Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019

Συμφωνούν Ευρωβουλή και κράτη μέλη σε νέους κανόνες για αγωγούς αερίου

Από το inbusinessnews.reporter.com.cy
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τα κράτη μέλη της ΕΕ συμφώνησαν το βράδυ της Τρίτης 12 Φεβρουαρίου νέους κανόνες που καθορίζουν το ρυθμιστικό πλαίσιο για λειτουργία αγωγών αερίου εντός της ΕΕ και από χώρες μη μέλη της ΕΕ.

Οι τροποποιημένοι κανόνες θα καλύψουν τόσο τους εσωτερικούς αγωγούς αερίου της ΕΕ όσο και όλους τους αγωγούς από χώρες εκτός της ΕΕ προς την Ενωση, ώστε να υπάρχει νομική σαφήνεια για υφιστάμενες και νέες δομές για αέριο.

Σήμερα ισχύει για τους αγωγούς της ΕΕ ο κανονισμός που λέει ..

Τι σημαίνει για Ελλάδα και Ευρώπη η έρευνα της ExxonMobil στην Κύπρο

Από το capital.gr
Την περασμένη Πέμπτη, το ιταλικό πρακτορείο Agenzia Nova μετέδωσε πληροφορίες, επικαλούμενο Κύπριο αξιωματούχο, που θέλουν τον δεύτερο κύκλο ερευνών που διεξήγαγε η αμερικανική εταιρεία ExxonMobil να έχει στεφθεί με επιτυχία. Το δημοσίευμα μεταδόθηκε από ανταποκριτή του πρακτορείου στην Αίγυπτο όπου πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα συνέδριο για τους υδρογονάνθρακες. Οι επίσημες ανακοινώσεις για τα αποτελέσματα έχουν..

Γ. Ζαφειρόπουλος (ΕΛΠΕ): «Είκοσι εκάτ. τον χρόνο στη Δυτική Ελλάδα και πάνω από 1000 εργαζόμενοι» (VIDEO)

Από το patrisnews.com
Έσοδα πάνω από 20 εκατ. τον χρόνο για τη Δυτική Ελλάδα και αισθητή μείωση της ανεργίας θα αποφέρουν οι επενδύσεις στην έρευνα και την παραγωγή υδρογονανθράκων στη Δυτική Ελλάδα, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛ.ΠΕ), Γεώργιος Ζαφειρόπουλος, σε αποκλειστική συνέντευξη στην εφ. «Πατρίς», στο πλαίσιο των εργασιών του Olympia Forum 1ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου στις εγκαταστάσεις της ΔΟΑ στην Αρχαία Ολυμπία.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις, που κάνουν..

«Πυρετός» για τον «μαύρο χρυσό»: Εταιρείες-κολοσσοί τρυπάνε το ελληνικό έδαφος - Έρευνα σε 10 περιοχές (χάρτης)

Από το pronews.gr
"Πυρετός" για τον "μαύρο χρυσό" στην Ελλάδα, καθώς έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την έρευνα υδρογονανθράκων σε τουλάχιστον 10 περιοχές της χώρας. Πολυεθνικές εταιρείες-κολοσσοί, όπως η Total, η ExxonMobil, η Repsol, η Edison,  συµµετέχουν κοινοπρακτικά στη διερεύνηση του ελληνικού υπεδάφους, µε την προσδοκία σηµαντικών ανακαλύψεων.

Πρίνος- Κατάκολο

 Αυτήν τη στιγµή σε παραγωγή συνεχίζουν..

Ανάλυση: για ποιο λόγο τα αιολικά ΔΕΝ ηλεκτροδοτούν και ΔΕΝ μπορούν να ηλεκτροδοτήσουν τη Δανία.


Από το greeklignite.blogspot.com
Μέχρι τη δεκαετία του 1970 η Δανία είχε ηλεκτροδότηση από εισαγόμενο λιθάνθρακα και πετρελαϊκά εργοστάσια, που έκαιγαν πλήρως εισαγόμενο πετρέλαιο, οπότε με τις πετρελαϊκές κρίσεις του 1973 & 1979 βρέθηκε με σημαντικό πρόβλημα. Για το λόγο αυτό στη δεκαετία του 1980 άλλαξε την ενεργειακή της στρατηγική, αφενός ανέπτυξε δικά της κοιτάσματα πετρελαίου & φυσικού αερίου στη Βόρεια Θάλασσα κι αφ' ετέρου στράφηκε στις ΑΠΕ, κάνοντας τη λεγόμενη "grøn omstilling" (μετάβαση σε πράσινη ενέργεια). Ταυτόχρονα επέκτεινε..