Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΗ Η ΑΙΤΗΣΗ ΔΙΑΤΥΠΩΣΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΤΗΣ ΟΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

ΓΣΕΕ
Επιστολή στο σύνολο των φορέων που ορίζουν εκπροσώπους στην Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή απέστειλε σήμερα η ΓΣΕΕ.
Η Συνομοσπονδία με την επιστολή της ζητά από τους φορείς, να μην νομιμοποιήσουν την κυβερνητική αυθαιρεσία, με δεδομένο το γεγονός ότι η αίτηση διατύπωσης γνώμης από την ΟΚΕ για το προσχέδιο του ασφαλιστικού, είναι προσχηματική, δεν έχει προηγηθεί κανένας ουσιαστικός διάλογος και το νομοσχέδιο εισάγεται την ώρα που το σύνολο των παραγωγικών τάξεων της χώρας ζητά την απόσυρσή του.
Η ΓΣΕΕ, όπως ήδη είναι γνωστό, έχει προχωρήσει στην απόσυρση των εκπροσώπων της από την ΟΚΕ.

Ακολουθεί η επιστολή της Συνομοσπονδίας

1 Νόμπελ Φυσικής, 2 αστροναύτες, 150 διδακτορικά κι άλλοι 150 επιστήμονες αμφισβητούν τα κλιματικά δεδομένα της ΝΑΣΑ.



Το "μαγείρεμα" των δεδομένων ώστε να προσαρμόζονται κάθε φορά στις επιδιώξεις τους είναι ως γνωστόν αγαπημένο σπορ των πολιτικών, τόσο παλιό που μια Κινεζική παροιμία λέει πως "Εάν η Πραγματικότητα Διαφωνεί Μαζί μας, Τόσο το Χειρότερο για την Πραγματικότητα". Ο Αινστάιν το είχε πει λίγο διαφορετικά : "Αν τα γεγονότα δεν συμφωνούν με τη θεωρία, τότε αλίμονο στα γεγονότα". Αλλά στην επιστήμη η αξιοπιστία των προς ανάλυση δεδομένων είναι πρωταρχικής σημασίας και το "Garbage In - Garbage Out ή Σκουπίδια βάζεις - Σκουπίδια θα πάρεις" ήταν ένα απ' τα πρώτα πράγματα που μάθαιναν οι φοιτητές θετικών επιστημών πριν αρκετές δεκαετίες: αν τα δεδομένα δεν είναι αξιόπιστα, είναι απολύτως αναμενόμενο ότι και το αποτέλεσμα της επεξεργασίας των δεδομένων θα στερείται οποιαδήποτε αξιοπιστίας.

Το ζήτημα της αξιοπιστίας των δεδομένων για την "κλιματική αλλαγή" είναι αυτή τη στιγμή στις ΗΠΑ πολύ έντονο, καθώς η διαμάχη για την "κλιματική αλλαγή" έχει προσλάβει χαρακτηριστικά πολιτικής αντιπαράθεσης:  οι Δημοκρατικοί απ' την εποχή του Αλ Γκορ προωθούν την κλιματική παράνοια και τελευταία με το Clean Power Plan του Ομπάμα, ενώ οι περισσότεροι Ρεπουμπλικανοί, με μπροστάρηδες τον Τραμπ και τον Κρουζ, θεωρούν το όλο θέμα μια σκέτη απάτη. Έχουμε ήδη μπει στην αντίστροφη μέτρηση για την Προεδρική εκλογή του Νοεμβρίου και τι νομίζουν οι πολίτες; Αυτοί αδιαφορούν χαρακτηριστικά, δεν θεωρούν καν το θέμα της "κλιματικής αλλαγής" ως σημαντικό.


Τον Ιούνιο 2015 ερευνητές του National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) της ΝΑΣΑ δημοσίευσαν στο Science μια μελέτη, στην οποία υποστήριζαν πως δεν υπάρχει "παύση" στο ρυθμό ανόδου της θερμοκρασίας του πλανήτη. Μόνο που για να στηρίξουν την άποψή τους οι ερευνητές έκαναν ..

ΞΕΚΙΝΑΩ...


Δεν σε ξέχασα Γιάννη παιχνιδιάρη.....ΞΕΚΙΝΑΩ  

Προβλήματα στη Lamda Development από την στάση του διευθύνοντος συμβούλου

Αποτέλεσμα εικόνας για Lamda Development
Δυσάρεστη έκπληξη έχει προκληθεί σε κύκλους της αγοράς από την στάση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Lamda Development Οδυσσέα Αθανασίου απέναντι στον κ. Τάσο Γιαννίτση, πρόεδρο της εταιρείας.

Σε συναντήσεις με στελέχη της αγοράς ο κ. Αθανασίου αναφέρεται με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για τον κ. Γιαννίτση θεωρώντας μάλιστα ότι δεν κάνει για την θέση.

Στελέχη της αγοράς τονίζουν ότι αυτή η στάση όχι μόνον δεν...

Ανακοίνωση για Δήλωση ΕΛΠΕ και αναστολή απεργιακών κινητοποιήσεων ΠΣΕΕΠ

ΠΣΕΕΠ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
       
  Μετά από συνεχόμενες πολύωρες διαπραγματεύσεις με την Εταιρεία αλλά και συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης κο Π Σκουρλέτη τελικά καταλήξαμε σε μια καταρχήν συμφωνία, με αποτέλεσμα να προκύψει μία Δήλωση – Δέσμευση της Εταιρείας (συνημμένη) που συνυπογράφει και το Σωματείο (υπό την αίρεση των οργάνων του ΠΣΕΕΠ).
         Ακολούθησε έκτακτη σύγκληση του Δ.Σ. του Σωματείου όπου αναλύθηκε η παραπάνω συμφωνία και αξιολογήθηκε κατά γενική ομολογία σαν μία πολύ θετική συμφωνία.
         Παράλληλα .....

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ



Μπλόκο από SSM στην αγορά ομολόγων ΔΕΚΟ από τις ελληνικές τράπεζες

Αποτέλεσμα εικόνας για Μπλόκο από SSM στην αγορά ομολόγων ΔΕΚΟ από τις ελληνικές τράπεζες
Πλήρη αποσύνδεση των ελληνικών τραπεζών από το ρίσκο της χώρας, επιδιώκει ο SSM, ορθώνοντας "οχυρωματικό τείχος" γύρω από τις τράπεζες.

Στο πλαίσιο αυτό, οι τράπεζες θα προβαίνουν εφεξής σε αγορές ομολόγων επιχειρήσεων του Δημοσίου (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ κ.λπ.), μόνο εφόσον τις εγκρίνει το Γενικό Συμβούλιο του SSM και μάλιστα για μικρά ποσά. Πέραν της "άμυνας", η οχύρωση των τραπεζών επιδιώκεται και μέσω της "επίθεσης", αφού ο SSM καλεί τις ελληνικές τράπεζες να κάνουν πολύ γρήγορα πολύ μεγαλύτερες κινήσεις στο μέτωπο των "κόκκινων" δανείων.

Εν μέσω της νέας χρηματοπιστωτικής "καταιγίδας" πανευρωπαϊκά, η οποία βρίσκει την Ελλάδα σε συμπληγάδες που εκτείνονται από το προσφυγικό και την εκκρεμή αξιολόγηση μέχρι τα "ανοιχτά" μέτωπα της κυβέρνησης με διάφορες κοινωνικές ομάδες, η επίσκεψη της επικεφαλής του SSM, Daniele Nouy, στην Αθήνα, σηματοδότησε καθαρά την αυξημένη επαγρύπνηση των εποπτικών αρχών. 

"Μπορείτε να αντέξετε κεφαλαιακά μετά από αυτό που γίνεται διεθνώς;", ήταν το πρώτο που ρώτησε τους Έλληνες τραπεζίτες, η επικεφαλής του SSM, πριν προχωρήσει στις "κατευθύνσεις" της εποπτικής αρχής.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες...

Με φυσικό αέριο θα κινούνται όλα τα αυτοκίνητα του στόλου των ΕΛΤΑ


Ιδιαίτερο κεφάλαιο στις προτεραιότητες της διοίκησης των Ελληνικών Ταχυδρομείων αποτελεί πλέον ο χώρος της ενέργειας. Το ενδιαφέρον δεν αφορά μόνον το θέμα της δραστηριοποίησης των ΕΛΤΑ στην προμήθεια ηλεκτρικού ρεύματος (βλέπε εδώ), όπου τα σχέδια της εταιρείας είναι φιλόδοξα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του energypress, σύντομα τα ΕΛΤΑ θα μετατρέψουν όλα τα αυτοκίνητα που διαθέτουν (μιλάμε για ένα στόλο πολλών εκατοντάδων οχημάτων) σε αεριοκίνητα. Ταυτόχρονα τα ιδιόκτητα πρατήρια της εταιρείας θα αποκτήσουν παροχή φυσικού αερίου ώστε να προμηθεύουν με το «καθαρό» και οικονομικό αυτό καύσιμο τα αυτοκίνητα των Ελληνικών Ταχυδρομείων.

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει συμφωνία των ΕΛΤΑ με τον Όμιλο Ελληνικά Πετρέλαια, ώστε..

ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΕΣ !!!

Αστεροειδής επιστρέφει μετά από δύο χρόνια για να περάσει... ξυστά από τη Γή

Αποτέλεσμα εικόνας για Αστεροειδής επιστρέφει μετά από δύο χρόνια για να περάσει... ξυστά από τη Γή
Ο αστεροειδής 2013 ΤΧ68, ο οποίος πέρασε δίπλα από τη ΓΗ σε απόσταση 1,3 εκατιομμυρίων μιλίων πρίν από δύο χρόνια επιστρέφει τώρα απειλητικά...

Ο αστεροειδής θα περάσει... ξιστά από τη Γη στις 5 Μαρτίου, με τη NASA να επιβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος πρόσκρουσης, αλλά είναι πιθανό το φαινόμενο να είναι ορατό.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, στην περίπτωση που απέχει 11.000 μίλια από τον πλανήτη μας, θα είναι ορατός από ένα -πολύ καλής ποιότητας- τηλεσκόπιο.

ΠΗΓΗ:pronews.gr