i-phone, που όχι μόνο ενημερώνει άμεσα για τις υπηρεσίες της αλλά και δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να κρατά το πολύτιμο ιατρικό ιστορικό του μέσα από μια εύκολη διαδικασία.
Μια νέα, πρωτοποριακή εφαρμογή για τους χρήστες i-phone εγκαινίασε η Βιοιατρική. Η εφαρμογή Biomed, σας δίνει τη δυνατότητα να βλέπετε πληροφορίες σχετικά με τις Μονάδες και τις Κλινικές της Βιοιατρικής, εύκολα και γρήγορα.
Μπορείτε επίσης, να δημιουργήσετε το δικό σας ιατρικό ιστορικό στο κινητό σας, απλά σαρώνοντας με την κάμερα του κινητού σας, το ειδικό barcode που βρίσκεται στα αποτελέσματα των εξετάσεών σας, που έχετε παραλάβει, δίνοντάς σας έτσι τη δυνατότητα να βλέπετε ανά πάσα στιγμή (και με τη βοήθεια γραφημάτων), τα αποτελέσματα των εξετάσεών σας.
Πληροφορίες: www.bioiatriki.gr





ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΙΕΣ
Η Βιοιατρική, πάντα στην πρώτη γραμμή της τεχνολογίας, σας εξασφάλισε τη δυνατότητα να έχετε στο κινητό σας το ιατρικό σας αρχείο. Η σύνδεση γίνεται μέσω των iPhones της Apple. Η αποθήκευση των προσωπικών ιατρικών δεδομένων στο κινητό σας, γίνεται με την χρήση της φωτογραφικής μηχανής του κινητού σας, από την έντυπη γνωμάτευση που παραλαμβάνετε από την Βιοιατρική. Στο κάτω αριστερά μέρος της γνωμάτευσης τυπώνεται ένας δισδιάστατος κωδικός (QRBC) τον οποίο "φωτογραφίζετε" με το κινητό σας Στη συνέχεια χρησιμοποιώντας τον κωδικό που αναγράφεται στην κάρτα Υγείας της Βιοιατρικής, αποκτάτε ηλεκτρονική πρόσβαση στις τελευταίες εξετάσεις σας ή και στο σύνολο του ιατρικού σας αρχείου στην Βιοιατρική (παλαιότερες γνωματεύσεις).
Απαραίτητα στοιχεία είναι:
Να έχετε τον κωδικό πρόσβασης (Αριθμός της κάρτα σας ή ζητήστε τον από τη γραμματεία).
Να διαθέτετε σχετικής τεχνολογίας κινητό τηλέφωνο με κάμερα (iPhone).
Να έχετε στα χέρια σας την έντυπη γνωμάτευση.
Με αυτό το τρόπο έχετε στην διάθεσή σας το ιατρικό σας αρχείο, στο κινητό σας σε κάθε ανάγκη. Επίσης μπορείτε να τηρήσετε το αντίστοιχο αρχείο των ανήλικων παιδιών σας! Είναι πραγματικά πολύ χρήσιμο, σε κάθε επίσκεψη σε ιατρό, να έχετε την δυνατότητα της άμεσης αναδρομής στα ιατρικά δεδομένα του παιδιού σας.
Αναζητήστε την εφαρμογή της Βιοιατρικής στο Apple Store με την λέξη κλειδί: Biomed
Οδηγίες Χρήσης
Εισαγωγή των αποτελεσμάτων της/των επισκέψεων σας στην Βιοιατρική με σκοπό την δημιουργία του Ιατρικού Ιστορικού σας, στο τηλέφωνό σας. 
Αυτή η επιλογή σας δίνει την δυνατότητα να έχετε ανά πάσα στιγμή μαζί σας (στο κινητό σας) τα αποτελέσματα των εξετάσεων σας και της εύκολης επίδειξης τους στον ιατρό σας. Μπορείτε να εισάγετε τα αποτελέσματα κάθε επίσκεψης σας ξεχωριστά (Αποτελέσματα Επίσκεψης) ή μαζικά όλα τα αποτελέσματα των επισκέψεων σας από μια συγκεκριμένη ημερομηνία και πίσω (Όλα τα Αποτελέσματα).
Η εισαγωγή των αποτελεσμάτων σας γίνεται με τον παρακάτω τρόπο:
α. Η λήψη των αποτελεσμάτων γίνεται μέσω Internet, άρα ενεργοποιήστε την πρόσβαση Internet (μέσω wi-fi ή 3G) στην συσκευή σας.
β. Πατήστε στην επιλογή Αποτελέσματα Επίσκεψης (για μια μεμονωμένη επίσκεψη) ή στην επιλογή Όλα τα Αποτελέσματα (για μαζική εισαγωγή).
γ. Στο πεδίο: Κωδ. Πελάτη , εισάγετε τον κωδικό πελάτη, ο οποίος αναγράφεται στην Κάρτα Υγείας της Βιοιατρικής που έχετε στην διάθεσή σας. Αν δεν έχετε Κάρτα Υγείας Βιοιατρικής, μπορείτε να την προμηθευτείτε εύκολα και δωρεάν από την πλησιέστερη μονάδα της Βιοιατρικής. 
ΠΗΓΗ:http://www.agelioforos.gr

ΜΙΣΘΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ;;




Πέφτει ο πέλεκυς βαρύς
και ο,τι περισσεύει
στη κλίνη που μας βάλανε
αμέσως το κουρεύει .
Όλα τα πετσοκόβουνε ,
όλα για το καλό μας ,
μεγάλη πέτρα δέσανε
φίλε μου στο λαιμό μας !
.
Φάνης Ξημεράκης 
ΠΗΓΗ:http://ankyr.blogspot.com/

Ερχεται η Αεριοκίνηση των Ι.Χ.




Δυναμικά εισέρχεται η Δημόσια Επιχείρηση Αερίου και στην αγορά αυτοκινήτου, καθώς είναι έτοιμη να υλοποιήσει την εισαγωγή της αεριοκίνησης και στην Ελλάδα, με στόχο την προσέλκυση εταιρειών με μεγάλους στόλους οχημάτων (ελαφρών φορτηγών), τα ταξί και τα φορτηγά, καθώς και τους ιδιώτες καταναλωτές τόσο εκείνους που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο στο σπίτι τους όσο και εκείνους που έχουν ήδη τοποθετήσει συστήματα υγραεριοκίνησης στα ΙΧ τους και μπορούν να μετατραπούν σε φυσικού αερίου.
Το σχέδιο επέκτασης της ΔΕΠΑ αποσκοπεί στην κατά το δυνατόν μεγαλύτερη επέκταση του φυσικού αερίου στην αυτοκίνηση στη χώρα μας με τη δημιουργία ενός αρχικού δικτύου σταθμών ανεφοδιασμού οχημάτων με φυσικό αέριο. Ο σχεδιασμός προβλέπει τη δημιουργία πέντε πρατηρίων στο Λεκανοπέδιο Αττικής για την εξυπηρέτηση των ήδη κυκλοφορούντων οχημάτων, δύο στη Θεσσαλονίκη και από ένα σε Βόλο και Λάρισα.
Η ΔΕΠΑ εκτιμά επίσης ότι η δημιουργία του πρώτου δικτύου πρατηρίων φυσικού αερίου, θα αποτελέσει το βασικότερο κίνητρο για την επέκταση της αεριοκίνησης στην Ελλάδα, ενώ σε συνεργασία με τους εισαγωγείς αυτοκινήτων θα τονωθούν και πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων που κινούνται και με φυσικό αέριο.
Πάντως ο εξοπλισμός για τα πρατήρια φυσικού αερίου στα ΙΧ θα βρίσκεται στην Ελλάδα αρχές Μαΐου και αμέσως θα ξεκινήσουν οι εργασίες τοποθέτησής τους.
Το Σχέδιο Δράσης
Η ΔΕΠΑ A.E. στο πλαίσιο της ανάπτυξης δικτύου πρατηρίων φυσικού αερίου στις πόλεις των Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Λάρισας και Βόλου, προτίθεται να μετατρέψει χωρίς κόστος για τους ενδιαφερόμενους ελαφρά επαγγελματικά οχήματα βενζίνης (μέχρι 3.5 τόνους) σε οχήματα διπλού καυσίμου βενζίνης - φυσικού αερίου θέτοντας κάποιες προϋποθέσεις. Το επόμενο βήμα της ΔΕΠΑ αφορά τα ταξί και, σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη τα στελέχη της ΔΕΠΑ έχουν έρθει σε επικοινωνία με εισαγωγικούς ομίλους αυτοκινήτων, ώστε από κοινού να «επιδοτήσουν» την αγορά καινούριων ταξί, τα οποία καταναλώνουν και φυσικό αέριο.
Οσον αφορά στους ιδιώτες καταναλωτές ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί αν θα επιδοτηθούν και εκείνοι, αλλά είναι βέβαιο πως όσοι ιδιοκτήτες ΙΧ έχουν προμηθευτεί συσκευές υγραεριοκίνησης μπορούν να τις μετατρέψουν, ώστε να καταναλώνουν το φθηνότερο φυσικό αέριο. Ειδικά για τους ιδιώτες καταναλωτές το όφελος για τους χρήστες είναι διπλό, καθώς από τη μία έχουν πάντα διαθέσιμα φθηνά καύσιμα στο σπίτι τους και από την άλλη δεν χρειάζεται να πληρώνουν με μετρητά κάθε φορά που γεμίζουν το ρεζερβουάρ τους. Οσον αφορά στην εγκατάσταση του ειδικού «μετατροπέα» σε σπίτι θα πρέπει να ξεπεραστούν τα νομικά εμπόδια πρώτα, ώστε να δωθεί το «πράσινο φως» για άμεση εγκατάστασή τους σε ιδιωτικούς χώρους.
Η μεγάλη αύξηση στις τιμές των καυσίμων, όχι μόνο εξαιτίας της υψηλής φορολόγησής τους, όπως ισχύει στην Ελλάδα, στρέφει όλο και περισσότερους στην αναζήτηση εναλλακτικών και κυρίως περισσότερο φθηνών καυσίμων. Πάντως σύμφωνα με δοκιμές που έχουν πραγματοποιηθεί σε όλη την Ευρώπη η κίνηση οχημάτων με φυσικό αέριο είναι η πιο οικονομική και καθαρή από όλα τα υπόλοιπα καύσιμα και μάλιστα το Fiat Panda Panda με μόλις 30 ευρώ κατάφερε να διανύσει 720 χλμ. τη στιγμή που τα υπόλοιπα 241 αυτοκίνητα μεταξύ των οποίων υβριδικά αλλά και πετρελαιοκίνητα δεν ξεπέρασαν το όριο των 500 χλμ. στο τεστ που πραγματοποιήθησε η ADAC!
Είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς πόσο μειώνεται η κατανάλωση στα φορτηγά με τη χρήση φυσικού αερίου, καθώς για ένα δρομολόγιο από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη με επιστροφή το φορτηγό χρειάζεται περίπου 450 λίτρα πετρελαίου κάτι το οποίο μεταφράζεται σε 675 ευρώ. Αντίστοιχα το ίδιο δρομολόγιο με φυσικό αέριο θα στοιχίζει στον ιδιοκτήτη του φορτηγού μόλις 120 ευρώ!
Μετατροπές Vs εργοστασιακών μοντέλων
Μόλις τρεις εταιρείες στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται ήδη στις μετατροπές ΙΧ αλλά και ελαφρών φορτηγών με φυσικό αέριο και αφορούν την Autogazline του κ. Γιάννη Αγγέλη και τις ομώνυμες εταιρείες των κ. Αποστόλου Γιώργου και Παναγιώτη Ρόκκα. Ο κ. Αγγέλης μιλώντας στην «ΗτΣ» τόνισε, μεταξύ άλλων, πως οι τιμές για τα σύστηματα αεριοκίνησης στα ΙΧ ξεκινούν από τα 1.500 ευρώ, ενώ στα ελαφρά φορτηγά από τα 1.700 ευρώ. Ωστόσο, το μεγάλο όφελος από τη χρήση φυσικού αερίου βρίσκεται στα φορτηγά, καθώς εκεί καταγράφονται πολύ υψηλές καταναλώσεις και οι διαφορές μεταξύ των τιμών στα δύο καύσιμα είναι κυριολεκτικά τεράστιες.
Ομως θα πρέπει να λυθεί πρώτα το θέμα δημιουργίας των πρατηρίων αλλά και της πιστοποίησης των συστημάτων φυσικού αερίου. Οσον αφορά στο κόστος μετατροπής των φορτηγών με φυσικό αέριο το κόστος ξεκινά από τις 6.000 ευρώ και σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να αγγίξει ακόμη και τις 12.000 ευρώ ανάλογα με τις απαιτήσεις των πελατών. Πάντως η μετατροπή ενός ΙΧ με σύστημα αεριοκίνησης απαιτεί πολύ χώρο και στις περισσότερες περιπτώσεις καταλαμβάνει όλο σχεδόν το χώρο του πορτ-μπαγκάζ.
Η λύση των διαθέσιμων χώρων για ΙΧ με φυσικό αέριο έρχεται μόνο από τα εργοστασιακά μοντέλα στα οποία συνήθως έχουν τοποθετηθεί οι φιάλες αερίου στο πάτωμα, με αποτέλεσμα να υπάρχει πορτ-μπαγκάζ και βέβαια να μη φαίνεται τίποτα. Στην Ελλάδα πρώτες η Fiat και η Opel εισήγαγαν και διαθέτουν στην ελληνική αγορά μοντέλα που καίνε και φυσικό αέριο και πρόσφατα η VW παρά το γεγονός πως η ελληνική κυβέρνηση δεν τα επιδοτεί και βέβαια διατίθενται με εργοστασιακή εγγύηση...
Τιμές καυσίμων στην Ελλάδα
Βενζίνη 1,85 το λίτρο
Diesel 1,50 το λίτρο
Υγραέριο 0,80 το λίτρο
Φυσικό Αέριο 0,45 το λίτρο
(από την εφημερίδα "Ημερησία")
 ΠΗΓΗ :http://www.energia.gr