Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

Ευρωπαϊκή βιομηχανία φυσικού αερίου: Έτσι θα επιτευχθούν οι στόχοι για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

Από το worldenergynews.gr
«Οι βιώσιμες οικονομικά ενεργειακές πηγές και η συνεχής καινοτομία αποτελούν κλειδιά ώστε η Ε.Ε. να πετύχει τους στόχους που έχει θέσει για την κλιματική αλλαγή», αναφέρει η πρωτοβουλία GasNaturally της ευρωπαϊκής βιομηχανίας φυσικού αερίου στο Μανιφέστο που εξέδωσε  ενόψει της παγκόσμιας συνόδου για το κλίμα (COP24). 

Η προσέγγιση αυτή θα βοηθήσει να γίνει κτήμα των πολιτών η ενεργειακή μετάβαση, ενώ θα δώσει έμπνευση σε άλλες χώρες να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Ε.Ε. 

Μέλη της πρωτοβουλίας GasNaturally είναι..

ΕΛΠΕ: Με νομοθετική ρύθμιση επιχειρούν να ξεπεράσουν το γρίφο της δημόσιας προσφοράς

Από το energypress.gr
Σε μια διελκυστίνδα με αβέβαιη κατάληξη μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ- ΥΠΟΙΚ από τη μια πλευρά, και Επιτροπής Κεφαιαλογοράς από την άλλη, εξελίσεται η υπόθεση της πρότασης για δημόσια προσφορά την οποία έχει εισηγηθεί η τελευταία. 

Σαν λύση στο αδιέξοδο προβάλει η ψήφιση από το υπουργείο Οικονομικών, μιας ειδικής νομοθετικής ρύθμισης στη Βουλή, με την οποία..

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΣΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ILO ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Από το gsee.gr
Την έντονη αντίδρασή της για τη λήξη της τεχνικής βοήθειας και το κλείσιμο του γραφείου του ΙLO στην Ελλάδα εκφράζει η ΓΣΕΕ στην Υπουργό Εργασίας με επιστολή που απέστειλε, μετά την επίσημη ενημέρωση που είχε η Συνομοσπονδία από τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας.

Με την επιστολή της η Συνομοσπονδία ζητά από το Υπουργείο Εργασίας, να επανεξετάσει την άρνηση της Ελλάδας για συνέχιση ..

Το διάστημα 15 - 30 Νοεμβρίου η υποβολή των δεσμευτικών προσφορών για το 50,1% των ΕΛΠΕ

Από το worldenergynews.gr
Τις αμέσως επόμενες εβδομάδες αναμένεται να ξεκαθαρίσει πλήρως με τον ένα ή τον άλλο τρόπο το «τοπίο» αναφορικά με το αν ο υποψήφιος αγοραστής του 50,1% των ΕΛΠΕ θα πρέπει να υποβάλει υποχρεωτικά ή όχι δημόσια προσφορά και για τις μετοχές του ομίλου που βρίσκονται σε ελεύθερη διασπορά. 

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες του World Energy News, οι δεσμευτικές προσφορές αναμένεται να υποβληθούν στο διάστημα 15 - 30 Νοεμβρίου, κάνοντας έτσι..