Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020

«Ημέρα της υπέρβασης»: Κατανάλωση περισσότερων φυσικών πόρων από όσους η Γη μπορεί να ανανεώσει μέσα σε 12 μήνες

Το Σάββατο, η ανθρωπότητα θα έχει καταναλώσει φέτος περισσότερους φυσικούς πόρους απ' όσους η Γη μπορεί να ανανεώσει μέσα σε 12 μήνες: η συμβολική «ημέρα της υπέρβασης» ήρθε φέτος για πρώτη φορά αργότερα σε σχέση με πέρυσι εξαιτίας του αντίκτυπου της πανδημίας, όμως αυτό δεν είναι καλό νέο, προειδοποιούν επιστήμονες.

Η «Ημέρα της Υπέρβασης», η «Overshoot Day», σύμφωνα με την αγγλική ονομασία της, η οποία υπολογίζεται κάθε χρόνο από το 2003 από την..

Λιβύη: Επαναλειτουργία πετρελαϊκών τερματικών σταθμών

Ομάδες πιστές στον ισχυρό άνδρα της Ανατολικής Λιβύης, τον Χαλίφα Χάφταρ, ανακοίνωσαν την άρση του αποκλεισμού που είχε επιβληθεί σε πετρελαιοπηγές και πετρελαϊκούς τερματικούς σταθμούς εδώ και μήνες, και την επανάληψη των εξαγωγών και της παραγωγής αργού, σύμφωνα με στρατιωτικό αξιωματούχο που πρόσκειται στον Χάφταρ.

Η επαναλειτουργία των πετρελαιοπηγών και των λιμανιών «θα επιτρέψει να χρησιμοποιηθεί το αργό που έχει αποθηκευθεί στους..

Σταθεροποίηση του Brent στο Επίπεδο των $ 45 το Βαρέλι Παρά τις Αντίξοες Συνθήκες στην Παγκόσμιο Οικονομία

Τις τελευταίες ημέρες ενισχύονται οι σταθεροποιητικές τάσεις στην διεθνή αγορά αργού πετρελαίου και στις δύο όχθες του Ατλαντικού παρά την μεγάλη αβεβαιότητα που επικρατεί στην παγκόσμιο οικονομία και στις χρηματογορές, την ισχνή ανάκαμψη της ζήτησης και τα αρνητικά σήματα για ένα δεύτερο κύμα εξάπλωσης του κορωνοϊού στις περισσότερες χώρες

Με το Brent, το διεθνές benchmark, να διαπραγματεύεται από τις  αρχές Αυγούστου στην περιοχή του συν-πλην $45 το βαρέλι και το Αμερικανικό WTI να κινείται..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για Shutdown





                                                  
                                                   ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΙ ΕΝΟΤΗΤΑ
                                                                       για μια
                                          ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
                                                      των Εργαζομένων στα ΕΛΠΕ


Συναδέλφισσα, συνάδελφε


Σε λίγες μέρες θα ξεκινήσει το General Shutdown στις ΒΕΑ. Μια διαδικασία με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και απαιτήσεις, περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

Είναι το πρώτο Shutdown στις ΒΕΑ μετά από εκείνο του 2015 όπου θρηνήσαμε τους τέσσερις αδικοχαμένους συναδέλφους μας και που πάντα θα τιμούμε. Οι μνήμες όσων..

Βενιζέλος: Δηλώσεις που θα ήταν σκόπιμο να κάνει η Κυβέρνηση στη διαδικασία κύρωσης της συμφωνίας Ελλάδας - Αιγύπτου και της συμφωνίας Ελλάδας -Ιταλίας

Άρθρο-παρέμβαση σχετικά με την επικύρωση των συμφωνιών για την ΑΟΖ με την Αίγυπτο και την Ιταλία δημοσίευσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, όπου προτείνει 7+1 δηλώσεις που θεωρεί ότι θα πρέπει να υιοθετήσει η κυβέρνηση.

Ακολουθεί ολόκληρη η τοποθέτησή του:

Γιατί οι Χώρες της Νοτιο-Ανατολικής Ευρώπης Αντιμετωπίζουν τον Κίνδυνο της Ενεργειακής Φτώχειας;

Η κρίση της πανδημίας έχει κάνει ορατές τις συνέπειές της στις οικονομίες των χωρών και μέσα στους επόμενους μήνες θα γίνει μια πιο ασφαλής αποτίμηση. Την ίδια ώρα  προβλήματα που υπήρχαν και στην προ- κορωνοιού εποχή, όπως η ενεργειακή φτώχεια φαίνεται πως θα επιδεινωθούν, ενώ κρίσιμος παράγοντας για την αναχαίτισή της είναι ,σύμφωνα με την Ε.Ε., η εφαρμογή έργων εξοικονόμησης ενέργειας

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερα νοικοκυριά αντιμετωπίζουν..