Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020

Η Shell Διαβλέπει Διπλασιασμό της Ζήτησης LNG στους 700 εκατ. Τόνους έως το 2040

Από το energia.gr
Η παγκόσμια ζήτηση υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) αναμένεται να διπλασιαστεί στα 700 εκατ. τόνους έως το 2040, με το καύσιμο να συνεχίζει να διαδραματίζει καίριο ρόλο σε ένα ενεργειακό σύστημα χαμηλών εκπομπών άνθρακα, όπως εκτιμά η Shell στην ετήσια έκθεσή της για την ενεργειακή αγορά, που δημοσιεύτηκε σήμερα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έκθεσης, η παγκόσμια..

Οι προοπτικές του LNG ως ναυτιλιακού καυσίμου του μέλλοντος

Από το naftikachronika.gr
Καθώς ήδη διανύουμε τον δεύτερο μήνα εφαρμογής του sulphur cap, πολλές και αντικρουόμενες απόψεις διατυπώνονται για το κατά πόσο το LNG θα μπορούσε να αποτελέσει το καύσιμο του μέλλοντος, επιτυγχάνοντας παράλληλα τους στόχους του ΙΜΟ για μείωση των εκπομπών από τη βιομηχανία.

Στο τελευταίο της report, η SEA\LNG, η συμμαχία που..

Α. Σιάμισιης: Mείωση δανεισμού και μέρισμα φέρνει για τα ΕΛΠΕ η πώληση της ΔΕΠΑ Υποδομών

Από το capital.gr
Το πράσινο φως για την σύναψη επιχειρηματικών μνημονίων μεταξύ των ΕΛΠΕ και του ΤΑΙΠΕΔ σχετικά με τους διαγωνισμούς πώλησης της ΔΕΠΑ Υποδομών και ΔΕΠΑ Εμπορίας έδωσε προ ολίγου η έκτακτη Γενική Συνέλευση του ομίλου των ΕΛΠΕ. Συγκεκριμένα για την ΔΕΠΑ Υποδομών το μνημόνιο ΕΛΠΕ-ΤΑΙΠΕΔ προβλέπει ότι τα Ελληνικά Πετρέλαια θα πωλήσουν από κοινού με το Ταμείο, τη συμμετοχή 35% που έχουν στην εταιρεία. 

Για τη ΔΕΠΑ Εμπορίας ωστόσο..

ΕΛΠΕ: Υπερψήφισε η έκτακτη γενική συνέλευση τα MoU για ΔΕΠΑ Εμπορίας και Υποδομών

Από το worldenergynews.gr
Ενέκρινε πριν από λίγο η έκτακτη γενική συνέλευση των ΕΛΠΕ τα Μνημόνια Επιχειρηματικής Συνεργασίας με το ΤΑΙΠΕΔ, για τους εν εξελίξει διαγωνισμούς των ΔΕΠΑ Υποδομών και Εμπορίας. 

Όπως είναι γνωστό, στην περίπτωση της ΔΕΠΑ Υποδομών, το σχετικό MoU προβλέπει ότι τα ΕΛΠΕ θα συμμετάσχουν ως πωλητής μαζί..

Νορβηγία: Άνοδος 6,7% στην ημερήσια παραγωγή πετρελαίου μέχρι το τέλος του 2020

Από το worldenergynews.gr
Η ημερήσια παραγωγή πετρελαίου της Νορβηγίας αναμένεται να είναι κατά 6,7% υψηλότερη στα τέλη του τρέχοντος έτους από ό, τι στα τέλη του 2019, καθώς το μεγαλύτερο πετρελαϊκό πεδίο αυξάνει την παραγωγή, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Νορβηγικής Διεύθυνσης Πετρελαίου (NPD) που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη 19/2/2020.

Η παραγωγή πετρελαίου της χώρας ..

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΘΑ ΤΑ ΕΠΙΛΥΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

Από το gsee.gr
Σχετικά με την «ανακοίνωση» της ΑΔΕΔΥ και την υποτιθέμενη «διευκολυντική στάση εργασίας» που προκήρυξε, για διευκόλυνση «διαδηλωτών» που θα εναντιωθούν στη διεξαγωγή του 37ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ, δηλώνουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για το γεγονός ότι μια ομάδα προθύμων, προσχωρεί στη στρατηγική του Π.Α.ΜΕ για την ολοκληρωτική διάλυση των συνδικάτων.

Ξέρουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία..

Εκατομμύρια λίρες για παραγωγή από υδρογόνο θα δαπανήσει η Βρετανία

Από το insider.gr
Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε χρηματοδοτήσεις ύψους 28 εκατ. λιρών (36,47 εκατ. δολάρια)  για πέντε έργα που εστιάζoυν στην παραγωγή υδρογόνου.

Η χρηματοδότηση αποτελεί μέρος ενός πακέτου 90 εκατ. λιρών, το οποίο με τη σειρά του προέρχεται από ένα ταμείο καινοτομίας με απόθεμα 500 εκατ. λίρες. Το πρόγραμμα παροχής..

Υπογραφή νέας Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας μεταξύ ΕΔΑ ΑΤΤΙΚΗΣ και Ένωσης Εργαζομένων

Από το insider.gr
Υπεγράφη η νέα Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας από τον Εκτελεστικό Πρόεδρο της ΕΔΑ ΑΤΤΙΚΗΣ κ. Πιέρρο Χατζηγιάννη και το Προεδρείο της Ένωσης Εργαζομένων Φυσικού Αερίου Αττικής.

Σύμφωνα με σχετική ανκαοίνωση, η νέα ΕΣΣΕ διαμορφώθηκε μετά από μια σειρά απαιτητικών διαπραγματεύσεων και με γνώμονα..