Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Δέκα περιπτώσεις χαμένων θησαυρών, που χάθηκαν μυστηριωδώς (εικόνες)



Πόλεις που είναι χτισμένες από χρυσό, κοσμήματα βασιλέων που αξίζουν εκατομμύρια ή και ολόκληρες περιουσίες που βρίσκονται θαμμένα σε σημεία που δεν καταγράφονται ούτε από τους χάρτες.

Δέκα περιπτώσεις χαμένων θησαυρών, που βασάνιζαν πάντα τη φαντασία τολμηρών κυνηγών του πλούτου και της περιπέτειας...

Η διύλιση στήριξε τα κέρδη των BP και Total


Υψηλότερα των αναμενόμενων κέρδη ανακοίνωσαν σήμερα οι πετρελαϊκοί όμιλοι BP και Total, χάρη στις πολύ καλές επιδόσεις των δραστηριοτήτων διύλισης.
Μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες έχουν κλείσει δεκάδες διυλιστήρια τα τελευταία χρόνια, λόγω της πλεονάζουσας παραγωγικής ικανότητας καθώς και επειδή η διύλιση (downstream) εδώ και καιρό θεωρούνταν ως επιβαρυντικός παράγοντας για την κερδοφορία συγκριτικά με την παραγωγή πετρελαίου και αερίου.
Ωστόσο, η πτώση των τιμών πετρελαίου σημαίνει ότι τα διυλιστήρια μπορούν....

Μείωση των γεωτρήσεων κατά 29% σε ένα χρόνο διεθνώς


Η χαμηλή τιμή του πετρελαίου έχει επηρεάσει ουσιαστικά τις επενδύσεις στους υδρογονάνθρακες, με τον συνολικό αριθμό γεωτρήσεων διεθνώς να μειώνεται κατά 29% από 3.597 πέρυσι τον Μάρτιο σε 2.557 φέτος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Baker Hughes, η εντονότερη πτώση παρατηρείται...

ΠΟΕ:ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΥΓΕΙΑΣ & ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ

Π.Ο.Ε.
Σήμερα, 28 Απριλίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία.
Η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ILO) έχει καθιερώσει αυτήν την ημέρα ως «Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία», με στόχο την επικέντρωση του διεθνούς ενδιαφέροντος σε θέματα πρόληψης ατυχημάτων και εξάλειψης επαγγελματικών ασθενειών στον εργασιακό χώρο.

Σύμφωνα με στοιχεία της ILO...

Νέα αναβολή για το deal του ΔΕΣΦΑ από ΕΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για Νέα αναβολή για το deal του ΔΕΣΦΑ από ΕΕ
Η γενική διεύθυνση της ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού, παρέτεινε χρονικά την εξέταση της υπόθεσης απόκτησης του 66% του ΔΕΣΦΑ από την κρατική εταιρεία πετρελαίου του Αζερμπαϊτζάν Socar. Αυτό αποκάλυψε σήμερα μιλώντας σε δημοσιογράφους ο επικεφαλής της Socar Rovnag Abdullayev κάνοντας λόγο για παράταση της εξέτασης της υπόθεσης μέχρι τέλος του έτους.

“Η γενική διεύθυνση της ΕΕ συνεχίζει να εξετάζει το θέμα” τόνισε. “Η δική μας ομάδα εργασίας απαντά στις ερωτήσεις που τίθενται” συνέχισε ο ίδιος.

Το κύριο θέμα είναι η....

"Das ist ökonomischer Irrsinn. Hände Weg von der Braunkohle!" - "Αυτό είναι οικονομική τρέλα. Κάτω τα χέρια απ' το λιγνίτη!"


Δεν το λέει το ιστολόγιο, το λένε ανοιχτά πια στη Γερμανία. Η Energiewende, η περίφημη ενεργειακή μετάβαση σε οικονομία όχι απλά "χαμηλού άνθρακα", (τα πυρηνικά δεν εκπέμπουν CO2), αλλά βασισμένη σε αιολικά και Φ/Β, έχει φέρει στα όριά τους τους εργάτες της βιομηχανίας του κλάδου ορυχείων-χημικών-ενέργειας. 15 χιλ. εργάτες απ' τις λιγνιτοπαραγωγές περιοχές διαδήλωσαν το Σάββατο 25/4 στο Βερολίνο ενάντια στην πρόθεση της κυβέρνησης να επιβάλλει νέο φόρο "κλιματικής αλλαγής", προκειμένου να περικόψει 22 εκατ. τόνους CO2 από τις εκπομπές της Γερμανίας. Αυτές που 14 χρόνια μετά το νόμο EEG και την έναρξη της Energiewende δεν λένε με τίποτα να μειωθούν, σύμφωνα με τα ...

ΕΛ.ΠΕ : Προς γενναίο μέρισμα ή επιστροφή κεφαλαίου – Στη Γενεύη 4 άτομα της διοίκησης

ΕΛ.ΠΕ : Προς γενναίο μέρισμα ή επιστροφή κεφαλαίου – Στη Γενεύη 4 άτομα της διοίκησης
Μάλλον άργησαν στην κυβέρνηση. Όπως μαθαίνει η στήλη, ο υπουργός ΥΠΑΠΕΝ κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης διερεύνησε τις διαθέσεις του ομίλου Λάτση προκειμένου να δοθεί μέρισμα ή επιστροφή κεφαλαίου απο τα Ελληνικά Πετρέλαια. Τα ταμειακά διάθεσιμα των ΕΛ.ΠΕ. τα οποία είναι 1,8 δισ. ευρώ φθάνουν όχι μόνο να δοθεί μέρισμα ή επιστροφή, αλλά και να δοθούν τα χρωστούμενα στο Ιραν.

Εν τω μεταξύ, στη Γενεύη και στον βασικό μέτοχο κ. Σπύρο Λάτση βρίσκονται 4 άτομα της διοίκησης των ΕΛ.ΠΕ. Οι κ.κ Κωστόπουλος, Βάρδας, Αλεξόπουλος, Σιάμισης θα εξετάσουν την πολιτική της εταιρείας απο κοινού με τον βασικό μέτοχο.


ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Όσα μνημόνια κι αν υπογράψεις Αλέξη...

Αποτέλεσμα εικόνας για Όσα μνημόνια κι αν υπογράψεις Αλέξη...
Τώρα λένε ότι χρειαζόμαστε επιτακτικά μία συμφωνία. Μέχρι χτες πειραματιζόντουσαν σε θεωρίες παιγνίων και ισχυριζόντουσαν ότι με αυτό τον τρόπο έκαναν «διαπραγμάτευση». Τώρα τρέχουν και δεν φτάνουν. Σιγά – σιγά μας λένε ότι ίσως αναγκαστούν να πάρουν και μερικά... μέτρα. Σιγά – σιγά θα αναγκαστούν να πουν όλη την αλήθεια. Και μνημόνιο θα υπογράψουν και μέτρα θα πάρουν και θα βαπτίσουν το κρέας ψάρι! Όλη τους η πολιτική βασίστηκε σε ένα τερατώδες ψέμα: Ότι αυτοί έχουν στα χέρια τους ένα μαγικό ραβδάκι και μπορούν να πολλαπλασιάζουν το κρασί και το ψωμί, όπως έκανε και ο Ιησούς! Σίγουρα είναι θεομπαίχτες και αθεόφοβοι...

Προσπαθούν τώρα να υπογράψουν μία συμφωνία. Τι θα περιλαμβάνει αυτή; Μέχρι χτες...

Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία / Διεθνής Ημέρα Μνήμης Εργατών


Η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ΔΟΕ) έχει καθιερώσει την 28η Απριλίου ως «Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία», με στόχο την επικέντρωση του διεθνούς ενδιαφέροντος στα θέματα πρόληψης ατυχημάτων και επαγγελματικών ασθενειών.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΔΟΕ...

Να κρατήσει το 17% του ΔΕΣΦΑ επιδιώκει τώρα η κυβέρνηση


Η ολοκλήρωση της εξαγοράς του ΔΕΣΦΑ από την Αζερική SOCAR είναι από τις πρώτες αποκρατικοποιήσεις που θα προχωρήσουν, στο βαθμό που υπάρξει συμφωνία με τους θεσμούς, οπότε και η χώρα μας θα υλοποιήσει (ως μια από τις παραχωρήσεις που θα κάνει), πρόγραμμα αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας. Αυτό ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας χθες βράδυ στην εκπομπή «στον ενικό» του Νίκου Χατζηνικολάου.

Ο πρωθυπουργός αποκάλυψε μάλιστα ότι η ελληνική πλευρά έχει κάνει πρόταση (προφανώς στους Αζέρους και στην Κομισιόν που ερευνά το ζήτημα) να κρατήσει το ελληνικό δημόσιο το 17% από το 67% του ΔΕΣΦΑ που είχε βγεί στο διαγωνισμό, έτσι ώστε, αφενός μεν να ικανοποιηθεί η απαίτηση της Κομισιόν να μην ξεπερνάει το ποσοστό των Αζέρων το 50%, αφετέρου να ικανοποιηθεί η νέα «μεθοδολογία» της κυβέρνησης που προβλέπει, αντί των κλασικών αποκρατικοποιήσεων, την αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας με συμμετοχή του Δημοσίου.


ΠΗΓΗ:energypress.gr