Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Σαμαράς στήριξε Παπαγεωργόπουλο

Τι δεν κατάλαβαινεις;



230.000 βασικός μισθός Επιτρόπου...
50.000 Ευρώ έξοδα κίνησης...
3.390 Ευρώ Βουλευτική Σύνταξη...
Γιατί να μην μειωθεί ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα; ...και κάτι ακόμη....
Τι δεν κατάλαβαινεις; 

ΠΗΓΗ:vathiprasino.blogspot.gr

Υψηλότερη Τιμή-Στόχο για τα ΕΛΠΕ Θέτει η Alpha Finance




Νέα υψηλότερη τιμή-στόχο θέτει για την μετοχή των ΕΛΠΕ η Alpha Finance σε έκθεση με ημερομηνία 26 Φεβρουαρίου. Συγκεκριμένα, η χρηματιστηριακή θέτει για την μετοχή των «Ελληνικών Πετρελαίων» τιμή-στόχο τα 9 ευρώ, από 8,5 πριν με σύσταση Outperform. Ας σημειωθεί ότι η μετοχή των ΕΛΠΕ ολοκλήρωσε τη χθεσινή συνεδρίαση στα 8,77 ευρώ.

Η Alpha Finance προβλέπει επίσης ότι η εταιρία θα καταγράψει καθαρά κέρδη 130 εκατ. ευρώ το 2012 και έσοδα ύψους 10,1 δισ.  
ΠΗΓΗ:energia.gr

Εξήντα χρόνια από τη διαγραφή γερμανικού χρέους το 1953




Το χρέος της χώρας είναι μεγάλο. Η εμπιστοσύνη των δανειστών έχει κλονιστεί. Ο λόγος όχι για την Ελλάδα, αλλά για τηΓερμανία. Πριν από 60 χρόνια υπογράφηκε στο Λονδίνο η συμφωνία για τη διαγραφή του γερμανικού χρέους, μεταδίδει η Deutsche Welle.

Με την υπογραφή της συμφωνίας για τη διαγραφή του γερμανικού χρέους στο Λονδίνο στις 27 Φεβρουαρίου 1953, η γερμανική μεταπολεμική οικονομία έθετε τα θεμέλια του μετέπειτα «οικονομικού θαύματος», πιστεύει η Γερμανίδα ιστορικός Ούρσουλα Ρόμπεκ-Γιασίνσκι, από το Πανεπιστήμιο της Στουτγάρδης:

«Η συμφωνία του Λονδίνου έπαιξε σημαντικό ρόλο στο λεγόμενο οικονομικό θαύμα της Γερμανίας. Μπορεί μάλιστα να υποστηριχθεί ότι χωρίς τη διαγραφή του χρέους δεν θα υπήρχε οικονομικό θαύμα».

Ο Γερμανός ειδικός σε ζητήματα χρέους Γιούργκεν Κάιζερ, μέλος του συνδέσμου erlassjahr.de για τη μείωση του χρέους των υπό ανάπτυξη χωρών, δηλώνει στην DW ότι για χρόνια οι Γερμανοί απωθούσαν το γεγονός ότι η χώρα τους μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν υπερχρεωμένη, όπως σήμερα η Ελλάδα ή κάποιες υπό ανάπτυξη χώρες:

«Μαθαίναμε τότε ότι το οικονομικό θαύμα οφειλόταν στην εργατικότητα του λαού μας και στους Αμερικανούς, οι οποίοι μας βοήθησαν με χρήματα, και γι' αυτό εμείς τους στηρίζουμε όπου μπορούμε. Αυτά γνώριζα για την περίοδο αυτή. Δυστυχώς ένα κομμάτι της Ιστορίας μας αγνοήθηκε επιμελώς».

Η Γερμανία δεν ήθελε λιτότητα

Περίπου 70 χώρες είχαν απαιτήσεις έναντι της Γερμανίας τόσο από την προπολεμική, όσο και από τη μεταπολεμική περίοδο. Το συνολικό χρέος της ανερχόταν γύρω στα 30 δισ. μάρκα. Ας σημειωθεί ότι το γερμανικό χρέος το 1953 αντιστοιχούσε μόλις στο 23% του ΑΕΠ. Ακόμα και για τις υπό ανάπτυξη χώρες ισχύει σήμερα ότι βρίσκονται σε κίνδυνο μόνο όταν το χρέος τους ξεπερνά το 40% του ΑΕΠ. Σήμερα το ελληνικό χρέος βρίσκεται στο 160% και μόνο οι πολύ αισιόδοξοι ευελπιστούν ότι θα μειωθεί στο 120%. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ.ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 10 ΠΑΡ 9 ΤΗΣ ΕΣΣΕ 2011-2013



Σύμφωνα με  τις  πρόσφατες μεταβολές στην ασφαλιστική και φορολογική νομοθεσία (Ν.4093/2012), ισχύουν ήδη: 
· νέα φορολογική κλίμακα για τα εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες
· αύξηση  της μηνιαίας εισφοράς εργοδότη και εργαζόμενου για τους «παλαιούς ασφαλισμένους» στα κύρια και επικουρικά ασφαλιστικά ταμεία (ασφαλισμένοι για πρώτη φορά πριν την 31/12/92), λόγω της αύξησης του ανωτάτου ορίου ασφαλιστέων αποδοχών του ΙΚΑ και εξομοίωσής της με το αντίστοιχο όριο των «Νέων» ασφαλισμένων.
· συνέχιση και το έτος 2013 της μηνιαίας παρακράτησης της «Ειδικής Εισφοράς Αλληλεγγύης», σύμφωνα με τη σχετική κλίμακα, βάσει του συνολικού εισοδήματος από μισθωτές υπηρεσίες.
Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, η εφαρμογή του όρου του άρθρου 10 παρ. 9 της ΕΣΣΕ 2011-2013 δεν είναι πλέον δυνατή. Συνεπώς, η προκαταβολή μισθού που καταθέτει η Εταιρεία  θα  καθορίζεται  εφεξής σε  ποσοστό 50%,  (από 60%), με εφαρμογή από την προκαταβολή του μηνός Μαρτίου, η οποία θα κατατεθεί στις 28 Φεβρουαρίου 2013.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ EKEΔΑ



Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι, συνεχίζουμε τον μαραθώνιο αγώνα δρόμου αντίστασης και ανατροπής των βάρβαρων, νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών.
Κάνουμε σημαία τη θέλησή μας για διαρκή αγώνα,  ενότητα και αλληλεγγύη πάνω στα δίκαια αιτήματα της ελληνικής κοινωνίας για κατάργηση όλων των άδικων, αναποτελεσματικών, μνημονιακών πρακτικών που επιβάλλει η Τρόικα του εσωτερικού και του εξωτερικού.
Συμπαραστεκόμαστε στην πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών για κοινό αγώνα.
Συμπορευόμαστε σε έναν αγώνα για μια παιδεία δημόσια και πραγματικά δωρεάν, έτσι όπως οφείλει να παρέχει η ελληνική πολιτεία.
Για μια παιδεία δωρεάν και δημόσια, που θα ανοίγει καινούριους δρόμους με όραμα και προοπτική στους Δασκάλους, στους Καθηγητές,  μα κυρίως στους μαθητές και στους φοιτητές.
Για μια παιδεία δωρεάν και δημόσια ως κεκτημένο αγαθό για την φτωχή εργατική, λαϊκή οικογένεια.
Είμαστε  αλληλέγγυοι στο πλευρό των εκπαιδευτικών και στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο που πραγματοποιείται το Σάββατο 2 Μαρτίου και ώρα 12:00μ.μ. στα Προπύλαια.
Καλούμε όλα τα σωματεία της δύναμης του ΕΚΕ-ΔΑ να λάβουν μέρος ενεργά στην κινητοποίηση με την συμμετοχή όλων.
Όλοι μαζί διεκδικούμε το αυτονόητο:
Δημόσιο και πραγματικά Δωρεάν  Σχολείο και Πανεπιστήμιο ανεξαιρέτως, για όλους τους πολίτες της πατρίδας μας.
Θέλοντας το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο να έχει την μέγιστη επιτυχία, το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας θα βάλει πούλμαν για να εξυπηρετήσει όλους εκείνους που θα μεταφερθούν στην Αθήνα και στα Προπύλαια.
Το πούλμαν θα αναχωρήσει στις 11:00 μ.μ. από το δημοτικό πάρκιν. 
ΠΗΓΗ:.ekeda.gr

Υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο: Τα ευρήματα ξεπερνούν τις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις




Σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ τα ευρήματα για υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο ξπερνούν και τις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις.
 Την ολοκλήρωση των σεισμικών ερευνών για τον εντοπισμό κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στο Ιόνιο και τη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ).

Οι έρευνες ξεκίνησαν το Νοέμβριο και ολοκληρώθηκαν σήμερα, με την επιστροφή στο λιμάνι της Πάτρας του γεωφυσικού ερευνητικού σκάφους Nordic Explorer, της νορβηγικής εταιρείας PGS, που κέρδισε το σχετικό διαγωνισμό και διεξήγαγε τις έρευνες.

Έγιναν καταγραφές συνολικούς μήκους 12.431 χιλιομέτρων, μέγεθος που υπερβαίνει τον αρχικό προγραμματισμό λόγω του ενδιαφέροντος που επέδειξαν εταιρείες υδρογονανθράκων για περισσότερα στοιχεία από συγκεκριμένες περιοχές. Το ΥΠΕΚΑ κάνει λόγο, μάλιστα, για εταιρείες που αν και είναι ακόμη λίγες, λόγω της αρχικής φάσης που βρίσκεται το πρόγραμμα, είναι από τις ηγέτιδες στον κλάδο.

Μετά τη συλλογή των στοιχείων από τις σεισμικές έρευνες θα ακολουθήσει η φάση της επεξεργασίας και της παρουσίασής τους προς τις πετρελαϊκές εταιρείες που θα ενδιαφερθούν σε πρώτη φάση να αποκτήσουν τα δεδομένα. Το επόμενο στάδιο είναι η προκήρυξη διαγωνισμών για παραχώρηση θαλάσσιων περιοχών («οικοπέδων») για έρευνες που περιλαμβάνουν και γεωτρήσεις. 

Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του σημαντικού έργου του Nordic Explorer, ο υπουργός ΠΕΚΑ, Ε. Λιβιεράτος, απέστειλε σήμερα ευχαριστήρια επιστολή στον πλοίαρχο, το πλήρωμα και τους επιστήμονες της PGS στο σκάφος, ενώ σε δηλώσεις του επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι η επιτυχής ολοκλήρωση της πρώτης φάσης, της συλλογής των στοιχείων, είναι εξαιρετικά μεγάλης σημασίας και σπουδαιότητας, λόγω της μεγάλης αξίας που έχουν τα πραγματικά δεδομένα των μετρήσεων για τον πραγματικό και όχι υποθετικό προσδιορισμό των αποθεμάτων υδρογονανθράκων.

«Μόνο τα πραγματικά δεδομένα είναι εκείνα που μας επιτρέπουν να περάσουμε από τις θεμιτές εκτιμήσεις, υποθέσεις και προβλέψεις στην πραγματικότητα των ποσοτικών και ποιοτικών μεγεθών, δηλαδή στη βεβαιότητα σχετικά με τα αποθέματα υδρογονανθράκων και την ποιότητά τους» τονίζει ο υπουργός.

Ο κ. Λιβιεράτος σημειώνει ακόμη την απόλυτη εμπιστοσύνη και συμπαράσταση του πρωθυπουργού, από την πρώτη στιγμή της υπογραφής της σύμβασης μέχρι την ολοκλήρωση της εργασίας, τη στήριξη των αρχηγών των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση και των δυνάμεων της Βουλής, που δέχτηκαν με ενδιαφέρον και προσοχή το έργο της ανίχνευσης των υδρογονονθράκων, καθώς και την προετοιμασία που έγινε από το 2011 από τον τότε υφυπουργό Ενέργειας Γιάννη Μανιάτη. 
ΠΗΓΗ:newsit.gr/

Ενημερωτική Ημερίδα για τα Συστήματα Εισροών-Εκροών στα Πρατήρια Καυσίμων




Ενημερωτική ημερίδα για τα συστήματα ελέγχου εισροών – εκροών όγκου καυσίμων πραγματοποιείται την ερχόμενη Κυριακή, 3 Μαρτίου, ώρα 9.30 π.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο MEC Παιανίας (Λ. Λαυρίου 301), στην Αθήνα, από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων – Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) και το Σύνδεσμο Αττικής Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΣΑΠΕΚ).
Στην εκδήλωση θα αναλυθούν από στελέχη του Υπουργείου Ανάπτυξης και εξειδικευμένους επαγγελματίες τεχνικούς, όλες οι τεχνικές παράμετροι που πρέπει να γνωρίζουν οι χειριστές των συστημάτων αυτών, ο τρόπος λειτουργίας και συντήρησής τους, οι πληροφορίες που θα μπορούν να αντλούν οι πρατηριούχοι, καθώς και οι ελεγκτικές αρχές, κ.α.
Επίσης, θα γίνει αναφορά στις δυνατότητες χρηματοδότησης της εγκατάστασης των συστημάτων με βάση τις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη με την κυβέρνηση.
Αντίστοιχες ημερίδες θα πραγματοποιηθούν άμεσα στη Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο Κρήτης. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Total και Exxon αγοράζουν τους "φακέλους" για τα ελληνικά κοιτάσματα




Δύο από τους κορυφαίους ομίλους εξόρυξης υδρογονανθράκων διεθνώς, η γαλλική Total και η αμερικανική ExxonMobil, έχουν μέχρι σήμερα εκδηλώσει ενδιαφέρον να αγοράσουν στοιχεία από τα σεισμικά δεδομένα που συγκέντρωσε κατά τις σεισμικές έρευνές του σε Ιόνιο και Νότια Κρήτη το πλοίο Nordic Explorer της νορβηγικής εταιρείας PGS.
Το ενδιαφέρον των δύο ομίλων επιβεβαιώνεται από κυβερνητικές πηγές, και δεν είναι τυχαία η ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το ΥΠΕΚΑ με αφορμή την ολοκλήρωση του προγράμματος των γεωφυσικών ερευνών.
"Τα δεδομένα που συλλέχθηκαν υπερέβησαν τελικά τον αρχικό προγραμματισμό, λόγω του ενδιαφέροντος που επέδειξαν εταιρείες υδρογοναθράκων, οι οποίες αν και ακόμη λίγες στον αριθμό, κάτι αναμενόμενο λόγω της αρχικής φάσης που βρίσκεται το πρόγραμμα, είναι από τις ηγέτιδες στον κλάδο", αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του το ΥΠΕΚΑ. Οι Νορβηγοί της PGS έκαναν έρευνες επί τέσσερις μήνες, συνέλλεξαν στοιχεία συνολικού μήκους καταγραφών 12.431 χιλιομέτρων, και όπως αναφέρει το ΥΠΕΚΑ "κάλυψαν μια έκταση όση η Ρουμανία, από την οποία μόνο η πιεφάνεια στα νότια της Κρήτης, ισοδυναμεί με την έκταση του Βελγίου".
Επισημαίνεται ότι η ολοκλήρωση της πρώτης φάσης συμπίπτει χρονικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή μας για τους υδρογονάνθρακες και την χάραξη ΑΟΖ στην Ελλάδα, την ρηματική διακοίνωση στον ΟΗΕ που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση για τις έρευνες τις Τουρκίας σε περιοχές εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας (νότια της Ρόδου), και το  ταξίδι του Πρωθυπουργού στην Κωσταντινίπουλη την επόμενη εβδομάδα.
Ο χρόνος μετρά αντίστροφα
Σε κάθε περίπτωση, από χθες μετρά αντίστροφα ο χρόνος για να πληροφορηθούμε έγκυρα πλέον σε μερικούς μήνες αν υπάρχουν πετρέλαια και φυσικό αέριο στην Ελλάδα και αν φυσικά θα εκδηλωθεί ενδιαφέρον από διεθνείς πετρελαϊκές εταιρείες να τα αναζητήσουν και να τα εκμεταλλευτούν προς το τέλος της δεκαετίας.
"Η πρώτη φάση της συλλογής των στοιχείων είναι εξαιρετικά μεγάλης σπουδαιότητας λόγω της μεγάλης αξίας που έχουν τα πραγματικά δεδομένα των μετρήσεων για τον πραγματικό και όχι υποθετικό προσδιορισμό των αποθεμάτων υδρογονανθράκων", δήλωσε χθες ο υπουργός ΠΕΚΑ Ευ. Λιβιεράτος.
Το αν το ενδιαφέρον ξένων ομίλων για έρευνες υδρογονανθράκων θα μετουσιωθεί τελικά και στην πράξη, θα είναι γνωστό προς τα τέλη του έτους ή τους πρώτους μήνες του 2014, όταν και θα έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία των σεισμικών δεδομένων της PGS. Την ίδια περίοδο άλλωστε προγραμματίζεται από την κυβέρνηση και η χάραξη των οικοπέδων μαζί με τη προκήρηξη του πρώτου γύρου των παραχωρήσεων. Εφόσον τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα, τότε το πρώτο εξάμηνο του 2015 θα κατακυρωθούν σε εταιρείες οι περιοχές και θα ξεκινήσει τα προγράμματα ερευνητικών και εκτιμητικών γεωτρήσεων που εκτιμάται ότι θα διαρκέσουν μέχρι το 2018-2019. 
ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δυτική Ελλάδα: Φυσικό αέριο ήταν.. και "πάει"




Νέα αρνητική απάντηση εισέπραξε η Δυτική Ελλάδα για την επέκταση του αγωγού φυσικού αερίου. Σε μια εποχή που το ενεργειακό κόστος αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για τις τοπικές οικονομίες, η περιοχή, όχι μόνο εξακολουθεί να στερείται της φθηνής και φιλικής ενέργειας, αλλά δεν διαφαίνεται και προοπτική, αναφέρει η εδημερίδα "Πελοπόννησος".
Η Δημόσια Επιχείρηση Αερίου θεωρεί δυσβασταχτο το κόστος και παραπέμπει στην εναλλακτική λύση του υγροποιημένου αερίου, το οποίο, όμως, είναι στο στάδιο της μελέτης εδώ και ένα χρόνο.
«Η εγκατάσταση μιας μονάδας ηλεκτροπαραγωγής, με χρήση φυσικού αερίου στην Αχαΐα, θα δικαιολογούσε μια λεπτομερέστερη επανεξέταση του θέματος (σσ. επί του παρόντος δεν πληρούνται τα κριτήρια οικονομικής αποτελεσματικότητας) για την περιοχή της Αχαΐας και της Ηλείας.
»Το κόστος για την επέκταση του αγωγού υψηλής πίεσης του ΕΣΦΑ από την Κορινθία στην Πάτρα και τον Πύργο (χωρίς το κόστος των δικτύων διανομής) εκτιμήθηκε σε 90,3 εκατ. ευρω, ενώ το αντίστοιχο κόστος από τη Μεγαλόπολη προς τον Πύργο και την Πάτρα εκτιμήθηκε σε 73,6 εκατ. ευρώ». Αυτή είναι η εκτίμηση της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ) και της Διαχείρισης Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ), στην οποία παρέπεμψε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Ασημάκης Παπαγεωργίου, απαντώντας στην ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Γ. Κοντογιάννης. 
ΠΗΓΗ:energypress.gr

Προερχόμενος από την Eurobank Νέος Διευθυντής Marketing ΕΚΟ/BP ο Σωτήρης Αναστασιάδης




Τη Διεύθυνση Marketing για ΕΚΟ και BP του ομίλου ΕΛΠΕ, ανέλαβε πρόσφατα ο Σωτήρης Αναστασιάδης. Πρόκειται για στέλεχος με μακρά και πολυδιάστατη εμπειρία.
Πιο πρόσφατη συνεργασία του ήταν με την Eurobank, για 7 χρόνια, απ’ όπου αποχώρησε από τη θέση του Διευθυντή Επικοινωνίας και Διαφήμισης.Προηγούμενα, είχε συνεργασθεί από τη θέση του Client Service Director με τη διαφημιστική εταιρεία Leo Burnett για 4 χρόνια, ενώ έχει επίσης διατελέσει στέλεχος στο Marketing της Diageo Hellas, αναφορικά με το brand Johnnie Walker.
 ΠΗΓΗ:marketingweek.gr

ΕΝΟΧΟΙ ΓΙΑ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Ισόβια πρότεινε ο εισαγγελέας για Παπαγεωργόπουλο, Λεμούσια, Σαξώνη


Ισόβια πρότεινε ο εισαγγελέας για Παπαγεωργόπουλο, Λεμούσια, Σαξώνη

Την ενοχή του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου για το αδίκημα της κατ' εξακολούθηση άμεσης συνέργειας στη μεγάλη υπεξαίρεση στο Δήμο Θεσσαλονίκης αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης. Πριν από λίγο ο εισαγγελέας πρότεινε και για τους τρεις κατηγορούμενος ποινή ισόβιας κάθειρξης χωρίς ελάφρυντικά. Ειδικά για τον πρώην Δήμαρχο ανέφερε ότι είχε ψυχοδυναμική εξοικείωση με το έγκλημα.

«Γνώριζε αλλά παρέμεινε στο παρασκήνιο προσποιούμενος άγνοια» αναφέρεται μεταξύ άλλων στο σκεπτικό της απόφασης
Ενοχο επίσης έκρινε τον Παναγιώτη Σαξώνη καθώς και δύο διευθυντές του Δήμου.
Θα ήταν εξαιρετικά παρακινδυνευμένο να κάνει υπεξαίρεση ο Π.Σαξώνης χωρίς την ανοχή της διοίκησης του δήμου» ανέφερε στο σκεπτικό της η απόφαση για τον Π. Σαξώνη, ενώ για τη διοίκηση Παπαγεωργόπουλου επισήμανε είπε ότι θα ήταν εξαιρετικά εύκολο να επιβάλει την απαγόρευση της χρήσης μετρητών και να επιβάλει τις συναλλαγές μόνο με επιταγές, άρα να προστατέψει τη διαδικασία.
Ο πρόεδρος ανέφερε για τον Σαξώνη, ότι υπεξαιρούσε χρήματα και πριν από τη δημαρχία Παπαγεωργόπουλου.
Όπως προκύπτει, έλαβε συνολικά 21 εκ. ευρώ κι από αυτά υπεξαίρεσε 17.962.366 ευρώ.
Το Δικαστήριο αποφάσισε επίσης την ενοχή του πρώην γενικού γραμματέα του Δήμου Μιχάλη Λεμούσια για ηθική αυτουργία στην υπεξαίρεση κατ' εξακολούθηση.
Αθώωσε, αντίθετα, τους τρεις αντιδημάρχους Οικονομικών και όλους τους λοιπούς υπαλλήλους που κατηγορούνται για την υπόθεση.
Η απόφαση του Δικαστηρίου προκάλεσε την αντίδαση του Μιχάλη Λεμούσια, ο οποίος είπε, «με όλη τη δύναμη της ψυχής μου δηλώνω ότι είμαι αθώος. Χύνεται αθώο αίμα μέσα σε αυτή την αίθουσα». 
ΠΗΓΗ:ethnos.gr

Σχέδιο εθελουσίας εξόδου καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στη Χαλυβουργική


Σχέδιο εθελουσίας εξόδου καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στη Χαλυβουργική

Η ανακοίνωση του σωματείου
«Όχι» στο σχέδιο της «Χαλυβουργικής» για εθελούσια έξοδο 170 συναδέλφων τους, που όπως καταγγέλλουν προωθεί η διοίκηση της εταιρείας, λένε οι εργαζόμενοι.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Χαλυβουργικής, η διεύθυνση της εταιρείας «δίνει σάρκα και οστά στο νέο μοντέλο εργασιακής γαλέρας που προωθούν οι Έλληνες βιομήχανοι σε συνεργασία με την τρικομματική κυβέρνηση και τους τροϊκανούς».
Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, εκτός από την εθελούσια έξοδο, η εταιρεία ζητά, μεταξύ άλλων, την εφαρμογή ευέλικτων ωραρίων με βάση τις 40 ώρες, κατάργηση των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και του κατάργηση πρόσθετου επιδόματος αδείας. 
Οι εργαζόμενοι ζητούν την άμεση παρέμβαση της πολιτείας για να βρεθεί λύση. 
ΠΗΓΗ:.newsbeast.gr

ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΣΤΟΝ ...ΤΙΤΑΝΙΚΟ !...




Τις περισσότερες φορές, οι δυσκολίες ενώνουν. Στην περίπτωση όμως της κρίσης που περνά η Ελλάδα, μιας κρίσης με πολλές όψεις, αξιακές, θεσμικές, κοινωνικές και οικονομικές, μέχρι στιγμής το αποτέλεσμα φαίνεται να είναι η πολυδιαίρεση, ο διχασμός.
Οι δημόσιοι υπάλληλοι βάλλονται σχεδόν αδιακρίτως από τους οπαδούς της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Οι συνδικαλιστές στοχοποιούν αδιάκριτα τους επιχειρηματίες εργοδότες, ενώ διάφορες επαγγελματικές ομάδες είναι μεν υπέρ του περιορισμού των προνομίων άλλων ομάδων, όχι όμως και των δικών τους. Σε άλλο επίπεδο, πάρα πολλοί είναι εκείνοι που συναγωνίζονται στη μετάθεση ευθυνών (φταίνε οι άλλοι κι όχι εμείς), προσπαθώντας να δείξουν, είτε συλλογικά, είτε ατομικά, ότι δεν ήξεραν τίποτε για το διαρκές έγκλημα που συντελέστηκε στην Ελλάδα.
Πρωταγωνιστές σε τέτοιου είδους φαινόμενα παραμένουν βεβαίως τα πολιτικά κόμματα, παρά τη συγκυβέρνηση που έχουν εγκαθιδρύσει τρία εξ αυτών.
Από ψυχολογική πλευρά, όλα αυτά έχουν την αιτία τους. Δεν είναι παράδοξα ή ανεξήγητα. Στην πράξη όμως δημιουργούν πρόβλημα, ενόσω η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη κρίση της μεταπολεμικής της ιστορίας.
Τα παραδείγματα είναι χαρακτηριστικά. Είτε πρόκειται για συνδικαλιστές που διατυπώνουν μαξιμαλιστικά αιτήματα, όπως είναι, για παράδειγμα, η απαίτηση για διατήρηση θέσεων εργασίας και μισθολογικών απολαβών, από εταιρίες που βρίσκονται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Είτε για επιχειρηματίες του καταναλωτικού τομέα, που διαμαρτύρονται για τα λουκέτα και την κάθετη πτώση του τζίρου, όταν αυτοί θα έπρεπε πρώτοι να γνωρίζουν ότι μετά το σκάσιμο της καταναλωτικής φούσκας είναι αναπόφευκτα. Είτε για επαγγελματίες διαφόρων κλάδων που έβγαζαν εύκολο χρήμα την εποχή της ευφορίας και τώρα δυσκολεύονται να δεχτούν ότι θα πρέπει να πληρωθούν λιγότερο και να δουλέψουν περισσότερο. Είτε για δημοσίους υπαλλήλους που αρνούνται να καταλάβουν ότι πρέπει να αλλάξουν συμπεριφορά, να αλλάξουν την εικόνα του κράτους. Είτε και για μεγαλοπαράγοντες, πολιτικούς, επιχειρηματίες και δημοσιογράφους, που συνεχίζουν απτόητοι τις πρακτικές του παρελθόντος, νομίζοντας ότι όσα επέρχονται αφορούν τους άλλους κι ότι οι ίδιοι είναι πολύ ψηλά, πολύ ισχυροί για να υποστούν συνέπειες.
Έχουμε χωριστεί σε ουτοπικά στρατόπεδα, σαν να μην θέλουμε να αντιληφθούμε ότι όλες οι διεργασίες που έχουν τεθεί σε κίνηση, ο ολοένα και πιο σφιχτός έλεγχος από την τρόικα, το κύμα συνενώσεων και αναδιαρθρώσεων στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα, οι αλλαγές στα εργασιακά και στο κοινωνικό κράτος, οι πωλήσεις περιουσίας θα έχουν καταλυτική επίδραση σε όσα «είχαμε μάθει». 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ολα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις εισπρακτικές σε 7 απαντήσεις


Ολα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις εισπρακτικές σε 7 απαντήσεις

Νέα δεδομένα στις «σχέσεις» δανειοληπτών-εισπρακτικών εταιριών επιφέρει η απόφαση της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή, που προβλέπει την έγγραφη συγκατάθεση του δανειολήπτη προς στις τράπεζες, προκειμένου οι τελευταίες να μεταβιβάζουν τα στοιχεία των πελατών τους σε εισπρακτικές εταιρίες για να τους ενημερώνουν για τις οφειλές τους.

1) Ερώτηση: Έχει δικαίωμα ο δανειστής να μεταβιβάσει τα προσωπικά μου δεδομένα σε Εταιρεία Ενημέρωσης προκειμένου να με καλέσει για ληξιπρόθεσμη οφειλή μου;
Πριν από κάθε ενέργεια ενημέρωσής σας για ληξιπρόθεσμη οφειλή ο δανειστής υποχρεούται να επιβεβαιώσει μαζί σας τις οφειλές σας με κάθε διαθέσιμο τρόπο, να ταυτοποιήσει τα στοιχεία σας και να σας ενημερώσει για τη διαβίβαση των δεδομένων σας σε Εταιρεία Ενημέρωσης.
2) Ερώτηση: Επιτρέπεται να με καλούν οι Εταιρείες Ενημέρωσης από απόρρητο αριθμό τηλεφώνου;
Όχι. Οι Εταιρείες Ενημέρωσης οφείλουν να έχουν εμφανή τον αριθμό προέλευσης κλήσης.
3) Ερώτηση: Ποια είναι η σύμφωνη με το νόμο διαδικασία που πρέπει να ακολουθείται από τις Εταιρείες Ενημέρωσης και πότε θεωρείται ολοκληρωμένη η επικοινωνία;
 Οι υπάλληλοι των εταιρειών ενημέρωσης οφείλουν να κάνουν ταυτοποίηση των στοιχείων του οφειλέτη κι εφόσον αυτή πραγματοποιείται να ενημερώνουν για την ιδιότητά τους, το ονοματεπώνυμό τους, τον αριθμό μητρώου της εταιρείας, την καταγραφή των συνομιλιών καθώς και την παραμονή τους για δώδεκα μήνες στα αρχεία της εταιρείας. Στη συνέχεια μπορούν να προβούν σε οποιαδήποτε ενημέρωση σχετικά με την οφειλή.
4) Ερώτηση: Πόσο συχνά μπορούν να επικοινωνούν μαζί μου οι Εταιρείες Ενημέρωσης;
Η ενημέρωση μπορεί να αρχίσει δέκα μέρες (10) αφού καταστεί ληξιπρόθεσμη η οφειλή και όχι νωρίτερα. Οι Εταιρείες Ενημέρωσης οφειλετών αλλά και οι ίδιοι οι δανειστές επιτρέπεται να επικοινωνούν μαζί σας μόνο τις εργάσιμες ημέρες, από τις 09:00 έως τις 20:00 κι εφόσον έχει πραγματοποιηθεί ενημέρωση η συχνότητα των κλήσεων να είναι μία φορά ανά δεύτερη ημέρα.
5) Ερώτηση: Επιτρέπεται οι Εταιρείες Ενημέρωσης να συνομιλούν με τρίτα πρόσωπα σχετικά με ληξιπρόθεσμες οφειλές μου;
 Δεν επιτρέπεται στις Εταιρείες Ενημέρωσης οφειλετών να ενημερώνουν τους οικείους σας ή τρίτους σχετικά με τις οφειλές σας εκτός εάν είναι συνοφειλέτες ή εγγυητές.
6) Ερώτηση: Μπορούν οι Εταιρείες Ενημέρωσης να με καλούν στον εργασιακό μου χώρο;
 Μόνο σε περίπτωση που έχετε δηλώσει το τηλέφωνο εργασίας ως το μοναδικό αριθμό επικοινωνίας.
7) Ερώτηση: Μπορούν οι Εταιρείες Ενημέρωσης να με καλούν σε αριθμούς τηλεφώνου που δεν έχω δηλώσει στο δανειστή;
 Επιτρέπεται να σας καλούν μόνο στους τηλεφωνικούς αριθμούς που έχετε ο ίδιος δηλώσει στο δανειστή. 
ΠΗΓΗ:fpress.gr

ΑΡΚΟΥΣΕ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙ 125000 ΑΤΟΜΑ Διαρροή 5 τόνων θανάσιμου δηλητηρίου στην Ιαπωνία




Διαρροή 5 τόνων κυανιούχου νατρίου, αρκετών για να δηλητηριάσουν 125.000 άτομα, συνέβη σε ένα εργοστάσιο χημικών στην Ιαπωνία.
Οι εργαζόμενοι του εργοστασίου Kurosaka Plating Co στην πόλη Χαναμάκι καθάριζαν τις εγκαταστάσεις από χιόνι και πάγο και τυχαία προξένησαν ζημιά στη βαλβίδα ενός δοχείου με τοξική ουσία.
Ευτυχώς, το χιόνι απορρόφησε το μεγαλύτερο μέρος του υγρού, ένα λίτρο του οποίου μπορεί να σκοτώσει 25 άτομα και οι εργαζόμενοι μάζεψαν τη δηλητηριασμένη μάζα για να μην εισέλθει στο πλησιέστερο ποτάμι.
Το κυανιούχο νάτριο χρησιμοποιείται στο εργοστάσιο για γαλβανισμό και επιχρύσωση των μεταλλικών προϊόντων.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

ΔΕΠΑ: Δυσβάστακτο το Κόστος της Επέκτασης του Δικτύου Φυσικού Αερίου στην Δυτική Ελλάδα




Δυσβάστακτο θεωρεί η ΔΕΠΑ το κόστος επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου στην Δυτική Ελλάδα και παραπέμπει στην εναλλακτική λύση του υγροποιημένου αερίου, το οποίο, όμως, ακόμη βρίσκεται στο στάδιο της μελέτης εδώ και ένα χρόνο.

Αυτή είναι η εκτίμηση της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ) και της Διαχείρισης Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ), όπως ανέφερε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Ασημάκης Παπαγεωργίου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Γ. Κοντογιάννης.

«Η εγκατάσταση μιας μονάδας ηλεκτροπαραγωγής, με χρήση φυσικού αερίου στην Αχαΐα, θα δικαιολογούσε μια λεπτομερέστερη επανεξέταση του θέματος (σσ. επί του παρόντος δεν πληρούνται τα κριτήρια οικονομικής αποτελεσματικότητας) για την περιοχή της Αχαΐας και της Ηλείας.

»Το κόστος για την επέκταση του αγωγού υψηλής πίεσης του ΕΣΦΑ από την Κορινθία στην Πάτρα και τον Πύργο (χωρίς το κόστος των δικτύων διανομής) εκτιμήθηκε σε 90,3 εκατ. ευρω, ενώ το αντίστοιχο κόστος από τη Μεγαλόπολη προς τον Πύργο και την Πάτρα εκτιμήθηκε σε 73,6 εκατ. ευρώ», αναφέρει στην απάντησή του ο κ. Παπαγεωργίου.
 ΠΗΓΗ:energia.gr

Σαρώνει η φτώχεια - Το 31% δεν μπορεί να πληρώσει ενοίκιο, θέρμανση και ΔΕΚΟ


Σαρώνει η φτώχεια - Το 31% δεν μπορεί να πληρώσει ενοίκιο, θέρμανση και ΔΕΚΟ
Μια ακόμα έρευνα- και μάλιστα με τη βούλα της EUROSTAT- έρχεται για να επιβεβαιώσει την αίσθηση ότι η εφαρμογή του Προγράμματος, πέρα από τη βαθιά ύφεση και την εκρηκτική ανεργία, έχει εκτινάξει στα ύψη τους δείκτες φτώχειας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του 2011 (άρα το 2012 τα πράγματα θα είναι πολύ χειρότερα), το ποσοστό των Ελλήνων που βρέθηκαν αντιμέτωποι με το κίνδυνο φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού έφτασε στο 31% από 27,7% το 2010 ή σε απόλυτους αριθμούς στα 3,4 εκατομμύρια, την ώρα που μέσος όρος στην Ευρωζώνη είναι 22,5%!!!
Στην κατάσταση αυτή βρίσκονται όσοι δεν μπορούν να πληρώσουν εγκαίρως ενοίκιο, δόση στεγαστικού δανείου ή λογαριασμούς ΔΕΚΟ, όσοι δεν μπορούν να εξασφαλίσουν επαρκή θέρμανση στη κατοικία τους, όσοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε έκτακτες δαπάνες, όσοι δεν μπορούν να φάνε ψάρι, κρέας κάθε δεύτερη ημέρα, όσοι δεν μπορούν να έχουν μια έστω μια εβδομάδα διακοπών, όσοι δεν διαθέτουν αυτοκίνητο, πλυντήριο, έγχρωμη τηλεόραση ή τηλέφωνο.
Εάν, δε, ανατρέξει κανείς στα επιμέρους στοιχεία που αφορούν στα ποσοστά φτώχειας των παιδιών έως 18 ετών και ειδικά σε αυτά που λαμβάνεται υπόψιν το μορφωτικό επίπεδο των γονιών, θα διαπιστώσει ότι το ποσοστό διαμορφώνεται στο 50,2% για γονείς με χαμηλή μόρφωση. Αναφορικά με τις περιπτώσεις που ο ένας από τους δύο γονείς είναι αλλοδαπός, τότε το ποσοστό φτώχειας των παιδιών διαμορφώνεται στο 43,1% έναντι 19,8% στις περιπτώσεις όπου και οι δύο γονείς είναι Έλληνες.
 ΠΗΓΗ:iefimerida.gr

Το Τέλος των Συνδικάτων


mhtropoulos_alexis_855635880

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ REAL NEWS ΤΗΣ 17/2/2013

Τα Ελληνικά Δικαστήρια κηρύσσουν παράνομες και καταχρηστικές πάνω από το 95% των απεργιών.
Όλοι οι ξένοι διαπορούν (ή «θαυμάζουν») την ανεκτικότητα των Ελλήνων, που θεωρούσαν ατίθασους. Οι Έλληνες
μισθωτοί του ευρύτερου Δημοσίου διαμαρτύρονται εντός των συστημικών πλαισίων.

Ποτέ στην Ελλάδα δεν υπήρξε το συχνά στην Ευρώπη εμφανιζόμενο φαινόμενο, ακόμη και υπάλληλοι του «σκληρού πυρήνα» της κρατικής λειτουργίας να απεργούν ή να
διαμαρτύρονται με βίαιο τρόπο. Ποτέ π.χ. οι Έλληνες πυροσβέστες ή αστυνομικοί δεν πήραν τα υπηρεσιακά τους οχήματα για να αποκλείσουν με βαμβακοειδές υγρό τα κυβερνητικά μέγαρα ή τα κτίρια της ΕΕ, όπως έκαναν οι Βέλγοι συνάδελφοί τους!
Ούτε οι εργάτες των λιγοστών πλέον ελληνικών βιομηχανιών συνηθίζουν να καταλαμβάνουν τα
εργοστάσια και να αιχμαλωτίζουν ή να απαγάγουν τους εργοδότες μέσα στους εργοστασιακούς χώρους, όπως στη Γαλλία!

Είναι πασίδηλο, εξάλλου, ότι όσον αφορά στις μεγάλες επιχειρήσεις εμπορίου, οι απεργοσπαστικοί
μηχανισμοί και οι στρατιές των ανέργων στην Ελλάδα αντικαθιστούν αμέσως όσους υπακούουν στα απεργιακά κελεύσματα της συνδικαλιστικής τους ηγεσίας.
Παρά ταύτα όμως για τη μνημονιακή δημοσιολογία, τα Συνδικάτα και τα συνταγματικώ κατοχυρωμένα δικαιώματά τους αποτελούν τη βασική αιτία της κοινωνικής αναταραχής. Δεν είναι,
ισχυρίζονται, τα μέτρα του Μνημονίου που δημιουργούν την κοινωνική ένταση, αλλά οι κακομαθημένοι συνδικαλιστές και εργαζόμενοι που δεν κατανοούν την κρισιμότητα των καιρών...
Έτσι το κλίμα έχει προετοιμαστεί κατάλληλα, σε βαθμό που μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης να
θεωρεί απολύτως φυσιολογικό το να καταργηθούν οι βασικές προβλέψεις του ν.1264/1982! Κάποιοι νομίζουν μάλιστα ότι η κατάργησή του θα είναι …κάθαρση για το Εργατικό Κίνημα!

Η συστηματική επίθεση κατά των συνδικαλιστών (κυρίως των ΔΕΚΟ, που αποτελούν την αιχμή του
δόρατος της ΓΣΕΕ) και η απαξίωσή τους ήταν το κύριο μέλημα του μνημονιακού συστήματος. Με τη δυσφήμησή τους πλήττεται ο κορμός του Συνδικαλιστικού Κινήματος και παραμερίζεται η βασική δύναμη αντίστασης για την εκποίηση των Κοινωφελών Επιχειρήσεων στο αγοραίο κεφάλαιο.
Προηγήθηκε η αποδυνάμωση του μηχανισμού των ΣΣΕ, η αδρανοποίηση του εισοδηματικού
εξισορροπιστή-ΟΜΕΔ, η κατάργηση των πιο σημαντικών εργατικών νόμων από την εποχή του Ελευθέριου Βενιζέλου, η επιτυχημένη εκστρατεία κατακερματισμού των διαφόρων τμημάτων της ενιαίας Εργατικής Τάξης…

Ο αλήστου μνήμης ν. 330/1976 (ο επιλεγόμενος «νόμος Λάσκαρη») μέλλει να αντικαταστήσει
τον ν. 1264/1982, που θεωρείται από Διεθνείς Οργανισμούς ο προοδευτικότερος και λειτουργικότερος συνδικαλιστικός νόμος στην Ευρώπη, αν όχι στον κόσμο.
Όσοι παρακολουθούσαμε τη δράση των Συνδικάτων (βλ. «Νεοφιλελευθερισμός και Υποβάθμιση της Εργασίας», Εκδ. Αφοι Τολίδη 1991) είχαμε προβλέψει ότι η ενσωμάτωση της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας στο σύστημα και η προσχώρησή της στη σοσιαλφιλελεύθερη «εκσυγχρονιστική υπευθυνότητα», θα οδηγούσε τη μεγάλη πλειονότητα των εργαζομένων, των ανέργων, των απόμαχων της Εργασίας σε αμφισβήτηση της αντιπροσωπευτικότητας. Ήταν επόμενο και οι ανυπεράσπιστοι
ουσιαστικά θεσμοί του ν. 1264/1982 να μην αντέξουν περαιτέρω! Η προϊούσα αποσυνδικαλιστικοποίηση και η αναποτελεσματικότητα των συνδικαλιστικών αγώνων να προστατέψουν τους εργασιακούς θεσμούς και το ύψος των αμοιβών, έδωσαν την ευκαιρία σε νεοφιλελεύθερους …διανοητές να προαναγγείλουν το τέλος των εργατικών κινητοποιήσεων. Η φιλοσυστημική ερμηνεία άλλωστε από τη Δικαιοσύνη του απεργιακού δικαιώματος προϊδέαζε και τη συρρίκνωσή του στο νομοθετικό πεδίο.

Τώρα, που η μνημονιακή συμμαχία κυβερνά με το παραΣύνταγμα του Μνημονίου, με τη βιομηχανία
των ΠΝΠ, με τη νομοθετημένη (μονομερώς από το κράτος) ρύθμιση του μισθού, με τη ρήτρα συγκρίσιμης ευθυγράμμισης με τους μισθούς των χωρών της ΝΑ Ευρώπης (Βουλγαρία, Ρουμανία)…, η ανάγκη για ύπαρξη Συνδικάτων, ΣΣΕ, Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας, εγγυημένου μισθού και σύνταξης, διεκδικητικών και απεργιακών αγώνων, εμφανίζεται μάταιη.
Στον «αυτόματο πιλότο» του Μνημονίου με λανθασμένους και καταστροφικούς δημοσιονομικούς
πολλαπλασιαστές, η απεργία, το Συνδικάτο, η κοινωνική δράση, δεν έχουν θέση και λόγο.

Η τραγωδία της πατρίδας μας δεν έχει τέλος στο μνημονιακό τούνελ. Η Δημοκρατία ακυρώνεται. Η
κοινωνική δράση εκτοπίζεται. Η ταξική πάλη αποτελεί έγκλημα …καθοσιώσεως!
Η σύγχυση και ο πανικός των μνημονιακών δυνάμεων προ της κοινωνικής αφύπνισης ποδηγετούν την
αλλοπρόσαλλη κυβερνητική δράση.

Αλλά όσο ο γίγαντας Λαός αδρανεί, όσο οι δυνάμεις της ενεργού, ανενεργού και απόμαχης Εργασίας δεν ενώνονται στην προοπτική της διεκδίκησης μιας άλλης μοίρας, η τρικομματική συγκυβέρνηση μπορεί να νομοθετεί και να αφαιρεί ακόμη και τις πιο ιερές κατακτήσεις του Συνδικαλιστικού Κινήματος και του Εργασιακού Πολιτισμού.-
 ΠΗΓΗ:enypekk.gr

Πτώση 0,5% για το αργό




Σε αρνητικό έδαφος οδήγησαν την τιμή του αργού οι ανανεωμένες ανησυχίες για την κρίση της Ευρωζώνης μετά την αποτυχία των πολιτικών σχηματισμών στην Ιταλία να εξασφαλίσουν αυτοδυναμία στις εκλογές. 
Η προοπτική μιας κρίσης ακυβερνησίας στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης διαμόρφωσε σκηνικό αυξημένης αβεβαιότητας στις αγορές αναζωπυρώνοντας τις ανησυχίες για τη μελλοντική ζήτηση του αργού.
Το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Απριλίου έχασε 48 cents ή 0,5% για να ολοκληρώσει τις συναλλαγές στα 92,63 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.
ΠΗΓΗ:.capital.gr