Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

ΚΩΣΤΑΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ.mpg

Μας έκαναν την πιο φτωχή χώρα της ευρώπης


 ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net/

ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ... "Σκάει" από υδρογονάνθρακες το Ιόνιο - Η πρώτη λήψη με ρομπότ από κοιτάσματα




Έτοιμος να σκάσει από τις μεγάλες ποσότητες υδρογονανθράκων που βρίσκονται κάτω από τα βυθοτεμάχια του Ιονίου είναι ο βυθός της περιοχής. Ο όγκος του μεθανίου που απελευθερώνεται στην ευρύτερη υποθαλάσσια περιοχή, είναι από τους μεγαλύτερους που έχουν καταγραφεί στην Ευρώπη. Τα αποτελέσματα της έρευνας των ελλήνων επιστημόνων, δημοσιεύτηκαν στο ειδικό επιστημονικό περιοδικό Chemical Geology.

Οι φυσαλίδες των αερίων που διαφεύγουν από τον πυθμένα της θάλασσας, και τα οποία αποτελούνται από μεθάνιο κατά 80%-90% και από υδρόθειο σε μικρότερο ποσοστό, αποτελούν ένα μπουκάλι με μήνυμα από τον ταμιευτήρα υδρογονανθράκων που βρίσκεται πολύ βαθύτερα.

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος HIPOX, οι ειδικοί πόντισαν στο λιμάνι του Κατάκολου και λίγο πιο ανοικτά, ένα υποθαλάσσιο παρατηρητήριο για τη μελέτη των αερίων που διαφεύγουν από τον πυθμένα καθώς και ένα υποβρύχιο ρομπότ που έλαβε και σχετικές φωτογραφίες.

Είναι η πρώτη φορά που στην Ελλάδα μελετώνται τόσο εμπεριστατωμένα οι διαφυγές μεθανίου από ρωγμές και τρύπες στον θαλάσσιο πυθμένα . Η μελέτη του αερίου, που έγινε με την πόντιση υποθαλάσσιου σταθμού αλλά και με παγίδευση μεγάλων φυσαλίδων σε ειδικούς κλωβούς, υπέδειξε την ύπαρξη υδρογονανθράκων, βαθιά κάτω από τον πυθμένα.

Οι ειδικοί εντόπισαν στη θαλάσσια περιοχή που μελέτησαν, 2.700 σημεία διαρροής αερίων. «Είναι βέβαιο ότι πιο ανοικτά στη θάλασσα, υπάρχουν και άλλα». Το βάθος όπου εντοπίστηκαν οι πηγές ήταν από 10 μέχρι 20 μέτρα. Λαμβάνοντας υπ όψιν τους δεδομένα όπως η ροή διαφυγής των αεριών, οι ειδικοί εκτίμησαν ότι μόνο από τη συγκεκριμένη περιοχή, εκλύονται το χρόνο από 125 μέχρι 200 τόνους μεθανίου. «Πρόκειται για μία πολύ σημαντική ποσότητα».

Στο Ιόνιο υπολογίζεται ότι κρύβονται κατ΄'ελάχιστον 250 εκτ. βαρέλια με την μέγιστη ποσότητα νάσει των υπολογισμών του USCG να αναφέρονται σε κοιτάσματα δυνατότητας απόληψης 1 δισ. βαρελιών!

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Υπονομευτές της Δημοκρατίας όσοι προωθούν την ευρω-λιτότητα




Πληθαίνουν αυτοί που διαισθάνονται ότι θα ξεσπάσει και πολιτική λαίλαπα, με αιτία την οικονομική καταιγίδα
Ρίγος διαπέρασε όλους τους Ελληνες όταν άκουσαν την ανατριχιαστική είδηση: Δύο σπουδαστές νεκροί στη Λάρισα και τρεις αναίσθητοι από τις αναθυμιάσεις αυτοσχέδιας σόμπας, μέσα σε σπίτι που έμεναν κάποιοι από αυτούς. Ενας κομμένος θερμοσίφωνας, μέσα του ένα κούτσουρο που έκαιγε, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια φτωχόπαιδων να ζεσταθούν εν έτει 2013. Νέο σοκ την Πέμπτη από τις οθόνες της τηλεόρασης: Ο ΕΟΠΠΥ θα δίνει επίδομα τοκετού μόνο στις γυναίκες που θα γεννάνε... σπίτι τους! Εν έτει 2013 και πάλι! Ούτε ο πιο βάρβαρος και αγροίκος άντρας σήμερα δεν θεωρεί τη ζωή της γυναίκας του τόσο ασήμαντη ώστε να την αφήσει να γεννήσει σπίτι, παίζοντας τη ζωή της κορώνα - γράμματα αν υπάρξουν επιπλοκές. Η «μνημονιακή» Ελλάδα γυρίζει 70-100 χρόνια πίσω...
Αιτία η ευρω-λιτότητα. Οι συνθήκες διαβίωσης για δεκάδες, και σύντομα εκατοντάδες ίσως και εκατομμύρια, Ευρωπαίους επιδεινώνονται δραματικά. Το πρόβλημα ξεκινά από οικονομικό, γίνεται κοινωνικό και τώρα απειλεί να γίνει πολιτικό. Οχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ισπανία, στην Πορτογαλία, στην Ιρλανδία.
Ο πολιτικός σεισμός που προκάλεσαν τα αποτελέσματα των ιταλικών εκλογών άνοιξαν πλέον σε πανευρωπαϊκό επίπεδο τη συζήτηση για την πολιτική κρίση που απειλεί τη Γηραιά Ηπειρο. Η γαλλική «Λε Μοντ» θέτει τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων. Κάνει ευθέως λόγο για «ανησυχητική δημοκρατική ρήξη» ανάμεσα στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις που επιβάλλουν πολιτικές άγριας λιτότητας και στους ευρωπαϊκούς λαούς που με όλο και μεγαλύτερη ένταση απορρίπτουν αυτές τις πολιτικές. Οποιος νομίζει όμως ότι μοναδική συνέπεια της λαϊκής οργής θα συνεχίσει να είναι απλώς η μαζική καταψήφιση των κυβερνήσεων που εφαρμόζουν πολιτικές λιτότητας, δεν έχει αντιληφθεί τίποτε από το βάθος της πολιτικής κρίσης. 
Οι Γερμανοί αρνούνται κατηγορηματικά να συνειδητοποιήσουν το μέγεθος της απειλής και να αλλάξουν πολιτική. Λογικό, αφού με αυτήν την πολιτική κερδίζει η Γερμανία. «Το καταθλιπτικό στην έκβαση των ιταλικών εκλογών είναι η αντιευρωπαϊκή θεμελιώδης συγχορδία των δύο νικητών των εκλογών Μπερλουσκόνι και Γκρίλο. Περισσότεροι από τους μισούς ψηφοφόρους αφέθηκαν να εξαπατηθούν από αυτή τη συγχορδία», έγραψε π.χ. σε κύριο, πρωτοδέλιδο άρθρο της η σοβαρή συντηρητική γερμανική εφημερίδα «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε».
Ανελέητος ο Μαζάουερ, ο γνωστός ευρύτατα και στην Ελλάδα διανοητής, θέτει πολύ πιο ωμά το ζήτημα αναφορικά με το μέχρι πού μπορούν να φτάσουν οι συνέπειες της συνέχισης της ευρω-λιτότητας: «Δεν είναι σκαλισμένο στο μάρμαρο ότι η Ευρώπη θα ταυτίζεται πάντα στο μυαλό των πολιτών της με την ανάπτυξη και τη δημοκρατία. Μπροστά μας μπορεί να βρίσκεται ένα μέλλον, στο οποίο η Ευρώπη αντιθέτως να ταυτίζεται με τη στασιμότητα, την ανεργία και την τυραννία» έγραψε προχθές ο Μαρκ Μαζάουερ σε ένα εξαιρετικό άρθρο του στις «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» του Λονδίνου. «Η Δημοκρατία στην Ευρώπη δεν είναι τόσο ασφαλής όσο νομίζετε» ήταν ο χαρακτηριστικός τίτλος του άρθρου αυτού.
Υπονομευτές της Δημοκρατίας χαρακτηρίζει ο Μαζάουερ όσους προωθούν την ευρω-λιτότητα. «Εκείνοι που κηρύσσουν τη λιτότητα πιθανόν δεν βλέπουν τους εαυτούς τους ως συνεισφέροντες σε μια κρίση της δημοκρατίας, αλλά τέτοιοι είναι», γράφει χωρίς περιστροφές. Προχωρεί σε μια ζοφερή προειδοποίηση, κλείνοντας το άρθρο του: «Οι οικονομικές επιδιορθώσεις απέτυχαν να αναχαιτίσουν μια πολιτική κρίση που έχει την ικανότητα να βλάψει όχι μόνο την ολοκλήρωση της ΕΕ, αλλά και την ίδια τη νομιμότητα της δημοκρατικής τάξης της ηπείρου».
Οι πολιτικοί ηγέτες τόσο στην Ελλάδα όσο και στην υπόλοιπη ΕΕ δεν έχουν κατά κανέναν τρόπο συνειδητοποιήσει το μέγεθος, το βάθος και τις πιθανές συνέπειες της πολιτικής πλέον κρίσης που έχει προκαλέσει η πολιτική της ευρω-λιτότητας που ακολουθούν κατ' εντολήν του Βερολίνου. Ασχολούνται με το πώς θα εξαπατήσουν τους πολίτες για να μη χάσουν οι ίδιοι την εξουσία.
Τα σύννεφα μαζεύονται στον ουρανό της Ευρώπης. Ολο και περισσότεροι Ευρωπαίοι αισθάνονται όπως θα πρέπει να αισθάνονταν οι λαοί της Γηραιάς Ηπείρου στο διάστημα του Μεσοπολέμου. Πληθαίνουν αυτοί που διαισθάνονται ότι θα ξεσπάσει και πολιτική λαίλαπα, με αιτία την οικονομική καταιγίδα που ήδη μαίνεται από την Ελλάδα έως την Πορτογαλία και από την Ιρλανδία έως την Ισπανία και την Ιταλία.
Γ.Δελαστικ/ΕΘΝΟΣ 
ΠΗΓΗ:i-reportergr.com

ΕΛΠΕ: Εγκατάσταση Τεσσάρων Φωτοβολταϊκών σε Τέσσερα Σχολεία των Δήμων Κορδελιού-Ευόσμου και Δέλτα




Τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, στ o πλαίσι o ενός ολοκληρωμένου προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας, χορήγησαν το έργο εγκατάστασης τεσσάρων φωτοβολταϊκών συστημάτων δυναμικότητας 10 KW το καθένα, σε τέσσερα σχολεία των Δήμων Κορδελιού-Ευόσμου και Δέλτα και συγκεκριμένα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου, το 3ο Γυμνάσιο & το2ο Λύκειο Κορδελιού, το Γυμνάσιο Καλοχωρίου και το Λύκειο Νέας Μαγνησίας.
Με τη χορηγία αυτή καλύπτονται σε σημαντικό ποσοστό οι ενεργειακές καταναλώσεις των σχολείων και γίνεται εξοικονόμηση των εξόδων λειτουργίας τους. Ταυτόχρονα, με την αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας συμβάλλουμε με υπευθυνότητα σε ένα καθαρότερο περιβάλλον
Στόχος της εταιρείας είναι να επεκτείνει το πρόγραμμα σε ακόμα περισσότερα σχολεία, όχι μόνο στη Δυτική Θεσσαλονίκη, αλλά και σε άλλες περιοχές που έχει επιχειρηματικές δραστηριότητες, συνεισφέροντας με αυτό τον τρόπο στην προστασία του περιβάλλοντος και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Επιβράβευση νεοεισαχθέντων φοιτητών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ ακαδημαϊκού έτους 2012-2013.



Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, στο πλαίσιο του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποιεί για 5η συνεχή χρονιά, βραβεύει τους νεοεισαχθέντες φοιτητές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση εντός ελληνικής επικράτειας.

Η επιβράβευση αφορά αποκλειστικά και μόνο αποφοίτους Ενιαίου Λυκείου ή ΕΠΑΛ του 2012, που εισήχθησαν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, μέσω της διαδικασίας των Πανελληνίων Εξετάσεων και απευθύνεται:

Για το Θριάσιο, σε μόνιμους κατοίκους των περιοχών Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Μαγούλας, Μάνδρας, Ν. Περάμου και Μεγάρων.

Για τη Δυτική Θεσσαλονίκη, σε μόνιμους κατοίκους των Δήμων  Koρδελιού/Ευόσμου και Δέλτα  (Δημοτικά Διαμερίσματα Διαβατών, Καλοχωρίου και Μαγνησίας).

Διευκρινίζεται ότι τα παιδιά των εργαζομένων του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ δεν μπορούν να συμμετέχουν σε αυτό το πρόγραμμα.

Όπως και τις προηγούμενες χρονιές, στόχος μας είναι η βράβευση με αξιοκρατικά κριτήρια. Στο πλαίσιο αυτό, θα βραβευτούν συνολικά 300 φοιτητές που εισήχθησαν από τα Γενικά Λύκεια (150 Θριάσιο & 150 Δυτική Θεσσαλονίκη) και συνολικά 20 φοιτητές που εισήχθησαν από τα ΕΠΑΛ (10 Θριάσιο & 10 Δυτική Θεσσαλονίκη), βάσει του βαθμού πρόσβασής τους.

Για να αξιολογηθούν τα στοιχεία σας και να συμπεριληφθείτε στην τελική λίστα των δικαιούχων, είναι απαραίτητη η συμπλήρωση της αίτησης, η οποία πρέπει υποχρεωτικά να συνοδεύεται από όλα τα παρακάτω δικαιολογητικά, αλλιώς δεν θα λαμβάνεται υπόψη..... 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η Κούβα δημιουργεί 4 αντικαρκινικά εμβόλια, τα ΜΜΕ αγνοούν την είδηση




Η Κούβα έχει αναπτύξει ήδη τέσσερα εμβόλια εναντίον διαφόρων μορφών καρκίνου, μια είδηση που είναι χωρίς αμφιβολία σημαντική για την ανθρωπότητα. 
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει ότι κάθε χρόνο περίπου 8 εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν από την ασθένεια αυτή. Ωστόσο, τα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν σχεδόν αγνοήσει πλήρως την...
είδηση αυτή.
Κλινικές δοκιμές σε 86 χώρες δείχνουν ότι αυτά τα εμβόλια, αν και δεν θεραπεύουν την ασθένεια, καταφέρνουν να μειώσουν τους όγκους και να διατηρήσουν την ασθένεια σε ένα σταθερό επίπεδο, αυξάνοντας έτσι τις ελπίδες για καλύτερη ποιότητα ζωής των ασθενών.
Αναμφίβολα, το Κουβανικό κράτος αποκτά ένα οικονομικό όφελος από τη διεθνή πώληση των εν λόγω φαρμακευτικών προϊόντων. Ωστόσο, η φιλοσοφία της έρευνας και της εμπορευματοποίησης είναι διαμετρικά αντίθετες με τις επιχειρηματικές πρακτικές των μεγάλων φαρμακευτικών βιομηχανιών των δήθεν αναπτυγμένων χωρών.
Ένα σχετικό άρθρο που έχει δημοσιευθεί στο διάσημο περιοδικό Science αναφέρει ότι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ (Καλιφόρνια) δήλωσαν ότι η Κούβα έχει καλύτερους δείκτες υγείας από ό, τι οι Ηνωμένες Πολιτείες, παρά τις δαπάνες της που είναι έως και 20 φορές λιγότερες στον τομέα αυτό.
Πρόσφατα, η κυβέρνηση του Ισημερινού ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει ένα μεγάλο αριθμό φαρμάκων από την Κούβα, με αντάλλαγμα υποτροφίες για σπουδές ιατρικής στο νησί σε νέους του Ισημερινού.
Ο αποκλεισμός των ΗΠΑ ενάντια στην Κούβα επιβάλλει μεγάλα εμπόδια στη διεθνή εμπορευματοποίηση των κουβανικών φαρμακευτικών προϊόντων, πράγμα όμως που είναι επίσης άμεσα επιζήμιο και για τους πολίτες των ΗΠΑ. Για παράδειγμα, κάθε χρόνο, οι 80.000 διαβητικοί στις ΗΠΑ που κινδυνεύουν να υποβληθούν σε ακρωτηριασμό των ποδιών τους δεν έχουν πρόσβαση στο εμβόλιο της Κούβας, το οποίο μπορεί και αποτρέπει τέτοιους ακρωτηριασμούς. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πάνω από τα 7 Εκατ. Βαρέλια η Αμερικανική Παραγωγή Πετρελαίου για Πρώτη Φορά Μετά το 1992




Η αμερικανική παραγωγή πετρελαίου ξεπέρασε τα 7 εκατ. βαρέλια το Νοέμβριο και Δεκέμβριο, για πρώτη φορά από τον Δεκέμβριο του 1992.
Τα στοιχεία αυτά επικαλείται η αμερικανική υπηρεσία ενέργειας (ΕΙΑ) για να τεκμηριώσει την έντονη άνοδο της παραγωγής των ΗΠΑ κατά τα τελευταία χρόνια.
Από τις επιμέρους πολιτείες, πρωταγωνίστρια στη νέα παραγωγή ήταν η Βόρεια Ντακότα και το Τέξας, ενώ στο σύνολό της η ενισχυμένη παραγωγή οφείλεται στις νέες μεθόδους εξόρυξης που εφαρμόζονται.

 ΠΗΓΗ:energia.gr

ΕΛΠΕ: Στόχος να γίνει περιφερειακή δύναμη στο χώρο της διύλισης



Στην πρώτη έκθεση της Barclays μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των ΕΛΠΕ για το 2012, οι αναλυτές της τράπεζας δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην ολοκλήρωση της επένδυσης της Ελευσίνας εντός χρονοδιαγράμματος και εντός προϋπολογισμού κάτι που όπως αναφέρουν είναι σπάνιο στη βιομηχανία διύλισης. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Barclays, που είναι ενδεικτικές της θετικής υποδοχής των αποτελεσμάτων των ΕλΠΕ από την αγορά, τα κέρδη ανά μετοχή για το 2013 αναμένεται να είναι αυξημένα κατά 25% εξαιτίας της Ελευσίνας, παρά τα προβλήματα και τις προκλήσεις που θα κληθεί να διαχειριστεί ο όμιλος στην εγχώρια αγορά. 

Ποιες όμως είναι οι αλλαγές που φέρνει η λειτουργική ενσωμάτωση της επένδυσης Ελευσίνα στον όμιλο; Σύμφωνα με τη διοίκηση το νέο διυλιστήριο δίνει την ευκαιρία για αύξηση της κερδοφορίας αλλά και ενίσχυση των εξαγωγών. Είναι χαρακτηριστικό ότι ήδη οι εξαγωγές των ΕΛΠΕ εμφανίζονται αυξημένες και αντιπροσωπεύουν πλέον το 50% του συνόλου των πωλήσεων. 

Θυμίζουμε ότι η Ελευσίνα ξεκίνησε τη δοκιμαστική λειτουργία της το περασμένο φθινόπωρο, ενώ η πραγματική λειτουργική της συνεισφορά το Δεκέμβριο υπολογίζεται ότι έφτασε τα 40 έως 50 εκατ. ευρώ. 

Όπως ανέφερε η διοίκηση στους αναλυτές, ένας από τους βασικούς στόχους για το 2013 είναι η πλήρης ενσωμάτωση της Ελευσίνας, που θα καταστήσει τον όμιλο ανταγωνιστικό σε περιφερειακό επίπεδο στην ευρύτερη περιοχή της νοτιανατολικής Ευρώπης. 

Εξάλλου στο επίπεδο του δανεισμού, ολοκληρώθηκε η αναχρηματοδότηση δανειακών γραμμών ύψους 1,2 δισ. που ωρίμαζαν στα τέλη του 2012 και τις αρχές του 2013, ενώ αποπληρώθηκε χρέος ύψους 350 εκατ. ευρώ. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι το 68% των δανείων αναχρηματοδοτήθηκε από ελληνικές τράπεζες, το 18% από ξένες τράπεζες ενώ 15% ήταν υπερεθνικές τράπεζες. 

Όπως έχει ήδη ανακοινώσει η εταιρεία οι αυξημένες χρηματοροές που αναμένονται και εξαιτίας της επένδυσης της Ελευσίνας θα χρησιμοποιηθούν κυρίως για την απομόχλευση του δανεισμού της εταιρείας που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο 43%. 
ΠΗΓΗ:.capital.gr

Ντοκουμέντο: Ο χάρτης με τα πετρέλαια του Πατραϊκού




Ο θαλάσσιος χώρος στον Πατραϊκό που ξεκινά μετά το ακρωτήριο του Αράξου και καταλήγεις στις δυτικές ακτές της Στερεάς Ελλάδας καθώς και το θαλάσσιο τμήμα από την οξιά έως και το εσωτερικό μεταξύ Κεφαλονιάς και  της Στερεάς περιλαμβάνονται στον χάρτη όπου η ύπαρξη κοιτασμάτων πετρελαίου θεωρείται πλέον κάτι παραπάνω από σίγουρη μετά την ολοκλήρωση των ερευνών από τους Νορβηγούς.
Στον ίδιο χάρτη αποτυπώνεται ανάγλυφα η ύπαρξη υδρογονανθράκων σε όλο τον κόλπο του Κατακόλου.
Κοιτάσματα υδρονανθράκων κατέγραψε το νορβηγικό σκάφος Nordic Explorer της PGS ''σαρώνοντας'' μεθοδικά τον θαλάσσιο χώρο του Ιονίου Πελάγους και της νοτίου Κρήτης.
Τα κοιτάσματα που εμφανίζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον βρίσκονται βόρεια και  δυτικά της Κέρκυρας, όπου κατευθύνθηκε το πλοίο τις πρώτες ημέρες του περασμένου Νοεμβρίου. Περιοχές κοντά στους Παξούς, στη Λευκάδα, στη Ζάκυνθο, την Κεφαλλονιά αλλά και στο Κατάκολο καλύφθηκαν με πυκνές γραμμές έρευνας από το νορβηγικό πλοίο ακόμη κι αν αυτές βρίσκονταν στα ήδη οριοθετημένα οικόπεδα του Πατραϊκού και του Κατάκολου.
''Η συλλογή των δεδομένων είναι ομοιόμορφη, ομοιογενής, πλήρης και πυκνή. Τα ευρήματα που ευελπιστούμε ότι θα προκύψουν μετά τη φάση της ανάλυσης και της ερμηνείας θα μας δώσουν τη δυνατότητα να προχωρήσουμε στη διεθνή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συγκεκριμένα οικόπεδα'', σημειώνει ο υπουργός Περιβάλλοντος Ευάγγελος Λιβιεράτος.
Οι επιπλέον έρευνες ''δείχνουν'' κοιτάσματα
Εξαιρετικά σημαντικό στην υπόθεση είναι το γεγονός ότι εταιρείες-κολοσσοί έδωσαν εντολή στο πλοίο να πραγματοποιήσει επιπλέον έρευνες, στοιχείο που δείχνει το διεθνές ενδιαφέρον για τα ελληνικά κοιτάσματα. Άλλωστε κατά τη διάρκεια των ερευνών οι πετρελαϊκές εταιρείες μπορούσαν να εξετάσουν τα τρέχοντα στοιχεία (raw data) και να υποδείξουν επ’ αμοιβή σε ποιες περιοχές να δώσει μεγαλύτερο ερευνητικό βάθος το σκάφος. Μάλιστα, δύο μεγάλες εταιρείες, η Total και η ExxonMobil φαίνεται να έχουν ειδικό ενδιαφέρον για δύο συγκεκριμένες περιοχές του Ιονίου.
Όπως φαίνεται στον χάρτη, το δίκτυο γραμμών έρευνας είναι ιδιαίτερα πυκνό στην θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου καθώς και η περιοχή νοτίως της Κρήτης. Ειδικοί επισημαίνουν πως και μόνο το γεγονός ότι η νορβηγική εταιρεία αύξησε τον αρχικό της προϋπολογισμό από 70 εκατομμύρια στα 100 εκατομμύρια ευρώ, είναι ενδεικτικό του ενδιαφέροντος που υπάρχει αλλά και των προοπτικών που αναπτύσσονται.
Πηγή: patrastimes.gr 
ΠΗΓΗ:news247.gr

H ΔΙΑΦΟΡΑ !!!!

Ελλάδα πορτογαλία

ΜΙΣΟΛΟΓΑ ΚΑΙ «ΝΑΙ, ΜΕΝ ΑΛΛΑ…» !...




Το 9ο Συνέδριο χαρακτηρίστηκε από συμπεριφορές και πρακτικές μεσοβέζικες. Κι αυτό έγινε εκατέρωθεν… Κι από τους μεν και από τους δε… Όλοι, σχεδόν, κρύφτηκαν ή, μάλλον, έκρυψαν τα λόγια τους, σε μια διαδικασία που, δεν ξέρω αν το στόχευε, αλλά ως αποτέλεσμα είχε το κουκούλωμα των ζητημάτων κάτω από το χαλί.

Ας ξεκινήσω από τους «κοντινούς» μου, τους απέναντι στο Βενιζέλο, το μηχανισμό του, τις πολιτικές του και τη στρατηγική του : παρουσίες και τοποθετήσεις εξ απαλών ονύχων !

Την ουσία των εξελίξεων, από τότε που ο Βαγγέλας απέτυχε να εκλεγεί Πρόεδρος και της μακρόχρονης υπονομευτικής του λειτουργίας και δράσης, κανείς δεν την ονομάτησε.

Ο Καρχιμάκης, ο Παπουτσής και οι άλλοι, έβαλαν το ζήτημα της …έρευνας, για το «πως έπεσε ο Παπανδρέου…» και διερωτήθηκαν «ποιοι τον έριξαν ?…».

Ως τι και πως... το ερώτημα ? Τι και πια έρευνα κι από ποιον ?...

Οι έρευνες είναι για τους εισαγγελείς και την Αστυνομία… Οι πολιτικοί είναι για τις εκτιμήσεις, για τις αποκαλύψεις και τις καταγγελίες ! Δεν είναι, τάχα, γνωστό, ποιοι έριξαν τον εκλεγμένο Πρωθυπουργό της χώρας, πριν, ακόμα, το μισό της θητείας του ?...

Οι, από μέσα, διεκπεραιωτές των άνομων σχεδίων του ευρωπαϊκού δεξιού κατεστημένου, στο χώρο του Συνεδρίου βρίσκονταν και «χόρευαν» ! Οι Γρηγοράκηδες, οι Λιτζέρηδες, οι Τόνιες, οι Εύες, όλοι οι καλικάτζαροι του Βαγγελοβενιζελισμού, στην αίθουσα ήταν !...

Σχετικά με τους άλλους, τα τσιράκια και τους παπαγάλους του Βενιζέλου : με διατεταγμένο φίμωτρο, στα πλαίσια της εντολής «πάμε λάου – λάου, για το σκοπό μας…».

Ο, και τυπικά, έλεγχος του κόμματος, ως κεντρικός στόχος, επέβαλλε χαμηλούς τόνους, έως …καθωσπρεπισμό ! Μπηχτές, άλλά όχι κτυπήματα. ΄Ένα τριήμερο είναι κι από Δευτέρα, ό,τι λέγαμε κι ό,τι κάναμε, ως την Πέμπτη, θα τα ξακακάνουμε και θα τα ξαναλέμε, για τον Παπανδρέου, για τους κηπουρούς του, για τις μαλακίες του κλπ, κλπ…

Το κεντρικό και ουσιαστικό πολιτικό ζήτημα – δίλημμα, έμεινε, δυστυχώς αναπάντητο ή, μάλλον, πήρε κι αυτό μεσοβέζικη απάντηση : το ΠΑΣΟΚ ξεκινάει και πάλι, για να συγκροτήσει μια μεγάλη Κεντρο-αριστερά, (άρα ενωμένη και από ΟΛΟΥΣ), που θα προβάλλει ως εναλλακτική κυβερνητική πρόταση στη Δεξιά, αλλά και τις δεξιές πολιτικές ή οργανώνεται και προσαρμόζεται στα μέτρα και το ρόλο ενός κόμματος – κολαούζου, δεκανίκι των κυβερνήσεων της Δεξιάς ?

Αυτό που ο «λαγός» με τ΄ όνομα Χριστοφιλοπούλου είχε πει, πως « θα συνεχιστεί και μετεκλογικά η κυβερνητική συνεργασία του κόμματος με τη ΝΔ…», ο Βενιζέλος δεν το επανέλαβε, αλλά, ούτε και το απέκλεισε, πράγμα που αν συνδυαστεί και με το ό,τι δεν προσδιόρισε τίποτα το συγκεκριμένο, το αφήνει ως το σοβαρότερο ενδεχόμενο !... 
ΠΗΓΗ:logoplokies.blogspot.gr

Νέο «χαράτσι» στους μισθούς από το ΙΚΑ – ποιοι και πόσα θα χάσουν


Νέο «χαράτσι» στους μισθούς από το ΙΚΑ – ποιοι και πόσα θα χάσουν

Με εγκύκλιο που απέστειλε σε όλα τα υποκαταστήματα, το ΙΚΑ ενημερώνει τους υπαλλήλους ότι πρέπει να επιβάλλουν ένα ακόμη χαράτσι στους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα και μάλιστα αναδρομικά από την 1/1/2013. Οι καθαρές αποδοχές χιλιάδων εργαζομένων θα μειωθούν ακόμη και 513 ευρώ τον μήνα καθώς μόνο από το συγκεκριμένο μέτρο το δημόσιο περιμένει να εισπράξει περίπου 600 εκατ. ευρώ μέσα στο 2013. Ποιο είναι το μέτρο; Η εξίσωση του τρόπου υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών για τους παλαιούς και νέους ασφαλισμένους. Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Δείτε τους αναλυτικούς πίνακες αλλά και ολόκληρη την εγκύκλιο που εξέδωσε το ΙΚΑ.

Οι χαμένοι της ιστορίας είναι όσοι κόλλησαν το πρώτο τους ένσημο πριν την 1/1/1993 καθώς αυτοί θεωρούνται «παλαιοί» ασφαλισμένοι (σε αντίθεση με τους ασφαλισμένους μετά την 1/1/1993 οι οποίοι θεωρούνται «νέοι»). Και είναι χαμένοι διότι εξισώνεται ο τρόπος υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών για «παλαιούς» και «νέους». Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Μέχρι σήμερα, ο «παλαιός» ασφαλισμένος, πλήρωνε εισφορές μόνο για το τμήμα του μισθού του έως τα 2432 ευρώ. Από εδώ και στο εξής, το όριο αυτό ανεβαίνει στα 5543 ευρώ. Δηλαδή, ο ασφαλισμένος πριν την 1/1/1993, θα χάσει το 16% του τμήματος του μισθού του πάνω από τα 2432 ευρώ. Και μάλλον, θα είναι μια «θυσία» χωρίς αποτέλεσμα καθώς δεν θα υπάρξει αντίστοιχη προσαρμογή και της σύνταξης. Το τι σημαίνει αυτή η αλλαγή στην πράξη, προκύπτει από τον πίνακα που ακολουθεί.... 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Energean: Προσπάθεια Παραπλάνησης των Εργαζομένων Πίσω από τα Επεισόδια στην Καβάλα




Μετά τα επεισόδια της περασμένης Παρασκευής στην Καβάλα, όπου εργαζόμενοι της Kavala Oil προκάλεσαν ζημιές σε ξενοδοχείο κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στην οποία συμμετείχε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., Μάκης Βορίδης, η Energean Oil and Gas εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει ότι δεν υπάρχει θέμα απολύσεων και θέτει ερωτήματα αναφορικά με τις προθέσεις ορισμένων κύκλων που επιχειρούν να παραπλανήσουν τους εργαζόμενους.
Η ανακοίνωση της Energean με αφορμή τα επεισόδια έχει ως εξής:
“Η  Energean Oil &  Gas Α.Ε. καταδικάζει τα χθεσινά επεισόδια βίας, παραβατικών συμπεριφορών, φθοράς ξένης περιουσίας και ασέβειας στους θεσμούς αυτής της χώρας. Η στρέβλωση της αλήθειας, η άσκηση ψυχικής και σωματικής βίας, η απειλές και τα κάθε λογής «μέσα» που χρησιμοποιούνται δεν δικαιώνουν κανένα κίνητρο και δεν δικαιολογούν καμία κατάσταση.
Αναρωτιόμαστε ποια είναι τα πραγματικά κίνητρα πίσω από αυτές τις αθλιότητες όταν
1)Οι άδειες σήμερα για την έρευνα και παραγωγή πετρελαίου στον Πρίνο είναι νόμιμα και στην  Energean Oil &  Gas (Ενεργειακή Αιγαίου) που πραγματοποιεί τις επενδύσεις αλλά και στη θυγατρική μας Καβάλα Oil που διενεργεί τις εργασίες πετρελαίου και αυτός είναι ο μοναδικός νόμιμος τρόπος για να συνεχιστεί η εκμετάλλευση του Πρίνου. Αναρωτιόμαστε λοιπόν πως είναι δυνατόν τον Οκτώβριο να έχει υπογραφεί η τριμερής σύμβαση από τον κ. Παππά με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της Καβάλα  Oil και τώρα παραμονές της κύρωσης από την Βουλή να προσπαθούν να παρασύρουν εργαζομένους, βουλευτές και κόμματα στον απόλυτο παραλογισμό ότι η κύρωση της σύμβασης που υπέγραψαν οι ίδιοι θα οδηγήσει την Καβάλα  Oilστην «καταστροφή»;
2)Αναρωτιόμαστε πως είναι δυνατόν να είμαστε μια από τις ελάχιστες εταιρείες στην Ελλάδα που δεν έχει προβεί σε απολύσεις και μειώσεις μισθών, όταν η ανεργία στη χώρα έχει φτάσει στα ύψη, και ορισμένοι να χτίζουν εκστρατείες εκφοβισμού πάνω σε "εν δυνάμει απολύσεις";
3)Αναρωτιόμαστε πως είναι δυνατόν να ακούγονται οι ισχυρισμοί περί δήθεν προθέσεων πώλησης (ή ακόμα και πτώχευσης) της ίδιας μας της εταιρείας όταν έχουμε ήδη επενδύσει στην Καβάλα €150 εκατομμύρια τα τελευταία τέσσερα χρόνια, όταν στην Ελλάδα επενδυτής αναζητείται με το κιάλι;
4)Αναρωτιόμαστε πως όταν έχουμε δεσμευτεί για επενδύσεις €100 εκατομμυρίων για την αύξηση της παραγωγής αρχίζοντας από το 2013 να ακούγεται κάθε μέρα μια "νέα φανταστική ιστορία" περί των προθέσεων της μητρικής εταιρείας για την τύχη και την πορεία της θυγατρικής και να βρισκόμαστε αντιμέτωποι με εκβιασμούς από τους εργατοπατέρες να πουλήσουμε την εταιρεία μας σε επενδυτές φαντάσματα;
5)Για ποιο λόγο σταμάτησε η σημερινή, υπό ανάκληση, διοίκηση της Καβάλα  Oil προγραμματισμένη για τις 5 Μαρτίου 2013 φόρτωση πετρελαίου βάσει της οποίας θα εξασφαλίζονταν πληρωμές σε εργαζομένους και προμηθευτές;
Αλήθεια Πώς θα «ζήσει» η Εταιρεία; Τι σκοπεύουν να πουν αύριο στους εργαζόμενους; Ποιος θα κληθεί να σηκώσει το βάρος και την ευθύνη αυτών των επιλογών και να καλύψει τις επιπτώσεις;
6)Πως εξηγείται ότι oι μισθοί και τα προνόμια των εργαζομένων στην Καβάλα Oil δεν έχουν πειραχθεί τα τελευταία πέντε χρόνια όταν όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στην Ελλάδα στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα υποφέρουν από την κρίση που περνάει η χώρα μας και ενώ εμείς έχουμε δεσμευθεί εγγράφως ότι δεν θα προχωρήσουμε ούτε σε απολύσεις ούτε σε μειώσεις μισθών να εκφοβίζονται οι εργαζόμενοι με ψέματα;
Για να απαντήσουμε λοιπόν σήμερα στο "ποιος και αν θα χάσει το ψωμάκι του" απαντάμε με υπευθυνότητα για μία ακόμα φορά:
Δεν πρόκειται να προβούμε σε απολύσεις η/και μειώσεις μισθών. Πόσες φορές πρέπει να το πούμε?
Θέτουμε όμως τα προφανή ερωτήματα προς όλους και κυρίως προς τους εργαζόμενους
Τι ζητάνε, αυτοί που τους καθοδηγούνε και τους παραπλανούνε, και γιατί αντιδρούν στην πρόοδο και τις επενδύσεις όταν είναι εξασφαλισμένες οι θέσεις εργασίας, οι μισθοί και οι επενδύσεις; 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ανοδικές τάσεις για το πετρέλαιο




Οι τιμές του πετρελαίου ανατιμήθηκαν τη Δευτέρα στην Ασία, μετά από την απότομη πτώση στο τέλος της περασμένης εβδομάδας, σε μια αγορά που ανησυχεί για τις συνέπειες των δραστικών περικοπών στον προϋπολογισμό των Η.Π.Α.

Το βαρέλι του «ελαφρού αργού» (WTI) για παράδοση Απριλίου, κινήθηκε στα 90,62 δολάρια, ενώ το Μπρεντ της Βόρειας Θάλασσας ανατιμήθηκε κατά 13 σεντς, στα 110,53 δολάρια. Ουσιαστικά το Μπρεντ κινήθηκε ψηλότερα μετά από πτώση μεγαλύτερη του 7%, τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, αλλά παρέμεινε κάτω από το ψυχολογικό όριο των 111 δολαρίων ανά βαρέλι.

Η ανησυχία που επικρατεί στις αγορές, προέρχεται από την έναρξη της ισχύος των περικοπών στον προϋπολογισμό των Η.Π.Α.. Σύμφωνα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, οι περικοπές θα μπορούσαν να κοστίσουν, στη μεγαλύτερη χώρα κατανάλωσης πετρελαίου στον κόσμο, περίπου 0,5% της οικονομικής ανάπτυξης, εξέλιξη που θα μπορούσε να επιβαρύνει και την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου.

«Οι ασιατικές αγορές υποφέρουν λιγότερο από τα αναμενόμενα στοιχεία για τη μεταποίηση στην Κίνα», σημείωσε αναλυτής της IG Markets στη Σιγκαπούρη. 
ΠΗΓΗ:zougla.gr

ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑ σε βάρος ενός ολόκληρου λαού.




Ελευθέριος Ανευλαβής: Το λάθος στο λαιμό σας

"Κάναμε λάθος" ... λέει ο τροϊκάνος τσόγλανος του Δ.Ν.Τ και οι ντόπιοι σφουγγοκωλάριοι του!!!

 Κάνατε λάθος, ΚΤΗΝΑΝΘΡΩΠΟΙ, και οδηγήσατε χιλιάδες ψυχές στην αυτοκτονία. Και σπρώξατε στην ανεργία δύο εκατομμύρια ανθρώπους. Και τους νέους στο περιθώριο της ζωής. Κάνατε λάθος, ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΙ, και ρίξατε στην εξαθλίωση και την πείνα τον συνταξιούχο, τον απόμαχο της ζωής. Τον μεροκαματιάρη εργάτη. Και κόψατε στη μέση τη ζωή του...μισθωτού, του υπαλληλάκου, του βιοτέχνη, του μικρέμπορου. Και αναγκάσατε τους αναγκεμένους ανθρώπους, να διαγκωνίζονται και να διαπληκτίζονται, στις λαϊκές αγορές, για μια σακούλα δωρεάν πορτοκάλια.

Κάνατε λάθος, ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΟΙ, και διώξατε τους νέους από τη χώρα. Και σκοτώσατε, δολοφόνοι των ονείρων, την ελπίδα, τη χαρά, την πίστη ενός λαού στον εαυτόν του.

Κάνατε λάθος, ΧΑΛΑΣΟΧΩΡΗΔΕΣ, και βυθίσατε τη χώρα στην απελπισία. Κάνατε στάχτη ένα λαό που κάποτε ήταν φλόγα. Και τώρα οι άνθρωποι ψάχνουν στους σκουπιδοτενεκέδες ένα κομμάτι ψωμί και τη χαμένη του αξιοπρέπεια

Κάνατε λάθος, ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, για να μπορείτε γλείφετε το αποστεωμένο κόκαλο της εξουσίας, μπροστά στο αποστεωμένο καύκαλο του ανθρώπου. Γιατί στα μάτια σας οι άνθρωποι δεν είναι παρά εργαλείο για να τζογάρετε τον ιδρώτα τους, στις κερδοσκοπικές χρηματοπιστωτικές συναλλαγές σας.

Κάνατε λάθος, ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΩΝ ΕΛΠΙΔΩΝ ενός λαού, γιατί στα χέρια σας κρατάτε μια ξένη σημαία, στα χρώματα του μαύρου της απελπισίας και του κίτρινου του μίσους για τον άνθρωπο.

Κάνατε λάθος, ΛΕΙΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΨΑΡΟΜΥΑΛΟΙ, γιατί ούτε μια ρυτίδα σκέψης αυλακώνει τον λείο σας, σαν του ψαριού, εγκέφαλο. Τον απάνθρωπο, τεχνοκρατικό σας εγκέφαλο, που είναι γεμάτος νούμερα και στατιστικές, μα αδειανός από ανθρωπιά και ανθρώπους.

Όχι. Δεν κάνατε λάθος, αχρείοι.

ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑ διαπράξατε, σε βάρος ενός ολόκληρου λαού.
ΠΗΓΗ:nyxtobaths.blogspot.com