Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Shell: Πουλάει assets 1 δισ. δολαρίων στον Δυτικό Καναδά

Αποτέλεσμα εικόνας για Shell: Πουλάει assets 1 δισ. δολαρίων στον Δυτικό Καναδά
Από το energyworld.gr
Η Royal Dutch Shell PLC ανακοίνωσε ότι ήλθε σε συμφωνία για την πώληση assets 1 δισ. δολαρίων σχιστόλιθου πετρελαίου και αερίου στον Δυτικό Καναδά, στο πλαίσιο του παγκόσμιου προγράμματος αποεπένδυσης για την άντληση κεφαλαίων και τον εξορθολογισμό των επιχειρηματικών της δραστηριοτήτων.

Η Shell τόνισε πως θα πουλήσει εκτάσεις στις καναδικές επαρχίες Alberta και British Columbia, στην Tourmaline Oil Copr. Αυτά τα assets παράγουν ξηρό και υγρό φυσικό αέριο αντίστοιχο με 24.850 βαρέλια πετρελαίου ημερησίως.

Η συμφωνία έρχεται καθώς..

Ρωσο-ινδική συμφωνία εξαγοράς διυλιστηρίου στην Ινδία

Αποτέλεσμα εικόνας για Ρωσο-ινδική συμφωνία εξαγοράς διυλιστηρίου στην Ινδία
Από το naftikachronika.gr
Συμφωνία εξαγοράς του 2ου μεγαλύτερου διυλιστηρίου της Ινδίας (Vadinar) που ανήκει στην ινδική Essar Oil Ltd. από τον ρωσικό πετρελαϊκό κολοσσό Rosneft PJSC, ανακοινώθηκε προ ημερών. Η συμφωνία, το τίμημα της οποίας ανέρχεται στα $12,9 δις, προβλέπεται να μειώσει σημαντικά την αποστολή φορτίων μαύρου χρυσού από τις εταιρείες του Περσικού Κόλπου στην ταχύτατα αναπτυσσόμενη πετρελαιαγορά της Ινδίας.

Η προσφορά ρωσικών εταιρειών με επικεφαλής την Rosneft PJSC επιβλήθηκε άλλων προσφορών από τη Σαουδική Αραβία και το Ιράν. Η μεγαλύτερη ρωσική εταιρεία παραγωγής πετρελαίου επιθυμεί να διασφαλίσει την απρόσκοπτη παραγωγή μαύρου χρυσού, ώστε παράλληλα με τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις της στη Βενεζουέλα να υπερκεράσει τις χώρες του Κόλπου οι οποίες αντιπροσωπεύουν τα δύο τρίτα των εισαγωγών της Ινδίας σε αργό πετρέλαιο.

Η Rosneft προσβλέπει στην ..

Χρ. Λιάγγου: Θέμα χρόνου ο ορισμός αναδόχου σε κοιτάσματα υδρογονανθράκων

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιοπηγες
Από το energypress.gr
Στην τελική ευθεία εισέρχονται οι διαδικασίες ολοκλήρωσης της αξιολόγησης των προσφορών που κατατέθηκαν στον διαγωνισμό για τα οικόπεδα στο βόρειο Ιόνιο, ενώ τον δρόμο για το Ελεγκτικό Συνέδριο παίρνουν και οι συμβάσεις με τους αναδόχους για τις χερσαίες περιοχές στη Δυτική Ελλάδα. Οι θετικές αυτές εξελίξεις συμπίπτουν με την τοποθέτηση της νέας διοίκησης στην ΕΔΕΥ (Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων), η οποία παρέμενε ακέφαλη από τον περασμένο Απρίλιο, όταν παραιτήθηκε η κ. Σοφία Σταματάκη από τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου. Χθες η Βουλή ενέκρινε τον διορισμό του κ. Γ. Μπασιά στη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΕΔΕΥ και του κ. Σπυρίδωνα Μπέλλα στη θέση του αντιπροέδρου. Ο κ. Μπασιάς έχει διατελέσει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος σε διεθνείς εταιρείες του κλάδου στην Ευρώπη και επικεφαλής επί 16 έτη στην Georex. O Σπ. Μπέλλας, γεωλόγος επίσης, υπήρξε βασικό μέλος της ομάδας που συνέστησε το ΥΠΕΝ για να «τρέξει» τους διαγωνισμούς για τους υδρογονάνθρακες από την έναρξη της σχετικής διαδικασίας και μέλος των Τεχνικών Επιτροπών Αξιολόγησης των σχετικών διαγωνισμών.

Σε αυτή τη φάση προτεραιότητα της ΕΔΕΥ είναι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης των τριών προσφορών που έχουν κατατεθεί για την περιοχή του Ιονίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαπραγματεύσεις με την κοινοπραξία των ΕΛΠΕ, Τotal και Εdison για το οικόπεδο «2» έχουν ολοκληρωθεί και αναμένεται ..

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ/ Διάκριση για το DIESEL AVIO στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Επιχειρήσεων

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ/ Διάκριση για το DIESEL AVIO στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Επιχειρήσεων
Από το protagon.gr
Σημαντική διάκριση για τον Ομιλο ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ συνιστά η βράβευση του καινοτόμου προϊόντος DIESEL AVIO που διαθέτει στα πρατήριά της η ΕΚΟ, κατά την τελετή απονομής των Ευρωπαϊκών Βραβείων Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον (European Business Awards for the Environment – EBAE). Η τελετή πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016, στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Το DIESEL AVIO βραβεύτηκε από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος (ΠΑΣΕΠΠΕ) και τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Environment). Ξεχώρισε στην κατηγορία «Προϊόν & Υπηρεσίες» (Product & Services Award) για την περιβαλλοντική του επίδοση και τις σημαντικές μειώσεις εκπομπών αερίων σωματιδίων και εκπομπών CO2, συμβάλλοντας, έτσι, στη βελτίωση της ποιότητας της ατμόσφαιρας και στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Οι περιβαλλοντικές επιδόσεις του DIESEL AVIO επιτυγχάνονται με ..

Η Λευκωσία μελετά νομικά μέτρα για την περίπτωση καθόδου του Μπαρμπαρός στην κυπριακή ΑΟΖ

Αποτέλεσμα εικόνας για Η Λευκωσία μελετά νομικά μέτρα για την περίπτωση καθόδου του Μπαρμπαρός στην κυπριακή ΑΟΖ
Από το energypress.gr
Το κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών, σε συνεργασία με την Νομική Υπηρεσία, προετοιμάζουν την αντίδραση της Κυπριακής Δημοκρατίας σε νομικό επίπεδο, στην περίπτωση καθόδου στην κυπριακή ΑΟΖ του ερευνητικού σκάφους της Τουρκίας, Μπαρμπαρός.

Μιλώντας ενώπιον της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, ο υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης ανέφερε, ότι σε αντίθεση με την προηγούμενη φορά, η Νομική Υπηρεσία, σε συνεργασία με ξένο οίκο, ετοίμασε σενάρια νομικής αντίδρασης σε ενδεχόμενη νέα παραβίαση της κυπριακής ΑΟΖ, τα οποία παρουσίασε στο υπουργείο Εξωτερικών.

Απαντώντας σε ερώτηση σε σχέση με την αμφισβήτηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο κ. Κασουλίδης είπε..

ΟPEC: Διχασμένοι και οι Άραβες για το πετρέλαιο

Αποτέλεσμα εικόνας για οπεκ
Από το insider.gr
Η κρίσιμη συνάντηση του ΟPEC στις 30 Νοεμβρίου για την επικύρωση (ή όχι) της συμφωνίας για περιορισμό της παραγωγής δεν έχει διχάσει μόνο τις πετρελαιοπαραγωγές χώρες εντός και εκτός ΟPEC αλλά και τις χώρες εντός του ίδιου του οργανισμού ενώ στην περίπτωση της Σαουδικής Αραβίας, ακούγονται «διαφορετικές» φωνές ακόμη και μέσα στο ίδιο το κράτος.

Ήδη υπάρχει απόψεων μεταξύ των δύο μεγαλύτερων παραγωγών πετρελαίου στον κόσμο, της  Σαουδική Αραβία και της Ρωσίας, με την πρώτη να τάσσεται επιτέλους υπέρ του περιορισμού της παραγωγής (αν και την τελευταία φορά στην Ντόχα είχε «κάνει πίσω» βάζοντας επιπλέον όρους) και τη δεύτερη να συμφωνεί μεν σε κυβερνητικό επίπεδο αλλά η αγορά να μην δείχνει να θέλει να ακολουθήσει.

Αυτή τη φορά και στη Σαουδική Αραβία, τουλάχιστον οι πολιτικές δυνάμεις εμφανίζονται διχασμένες. Από τη μία, ο υπουργός Ενέργειας Khalid Al-Falih τάσσεται υπέρ ..

ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ: ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΗΧΗΡΑ Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ, ΤΩΝ ΑΠΛΗΡΩΤΩΝ, ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

Από το gsee.gr
Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα στο Στρασβούργο ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Κοινωνικών Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, η δημόσια ακρόαση της Προσφυγής της ΓΣΕΕ κατά των ελληνικών Κυβερνήσεων διαχρονικά από το 2010 έως και σήμερα για τις εκτεταμένες παραβιάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη.

Αιχμή της προσφυγής της ΓΣΕΕ, που είχε ασκηθεί το 2014 και επικαιροποιηθεί το 2016, αποτέλεσαν συγκεκριμένες νομοθετικές παρεμβάσεις και προβλέψεις και των 3 Μνημονίων, που αγνοώντας και παραβιάζοντας αλλεπάλληλα το θεμελιώδες αυτό διεθνές κείμενο για την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων, εκμηδένισαν το εισόδημά τους, αποδόμησαν τις εργασιακές σχέσεις και τα κοινωνικά κεκτημένα, υποβάθμισαν δραματικά το βιοτικό επίπεδο του λαού και διεύρυναν το κοινωνικό χάσμα, απειλώντας πλέον με πλήρη διάρρηξη τον κοινωνικό ιστό.

Η αντιπροσωπεία της ΓΣΕΕ, που αποτελείται ...