Τρίτη 29 Μαΐου 2018

Τα Fake News, το "Έτος Χωρίς Καλοκαίρι" και η κατρακύλα της "ενημέρωσης" για την κλιματική απάτη.


Από το greeklignite.blogspot.com
Η εικόνα είναι στιγμιότυπο οθόνης απ' το tvxs, (που αναδημοσίευσε σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου από τον Ελεύθερο Τύπο). Ο media expert του Χιτλερισμού έχει δημιουργήσει σχολή, η οποία καλά κρατεί στις μέρες μας, καθώς βομβαρδιζόμαστε καθημερινά από προπαγάνδα και fake news. Το ωραίο εν προκειμένω είναι πως αυτοί που δείχνουν το πιο πάνω σκίτσο είναι οι ίδιοι ακριβώς που φροντίζουν..

Η διαρροή της ραδιενεργούς ακτινοβολίας στη Φουκουσίμα είναι χειρότερη από τις αρχικές εκτιμήσεις

Από το naftemporiki.gr
Νέα μέθοδος ανίχνευσης ραδιενεργών σωματιδίων αποκαλύπτει ότι υπήρξε ακόμα χειρότερη απελευθέρωση κατά τη διάρκεια του πυρηνικού ατυχήματος της Φουκουσίμα το 2011.

Η νέα μέθοδος επιτρέπει στους επιστήμονες να μετρήσουν γρήγορα τον αριθμό των πλούσιων σε καίσιο μικροσωματιδίων στα..

Κλειδώνει η συνεργασία Total - Eni στο τεμάχιο 8 - Συζητήσεις για περαιτέρω συνεργασία και σε άλλα τεμάχια της Κυπριακής ΑΟΖ

Από το energypress.gr
Συνέχεια έχουμε στο ενδιαφέρον που έχει εκφράσει η Total για γεώτρηση στο τεμάχιο 8 της κυπριακής ΑΟΖ. Σύμφωνα με δημοσιεύματα και ρεπορτάζ της κυπριακής τηλεόρασης βρισκόμαστε στο σημείο όπου μόνο η τυπική έγκριση του Υπουργείου Ενέργειας απομένει για την οριστικοποίηση της συνεργασίας των εταιρειών Total-ENI στο τεμάχιο 8 της κυπριακής ΑΟΖ. Οι δύο εταιρείες τα βρήκαν και πλέον αναμένουν το πράσινο φως της Λευκωσίας.

Θυμίζουμε ότι ..

Οι τέσσερις παράγοντες που θα καθορίσουν το μέλλον της παγκόσμιας αγοράς διύλισης – Τι αναφέρει έκθεση της Credit Suisse

Από το worldenergynews.gr
Τέσσερις σημαντικές προκλήσεις που θα καθορίσουν την πορεία της αγοράς διύλισης τα επόμενα χρόνια, περιγράφει η Credit Suisse στην τελευταία εξαμηνιαία έκθεση της για την παγκόσμια διύλιση, που κυκλοφόρησε πρόσφατα.

Σύμφωνα με την έκθεση, η μείωση του πλεονάζοντος παραγωγικού δυναμικού που συνεχίζεται από το 2014, οι νέοι κανονισμοί του Διεθνούς Οργανισμού Ναυτιλίας (ΙΜΟ), για την μείωση της περιεκτικότητας σε θείο των καυσίμων της ναυτιλίας, η ενδεχόμενη σοβαρή ..

Ανακοίνωση Καταγγελία για έλεγχο εστιατορίου

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Στα πλαίσια της λειτουργίας του συνδικάτου και µετά την επιστολή που εστάλη στη ∆ιοίκηση για διάφορα θέµατα, µεταξύ άλλων και η σίτιση των εργαζοµένων, σήµερα 29/05/18 από τις 06:00 π.µ., παρουσία του συνδικάτου και της Επιτροπής Εστιατορίου ξεκίνησε έλεγχος από..

Σταθάκης: Σφιχτό το χρονοδιάγραμμα για αποκρατικοποιήσεις ΕΛΠΕ και ΔΕΗ

Από το worldenergynews.gr
Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης βρέθηκε σήμερα στην εκπομπή «Η Οικονομία Στο Κόκκινο», του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο 105,5FM».

Ανάμεσα στα κεντρικά θέματα της συνέντευξης ξεχωρίζουν οι αποκρατικοποιήσεις των ΕΛΠΕ και της ΔΕΗ καθώς και η αύξηση της τιμής των καυσίμων.

Ακολουθούν τα βασικά σημεία τους:

Κληρώνει αύριο για το 50,1% των ΕΛΠΕ - Το στοίχημα της συμμετοχής στο διαγωνισμό

Από το energypress.gr
Δίχως δεύτερη παράταση, εκπνέει αύριο η προθεσμία για την υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση του 50,1% του μετοχικού κεφαλαίου των ΕΛΠΕ.

Οπως είναι φυσιολογικό, στην αγορά ακούγεται ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από μερικά πολύ μεγάλα διεθνή funds και ισχυρούς ενεργειακούς ομίλους, δίχως ωστόσο να..

Κίνα: Με κλείσιμο απειλούνται οι ανεξάρτητες μονάδες διύλισης

Από το worldenergynews.gr
Ο νέος φορολογικός κανόνας της Κίνας που θεσπίστηκε τον Μάρτιο θα μπορούσε να αναγκάσει ορισμένα ανεξάρτητα διυλιστήρια πετρελαίου να κλείσουν, και ο τρόπος για να  επιβιώσουν  από τον  αυστηρότερο ρυθμιστικό έλεγχο και τον αυξανόμενο ανταγωνισμό είναι να μειώσουν το κόστος και να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητα, ανέφερε αξιωματούχος της αγοράς πετρελαίου στο Reuters.

Ο κ. Xu Yuan, γενικός διευθυντής της Haike Petrochemical, δήλωσε ότι..

Πετρελαϊκοί κολοσσοί και στο βάθος ο όμιλος Λάτση για τα ΕΛΠΕ

Από το tovima.gr
Για το μεγάλο σχέδιο της αποκρατικοποίησης των Ελληνικών Πετρελαίων, η αγωνία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος παρατάθηκε ως την ερχόμενη Τετάρτη, καθώς το ΤΑΙΠΕΔ έδωσε ολιγοήμερη παράταση στους υποψήφιους επενδυτές. 

Το ζητούμενο πλέον είναι αν τα ΕΛΠΕ θα προσελκύσουν..