Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

«Μπλόκο» της Ουάσιγκτον σε ρωσικούς αγωγούς προς την Ευρώπη - Τα διλήμματα της Αθήνας, ο ρόλος της Τουρκίας

Από το liberal.gr
Την ανοικτή αντίθεσή της στους δύο μεγάλους αγωγούς Nord Stream II και Turkish Stream που θα μεταφέρουν ρωσικό φυσικό αέριο ο πρώτος στη Γερμανία και ο δεύτερος στην Τουρκία, με προορισμό την αγορά της Ευρώπης, εκφράζει τώρα η αμερικανική κυβέρνηση, προειδοποιώντας μάλιστα τις ευρωπαϊκές εταιρείες που θα συμμετάσχουν, με το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων.

Την ίδια στιγμή και δημόσια ο Αμερικανός υπουργός εξωτερικών Rex Tillerson καθιστά την ενεργειακή απεξάρτηση της Ευρώπης από την Ρωσία σε ύψιστη προτεραιότητα για τις ΗΠΑ και στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκε ρητά στην σημασία των σχεδίων που υλοποιούνται στην Ελλάδα, στην Πολωνία και στην Κροατία.

Οι εξελίξεις αυτές δημιουργούν ένα..

ΕΛΠΕ και ΕΚΟ προσφέρουν πετρέλαιο θέρμανσης σε 13 απομακρυσμένα σχολεία των Δωδεκανήσων

Από το worldenergynews.gr
Συνολικά 25.000 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης σε 13 σχολεία δυσπρόσιτων και απομακρυσμένων περιοχών σε 7 νησιά της Δωδεκανήσου, θα διαθέσει μέσα στις προσεχείς ημέρες ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιεί πανελλαδικά ως ένδειξη αλληλεγγύης για τη στήριξη των ευπαθών ομάδων πληθυσμού και ιδιαίτερα της νέας γενιάς εν μέσω οικονομικής κρίσης.
Για τον σκοπό αυτό, στελέχη της ΕΛΠΕ και της ΕΚΟ μετέβησαν ..

Υπερταμείο: Ώρα Αποφάσεων για τον Έλεγχο των ΔΕΚΟ

Από το energia.gr
Μέσα στις επόμενες ημέρες θα ξεκαθαριστεί, μετά και τις συζητήσεις με τους δανειστές, η τύχη της Εταιρείας Δημοσίων Συμμετοχών (ΕΔΗΣ) της υπό σύσταση θυγατρικής του Υπερταμείου (ΕΕΣΥΠ) στην οποία επρόκειτο να μεταφερθούν 18 συμμετοχές του δημοσίου σε ΔΕΚΟ και άλλες επιχειρήσεις.

Τις τελευταίες εβδομάδες βρίσκεται σε εξέλιξη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, με στόχο να μη συσταθεί καθόλου η ΕΔΗΣ και να μεταφερθούν οι ΔΕΚΟ κατευθείαν στο Υπερταμείο, ώστε να περιοριστεί και η γραφειοκρατία.

Το γεγονός πως δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα..

Ανακοίνωση ΠΣΕΕΠ για βοήθεια στη Δυτική Αττική

Από το pseep.gr
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Σήµερα 30/11/17 συνεδρίασε η ∆ιαπαραταξιακή Επιτροπή που συστάθηκε κατόπιν απόφασης του ∆.Σ. του Σωµατείου µας στις 24/11/17. Στόχος της Επιτροπής είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη οργάνωση της βοήθειας που οι εργαζόµενοι θα προσφέρουν στους πληγέντες από τις καταστροφές στη ∆υτική Αττική, επιβεβαιώνοντας για µία ακόµα φορά το κοινωνικό πρόσωπο αλλά και την υψηλή αίσθηση αλληλεγγύης που διαχρονικά επιδεικνύουν οι εργαζόµενοι στα ΕΛΠΕ.
Ως εκ τούτου αποφασίστηκε..

Άφησε ανοιχτά της Κύπρου η Τουρκία το FSRU

Από το energypress.gr
Για τρίτη συνεχή εβδομάδα, το μεγαλύτερο και νεότερο στον κόσμο ειδικό πλοίο αποθήκευσης και αεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου (FSRU), το MOL Challenger, περιφέρεται στα όρια των χωρικών υδάτων της Κύπρου, κυρίως πηγαινοέρχεται μεταξύ Κάβο Γκρέκο και Αποστόλου Αντρέα.

Αιτία προφανώς η ανετοιμότητα της Τουρκίας να το δεχθεί, παρότι δέσμευσε κατεπειγόντως προ διμήνου το πλοίο και το φορτίο του. 

Πρόκειται για..

Ανακοίνωση προκήρυξης θέσεων για Τεχνίτες στις ΒΕΑ και ΒΕΕ

Από το helpe.gr
Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, ένας από τους μεγαλύτερους βιομηχανικούς και εμπορικούς Ομίλους στην Ελλάδα, επιθυμεί να προσλάβει Τεχνίτες Συντήρησης  προκειμένου να τους απασχολήσει σε εργασίες συντήρησης εξοπλισμού πεδίου στις Βιομηχανικές Εγκαταστάσεις Ασπροπύργου και Ελευσίνας.

OI ΠΡΟΚΗΡΥΞEIΣ..

ΗΠΑ: Αγώνας δρόμου για την προμήθεια της Νέας Υόρκης με ντίζελ

Από το worldenergynews.gr
Κατά «κύματα»  κατευθύνονται τα δεξαμενόπλοια που μεταφέρουν ντίζελ προς τον εμπορικό κόμβο του λιμανιού της Νέας Υόρκης την Τετάρτη 29/11, μετά από την απότομη πτώση των αποθεμάτων της Ανατολικής Ακτής και η είσοδο του χειμώνα  που οδήγησε σε ράλι στην τιμή του καυσίμου.
Οι τιμές των πετρελαιοειδών στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 12% από τα μέσα Οκτωβρίου.

Η διαφορά μεταξύ των τιμών των τιμών μεταξύ ΗΠΑ και Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΣΠΡΟΦΟΣ ΣΕ ΣΕΦΑ-ΔΕΠΑ

Από το poenergias.gr
Ο Σύνδεσμος Εργαζομένων της ΑΣΠΡΟΦΟΣ συμπαραστέκεται αλληλέγγυα στη στάση εργασίας που εξήγγειλε το Σωματείο των Εργολαβικών Συναδέλφων ΣΕΦΑ - ΔΕΠΑ.

Η συνεχιζόμενη αθλιότητα με την επέκταση [μάλλον …επέλαση] των ελαστικών εργασιακών σχέσεων [στην περίπτωσή μας της εργολαβοποίησης] στις Εταιρείες όπου το Δημόσιο εξακολουθεί να διατηρεί ένα υψηλό ποσοστό συμμετοχής καλά κρατεί. Εργολαβοποίηση – «μαθητεία» στα ΕΛΠΕ και τη ΔΕΠΑ / ΔΕΣΦΑ / ΔΕΔΑ, στη ΔΕΗ ομοίως, ΔΠΥ στην ΑΣΠΡΟΦΟΣ και …τραβάει μακριά η βαλίτσα. Ίσως κάπως έτσι ..