Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020

Η Ρωσία σταματά μονάδες του θερμοηλεκτρικού σταθμού στο Νορίλσκ μετά τη διαρροή πετρελαίου


Η ρυθμιστική αρχή σε θέματα ασφάλειας της Ρωσίας (Rostexnadzor) διαπίστωσε μετά από ελέγχους που διενήργησε, σοβαρές παραβάσεις των κανόνων ασφαλείας στον θερμοηλεκτρικό σταθμό της πόλης Νορίλσκ και έδωσε εντολή να διακοπεί για 90 μέρες η λειτουργία έξι μονάδων, καθώς οι παραβάσεις αυτές εγκυμονούν κίνδυνους για το περιβάλλον και συνιστούν απειλή για την υγεία των ανθρώπων.

Στις 29 Μαΐου εξαιτίας της υποχώρησης..

Συγκλονιστική εργασία στο NATURE: Μαζική καταστροφή των Ευρωπαϊκών δασών για τη "σωτηρία του πλανήτη"!


Τον Απρίλιο, εν μέσω της πανδημίας, ανέβηκε στο YouTube το πολυσυζητημένο ντοκιμαντέρ του Michael Moore "Planet of the Humans". Μέχρι τώρα έχει 8,7 εκατομμύρια προβολές και πάνω από 64 χιλ. σχόλια. Με διάρκεια 100 λεπτά είναι απ' αυτά που πρέπει να δει κανείς, προκειμένου να διαπιστώσει πολύ γρήγορα την απύθμενη υποκρισία των δήθεν "οικολόγων" κι όσων προτάσσουν τη "σωτηρία του πλανήτη" απ' το "επάρατο CO2". Αν δεν το είδατε σπεύσατε, είναι εξαιρετικά "άβολη αλήθεια" για τους υποστηρικτές της κλιματικής απάτης κι είναι άγνωστο μέχρι πότε θα υπάρχει αναρτημένο.

Μεγάλο τμήμα του ντοκιμαντέρ είναι αφιερωμένο στο..

Η Πολωνία και η Γερμανία θα μειώσουν τις εισαγωγές πετρελαίου ρωσικού αγωγού τον Ιούλιο


Η Πολωνία και η Γερμανία αναμένεται να μειώσουν τις αγορές ρωσικού αργού πετρελαίου Urals μέσω του αγωγού Druzhba αυτό το μήνα μετά τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου από τη Μόσχα, ανέφεραν οι traders την Παρασκευή 3/7/2020.

Η Ευρώπη έχει ήδη μειώσει τις εισαγωγές θαλάσσιων Ουραλίων, τα οποία διαπραγματεύτηκαν με ασφάλιστρο στο χρονολογικό σημείο αναφοράς του Brent.

Τraders δήλωσαν ότι οι προμήθειες Urals μέσω..

ΣΥΡΙΖΑ: Κίνδυνος για τις θέσεις εργασίας στα ΕΛΠΕ


Τον κώδωνα του κινδύνου για την "απώλεια θέσεων εργασίας στον όμιλο των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛ.ΠΕ)" κρούουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Συγκεκριμένα, ερώτηση προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, υπέβαλλαν τριάντα εννέα (39) βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με πρωτοβουλία του Τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλου και του Βουλευτή Κώστα Μπάρκα, με θέμα: " Χάνουν την εργασία τους εργαζόμενοι στον όμιλο των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛ.ΠΕ) Α.Ε ".

Οι βουλευτές φέρνουν στη Βουλή το ζήτημα..

ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ (2008-2018)










Η μελέτη αφορά την ανάδειξη, την παρακολούθηση και, στο μέτρο του δυνατού, την ερμηνεία των εξελίξεων στο ανθρώπινο δυναμικό της ευρύτερης βιομηχανίας της χώρας την περίοδο της κρίσης (2008-2018). 

Επιχειρεί να προσδιορίσει τις απαιτήσεις σε ανθρώπινο δυναμικό στους βασικούς (μονοψήφιος κωδικός) και στους αναλυτικούς (διψήφιος κωδικός) κλάδους της ευρύτερης βιομηχανίας, αναδεικνύοντας ταυτοχρόνως τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, όπως το φύλο, το επάγγελμα, το εκπαιδευτικό επίπεδο, τους μισθούς, τις μορφές απασχόλησης και τις   ευελιξίες. Τι είδους ανθρώπινο δυναμικό, με ποια..

IAEA: Η ασυνήθιστη ραδιενέργεια στη βόρεια Ευρώπη συνδέεται με έναν πυρηνικό αντιδραστήρα


Η ασυνήθιστη, αλλά χαμηλού επιπέδου και αβλαβής για τον άνθρωπο ραδιενέργεια που εντοπίσθηκε στα τέλη Ιουνίου στη βόρεια Ευρώπη συνδέεται πιθανόν με τη λειτουργία ενός πυρηνικού αντιδραστήρα, ανακοίνωσε σήμερα η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (IAEA), ενώ ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε πως το ρωσικό σύστημα παρακολούθησης της ραδιενέργειας δεν κατέγραψε κανένα περιστατικό.

"Η Ρωσία έχει ένα μάλλον προηγμένο σύστημα παρακολούθησης και δεν..

Fire at South African refinery kills two


Two people were killed in an explosion at Astron Energy’s 100,000 barrel per day refinery in Cape Town early on Thursday, emergency officials confirmed.

The Western Cape’s emergency medical services said one male and one female died on site and seven people sustained minor injuries and were taken to hospital.

The fire at South Africa’s third-biggest crude oil refinery started at around 4 a.m. (0200 GMT), said Astron Energy, which is majority owned by commodities trader Glencore.

“The resultant fire has been contained and all work on the..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (ΠΟΕ) έχει αναδείξει την τελευταία δεκαετία
το απάνθρωπο καθεστώς της «ομηρίας» εργαζομένων μέσω της Εργολαβοποίησης θέσεων εργασίας στον Κλάδο μας. Δώσαμε αγώνες, κάναμε..

Νέα Ανακάλυψη Πεδίου Φυσικού Αερίου στο Δέλτα του Νείλου Ανακοίνωσε η ΕΝΙ


Ο ιταλικός ενεργειακός γίγαντας ENI ανακοίνωσε την Τετάρτη τη γεώτρηση του πρώτου πηγαδιού εξερεύνησης στο πεδίο North El Hammad στα συμβατικά αιγυπτιακά ύδατα του Δέλτα του Νείλου στο Bashrush, σε συνεργασία με την BP και την Total.  Η νέα ανακάλυψη βρίσκεται σε υδάτινα βάθη 22 μέτρων, 11 χλμ. από την ακτή, 12 χλμ βορειοδυτικά από το πεδίο Nooros και περίπου 1 χλμ δυτικά του πεδίου Baltim South West, τα οποία βρίσκονται και τα δύο ήδη στο στάδιο της παραγωγής, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας

Μία ενιαία στήλη αερίου πάχους 152 μέτρων εντός..