Τρίτη 22 Ιουνίου 2021

Ο ΟΠΕΚ + συζητά νέα χαλάρωση των περικοπών από τον Αύγουστο

 





Ο ΟΠΕΚ + συζητά για περαιτέρω χαλάρωση των περικοπών της παραγωγής πετρελαίου από τον Αύγουστο καθώς οι τιμές του πετρελαίου αυξάνονται κατά την ανάκαμψη της ζήτησης, αλλά δεν έχει ληφθεί ακόμη απόφαση σχετικά με τον ακριβή όγκο για επαναφορά..

BP to stick with oil and gas for decades, CEO Looney says

 



BP will continue producing hydrocarbons for decades to come and will benefit from rising oil prices even as it reduces output as part of its shift to low-carbon energy, Chief Executive Bernard Looney told Reuters.

The recent rally in crude prices, which climbed on Tuesday to a more than two-year high above $75 a barrel, is likely to continue, Looney said in an interview at..

MSDs και ψυχοκοινωνικοί κίνδυνοι: πώς η μείωση του εργασιακού άγχους μπορεί να βοηθήσει την ανάκαμψη και την επιστροφή στην εργασία

 




Οι μυοσκελετικές διαταραχές (MSD) που σχετίζονται με την εργασία σχετίζονται όχι μόνο με σωματικούς κινδύνους, αλλά και με παράγοντες ψυχοκοινωνικού κινδύνου, όπως η ανασφάλεια στην εργασία και η χαμηλή κοινωνική υποστήριξη. Ένα νέο έγγραφο συζήτησης διερευνά την επίδραση των ψυχοκοινωνικών κινδύνων στην επιστροφή στην εργασία με MSD.

Καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι σημαντικοί παράγοντες για μια επιτυχημένη επιστροφή..

Δύο δεκαετίες μετά την απαγόρευση, ο μόλυβδος παραμένει στον αέρα των πόλεων

 


Μόλυβδος από τη βενζίνη που χρησιμοποιούσαν τα αυτοκίνητα μέχρι τα τέλη του περασμένου αιώνα συνεχίζει να ρυπαίνει τον αέρα του Λονδίνου περισσότερο από δύο δεκαετίες μετά την απαγόρευση των καυσίμων με μόλυβδο το 1999, αποκαλύπτει η ανάλυση δειγμάτων.

Τα επίπεδα μολύβδου στον αέρα της βρετανικής πρωτεύουσας έχουν έκτοτε μειωθεί και συμμορφώνονται πλέον..

Καβγάς Αυστραλίας – UNESCO για την κατάντια του Μεγάλου Κοραλλιογενούς Φράγματος

 




Το Μεγάλο Κοραλλιογενές Φράγμα θα πρέπει να ενταχθεί στη λίστα των χώρων Παγκόσμιας Κληρονομιάς που βρίσκονται σε κίνδυνο, πρότεινε την Τρίτη επιτροπή της UNESCO, με την Αυστραλία να αντιδρά κάνοντας λόγο για πολιτικά υποκινούμενη απόφαση.

Στην τελευταία γνωμοδότησή της, η επιτροπή του Οργανισμού Εκπαίδευσης, Επιστήμης και Πολιτισμού (UNESCO) κάλεσε..

Τα Ισραηλινά Διυλιστήρια Πετρελαίου ορίζουν νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο

 



Τα διυλιστήρια πετρελαίου του Ισραήλ, ο μεγαλύτερος όμιλος διυλιστηρίων και πετροχημικών του Ισραήλ, δήλωσαν ότι ο Malachi Alper έχει διοριστεί..

Η παραγωγή πετρελαίου - φυσικού αερίου της Νορβηγίας ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις Μαίου

 





Η παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου της Νορβηγία υπερέβη τις επίσημες εκτιμήσεις τον Μάιο, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Νορβηγικής Διεύθυνσης Πετρελαίου.

Η παραγωγή αργού πετρελαίου μειώθηκε 4,2% από τον Απρίλιο στα 1,654 εκατ. βαρέλια ημερησίως τον Μάιο, ενώ οι ..

Η πράσινη μετάβαση και το μέλλον των υδρογονανθράκων

 


Εάν αναλογιστεί κανείς την πορεία των ερευνών για υδρογονάνθρακες στη χώρα, θα διαπιστώσει ότι η ΕΛΠΕ, ως καθολικός διάδοχος και συνεχιστής των ΔΕΠ και ΔΕΠ-ΕΚΥ, αποτελεί διαχρονικά την κινητήρια δύναμη.

Το 1975, με αφορμή τον αναγκαίο κρατικό έλεγχο των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στην περιοχή Πρίνου, ο τότε πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής ίδρυσε τη Δημόσια Επιχείρηση Πετρελαίου (ΔΕΠ), η οποία..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ Σ.Κ ΕΛΠΕ

 

ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΣΚΕΕΠ