Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021

Αποχωρεί η Γαλλική Total Από το American Petroleum Institute – Διαφωνεί σε Βασικά Σημεία Στρατηγικής Σχετικά με το Κλίμα



Η γαλλική πετρελαϊκή Total δεν θα ανανεώσει την ιδιότητά της ως μέλους του αμερικανικού οργανισμού American Petroleum Institute. Σύμφωνα με ανακοίνωσή της στις 15 Ιανουαρίου, οι στόχοι του οργανισμού ήταν μόνο εν μέρει ευθυγραμμισμένοι με τους δικούς της. Οι βασικές αποκλίσεις περιλαμβάνουν την υποστήριξη του API για την επαναφορά παλαιότερων κανονισμών των ΗΠΑ για τις εκπομπές μεθανίου, η αντίθεσή του στις επιδοτήσεις..

ΑΑΔΕ: Εντοπίστηκε διεθνές κύκλωμα νοθείας βενζίνης με τη μέθοδο "Designer Fuel Oil"

 


Διεθνές κύκλωμα νοθείας βενζίνης που λειτουργεί με τη νέα μέθοδο "Designer Fuel Oil", εντόπισαν οι τελωνειακές υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Οι ελεγκτές παρακολουθούσαν βυτιοφόρο όχημα, με πινακίδες Βόρειας Μακεδονίας, το οποίο είχε δηλώσει ότι μετέφερε στην Ελλάδα χημικούς διαλύτες. Στο τελωνείο Πειραιά, πήραν δείγμα από το φορτίο του, που προσομοίαζε με βενζίνη, και το εξέτασαν μακροσκοπικά. Παράλληλα, έλεγξαν την εταιρεία, που εμφανιζόταν..

Φλόριντα: Αινιγματικό ιπτάμενο αντικείμενο εμφανίστηκε στον ουρανό - «Αθόρυβο και στατικό» (βίντεο)

 


Ένα παράξενο ιπτάμενο, «αθόρυβο και στατικό» αντικείμενο, εμφανίστηκε στον ουρανό της Φλόριντα στο Χόλιγουντ.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το άγνωστο αντικείμενο εθεάθη το βράδυ της 12ης Γενάρη στον ουρανό του Χόλιγουντ και ακτινοβολούσε «τρεις σειρές χρωμάτων(κίτρινο, κόκκινο και λευκό)».

Σύμφωνα με τον γνωστό ερευνητή του ανεξήγητου, Σκοτ Γουόρινγκ, που..

Ο ΟΠΕΚ βλέπει την παραγωγή σχιστόλιθου των ΗΠΑ να ανακάμπτει το δεύτερο εξάμηνο του 2021



 Οι προοπτικές για το σχιστολιθικό των ΗΠΑ είναι ελαφρώς πιο «αισιόδοξες» λόγω της αύξησης των τιμών και η παραγωγή θα ανακάμψει περαιτέρω το δεύτερο εξάμηνο του 2021, ανακοίνωσε ο ΟΠΕΚ την Πέμπτη 14/1/2021, σε μια ένδειξη ότι η πολιτική της μείωσης της παραγωγής βοηθά τους αντιπάλους να αντλήσουν περισσότερο.

Οι παραγωγοί σχιστόλιθου των ΗΠΑ δεν αποτελούν μέρος..

Σημαντική διάκριση για το ΑΠΘ – Καύσιμα από υπολείμματα καφέ η πρόταση των φοιτητών

 


Τη δεύτερη θέση στον διαγωνισμό πράσινης καινοτομίας «GreenTech Challenge», που διοργανώθηκε για τέταρτη χρονιά από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, κατέκτησε η φοιτητική ομάδα BioFlames.

Πρόκειται για σημαντική διάκριση ιδιαίτερα για το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθώς στην ομάδα..

Τα πάνω κάτω στην πετρελαιοβιομηχανία της Νότιας Αφρικής

 





Σε κρίσιμο σταυροδρόμι βρίσκεται η πετρελαιοβιομηχανία της Νότιας Αφρικής, καθώς, σύμφωνα με τη συμβουλευτική εταιρεία στον κλάδο της ενέργειας Citac αλλά και δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου, πολλά διυλιστήρια εκτιμάται ότι θα επαναενεργοποιηθούν το 2022.

Η Citac αναφέρει ότι διυλιστήρια της Glencore Plc και της Petroliam Nasional Bhd, τα οποία αντιπροσωπεύουν...

U.S. biofuel industry expects outgoing EPA to grant majority of 2019 refinery waivers

 


The U.S. biofuel industry expects the outgoing Trump administration to approve most of the waiver requests it has pending from the oil refining industry for 2019, three sources familiar with industry discussions said.

The waivers - which exempt refiners from their obligation to add ethanol to gasoline - have been at the center of a contentious debate between the oil and corn lobbies. Refiners say the waivers are needed for small cash-strapped facilities to reduce regulatory costs, but biofuels..

Η Mammoet υποστηρίζει τον εκσυγχρονισμό του μεγαλύτερου διυλιστηρίου στη Γερμανία

 




Το Mineraloelraffinerie Oberrhein (MiRo) στην Καρλσρούη προετοιμάζεται για τη σημαντική προγραμματισμένη ανάκαμψή του το 2021. Ως μέρος αυτού, η κεφαλή του αντιδραστήρα του εργοστασίου FCC πρόκειται να αντικατασταθεί και θα είναι το μεγαλύτερο ανυψωμένο μεμονωμένο στοιχείο. Το διυλιστήριο..

Σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα οι διαρροές πετρελαίου από δεξαμενόπλοια

 





Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά είναι τα στοιχεία της International Tanker Owners Pollution Federation (ITOPF) για τη θαλάσσια ρύπανση που προκαλείται από δεξαμενόπλοια.

Πιο συγκεκριμένα, πρόσφατη έρευνα καταδεικνύει ότι το 2020 καταγράφηκαν τρεις διαρροές πετρελαίου από δεξαμενόπλοια, με τον συνολικό όγκο πετρελαίου..

Η κυβέρνηση Trump προχώρησε στην τελευταία δημοπρασία δικαιωμάτων γεώτρησης πετρελαίου στις ΗΠΑ






H κυβέρνηση Trump την Πέμπτη 14/1/2021 θα προσφέρει στη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου μια τελική ευκαιρία να εξασφαλίσει ομοσπονδιακή έκταση πριν από την ανάληψη καθηκόντων του εκλεγμένου Προέδρου Joe Biden.

Το Γραφείο Διαχείρισης Γης..