Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Δόθηκαν στη δημοσιότητα τα χρέη των τηλεοπτικών σταθμών που χρησιμοποιούν εθνικές συχνότητες

Αποτέλεσμα εικόνας για εθνικές συχνότητες
Δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από την κυβέρνηση αναλυτικά στοιχεία για τα χρέη των τηλεοπτικών σταθμών που χρησιμοποιούν εθνικές συχνότητες.

Όπως επανειλλημένα έχει δηλώσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και είχε δεσμευτεί προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρείται να διαμορφωθεί μια σαφής εικόνα των τελών που οφείλουν τα κανάλια στο Δημόσιο. 


Η ενημέρωση αφορά στα χρέη των καναλιών από το 2011 έως σήμερα και σε αναλυτικούς πίνακες, περιλαμβάνονται όλα τα ποσά, ενώ το Δημόσιο αναμένεται να εισπράξει περί τα 40 εκατομμύρια ευρώ συνολικά. 

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ενημέρωση της ....

Groupama Ασφαλιστική: Ικανοποίηση για την πορεία του 2014

Αποτέλεσμα εικόνας για Groupama Ασφαλιστική
«Ο μητρικός Όμιλος είναι ικανοποιημένος από την πορεία της θυγατρικής του στην Ελλάδα, με μια μικρή νότα ανησυχίας ότι συχνά είναι δύσκολο να προβλεφθεί η οικονομική κατάσταση».

Αυτό δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος...

Μετά το Πάσχα το νέο γεωτρητικό πρόγραμμα στα κοιτάσματα του Πρίνου

Αποτέλεσμα εικόνας για petrelaio
Μετά το Πάσχα θα ξεκινήσει το νέο γεωτρητικό πρόγραμμα στα κοιτάσματα του Πρίνου που αποσκοπεί στην παραγωγή 30 εκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου στον Κόλπο της Καβάλας, η ύπαρξη των οποίων έχει επιβεβαιωθεί.

Σήμερα, Πέμπτη, το πρωί στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του γεωτρυπάνου «Energean Force», ιδιοκτησίας της Energean Oil & Gas που εκμεταλλεύεται τα κοιτάσματα της περιοχής.

Χαιρετισμό εκ μέρους του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα μετέφερε στην τελετή ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος, ευχόμενος συγχαρητήρια και καλή επιτυχία στο πρόγραμμα.

Το συνολικό επενδυτικό πρόγραμμα στον Πρίνο διαμορφώνεται...

Κουίζ: ποιας "φίλης και συμμάχου" χώρας η υποκρισία στην ενεργειακή πολιτική απογειώθηκε το 2014;


Υπάρχει μια χώρα που στα φανερά πρωτοστατεί στις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας για το θέμα της Ουκρανίας και πιέζει, πάντα στα φανερά, για να μειωθεί η Ευρωπαϊκή εξάρτηση απ' το ρωσικό φυσικό αέριο. Η ίδια αυτή χώρα έχει απευθείας αγωγό αερίου απ' τη Ρωσία. Και η ίδια αυτή χώρα κατά το 2014 αύξησε τις εισαγωγές της σε ρωσικό λιθάνθρακα, κατάλληλο για ηλεκτροπαραγωγή, σε 13,7 εκατ. τόνους (από 13,1 εκατ. τόννους το 2013).

Υπάρχει μια χώρα που έχει κάνει προμετωπίδα της πολιτικής της την κλιματική αλλαγή και την προώθηση των ...

H ψευδαίσθηση της αμερικανικής ενεργειακής ανεξαρτησίας

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Υπάρχει μια αφελής αίσθηση ότι η Αμερική τα επόμενα χρόνια θα γίνει μια ανεξάρτητη ενεργειακή δύναμη που δε θα χρειάζεται να εισάγει πετρέλαιο από τη Μέση Ανατολή και κυρίως από τη Σαουδική Αραβία. Αν και κάποια παραμύθια μπορούν να γίνουν πραγματικότητα, η αμερικανική ενεργειακή ανεξαρτησία δεν είναι ένα από αυτά, σύμφωνα με ανάλυση της SRSrocco.
Ακόμα και το γεγονός ότι η Αμερική παράγει περισσότερο πετρέλαιο απ’ ότι οποιαδήποτε άλλη στιγμή τα τελευταία 42 χρόνια, αυτό δεν είναι κάτι...

ΟΑΕΔ: Στέλνει κωδικούς για πρόγραμμα δωρεάν μαθημάτων πληροφορικής

Αποτέλεσμα εικόνας για οαεδ
Πάνω από 27.000 άνεργοι αναμένεται από σήμερα να λάβουν τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης για συμμετοχή στο πρόγραμμα δωρεάν μαθημάτων πληροφορικής που πραγματοποιείται από την Microsoft Hellas.

Στόχος του ΟΑΕΔ είναι η αποστολή των κωδικών να έχει ολοκληρωθεί έως την Μ. Δευτέρα.

Ειδικότερα, ξεκινάει σήμερα..

Μεξικό: Οι πρώτες εικόνες από την φονική πυρκαγιά σε πλατφόρμα πετρελαίου


Τουλάχιστον τέσσερις εργαζόμενοι σκοτώθηκαν και 16 ακόμη τραυματίστηκαν τα ξημερώματα της Τετάρτης σε πυρκαγιά που ξέσπασε σε μια πετρελαϊκή πλατφόρμα, η οποία ανήκει στην κρατική εταιρεία του Μεξικού Pemex και βρίσκεται στον Κόλπο του Μεξικού, ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία.

«Δυστυχώς επιβεβαιώθηκε ο θάνατος τεσσάρων εργαζόμενων εξαιτίας του δυστυχήματος που σημειώθηκε σήμερα στην πλατφόρμα Abtakun Α-Permanente», ανέφερε η Pemex στον τελευταίο απολογισμό της που έδωσε στη δημοσιότητα μέσω του λογαριασμού της στο Twitter.


 
 
Η πλατφόρμα Abkatun Permanente βρίσκεται στα ανοικτά των ακτών της πολιτείας Καμπέτσε, στη χερσόνησο Γιουκατάν. Η εταιρεία επεσήμανε ότι 300 εργαζόμενοι στην πλατφόρμα απομακρύνθηκαν όταν ξέσπασε φωτιά στην περιοχή αφυδάτωσης και άντλησης.

ΠΗΓΗ:zougla.gr

ΟΠΕΚ: Σε Υψηλό 19 Μηνών η Παραγωγή Πετρελαίου το Μάρτιο

Αποτέλεσμα εικόνας για ΟΠΕΚ
Στο υψηλότερο επίπεδο των 19 τελευταίων μηνών ανήλθε η παραγωγή πετρελαίου των χωρών του ΟΠΕΚ το Μάρτιο, λόγω κυρίως της αυξημένης προσφοράς από το Ιράκ και τη Λιβύη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Bloomberg, αυξήθηκε κατά 481.000 σε 31,029 εκατ. βαρέλια την ημέρα, υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2013.

Το Φεβρουάριο, η παραγωγή είχε διαμορφωθεί σε 30,548 εκατ. βαρέλια/ημέρα, ποσότητα χαμηλότερη κατά 20.000 βαρέλια απ' αυτή που είχε αρχικά ανακοινωθεί.

Στο Ιράκ, η παραγωγή αυξήθηκε κατά 295.000 σε 3,745 εκατ. βαρέλια/ημέρα.

Στη Λιβύη, σημείωσε άνοδο 230.000 στα 480.000 βαρέλια, υψηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Νοέμβριο.

Μικρή άνοδο, της τάξεως των 70.000 βαρελιών, στα 2,85 εκατ. βαρέλια/ημέρα, υψηλότερο επίπεδο του τελευταίου έτους, σημείωσε και η παραγωγή πετρελαίου στο Ιράν.


ΠΗΓΗ:energia.gr

Άλμα 5,2% για το αργό μετά τα στοιχεία για τα αποθέματα

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Άλμα 5,2% σημείωσε το αργό την Τετάρτη, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδο σε διάστημα σχεδόν δύο μηνών, με τους αναλυτές να αγνοούν την περαιτέρω άνοδο των αποθεμάτων στις ΗΠΑ, εστιάζοντας στη μικρή υποχώρηση της εγχώριας παραγωγής και στη μεγαλύτερη των εκτιμήσεων πτώση στα αποθέματα της βενζίνης. 

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού ...