Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

Η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ πάει Βρυξέλλες για ΔΑΑ και ενεργειακά

Από το newmoney.gr
Ο Άρης Ξενόφος και ο Ριχάρδος Λαμπίρης (Εκτελεστικός Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ αντίστοιχα) μεταβαίνουν με δική τους πρωτοβουλία στις Βρυξέλλες τις επόμενες μέρες για να συναντήσουν Ευρωπαίους αξιωματούχους και κυρίως τους επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού (DG Comp).

Στην κορυφή της ατζέντας του ενδιαφέροντος της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ είναι ..

Αικατερινάρη: Δεν θα κάνουμε πίσω στις ιδιωτικοποιήσεις μετά τον Αύγουστο

Από το newmoney.gr
Η Ελλάδα δεν θα υπαναχωρήσει στα σχέδια ιδιωτικοποιήσεων μετά το τέλος του προγράμματος προσαρμογής τον Αύγουστο, δήλωσε στο Reuters η επικεφαλής του Υπερταμείου ιδιωτικοποιήσεων, Ράνια Αικατερινάρη, προσθέτοντας ότι περιμένει οι κρατικές εταιρείες να υποβάλλουν τα σχέδιά τους για να γίνουν πιο ανταγωνιστικές μέχρι τον Απρίλιο.

«Δεν βλέπω κανένα τέτοιο ρίσκο αυτή τη στιγμή» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι ..

Αυξάνονται τα αυτοκίνητα που κινούνται με φυσικό αέριο στην Ελλάδα – Ποια τα πλεονεκτήματα

Από το athina984.gr
Το συμπιεσμένο φυσικό αέριο είναι πιο αποδοτικό καύσιμο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο αυτοκίνητο. Απαιτεί μικρότερη ποσότητα για την παραγωγή της ίδιας ενέργειας σε σχέση με τα υπόλοιπα καύσιμα, ενώ η ενέργεια που παράγεται από 1 κιλό φυσικού αερίου είναι περίπου ισοδύναμη με 2 λίτρα υγραερίου, 1,5 λίτρα πετρελαίου ή 1,3 λίτρα βενζίνης.

Το CNG είναι πολύ φθηνότερο σε σχέση με άλλα είδη καυσίμου. Λόγω του χαμηλού κόστους του ανά κιλό και επειδή δεν..

Τζώρτζης: Εντός του 2018 θα Ξεκινήσει η Διαδικασία Αποκρατικοποίησης της ΔΕΠΑ

Από το energia.gr
Εντός του 2018 θα ξεκινήσει η διαδικασία αποκρατικοποίησης της ΔΕΠΑ, ανέφερε ο νέος διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Δημήτρης Τζώρτζης, μιλώντας στο Athens Energy Forum. Παράλληλα, όπως τόνισε ο κ. Τζώρτζης , η φετινή χρονιά σηματοδοτεί την είσοδο της ΔΕΠΑ στη λιανική αγορά ενέργειας μέσω της πλήρους απόκτησης της ΕΠΑ Αττικής.

Αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στον IGB, τον οποίο χαρακτήρισε ..

Ινδία: Ρεκόρ στις εισαγωγές πετρελαίου τον Ιανουάριο

Από το worldenergynews.gr
Ρεκόρ στις εισαγωγές πετρελαίου κατέγραψε η  Ινδία τον Ιανουάριο με  4,93 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως προκειμένου να τροφοδοτήσει τα διυλιστήρια και να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία παρακολούθησης πλοίων της Thomson Reuters Oil Research & Forecasts ο  τρίτος μεγαλύτερος εισαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο εισήγαγε..

Ποιοι και πόσο θα πληρώσουν φέτος ειδική εισφορά αλληλεγγύης

Από το naftemporiki.gr
Ειδική εισφορά αλληλεγγύης, υπολογιζόμενη με προοδευτική κλίμακα συντελεστών κυμαινόμενων από 2,2% έως και 10%, θα επιβληθεί φέτος με την εκκαθάριση των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων σε όσους φορολογούμενους απέκτησαν κατά τη διάρκεια του 2017 συνολικά εισοδήματα -φορολογούμενα και απαλλασσόμενα- μεγαλύτερα των 12.000 ευρώ. Η εισφορά θα επιβαρύνει και όσους φορολογούμενους δεν ..

Τα μικροσωματίδια ρύπανσης έχουν ισχυρή επίδραση στις καταιγίδες και τις βροχές

Από το naftemporiki.gr
Τα μικροσκοπικά σωματίδια στον αέρα έχουν μεγαλύτερη επιρροή στην ένταση των καταιγίδων από ό,τι πίστευαν οι επιστήμονες, σύμφωνα με νέα έρευνα που περιγράφει το ρόλο των ρύπων από τη βιομηχανική και αστική ρύπανση, τα αερολύματα, τις πυρκαγιές και άλλες πηγές.

Η έρευνα του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ στις ΗΠΑ δείχνει ότι ακόμη και τα πιο μικροσκοπικά σωματίδια μπορούν να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στις καιρικές συνθήκες, εντείνοντας τις καταιγίδες και αυξάνοντας το μέγεθος των σύννεφων, με αποτέλεσμα περισσότερες βροχοπτώσεις.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής..

ΠΩΣ ΑΜΕΙΒΕΤΑΙ Η ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ

Από το gsee.gr
H ΓΣΕΕ και το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων της Συνομοσπονδίας (ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ), ενημερώνει τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα για τον τρόπο αμοιβής της Καθαράς Δευτέρας (φέτος 19 Φεβρουαρίου 2018).

Η Καθαρή Δευτέρα δεν περιλαμβάνεται στις επίσημες αργίες που ορίζει ο νόμος για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα.

Ωστόσο οι ιδιωτικές επιχειρήσεις..

Η καινούρια απάτη για αναδιανομή πλούτου: ασφάλιση ενάντια στους κινδύνους της δήθεν "κλιματικής αλλαγής".


Από το greeklignite.blogspot.gr
Το πρώτο μέλημα των ασφαλιστικών εταιρειών είναι πάντα να φροντίζουν να μας ασφαλίζουν για εντελώς ανύπαρκτους ή για εντελώς υποθετικούς κινδύνους, προκειμένου να ενθυλακώνουν ασφάλιστρα για τα οποία δεν θα χρειαστεί ποτέ να καταβάλουν αποζημιώσεις. Κάτι ανάλογο κάνουν οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών, μόλις αναλύσουν την κίνηση του λογαριασμού και διαπιστώσουν πως κάποιος δεν μιλά ποτέ πάνω από 500 λεπτά το μήνα σπεύδουν να του προσφέρουν "κοψοχρονιά" συμβόλαιο για 1500 λεπτά, έχοντας τη βεβαιότητα πως δεν θα τα χρησιμοποιεί. 

Κάπως έτσι στήνονται μηχανισμοί..

Κατατέθηκαν στη Βουλή οι συμβάσεις για τις έρευνες υδρογονανθράκων στη Δυτική Ελλάδα

Από το worldenergynews.gr
Kατατέθηκαν στη Βουλή προς κύρωση οι συμβάσεις για την παραχώρηση τεσσάρων περιοχών της Δυτικής Ελλάδας, για έρευνες υδρογονανθράκων που είχαν υπογραφεί το προηγούμενο διάστημα.
Πρόκειται για τις περιοχές Αιτωλοακαρνανία (έχει κατακυρωθεί στην Energean), Άρτα - Πρέβεζα και Βορειοδυτική Πελοπόννησος (ΕΛΠΕ), και τη θαλάσσια περιοχή 2 στο Ιόνιο (κοινοπραξία Total-Edison-ΕΛΠΕ).
Όπως, ειδικότερα, σημειώνεται..