Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Βίντεο: Πύρινη κόλαση στο Ιράν

Ιράν: Πύρινη λαίλαπα σε διυλιστήριο [φωτό]

Από το pronews.gr
Μεγάλη πυρκαγιά μαίνεται από το απόγευμα της Τετάρτης στο πετροχημικό εργοστάσιο Bu-Ali Sina κοντά στην πόλη Mahshahr στο Νότιο Ιράν. Σύμφωνα με ιρανικές ιστοσελίδες πυροσβέστες της εγκατάστασης προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά, οι μαύροι καπνοί της οποίας φαίνονται από χιλιόμετρα μακριά.

Οι επίσημες ανακοινώσεις από το εργοστάσιο αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν θύματα.

Οι αρχές της πόλης Mahshahr, εκφράζουν φόβους για..

ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΝΟ 1 ΤΙ ΠΟΙΕΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΝΟ 2

Αποτέλεσμα εικόνας για ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΝΟ 1 ΤΙ ΠΟΙΕΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΝΟ 2
Από το ekeda.gr
Το Σωματείο Εργαζομένων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, πριν πέντε μήνες έκανε έγγραφη συμφωνία με το Υπουργείο Άμυνας για την αποπεράτωση των δύο πυραυλακάτων του Πολεμικού Ναυτικού, στην οποία ρυθμίστηκαν και τα θέματα καταβολής της μισθοδοσίας των εργαζομένων.

Φαίνεται όμως ότι στο παράλληλο σύμπαν στο οποίο λειτουργεί η Κυβέρνηση, λειτουργεί και το κάθε Υπουργείο ξεχωριστά.

Οι κύριοι Βίτσας και Καμμένος παριστάνουν τον «καλό» και το Υπουργείο Οικονομικών παρά το Νόμο 4361/16 που προστατεύει την περιουσία του Ναυπηγείου από κατασχέσεις προκειμένου να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα, παριστάνει τον «κακό».

Τον «άσχημο», επειδή έτσι..

Εγκρίθηκε ο Ισολογισμός 2015


Από το synelda.blogspot.gr
Στις 5 Ιουνίου 2016 ημέρα Κυριακή στο Ξενοδοχείο Στάνλεϊ στη Αθήνα  έγινε η τακτική Γεν. Συνέλευση Ισολογισμού σύμφωνα με τη πρόσκληση που είχε σταλεί στα μέλη μας.
Υπήρχε απαρτία σύμφωνα με το καταστατικό και το νόμο και εγκρίθηκε ομόφωνα ο απολογισμός Δράσης του ΔΣ και με μυστική ψηφοφορία ( όλα ΝΑΙ )  η οικονομική μας κατάσταση για τη περίοδο 1/1/2015 έως 31/12/2015 δηλαδή  ο ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ του 2015.

Επίσης αναγνώσθηκε και ..

ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΗΛΩΤΗ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΡΙΚΑ/ΨΕΥΔΩΣ ΔΗΛΩΜΕΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΗΛΩΤΗ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΡΙΚΑ/ΨΕΥΔΩΣ ΔΗΛΩΜΕΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
Από το gsee.gr 
Τις θέσεις για την αντιμετώπιση της αδήλωτης και της μερικά/ψευδώς δηλωμένης εργασίας δίνει στη δημοσιότητα η ΓΣΕΕ, τονίζοντας προς κάθε κατεύθυνση:
– Η αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας ήταν ανέκαθεν και συνεχίζει να είναι κατ’ εξοχήν ζήτημα σαφούς και στοχευμένης πολιτικής βούλησης, βασική παράμετρος της οποίας είναι ο διαρκής διάλογος σε σταθερή θεσμική μορφή με τη ΓΣΕΕ προκειμένου να διαμορφώνονται και να παρακολουθούνται ως προς την αποτελεσματικότητά τους οι δράσεις καταπολέμησης της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας.
– Εφόσον η βούληση αυτή..

Κύπρος: Δέσμευση από Εni για νέες γεωτρήσεις και από Delek για ανάπτυξη της «Αφροδίτης»

Αποτέλεσμα εικόνας για Κύπρος: Δέσμευση από Εni για νέες γεωτρήσεις και από Delek για ανάπτυξη της «Αφροδίτης»
Από το energypress.gr
Τη δέσμευση και τη βούληση της ιταλικής ENI να παραμείνει στην Κύπρο και να συνεχίσει να επενδύει στην Κύπρο, τόσο σε σχέση με τα υφιστάμενα τεμάχια, όσο και σε σχέση με πιθανά νέα, εξέφρασε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ενεργειακής εταιρείας Κλαούντιο Ντεσκάλζι, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, όπου συμμετείχε και ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης.

Όπως επισημαίνουν τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης, ο Διευθύνων της Eni τόνσιε επίσης ότι νέα γεώτρηση από την εταιρεία θα γίνει εντός του 2017.

«Είμαστε εδώ για να εκφράσουμε την..

Συνάδερφος του ΠΣΕΕΠ πρώτος στην ομορφιά!!!


Μια σπουδαία διάκριση σε έναν διαφορετικό διαγωνισμό πέτυχε ο Κώστας Ευαγγέλου.
Ο συνάδελφος μας που ανήκει στην οικογένεια των ΕΛΠΕ από το 2008 και εργάζεται στο Τμήμα Διακίνησης  σε πρόγραμμα 24ωρης εναλλασσόμενης βάρδιας κέρδισε τον τίτλο του 1ου Mr. Handsome Greece 2016!!!

Ο Κώστας Ευαγγέλου συμμετείχε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ομορφιάς και νέων μοντέλων, που έγινε τον Μάιο στο beach bar LA BANANA στη Βούλα.

Ο διαγωνισμός Mr Handsome Greece διοργανώνεται από..

Η ΓΕΝΟΠ προετοιμάζεται για νέα αντιπαράθεση στη ΓΣ της Δευτέρας

Αποτέλεσμα εικόνας για γενοπ δεη
Από το energypress.gr
Με στόχο να εμποδίσουν εκ νέου τη λήψη απόφασης για την απόσχιση του ΑΔΜΗΕ στη γενική συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ που θα συνεχιστεί τη Δευτέρα στο ξενοδοχείο Caravel,  οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ετοιμάζουν θερμές κινητοποιήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες χθες ξεκίνησαν οι πρώτες προετοιμασίες σε συνάντηση που διοργανώθηκε από το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ στις εγκαταστάσεις του ΑΔΜΗΕ στο κέντρο του Ρουφ. Εκεί η ηγεσία της ΓΕΝΟΠ εξέθεσε για μια ακόμη φορά στους εργαζόμενους τον έντονο προβληματισμό και τις ανησυχίες της για τις εξελίξεις και το σχέδιο της κυβέρνησης. Στο στόχαστρο των συνδικαλιστών βρέθηκαν τόσο η διοίκηση του ομίλου ΔΕΗ (Μ. Παναγιωτάκης) όσο και ο πρόεδρος του ΑΔΜΗΕ (Μ. Κορωνιωτάκης) οι οποίοι ενώ παλαιότερα είχαν πρωτοστατήσει στις αντιδράσεις για τα σχέδια ιδιοκτησιακού διαχωρισμού του διαχειριστή από τη ΔΕΗ, τώρα εφαρμόζουν αυτά που οι ίδιοι κατήγγειλαν.

Πάντως όπως φάνηκε και στη χθεσινή εκδήλωση, η ΓΕΝΟΠ είναι αποφασισμένη να..

Ο CEO του ενεργειακού κολοσσου Vitol δεν αναμένει μεγάλη αύξηση των τιμών του πετρελαίου

Αποτέλεσμα εικόνας για Vitol
Από το newmoney.gr
Οι τιμές του πετρελαίου δεν πρόκειται να αυξηθούν πολύ περισσότερο τον επόμενο ενάμιση χρόνο, καθώς η ζήτηση επιβραδύνεται και τα διυλιστήρια ανταποκρίνονται άνετα στην κατανάλωση της βενζίνης, σύμφωνα με τον μεγαλύτερο ανεξάρτητο ενεργειακό κολοσσό Vitol.

«Έχουμε πολύ πετρέλαιο στο σύστημά μας και θα μας πάρει πολύ χρόνο για να το διώξουμε» επισήμανε στο Bloomberg ο Διευθύνων Σύμβουλος της Vitol, Ian Taylor.

Από τα χαμηλά 12 ετών που βρέθηκε η τιμή του πετρελαίου τον περασμένο Ιανουάριο, στα 27,10 δολάρια το βαρέλι, τώρα η τιμή του Brent βρίσκεται κοντά στα 50 δολάρια το βαρέλι τον τελευταίο μήνα.

Σύμφωνα με τον CEO της Vitol το έτος θα κλείσει με ..

Δεν είναι πάνω από 20 εκατ. ευρώ τα χρέη της Jetoil στα ΕΛΠΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για λεφτα
Από το energypress.gr
Επειδή πολλά έχουν γραφτεί, ρώτησα και έμαθα ότι τα χρήματα που χρωστάει η πολύπαθη Jetoil στα Ελληνικά Πετρέλαια δεν ξεπερνούν τα 20 εκατ. ευρώ και σε κάθε περίπτωση το χρέος αυτό δεν αξιολογείται ως σημαντικό. Σημειώστε ότι τα ΕΛΠΕ είχαν σταματήσει εδώ και επτά μήνες να την προμηθεύουν με καύσιμα. Γενικά, σύμφωνα με όσα λέει η αγορά, το αίτημα υπαγωγής της Jetoil στο άρθρο 99 δεν προκαλεί ανακατατάξεις στα μερίδια, καθώς η εμπορική της δραστηριότητα είχε εδώ και καιρό πάψει να υφίσταται.

Πρόσθετη χρηματοδότηση 20 εκατ. δολ. έλαβε η Energean από την EBRD

Αποτέλεσμα εικόνας για Πρόσθετη χρηματοδότηση 20 εκατ. δολ. έλαβε η Energean από την EBRD
Από το energypress.gr
Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) επεκτείνει την στήριξή της στην Energean Oil & Gas, τη μόνη ελληνική εταιρεία που παράγει πετρέλαιο και φυσικό αέριο, με μία πρόσθετη χρηματοδότηση 20 εκατ. δολαρίων.

Η χρηματοδότηση θα υποστηρίξει τόσο τις έρευνες υδρογονανθράκων που πραγματοποιεί η Energean στην Λεκάνη του Πρίνου όσο και την ερευνητική δραστηριότητα στη Δυτική Ελλάδα και έρχεται να τονίσει τη δέσμευση της τράπεζας στη στήριξη των επιχειρήσεων της χώρας.

Η Energean, ανεξάρτητη ιδιωτική εταιρεία έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων, επικεντρώνεται στη..

ΚΟΜΠΙΝΕΖΟΝ !...

Έκλεισε η συμφωνία για τον αγωγό TAP – Ο Λιμένας της Αλεξανδρούπολης μέσα στο σχεδιασμό

Αποτέλεσμα εικόνας για Έκλεισε η συμφωνία για τον αγωγό TAP – Ο Λιμένας της Αλεξανδρούπολης μέσα στο σχεδιασμό
Από το naftikachronika.gr
Με επίσημη ανακοίνωσή του ο Οργανισμός Λιμένος Αλεξανδρούπολης ενημερώνει ότι στις 29 Ιουνίου ολοκληρώθηκε η συμφωνία μεταξύ του Οργανισμούς και της κοινοπραξίας SPIECAPAG-ΑΚΤΩΡ, με την οποία ο λιμένας της Αλεξανδρούπολης θα αξιοποιηθεί για τη μεταφορά και αποθήκευση σωλήνων και εξαρτημάτων κατασκευής του έργου του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου ΤΑΠ.
Η συμφωνία αυτή, η οποία κρίνεται..

Λουκέτο στα Ναυπηγεία Ελευσίνας βάζει η Γενική Γραμματεία Εσόδων! Κατάσχεση λογαριασμών

Αποτέλεσμα εικόνας για Ναυπηγεία Ελευσίνας
Από το militaire.gr
“Λουκέτο” στα Ναυπηγεία Ελευσίνας από την Γενική Γραμματεία Εσόδων! Με μια αψυχολόγητη ενέργεια -τηρώντας το γράμμα του νόμου- η Γενική Γραμματεία Εσόδων προχώρησε σε κατάσχεση των λογαριασμών του Ναυπηγείου,τινάζοντας στον αέρα τη συμφωνία των εργαζομένων με τη διοίκηση και την κυβέρνηση!

Οι εργαζόμενοι έμειναν έκπληκτοι με την είδηση βόμβα την οποία δυσκολεύθηκαν να πιστέψουν.Ανέμεναν μέχρι πριν από μερικές ώρες κάποια λύση αλλά δεν φαίνεται ότι θα υπάρξει διέξοδος!

Η ανακοίνωση του σωματείου τους είναι κραυγή αγωνίας.Θα την ακούσει κάποιος;