Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

eglimatikotita.gr: ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ Σ...

eglimatikotita.gr: ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ Σ...: ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΤΙΣ ΔΗΘΕΝ ΑΠΑΓΩΓΕΣ ΤΩΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝΩΝ   Συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας ο πρόεδρος της πακιστανικής κοινότητ...

eglimatikotita.gr: ΤατσόπουλοςVs Σταυρίδη...Πρώτα τον τραμπούκισε και...

eglimatikotita.gr: ΤατσόπουλοςVs Σταυρίδη...Πρώτα τον τραμπούκισε και...: Δείτε ολόκληρο το βίντεο από τον τραμπουκισμό  του Τατσόπουλου (ΣΥΡΙΖΑ) στον Σταυρίδη (ΔΡΑΣΗ)... Ο Τατσόπουλος ίσως όταν άκουσε ότι θα παρ...

Citypress-gr®: Τα πρακτικά απο την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

Citypress-gr®: Τα πρακτικά απο την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών: Διαβάστε τα πρακτικά της πρώτης σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών που έγινε την Κυριακή και έδωσε στην δημοσιότητα η Προεδρία της Δημοκρατίας ...

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ηλιακές καταιγίδες,πρέπει να ανησυχούμε;

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ηλιακές καταιγίδες,πρέπει να ανησυχούμε;:  " ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΙΣΤ (16) §8 Και ο τέταρτος άγγελος εξέχεε την φιάλην αυτού επί τον ήλιον και εδόθη εις αυτόν να καυματίση τους ανθ...

Πρώτο ΘΕΜΑ online : Nα αλλάξει ο λαός την ψήφο του, ζήτησε η Αλ. Παπαρήγα - Εκλογές 2012

Πρώτο ΘΕΜΑ online : Nα αλλάξει ο λαός την ψήφο του, ζήτησε η Αλ. Παπαρήγα - Εκλογές 2012

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: «Και τι θα πάθουμε δηλαδή αν πληρώνουμε με δραχμές;»... | TreloKouneli.gr

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: «Και τι θα πάθουμε δηλαδή αν πληρώνουμε με δραχμές;»... | TreloKouneli.gr

ΤΟ ΒΗΜΑ - Ο Αλέκος, οι άλλοι και εμείς ... - γνώμες

ΤΟ ΒΗΜΑ - Ο Αλέκος, οι άλλοι και εμείς ... - γνώμες

Olympiakos Euroleague 2012 Final - Ολυμπιακός πρωταθλητής Ευρώπης 2012

Επιστήμη και Τεχνολογία » Οι Ιοί Παράγουν Ηλεκτρισμό

Επιστήμη και Τεχνολογία » Οι Ιοί Παράγουν Ηλεκτρισμό

Ειδήσεις » Ελληνικές » Η «LNG Βόρειας Ελλάδας» Υπέβαλε Αίτημα για Άδεια Προμήθειας Αερίου με Σκοπό τις Εισαγωγές από Τουρκία

Ειδήσεις » Ελληνικές » Η «LNG Βόρειας Ελλάδας» Υπέβαλε Αίτημα για Άδεια Προμήθειας Αερίου με Σκοπό τις Εισαγωγές από Τουρκία

Ειδήσεις » Ελληνικές » Συνεργασία της ΔΕΗ με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Διευκρινίσεις υπουργείου Εργασίας για την Μετενέργεια

Διευκρινίσεις υπουργείου Εργασίας για την Μετενέργεια

Δελτίο Τύπου - Ακύρωση εδώ και τώρα του νόμου περί μετενέργειας




Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει για μια ακόμη φορά την αντισυνταγματική, αντεργατική και αντικοινωνική απόφαση της κυβέρνησης για τις κλαδικές συμβάσεις και την κατάργηση της μετενέργειας, γι’ αυτό και συνεχίζει τον αγώνα για την ακύρωση της στην πράξη.
Οι πρωτοφανείς και απαράδεκτες προβλέψεις των Μνημονιακών νόμων 3845/10 και 4046/12 καθώς και η πράξη του υπουργικού συμβουλίου Ν 6/2012 για τις ΣΣΕ, δε μπορεί και δεν πρέπει να εφαρμοστούν μιας και δεν είναι υποχρεωτικοί για τους εργοδότες.
Η Συνομοσπονδία έχει προσφύγει όπως είναι γνωστό στο Συμβούλιο της Επικρατείας και με νέα εγκύκλιο της νομικής υπηρεσίας προς τις Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα διευκρινίζει ότι όλες οι Συλλογικές Συμβάσεις με ισχύ πάνω από ένα έτος οι οποίες δεν έχουν καταγγελθεί θεωρούνται αορίστου διαρκείας και συνεχίζουν να εφαρμόζονται.
Απαιτούμε από τους εργοδότες να προχωρήσουν σε υπογραφές ΣΣΕ (σε όσες έχουν καταγγελθεί) και να μην επιχειρήσουν την αυθαίρετη κατάργηση της μετενέργειας, γιατί θα αντιμετωπίσουν συγκρούσεις χωρίς προηγούμενο.
Το κόστος για τους εργοδότες από την αφαίμαξη που επέβαλλε η τρόικα και υιοθέτησε η κυβέρνηση θα είναι ανάλογο των θυσιών που ήδη έχουν κάνει οι εργαζόμενοι. 
Kαλούμε τη νέα βουλή σε ειδική και επείγουσα συνεδρίασή της να αποφασίσει την κατάργηση των συγκεκριμένων νόμων, οι οποίοι κατεδαφίζουν τα εργασιακά δικαιώματα.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ 
ΠΗΓΗ:http://www.gsee.gr/

Από το "δεν διάβασα το μνημόνιο" στο "δεν ξέρω τι προβλέπει το Σύνταγμα" | ΠαραΠολιτική | Εκλογές 2012

Από το "δεν διάβασα το μνημόνιο" στο "δεν ξέρω τι προβλέπει το Σύνταγμα" | ΠαραΠολιτική | Εκλογές 2012

FIMOTRO: ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΥΡΙΟ ΣΕ ΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΗΣΑΠ

FIMOTRO: ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΥΡΙΟ ΣΕ ΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΗΣΑΠ: Ακινητοποιημένοι από τις 11:00 το πρωί έως τις 15.00 θα παραμείνουν αύριο οι συρμοί του Μετρό και του ΗΣΑΠ λόγω στάσης εργασίας των ηλεκτροδ...

FIMOTRO: KOYBEΛΗΣ : ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΩ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΟΥΤΕ ΜΕ...

FIMOTRO: KOYBEΛΗΣ : ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΩ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΟΥΤΕ ΜΕ...: «Δεν θα συνεργαστώ με τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε μετά τις εκλογές», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, εκτιμώντας οτι ...

Αντίλογος (Antilogos-gr): Γιατί δεν βεβαιώνουν τον Ελληνικό λαό ;;;

Αντίλογος (Antilogos-gr): Γιατί δεν βεβαιώνουν τον Ελληνικό λαό ;;;

Σε ποιους θα πληρώνει "μεροκάματο" ο ΟΑΕΔ

Σε ποιους θα πληρώνει "μεροκάματο" ο ΟΑΕΔ
Σε ποιους θα πληρώνει "μεροκάματο" ο  ΟΑΕΔ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ


Ο όμιλος Yahoo! αντικατέστησε τον γενικό του διευθυντή



Ο αμερικανικός όμιλος του διαδικτύου Yahoo! ανακοίνωσε ότι όρισε προσωρινό γενικό διευθυντή τον Ρος Λέβινσον, αντικαθιστώντας τον Σκοτ Τόμσον.
Ο Τόμσον «εγκατέλειψε την εταιρεία» σημειώνει η Yahoo! σε ανακοίνωσή της η οποία δημοσιεύθηκε λίγες ώρες μετά την εμφάνιση στα μέσα ενημέρωσης πληροφοριών σύμφωνα με τις οποίες ο Τόμσον αναμενόταν να παραιτηθεί αφού ανακαλύφθηκαν κάποιες ανακρίβειες στο βιογραφικό του.
Εδώ και αρκετές ημέρες επικρατεί αναστάτωση στην εταιρεία μετά την αποκάλυψη που έκανε ένας σημαντικός επενδυτής, η εταιρεία Third Point LLC, ότι ο Τόμσον δεν έχει λάβει πτυχίο στην πληροφορική, όπως αναφέρει το βιογραφικό του.
Εξάλλου η Yahoo! ανακοίνωσε ότι ο Φρεντ Αμορόσο ορίστηκε πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, θέση την οποία κατείχε μέχρι τώρα ο Τόμσον.
Ο Λέβινσον, ο οποίος μέχρι τώρα ήταν παγκόσμιος διευθυντής του κλάδου μέσων ενημέρωσης της εταιρείας, είναι ο πέμπτος γενικός διευθυντής που αναλαμβάνει τα ινία του Yahoo! τα τελευταία πέντε χρόνια. 
ΠΗΓΗ;http://moneypost.gr

Μικροεντάσεις στη συγκέντρωση εργαζομένων στη Χαλυβουργική Δεκάδες εργαζόμενοι βρίσκονται αυτή την ώρα έξω από τη Χαλυβουργική στον Ασπρόπυργο.


Μικροεντάσεις στη συγκέντρωση εργαζομένων στη Χαλυβουργική

Νωρίτερα δημιουργήθηκε μικρής έκτασης ένταση όταν ομάδα 100 περίπου άτομα προσπάθησαν να μπουν στο χώρο του εργοστασίου και να εργαστούν. Ωστόσο εμποδίστηκαν από τους απεργούς που συνεχίζουν την απεργία για 197 ημέρες. 
Σύμφωνα με τους απεργούς, στο εργοστάσιο μπορούν να μπουν μόνο τα διευθυντικά στελέχη και όχι οι εργαζόμενοι. 
ΠΗΓΗ:http://www.newsbomb.gr

Το όνειρο... του Αλέξη

Δεν έχει εισαχθεί τίτλος

Ο Τσίπρας καλείται πλέον να εξηγήσει τον… τρίτο δρόμο προς τον σοσιαλισμό της δραχμής και την μετατροπή της Ελλάδας σε χώρα αφρικανικού τύπου. Η άτακτη χρεοκοπία η οποία άρχισε να πλανάται πλέον πάνω από το κεφάλι της Ελλάδας δεν φαίνεται να πτοεί τον αρχηγό Αλέξη. Μεθυσμένος… από τις δημοσκοπήσεις που βγάζουν το ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα σε ενδεχόμενες επαναληπτικές εκλογές, συνεχίζει  να τραβάει το σχοινί παίζοντας με το μέλλον της χώρας.
Μέχρι και ο πολιτικός πατέρας του Αλέξη Τσίπρα, ο Αλέκος Αλαβάνος ξεσπά εναντίον του καταλογίζοντας του υπέρμετρη αλαζονεία και επισημαίνει με νόημα ότι   «Η Αριστερά οφείλει να πει στην κοινωνία πως έξοδος της Ελλάδας από το Μνημόνιο οδηγεί στην έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ με μια επώδυνη διαδικασία».
Η αδιαλλαξία του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ έχουν οδηγήσει ως τώρα σε αδιέξοδο τις συνομιλίες και όλα τα μάτια του κόσμου είναι και πάλι στραμμένα στην Ελλάδα και στην ύστατη προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας. 

Σε διαβούλευση ο νέος τεχνικός κανονισμός για τα βιοκαύσιμα




Σε δημόσια διαβούλευση έθεσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης το σχέδιο με τις γενικές τεχνικές οδηγίες για την ασφαλή λειτουργία των εγκαταστάσεων εναποθήκευσης και διακίνησης των βιοκαυσίμων, και συγκεκριμένα του βιοντίζελ και της βιοαιθανόλης.
Ο κανονισμός θα συμπληρώσει, σε ό,τι αφορά τα βιοκαύσιμα, τους ισχύοντες κανονισμούς πετρελαιοειδών:
α) την 34458/1990 κοινή υπουργική απόφαση «Καθορισμός τεχνικών προδιαγραφών, διαμόρφωσης, σχεδίασης, κατασκευής, ασφαλούς λειτουργίας και πυροπροστασίας εγκαταστάσεων διυλιστηρίων και λοιπών βιομηχανιών πετρελαίου» (ΦΕΚ 846/Β/31-12-1990),
β) την 34628/1985 υπουργική απόφαση «Καθορισμός τεχνικών προδιαγραφών ασφαλούς λειτουργίας, διαμόρφωσης, σχεδίασης και κατασκευής των εγκαταστάσεων εναποθήκευσης υγρών καυσίμων των εταιριών εμπορίας πετρελαιοειδών» (ΦΕΚ 799/Β/31-12-1985), όπως συμπληρώθηκε με κανόνες πυροπροστασίας από την Π-7086/Φ5.2/1988 ΚΥΑ «Συμπλήρωση της Υπουργικής Απόφασης 34628/1985…» (ΦΕΚ 550/Β/03-08-1988),
γ) το 44/1987 Προεδρικό Διάταγμα «Καθορισμός τεχνικών προδιαγραφών διαμόρφωσης, σχεδίασης, κατασκευής και ασφαλούς λειτουργίας των μηχανολογικών εγκαταστάσεων εναποθήκευσης υγρών καυσίμων των επιχειρήσεων που δεν αποτελούν Εταιρίες Εμπορίας Πετρελαιοειδών Προϊόντων» (ΦΕΚ 15/Α/17-02-1987), όπως συμπληρώθηκε, με κανόνες πυροπροστασίας, από την ΚΥΑ «Λήψη μέτρων πυροπροστασίας σε εγκαταστάσεις αποθήκευσης υγρών καυσίμων…» (ΦΕΚ 578/Α/29-07-1991).
Με το προτεινόμενο Σχέδιο, παρέχονται γενικές τεχνικές οδηγίες για την ασφαλή λειτουργία των εγκαταστάσεων εναποθήκευσης και διακίνησης των βιοκαυσίμων, ήτοι των υγρών καυσίμων κίνησης που προέρχονται από βιομάζα, και ειδικότερα του βιοντίζελ και της βιοαιθανόλης, τα οποία αποθηκεύονται και διακινούνται στις εγκαταστάσεις διύλισης πετρελαίου και αποθήκευσης και διακίνησης πετρελαιοειδών προϊόντων, αυτούσια ή σε μείγμα με τα αντίστοιχα πετρελαιοειδή προϊόντα, ντήζελ κίνησης και βενζίνη.
Η δημόσια διαβούλευση θα ολοκληρωθεί στις 08-06-2012. 
ΠΗΓΗ:http://www.energypress.gr