Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018

ΣΑΝ ΝΑ ΗΤΑΝ ΧΘΕΣ !!!!

 

Νόμοι 4554/2018 Αρθρο 9.Ευθύνη αναθέτοντος, εργολάβου και υπεργολάβου έναντι των εργαζομένων

Από το taxheaven.gr
1. Κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο που αναθέτει, στο πλαίσιο της επιχειρηματικής του δραστηριότητας, την εκτέλεση έργου ή τμήματος έργου (αναθέτων) σε άλλο φυσικό ή νομικό πρόσωπο (εργολάβο) ευθύνεται εις ολόκληρον και αλληλεγγύως με τον εργολάβο έναντι των εργαζομένων του τελευταίου για την καταβολή ..

Η κλιματική απάτη καταρρέει: πάγοι που "λιώνουν" σήμερα, δεν υπήρχαν καν πριν 1000-1500 χρόνια.


Από το greeklignite.blogspot.com
Οι κλιματικοί απατεώνες ισχυρίζονται πως οι πάγοι λιώνουν σήμερα από ανθρωπογενή επίδραση, λόγω της αθρόας χρήσης ορυκτών καυσίμων. Θα πρέπει ωστόσο να μας εξηγήσουν, και μάλιστα πολύ πειστικά, για ποιο ακριβώς λόγο στις ακριβώς ίδιες περιοχές οι πάγοι δεν υπήρχαν καν πριν 1000-1500 χρόνια και σε μια περίοδο έως 7500 χρόνια, σε εποχές που μάλλον δεν είχαν ανακαλυφθεί οι κινητήρες εσωτερικής καύσης. Εάν λοιπόν το κλίμα ήταν πιο θερμό εκείνα τα χρόνια, από πού κι ως πού η επιστροφή παρόμοιων θερμοκρασιών σημαίνει..

Η Τουρκία αγοράζει και δεύτερο πλωτό γεωτρύπανο

Από το naftemporiki.gr
Η Άγκυρα έχει ξεκινήσει διεργασίες για την αγορά και δεύτερου πλωτού γεωτρύπανου, σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Φατίχ Ντονμέζ.

Σύμφωνα με τουρκοκυπριακά ΜΜΕ, ο κ. Ντονμέζ είπε ότι το τελευταίο διάστημα έχουν κάνει σημαντικά βήματα για την αύξηση των ερευνών για υδρογονάνθρακες και την παραγωγή ενέργειας.

«Συνεχίζουμε χωρίς καθυστέρηση τις εργασίες μας για να αλλάξουμε το μέλλον του παιχνιδιού αυτού. Αρχίσαμε τις διεργασίες ..

Μήνυμα της ExxonMobil προς Τουρκία για κυπριακή ΑΟΖ σε εκδήλωση στο Λονδίνο

Από το worldenergynews.gr
Το πλήρες φάσμα των ευκαιριών και του περιβάλλοντος που προσφέρει η Κύπρος στους επενδυτές αναλύθηκε από πλειάδα ομιλητών στη διάρκεια του επενδυτικού φόρουμ που διοργάνωσε στη νέα έδρα του Bloomberg στο Λονδίνο ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συνόψισε στην εναρκτήρια ομιλία του τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που προσφέρει η Κύπρος ως επενδυτικός προορισμός και τόνισε ότι ..

Eνημέρωση ΕΥΑΕ ΒΕΘ

Συναδέλφισσες, -οι

             Ολοκληρώνεται η θητεία της Επιτροπής Υγιεινής Ασφάλειας Εργασίας στις Βιομηχανικές Εγκαταστάσεις Θεσσαλονίκης και σας καλούμε στην Aπολογιστική Γενική Συνέλευση την Δευτέρα 24/09/18 και ώρα 15:00 στο χώρο του Κεντρικού Μηχανολογικού ΒΕΘ,  προκειμένου να γίνει Απολογισμός του έργου της ΕΥΑΕ ΒΕΘ και να εκλεγεί η Εφορευτική Επιτροπή που..

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΕΠΑ ΑΕ

Απαντήσεις και έγγραφα σχετικά με την πορεία της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ Α.Ε. ζητά με σχετική του ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης και αρμόδιος υπεύθυνος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Κινήματος Αλλαγήγς Γιώργος Αρβανιτίδης.

Ο κ. Αρβανιτίδης καλεί τον Υπουργό να καταθέσει την σχετική μελέτη της εταιρείας McKinsey που εκπονήθηκε  για λογαριασμό της ΔΕΠΑ, ώστε να φανεί ποιο είναι το βέλτιστο σχήμα αποκρατικοποίησης που είχε προτείνει η εταιρεία συμβούλων.

Παράλληλα, είναι επίσης πολύ κρίσιμο, να υπάρξει..

BP: Επεκτείνει την εξορυκτική της δραστηριότητα στο Αζερμπαϊτζάν με δύο γεωτρήσεις στο κοίτασμα Shafag-Asiman

Από το energypress.gr
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την πραγματοποίηση ερευνητικής γεώτρησης στο κοίτασμα Shafag-Asiman στο Αζερμπαϊτζάν, όπως ανακοίνωσε η πετρελαϊκή εταιρεία BP στο πρακτορείο Trend. Οι εργασίες αφορούν 3D σεισμικές απεικονίσεις.

“Θα μπορούμε να μιλήσουμε με περισσότερες λεπτομέρειες αφότου κάνουμε την πρώτη γεώτρηση και αν προκύψουν καλά αποτελέσματα τότε θα προχωρήσουμε στα επόμενα βήματα”, σημειώνει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της η εταιρεία. “Όσον αφορά τον Νότιο Διάδρομο Αερίου, πρόκειται για μια σημαντική υποδομή σε..

Εργαζόμενοι ΙΓΜΕ: Ώρα Μηδέν για το Ινστιτούτο

Από το energia.gr
Αδιέξοδη χαρακτηρίζουν οι εργαζόμενοι την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών, καθώς μια σειρά από λόγους, όπως η έλλειψη προσλήψεων, η αλλαγή του θεσμικού πλαισίου και οι παράνομες παρακρατήσεις από τους μισθούς των εργαζομένων, το οδηγούν σταδιακά σε διάλυση.

Το σίριαλ σε σχέση με την τύχη Ινστιτούτου φαίνεται πως θα έχει πολλά επεισόδια ακόμα, καθώς δεν διαφαίνεται λύση σε προβλήματα που έχουν ..

Στο επίκεντρο ενδιαφέροντος του ΙΜΟ η μεθανόλη ως καύσιμο

Από το naftikachronika.gr
Η Υποεπιτροπή για τη Μεταφορά Φορτίων & Εμπορευματοκιβωτίων του ΙΜΟ (CCC5) ολοκλήρωσε το σχέδιο των προσωρινών κατευθυντήριων γραμμών, που καλύπτουν την ασφάλεια των πλοίων, που χρησιμοποιούν μεθυλική ή αιθυλική αλκοόλη ως καύσιμο.

Η Υποεπιτροπή, μάλιστα, κάλεσε την 100ή Σύνοδο της Επιτροπής Ναυτικής Ασφάλειας (Maritime Safety Committee – MSC) του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού, που θα λάβει χώρα τον Δεκέμβριο, να εγκρίνει την παραπομπή προς εξέταση των θεμάτων ασφαλείας που απαιτούν περαιτέρω συνεισφορά σε..

Παραχώρηση Ιωαννίνων: Προβληματισμός στους αναδόχους για το αυξανόμενο κόστος των σεισμικών και την γραφειοκρατία

Από το energypress.gr
Προβληματισμός επικρατεί στους αναδόχους τόσο για το αυξανόμενο κόστος όσο και τις γραφειοκρατικές καθυστερήσεις που χαρακτηρίζουν τη σεισμική έρευνα δύο διαστάσεων για τον προσδιορισμό περιοχών που ενδέχεται να φιλοξενούν κοιτάσματα φυσικού αερίου ή πετρελαίου στην παραχώρηση των Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες ..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ

Από το pseep.gr
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Χθες πραγµατοποιήθηκε Έκτακτο ∆ιοικητικό Συµβούλιο του ΠΣΕΕΠ το οποίο προκάλεσαν µε επιστολή τους εννέα µέλη του ∆ιοικητικού Συµβουλίου από τις παρατάξεις της ΕΝΙΑΙΑΣ και της ΕΛΚΕ.
Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αναπτύχθηκε η επιχειρηµατολογία από την πλευρά των εκπροσώπων των δύο παρατάξεων επάνω..