Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021

Η ενεργειακή ανεξαρτησία από τις κυρίαρχες επιδιώξεις της Κολομβίας

 




Η Κολομβία, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του εθνικού σωματείου υδρογονανθράκων, Armando Zamora, επιδιώκει να αυξήσει τα αποθέματά της σε πετρέλαιο στα 3 δισ. βαρέλια έως το 2040. Η κίνηση αυτή θα διασφαλίσει την ενεργειακή αυτονομία της χώρας, ανέφερε..

Come-by-Chance refinery to be renamed Braya Renewable Fuels

 



Private equity firm Cresta Fund Management closed on the acquisition of a controlling stake in idled Canadian 135,000 bpd Come-by-Chance refinery, renaming it Braya Renewable Fuels, the companies said on Tuesday.

The refinery, owned by North Atlantic Refining Ltd (NARL), has been idled for..

Esplosione nella zona industriale di Stagno, nel Comune di Collesalvetti (Livorno)


 

Ιταλία: Έκρηξη σε διυλιστήριο στην πόλη Λιβόρνο




Έκρηξη σημειώθηκε σε διυλιστήριο της πόλης Λιβόρνο της Τοσκάνης, στην κεντρική Ιταλία.

Το διυλιστήριο ανήκει στην ιταλική Εταιρία Υδρογονανθράκων Eni και την ώρα αυτή σύννεφο μαύρου καπνού έχει..

Σωματείο των ΕΛΠΕ: Νομικές και συνδικαλιστικές κινήσεις για συμμετοχή εργαζομένων στο ΔΣ της holding – Κάθετο όχι στην πώληση του 35%

 


Νομικές και συνδικαλιστικές ενέργειες, προκειμένου να διεκδικήσουν τη συμμετοχή 2 εκπροσώπων των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο της νέας εταιρείας holding των ΕΛΠΕ, προανήγγειλαν ο Παναγιώτης Οφθαλμίδης, πρόεδρος του Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια (ΠΣΕΕΠ) και τα υπόλοιπα στελέχη του Σωματείου. 

Όπως δήλωσαν, έχουν πλέον..

Motor Oil: Κέρδη 206 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο - Σημαντική αύξηση των πωλήσεων

 


Κέρδη μετά από φόρους 206,3 εκατ. ευρώ κατέγραψε στο εννεάμηνο ο όμιλος Motor Oil, έναντι ζημιών 111 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του περασμένου έτους, ενώ στο γ’ τρίμηνο εμφάνισε κέρδη μετά από φόρους 85,2 εκατ. ευρώ έναντι 10 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε στο εννεάμηνο στα 7,14 δισ. ευρώ από 4,47 δισ. πέρυσι και στα 2,98 δισ. ευρώ το γ’ τρίμηνο από 1,63 δισ.

Όπως επισημαίνει η Motor Oil στην σχετική ανακοίνωση, οι βασικοί παράγοντες διαμόρφωσης των οικονομικών μεγεθών εταιρείας και ομίλου είναι οι εξής:

Οι Νέες Προκλήσεις της Κλιματικής Κρίσης

 




«Σοκ στους καταναλωτές φυσικού αερίου - στο 450% οι αυξήσεις - από τα 0,017 ευρώ/KWh πέρυσι το Νοέμβριο, φέτος έχει εκτοξευθεί στα 0,098 ευρώ/KWh (αύξηση 449%)». Ενδεικτικοί τίτλοι δημοσιευμάτων. Η Ελλάδα θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερα προετοιμασμένη, αν είχε αξιοποιήσει την υπόγεια αποθήκη φυσικού αερίου στη νότια Καβάλα. Η μελέτη και η ένταξη σε χρηματοδοτούμενα ευρωπαϊκά προγράμματα ειναι έτοιμη απο το 2014. 

Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα. Τα διαγράμματα που δημοσιεύουμε στην..