Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΟΥ ΣΕΒ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΤΡΙΕΤΙΩΝ

Από το gsee.gr
Η ΓΣΕΕ έχει τοποθετηθεί ρητά και με σαφήνεια ήδη από τον Φεβρουάριο του 2019 οπότε και εκδόθηκε η επίμαχη Εγκύκλιος του Υπουργείου Εργασίας.

Η Συνομοσπονδία υπενθύμισε ότι η αναγνώριση της επαγγελματικής προϋπηρεσίας τωνεργαζομένων δεν είναι ζήτημα «πολιτικής βούλησης», αλλά συλλογική εργατική κατάκτηση, η οποία οφείλει να αντιμετωπίζεται με θεσμική και νομική σοβαρότητα.

Επίσης, η ΓΣΕΕ έχοντας κατορθώσει ..

Το «μολυσμένο πετρέλαιο» ρίχνει στο ναδίρ τη ρωσική παραγωγή

Από το kathimerini.gr
Στη διαμάχη μεταξύ των δύο πανίσχυρων κρατικών εταιρειών της Ρωσίας, Rosneft και Transneft, για την υπόθεση του «μολυσμένου πετρελαίου» αποδίδεται η μείωση της ρωσικής παραγωγής στο χαμηλό τριετίας στις αρχές Ιουλίου. Η Transneft, το κρατικό μονοπώλιο της Ρωσίας που κατέχει το μεγαλύτερο δίκτυο μεταφοράς πετρελαίου στον κόσμο, έχει περιορίσει δραματικά τις ποσότητες «μαύρου χρυσού» που μεταφέρει από τη Yuganskneftegaz – τη μεγαλύτερη θυγατρική της Rosneft, ενός κολοσσού στον ενεργειακό κλάδο της χώρας. Οι διοικήσεις των δύο πανίσχυρων εταιρειών αντιμάχονται για τα..

Η NASA επεκτείνει τη ζωή των θρυλικών διαστημοπλοίων Voyager

Από το naftemporiki.gr
Τα διαστημόπλοια Voyager 1 και 2 της NASA είναι μεταξύ των εμβληματικότερων της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας: Οι δύο αυτοί εξερευνητές πετούν εδώ και περίπου 42 χρόνια, περισσότερο από κάθε άλλο σκάφος στην ιστορία, και προκειμένου να συνεχίσουν να αποστέλλουν τα καλύτερα δυνατά επιστημονικά δεδομένα από τα πέρατα του διαστήματος, μηχανικοί της NASA ετοιμάζουν ένα νέο σχέδιο διαχείρισής τους, που περιλαμβάνει κάποιες «δύσκολες» επιλογές.

Ένα βασικό ζήτημα είναι..

Εγγραφή της Vitol στο Μητρώο Χρηστών ΕΣΦΑ

Από το energypress.gr
Η ΡΑΕ με απόφασή της προχώρησε στην εγγραφή της εταιρείας «Vitol Gas & Power B.V.» στο Μητρώο Χρηστών του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου.

ΟΙ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

Από το longform.protothema.gr
Οδεύοντας προς την ολοκλήρωση ενός τόσο καθοριστικού έργου υποδομής όσο ο αγωγός TAP, είναι πλέον ξεκάθαρο σε όλους ότι τα άμεσα οφέλη της Ελλάδας από το έργο υπερβαίνουν τον τομέα της ενέργειας– φτάνοντας μάλιστα και στο κομμάτι του Πολιτισμού και της Ιστορίας. Σε αυτό συντείνει η πληθώρα των αρχαιολογικών ευρημάτων που προέκυψαν στο πλαίσιο της κατασκευής του ΤΑΡ. Ευρήματα τα οποία προσθέτουν στην πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της χώρας, εμπλουτίζουν τον αρχαιολογικό χάρτη, και τεκμηριώνουν..