Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Bloomberg: Χαλάρωση των κανόνων για την οικονομία καυσίμου στα αυτοκίνητα ετοιμάζει ο Trump

Αποτέλεσμα εικόνας για καυσιμα
Από το bankingnews.gr
Ο κ. Trump θα ανακοινώσει τα σχέδιά του αύριο 15 Μαρτίου 2017, οπότε και θα συναντηθεί με εργαζομένους και στελέχη των κολοσσών του κλάδου στο Μίσιγκαν

Αν και τις «κυνήγησε» ανελέητα κατά την προεκλογική περίοδο αλλά και μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στο Λευκό Οίκο για τις επενδύσεις στο Μεξικό, φαίνεται πως ο Donald Trump τελικά θα κάνει ένα «δωράκι» στις αυτοκινητοβιομηχανίες των Ηνωμένων Πολιτειών.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg επικαλούμενο δύο πηγές που γνωρίζουν καλά το θέμα, η αμερικανική κυβέρνηση ετοιμάζει ρύθμιση για..

ΟΠΕΚ: Αυξήθηκαν τα παγκόσμια αποθέματα πετρελαίου παρά τη μείωση της παραγωγής

Από το worldenergynews.gr
Ο ΟΠΕΚ ανακοίνωσε σήμερα (14/3) ότι τα παγκόσμια αποθέματα πετρελαίου συνέχισαν να αυξάνονται, παρά την συμφωνία των κρατών-μελών του Οργανισμού και 11 ανεξάρτητων πετρελαιοπαραγωγών κρατών για τη μείωση της παραγωγής.

Σύμφωνα λοιπόν με την μηνιαία έκθεσή του ΟΠΕΚ, τα αποθέματα πετρελαίου στις βιομηχανικές χώρες αυξήθηκαν τον Ιανουάριο του 2017 στα 278 εκατομμύρια βαρέλια πάνω από τον μέσον όρο της τελευταίας πενταετίας, εκ των οποίων το πλεόνασμα πετρελαίου ανήλθε σε 209 εκατομμύρια βαρέλια και το υπόλοιπα σε προϊόντα πετρελαιοειδών.

«Παρά την προσαρμογή της προσφοράς, τα αποθέματα συνέχισαν..

Η αγορά ηλεκτρισμού στην ΕΕ28 και τι κρύβεται πίσω απ' την εμμονή των δανειστών για συρρίκνωση της ΔΕΗ.


Από το greeklignite.blogspot.gr
Με το 3ο μνημόνιο η συγκυβέρνηση Σύριζα-ΑΝΕΛ συμφώνησε με τους δανειστές ότι το 2020 το μερίδιο της ΔΕΗ στη λιανική αγορά ηλεκτρισμού πρέπει να έχει μειωθεί στο 50% της αγοράς. Πρόκειται για μια εντελώς διοικητικού χαρακτήρα ρύθμιση, που δεν ισχύει για άλλες αγορές, όπου κυριαρχούν πολυεθνικές, όπως π.χ. στις αγορές της μπύρας ή του καφέ και μπορεί να θεωρηθεί μόνο ότι εντάσσεται στην επιθυμία των δανειστών να αποκτήσουν τον έλεγχο στα βασικά καταναλωτικά προϊόντα που υπάρχουν σε κάθε σπίτι, στο φως, το νερό και το τηλέφωνο. Το τηλέφωνο ήδη το ελέγχουν μέσω της Deutsche Telekom, ο επόμενος στόχος είναι προφανώς το ηλεκτρικό ρεύμα.

Κι ενώ πολλή κουβέντα γίνεται για τη διαπραγμάτευση της 2ης αξιολόγησης, όπου ένα απ' τα κεφάλαια που παραμένουν σε εκκρεμότητα είναι το ενεργειακό, η Κομισιόν δημοσίευσε την 1η Φεβρουαρίου 2017, χωρίς ιδιαίτερη δημοσιότητα, το πλήρες κείμενο 394 σελίδων της 2ης Μελέτης για την αγορά ηλεκτρισμού, μιας μελέτης που είχε στη διάθεσή της απ' το Σεπτέμβριο 2016 και το εξώφυλλο βλέπουμε στην πιο πάνω εικόνα.

Η 2η Μελέτη διερεύνησε..

Oι Αραβες ομολόγησαν στον ΟΠΕΚ ότι απορρόφησαν σε μιαν ημέρα 10 εκατ. βαρέλια από την αγορά!

Από το worldenergynews.gr
Oι Σαουδάραβες άντλησαν 10 εκατ βαρέλια από την αγορά κατά την διάρκεια μιας ημέρας του Φεβρουαρίου όπως οι ίδιοι είπαν στο ΟΠΕΚ.

Αυτό μεταδόθηκε από το Bloomberg,όπου αναλυτές στηλιτεύουν την προσπάθεια της αραβικής πλευράς να στηρίξει τις τιμές.

Οπως αναφέρουν αναλυτές το πετρέλαιο στην παρούσα φάση θα κινηθεί μεταξύ..

Στην ΑΟΖ της Κύπρου υπάρχει ένα από τα δέκα μεγαλύτερα κοιτάσματα στον πλανήτη

Από το pronews.gr
Στην ΑΟΖ της Κύπρου βρίσκεται ένα κοίτασμα παρόμοιο με αυτό του Zorh της Αιγυπτιακής ΑΟΖ δήλωσε ο επικεφαλής ερευνών της ιταλικής εταιρείας ENI, Λούκα Μπερτέλι κάτι που σημαίνει ότι θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα του πλανήτη.

«Πιστεύουμε ότι υπάρχει ακόμη ένα Zorh στην περιοχή και παρόμοια κοιτάσματα μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο για να προστεθούν περισσότερα αποθέματα στο δυναμικό της Ανατολικής Μεσογείου», ανέφερε ο κ. Μπερτέλι, μιλώντας στο 4ο Eastern Mediterranean Gas Conference, στη Λευκωσία. Όπως σημείωσε, πολλά κοιτάσματα παρόμοια με..

Ευχαριστήρια επιστολή προς τον Γενικό Διευθυντή του ILO απέστειλε σήμερα η Γ.Σ.Ε.Ε.

Από το taxheaven.gr
Η επιστολή αφορά στην ενημέρωση που παρείχε το Διεθνές Γραφείο Εργασίας στη Συνομοσπονδία, σχετικά με τις επισημάνσεις του για την Έκθεση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τα Εργασιακά. 

Τα σχόλια του ILO είχαν αποσταλεί στο Υπουργείο Εργασίας από το Νοέμβριο του 2016 και δεν είχαν γνωστοποιηθεί όπως έπρεπε από το Υπουργείο στη Συνομοσπονδία.

Σας παραθέτουμε τη σχετική επιστολή της ΓΣΕΕ τον κύριο Guy Ryder:

Τέλη Μαρτίου ξαναβγάζει η Τουρκία το Barbaros στη Μεσόγειο για έρευνες ανακοίνωσε ο Albayrak

Από το worldenergynews.gr
Η Τουρκία θα γίνει πιο δραστήρια στην υπεράκτια εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου, βγάζοντας τα δύο ερευνητικά της πλοία για τη διεξαγωγή 3D σεισμικών ερευνών στη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα στα τέλη Μαρτίου ή αρχές Απριλίου, όπως δήλωσε σήμερα (14/3) ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της χώρας Μπεράτ Αλμπαϊράκ.

«Το 2017 θα είναι μια σημαντική χρονιά για την εξερεύνηση στη θάλασσα πηγών πετρελαίου και φυσικού αερίου» είπε ο Τούρκος υπουργός.

«Θα συνεχίσουμε με δύο διαφορετικά πλοία, το ένα θα ..

H Statoil παρουσιάζει τον δικό της οδικό χάρτη για το κλίμα

Από το naftikachronika.gr
Ο νορβηγικός πετρελαϊκός κολοσσός Statoil παρουσίασε, μεταξύ άλλων, τους στόχους του για τη μείωση των εκπομπών CO2, για την βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης καθώς και για τους όρους που θα επιτρέψουν την κερδοφόρα ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας καθώς και την εφαρμογή λύσεων χαμηλών εκπομπών άνθρακα. Η σχετική έκθεση που παρουσίασε η Statoil φέρει τον τίτλο «2030 climate roadmap».

Στόχος της Statoil είναι η περαιτέρω μείωση των εκπομπών CO2 κατά την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου από τις μονάδες της, μολονότι, όπως τονίζει η εταιρεία, τα επίπεδα εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από τις μονάδες της είναι..

Μετά τα ΕΛΠΕ και η Motor Oil: Η χρονιά των ρεκόρ για τα διυλιστήρια

Από το energypress.gr
Χθες ήταν η σειρά της Μότορ Όιλ να ανακοινώσει μια σειρά από εντυπωσιακά μεγέθη για τα αποτελέσματα του 2016 που αναδεικνύεται σε χρονιά των ρεκόρ για τους δύο ελληνικούς διυλιστηριακούς ομίλους.

Βεβαίως η τιμή του πετρελαίου και η μείωση των περιθωρίων «ψαλίδισε» τη συγκρίσιμη λειτουργική κερδοφορία, κάτι που ωστόσο δεν αναιρεί το γεγονός ότι σε επίπεδο παραγωγής και εξαγωγών η περασμένη χρονιά ανέδειξε τον κλάδο της διύλισης σε ατμομηχανή κερδών και ρευστότητας.

Ως προς τα μεγέθη που ανακοίνωσε η ΜΟΗ:

Ύπαρξη υδρογονανθράκων στο κυπριακό Ζορ με την μέθοδο ανίχνευσης ιδιοσυχνοτήτων υδρογονανθράκων.

Από το lygeros.org
Πριν μόλις λίγες εβδομάδες η Γαλλική Εταιρεία Τotal ανακοίνωσε ότι προβλέπει η γεώτρηση της στον κυπριακό στόχο τύπου Ζορ στο θαλάσσιο οικόπεδο 11, να διεξαχθεί μέσα στο καλοκαίρι του 2017. Προσέθεσε ότι η πιθανότητα ανακάλυψης υδρογονανθράκων στην Κυπριακή αυτή δομή καρστικού ασβεστόλιθου είναι της τάξης του 20% δηλαδή διπλάσια από την μέση παγκόσμια πιθανότητα ανακάλυψης υδρογονανθράκων.

Μέσα στο 2015 στα θαλάσσια οικόπεδα 9 της Αιγύπτου και 11 της Κύπρου, λίγο πριν την ανακάλυψη του κοιτάσματος Ζορ, χρησιμοποιήθηκε μία νέα γεωφυσική μέθοδος απευθείας εντοπισμού του τύπου περιεχομένων ρευστών (φυσικού αερίου, πετρελαίου ή νερού) στη δομή του κοιτάσματος Ζορ όσο και στις παραπλήσιες δομές στόχους κοιτασμάτων των δύο θαλάσσιων οικοπέδων. Η μέθοδος αυτή η οποία εφαρμόζεται από ειδικευμένα Γεωφυσικά Ινστιτούτα αλλά και Εταιρείες, όπως ...

Γιατί οι ειδικοί αισιοδοξούν για το πετρέλαιο

Από το newmoney.gr
Οι τιμές του μαύρου χρυσού έχουν υποχωρήσει σχεδόν 10% τον τελευταίο μήνα, με αρκετούς να έχουν αρχίσει να αναρωτιούνται εάν θα δούμε εκ νέου το «έργο» που βίωσαν οι αγορές μεταξύ 2014 και αρχών του 2016.

Όμως οι επικεφαλής των πετρελαϊκών εταιρειών είναι αισιόδοξοι.

Σύμφωνα με έκθεση..

Tι ζητούσε ο επιτελάρχης της Aramco στην τετράωρη επισκεψή του στον διευθύνοντα των ΕΛΠΕ;

Από το worldenergynews.gr
Επί 4 ώρες βρισκόταν στο γραφείο του δειθύνοντος συμβούλου των ΕΛΠΕ κ. Γρηγόρη Στεργιούλη άνθρωπος του βασικού μάνατζνετ της Aramco, ο οποίος έφτασε στην Ελλάδα με το ιδιωτικό του τζετ.

Ο CEO των ΕΛΠΕ έχει πολλαπλασιάσει τις διεθνείς επαφές του στο τελευταίο διάστημα καθώς οι εξελίξεις για τον Ομιλο θα είναι πολλές και οι διεθνείς συμμαχίες είναι στο επίκεντρο της στρατηγικής.

Η Saoudi Aramco που προετοιμάζεται ..