Πέμπτη 6 Μαΐου 2021

Η βιομηχανία πετρελαίου της Νορβηγίας αποφεύγει την απεργία με νέα συμφωνία μισθών



Οι εταιρείες πετρελαίου και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις της Νορβηγίας πέτυχαν συμφωνία μισθών αυτή την εβδομάδα, αποτρέποντας μια άλλη απεργία που θα μπορούσε να είχε κοστίσει πολλά εκατομμύρια σε απώλεια εσόδων από πετρέλαιο.

Το Reuters ανέφερε ότι οι πλευρές συμφώνησαν για αύξηση..

Σιάμισιης: Αλλαγή ταυτότητας στα ΕΛΠΕ με επενδύσεις 1,5-2 δισ. στην πράσινη ενέργεια

 


Στην προετοιμασία του ομίλου εν όψει της ενεργειακής μετάβασης αλλά και στην υποχρεωτική εφαρμογή του νόμου για την εταιρική διακυβέρνηση αποδίδει η διοίκηση των Ελληνικών Πετρελαίων τις αλλαγές στο καταστατικό της εταιρίας που θα τεθούν προς έγκριση στη γενική συνέλευση της 20ης Μαΐου και οι οποίες ισχυροποιούν το ρόλο του ομίλου Λάτση στο management αποδυναμώνοντας αντιστοίχως την ισχύ του ελληνικού δημοσίου...

Hydrogen fluoride leak at Marathon's Galveston Bay refinery came from piping

 


Marathon Petroleum Corp is investigating what caused a toxic chemical release that injured two workers on Tuesday at a Texas City oil refinery, a spokesman said, as the U.S. industrial safety watchdog also began looking into the incident.

A release of hydrofluoric acid at the 585,000-bpd refinery on Texas' Gulf Coast prompted workers and nearby residents to take..

ΕΛΠΕ: Τι απαντούν για τα σενάρια ίδρυσης εταιρείας holding



 Σε διευκρινίσεις για τα σενάρια περί εταιρικής αναδιάρθρωσης και ίδρυσης εταιρείας holding προέβη ο Όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια, κατόπιν σχετικής ερώτησης της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

«Εξετάζονται εναλλακτικά σχέδια για τη βελτιστοποίηση της οργανωτικής και εταιρικής δομής μεταξύ των νομικών προσώπων/θυγατρικών του Ομίλου. Οι αλλαγές αυτές δεν επηρεάζουν τη μετοχική σύνθεση..

Πραξικόπημα κατά του Δημοσίου και υπέρ του Λάτση στα ΕΛΠΕ

 


Τέλος στην κυριαρχία του Δημοσίου στη διοίκηση των ΕΛΠΕ προς όφελος της πλευράς Λάτση δίνει το σχέδιο της διορισμένης από τη ΝΔ διοίκησης του Ομίλου ΕΛΠΕ για το νέο καταστατικό που θα συζητηθεί στη γενική συνέλευση της 20ης Μαΐου, ενώ παράλληλα αφήνει για πρώτη φορά ανοικτή τη δυνατότητα διάσπασης των ΕΛΠΕ, με την πώληση περιουσιακών στοιχείων που μπορούν να ξεπερνούν το 51% του ενεργητικού.

Με το πρόσχημα της συμμόρφωσης στα προβλεπόμενα στο νέο νόμο 4706/2020 της κυβέρνησης Ν.Δ. ο οποίος ενσωματώνει..

«Vision 2020 – 2025»: Σαρωτικός μετασχηματισμός στον όμιλο ΕΛΠΕ με επενδύσεις 4 δισ. ευρώ

 


Αλλαγή σελίδας σηματοδοτεί για τα ΕΛΠΕ ο νέος στρατηγικός σχεδιασμός Vision 2020 - 2025, που περιλαμβάνει τόσο διοικητικές αλλαγές και ένα νέο εταιρικό μοντέλο, όσο και τον μετασχηματισμό του ενεργειακού τους προφίλ.

Καθοριστικό στοιχείο, ένα ενδεικτικό επενδυτικό πλάνο της τάξεως των 3,5 - 4 δισ. ευρώ με ιδιωτικά κεφάλαια. Βασικό επίσης στοιχείο των αλλαγών, όπως τις περιέγραψε σε συνέντευξη Τύπου η διοίκηση των ΕΛΠΕ, ότι το Δημόσιο παύει πλέον να ορίζει τα 7 από τα 13 μέλη του διοικητικού του συμβουλίου, τα οποία..

Η ΓΣΕΕ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΕΛΠΕ

 


H  ΓΣΕΕ  εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της με την απόφαση της Κυβέρνησης να απεμπολήσει τα δικαιώματα του ελληνικού δημοσίου για το διορισμό Διοίκησης στα ΕΛΠΕ, μέσω της αλλαγής του καταστατικού της εταιρείας. 

Με δικαιολογία την εναρμόνιση στις κοινοτικές οδηγίες, γνωστοποιεί μία ειλημμένη απόφαση, ολοκληρώνοντας με τον τρόπο αυτό το ξεπούλημα ενός εκ των τελευταίων παραγωγικών..

ΥΠΕΝ: Συνάντηση με την διοίκηση των ΕΛΠΕ για το σχέδιο μετεξέλιξης του ομίλου

 


«Απέναντι στην μεγάλη πρόκληση της κλιματικής αλλαγής ο όμιλος ΕΛΠΕ, με πλήρη στήριξη και συνεργασία των βασικών μετόχων θα αναπτυχθεί ως ένας ολοκληρωμένος ενεργειακός όμιλος, επενδύοντας σε τεχνολογίες και προϊόντα που θα δημιουργήσουν ισχυρή προστιθέμενη αξία για την ελληνική κοινωνία και την ελληνική οικονομία, διασφαλίζοντας παράλληλα τα συμφέροντα του Δημοσίου», δήλωσε ο κ. Σκρέκας.

«Έχω την χαρά σήμερα να υποδεχθώ την διοίκηση..

Σαρωτικές αλλαγές στα Ελληνικά Πετρέλαια

 


Σημαντικές αλλαγές που διαφοροποιούν τον τρόπο λειτουργίας και προετοιμάζουν την Ελληνικά Πετρέλαια ώστε να εισέλθει σε μια νέα εποχή πλήρους μετασχηματισμού σε έναν σύγχρονο ενεργειακό όμιλο δρομολογεί η διοίκηση σε συμφωνία με τους βασικούς μετόχους, το Ελληνικό Δημόσιο και την Paneuropean.

Οι επίσημες και αναλυτικές ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν σήμερα και αφού..

Will Iraq Become A Petrochemicals Powerhouse?

 


There are three key reasons why the development of a world-class petrochemicals (petchems) sector is vital to Iraq’s future.

First, its heavy reliance on crude oil exports makes it extremely financially vulnerable both to downturns in the oil price and to the political whims of its fellow OPEC members, especially Saudi Arabia. Second, plain crude oil exports, particularly in the depressed pricing environment that is likely to endure for some time, do not provide the much higher export value that petchems do. Third, Iraq has the natural..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ

 


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το Σάββατο 08/05/21 συμπληρώνονται έξι χρόνια από το τραγικό δυστύχημα της 8ης Μαΐου του 2015, όπου τέσσερις φίλοι και συνάδελφοι έχασαν τη ζωή τους, βυθίζοντας στο πένθος τις οικογένειές τους αλλά και ολόκληρη την οικογένεια των εργαζομένων στα ΕΛΠΕ.

Μια ημέρα που αποτελεί για όλους στα ΕΛΠΕ Ημέρα Μνήμης, Περισυλλογής και Τιμής για τους αδικοχαμένους συναδέλφους μας.

Η διεκδίκηση οργανογραμμάτων και διαδικασιών, που διασφαλίζουν..

Σε νέα βάση οι ισορροπίες στα ΕΛΠΕ – Τέλος στον διορισμό από το Δημόσιο της πλειοψηφίας των μελών του Δ.Σ, δημιουργία εταιρείας holding, συνολικός μετασχηματισμός

 


Σε ένα συνολικό μετασχηματισμό προχωρούν τα ΕΛΠΕ, τόσο επενδυτικό με έμφαση στην πράσινη ενέργεια, όσο επίσης οργανωτικό, αφενός αλλάζοντας την συμφωνία του 2003 που ήθελε το Δημόσιο να ορίζει την πλειοψηφία των μελών του διοικητικού τους συμβουλίου, αφετέρου με την δημιουργία εταιρείας holding.

Σε αυτήν που θα λειτουργεί ως μητρική, με έδρα πιθανώς και εκτός Ελλάδας, θα μεταβιβαστούν, σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι θυγατρικές του ομίλου, καθώς και οι συμμετοχές..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ

 


ΕΛΠΕ: Πώς έφτασαν στην κορυφή της ελληνικής αγοράς ενέργειας

 


Η μετεξέλιξή των ΕΛΠΕ από πετρελαϊκή σε ενεργειακή δύναμη, η οποία βρίσκεται στον πυρήνα της στρατηγικής του ομίλου από την πρώτη στιγμή, συνοδεύεται εδώ και δύο δεκαετίες από διεθνείς δραστηριότητες, επεκτάσεις και συμμαχίες, αλλά και από ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα με επιλεγμένες κερδοφόρες επενδύσεις σε νέους τομείς.

Το 1998 αποτέλεσε έτος-σταθμό στην ιστορία της ελληνικής επιχειρηματικότητας. Οι θυγατρικές του ομίλου ΔΕΠ (Δημόσια Επιχείρηση Πετρελαίου Α.Ε.) συγχωνεύονται δημιουργώντας την Ελληνικά Πετρέλαια, εγκαινιάζοντας..

Κι όμως, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι κι αυτές ρυπογόνες…

 


Το φυσικό αέριο θα συνεχίσει να καλύπτει ενεργειακές ανάγκες –παράλληλα με τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας– για δεκαετίες, εκτός εάν μεγάλες τεχνολογικές αλλαγές θα επιτρέψουν την παραγωγή ενέργειας με μη ενεργοβόρες διαδικασίες υψηλής ενεργειακής απόδοσης και χαμηλού ποσοστού μόλυνσης. Οι σημερινές ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (αιολική και ηλιακή), όπως..