Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Να πώς θα ρέει ανεμπόδιστα το Γερμανικό αιολικό ρεύμα στα Ευρωπαϊκά δίκτυα


Τον περασμένο Μάιο 16 Ευρωπαϊκές χώρες, που αντιπροσωπεύουν τα 3/4 της Ευρωπαϊκής κατανάλωσης ηλεκτρισμού, ενοποίησαν τα συστήματα τους σε μια ενιαία αγορά. Η ενοποίηση αυτή βασίζεται σε ένα λογισμικό υπολογισμού των τιμών ηλεκτρισμού "επόμενης ημέρας" (Ημερήσιου Ενεργειακού Προγραμμα-τισμού) και της διασυνοριακής χωρητικότητας δικτύων υψηλής τάσης, που ανέπτυξε η Βελγική Ν-SIDE. Ο αλγόριθμος της N-SIDE αρχικά χρησιμοποιούνταν απ' το 2010 σε Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία και Ολλανδία. Γρήγορα προστέθηκε το

Ζημίες 67 εκατ. το 2014 προβλέπει για την Motor Oil η Alpha Finance


Ζημιές ύψους 67 εκατ. ευρώ θα καταγράψει η Motor Oil το 2014, εκτιμά η Alpha Finance σε έκθεση με ημερομηνία 5 Μαρτίου.

Τα EBITDA της εισηγμένης προβλέπεται να διαμορφωθούν στα 73 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά το δ΄ τρίμηνο, η Alpha Finance προβλέπει ζημιές 70 εκατ. και EBITDA 56 εκατ. για την εισηγμένη.

Η χρηματιστηριακή διατηρεί την τιμή-στόχο των 8,70 ευρώ και την σύσταση outperform.

Σημειώνεται ότι η μετοχή της Motor Oil ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της 4ης Μαρτίου στα 7,25 ευρώ.

ΠΗΓΗ:energypress.gr

Παρέδωσε το μεγαλύτερο μέρος των χθεσινών κερδών η τιμή του αργού

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Με πτώση 1,5% έκλεισε η τιμή του αμερικανικού αργού την Πέμπτη, παραδίνοντας το μεγαλύτερο μέρος των κερδών της προηγούμενης ημέρας. Στο μεταξύ, η ανησυχία γύρω από την παραγωγή στη Λιβύη πρόσφερε στήριξη στο αργό τύπου brent που σημείωσε μικρή μεταβολή.

Η τιμή του WTI είχε επιδοθεί σε ράλι την Τετάρτη μετά τις δηλώσεις του υπουργού Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας αλλά η αγορά συνειδητοποιεί τώρα ότι τα λόγια του "δεν περιλάμβαναν καμία θεμελιώδη αποκάλυψη", σχολιάζει ο Matthew Parry, αναλυτής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας.

Στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, η τιμή του συμβολαίου του αργού παραδόσεως Απριλίου έκλεισε με πτώση 77 σεντς ή 1,5% στα 50,76 δολάρια το βαρέλι. Η τιμή του brent παραδόσεως Απριλίου έκλεισε με πτώση 7 σεντς ή 0,1% στα 60,48 δολ. το βαρέλι στο ICE του Λονδίνου.


ΠΗΓΗ.capital.gr

Κουπόνια και κοθώνια..


Δηλαδή έτσι θα το πάμε;
     Ανακοινώθηκε για τους εργαζόμενους στα ορυχεία της ΔΕΗ κουπόνι 6 ευρώ την ημέρα για σάντουιτς και καφέ,
     ..και φρύαξαν οι τσάντες Λουί Βουϊτόν (βουητό να τους έρθει!), και οι πένες Μοντ Μπλαν στα χέρια των παρουσιαστριών-δημοσιογράφων-''είναι φίλοι μας οι γερμανοί'' των Κατοχικών καναλιών!
    
     Άνθρωποι που στα χρόνια των μνημονίων έχασαν 40 και 50% των εισοδημάτων τους, πήραν εν είδει ελεημοσύνης 6 ευρώ την ημέρα,
     ..και ξεσηκώθηκαν οι υπεύθυνοι του εγκλήματος και της αθόρυβης γενοκτονίας που επιτελείται εν μέσω 21ου αιώνα μέσα στην Ευρώπη ''των λαών'', να ζητήσουν τα ρέστα,
     ..γιατί αυτούς, που με τόση μελέτη εκείνοι φτωχοποίησαν και ρήμαξαν, προσπαθεί τώρα μιά κυβέρνηση να ανακουφίσει!

     Αντί να απαιτήσουν και να ζητήσουν τον λόγο για να επεκταθεί αυτή η πρώτη, δειλή πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης σε όλους τους εργαζόμενους που έχασαν τα μισά και παραπάνω εισοδήματά τους,
     ..αντί να ξεσαλώσουν που οι εταιρείες ''ημετέρων'' που κατάκλεψαν 300 τόσα εκατομμύρια από την ΔΕΗ, τώρα θέλουν να επιστρέψουν μόνον το 1/3 στο Δημόσιο,
     ..εγκαλούν την κυβέρνηση για το κουπόνι των 6 ευρώ ημερησίως!
     Δηλαδή τί πρόκειται να κάνουν όταν η κυβέρνηση αποφασίσει (και μπορέσει) να αποκαταστήσει τον κατώτατο μισθό στα 750 ευρώ; Θα κηρύξουν εμφύλιο;

     Ντροπή και αίσχος για τα δημοσιογραφικά ζόμπι!
     Ντροπή και αίσχος για μιά κοινωνία που ακόμη άγεται και φέρεται από την ''γνώμη'' και τα συμφέροντα των καναλαρχών-συνεταίρων των τοκογλύφων διεθνών απατεώνων!

     Αν δεν σταματήσουν αυτά τα φαινόμενα χαλιναγώγησης και κατεύθυνσης της κοινής γνώμης,
     ..άσπρη μέρα δεν πρόκειται να δούμε!
     Στο χέρι μας είναι:
     Πρώτα πατάμε το κουμπί και κλείνουμε τις τηλεοράσεις του τρόμου και της Κατοχής,
     ..και ύστερα κλείνουμε τ' αυτιά στις σειρήνες και κάθε λογής επιτήδειους-εργάτες της 5ης φάλαγγας, 
     ..του Δ' νεοναζιστικού-κατοχικού Ράϊχ!..

     Σημείωση: Οι συνεχείς αναφορές του  blog  σε ''νεοναζιστικές'' και ''κατοχικές'' συμπεριφορές των γερμανών δεν είναι τυχαίες. Σε λίγες μέρες θα αναρτηθούν σχόλια που θα αναλύουν και θα αποδεικνύουν ότι οι συμπεριφορές αυτές δεν είναι κάτι πρωτόφαντο, αλλά έχουν ξανασυμβεί εδώ, στο ίδιο μέρος, από τον ίδιο λαό των βησιγότθων!



ΠΗΓΗ:mandatoforos.blogspot.gr

Εξαντλούνται οι Χώροι Αποθήκευσης Πετρελαίου στις ΗΠΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για Πετρελαίου
Οι ΗΠΑ παράγουν πλέον τέτοιες ποσότητες αργού, ώστε πλέον εξαντλούνται οι χώροι για την αποθήκευσή του, γεγονός, που θα μπορούσε να οδηγήσει το πετρέλαιο και τη βενζίνη σε ακόμη χαμηλότερες τιμές, μέσα στους επόμενους μήνες.
Κατά τις τελευταίες επτά εβδομάδες, οι Ηνωμένες Πολιτείες παρήγαγαν κατά μέσον όρο ένα εκατομμύριο βαρέλια πετρελαίου, περισσότερα, απ’ όσα κατανάλωναν κάθε μέρα.
Αυτό το επιπλέον αργό ρέει μέσα στις δεξαμενές αποθήκευσης, ειδικά στον κεντρικό εμπορικό κόμβος της χώρα στο Cushing, της Οκλαχόμα, και είναι ικανό να προμηθεύει τις ανάγκες των ΗΠΑ για τουλάχιστον 80 χρόνια, όπως ανέφερε την περασμένη εβδομάδα το Τμήμα Ενέργειας της χώρας.
Αν αυτό παραμείνει στις δεξαμενές αποθήκευσης ...

«Βάζουν χέρι» στα αποθεματικά ύψους 114 εκατ. της ΕΕΤΤ

Αποτέλεσμα εικόνας για «Βάζουν χέρι» στα αποθεματικά ύψους 114 εκατ. της ΕΕΤΤ
Με κοινή υπουργική απόφαση των Σταθάκη-Μάρδα - Μυστήριο για το πώς η «άσπρη τρύπα» των 280 εκατ. τον Μάρτιο του '14 μετατράπηκε σε 114 εκατ.
Στον κρατικό προϋπολογισμό προς αξιοποίηση περνούν με κοινή υπουργική απόφαση τα αποθεματικά ύψους 114.363.336,54 ευρώ της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

Σύμφωνα με απόφαση που υπογράφουν..

Κυκλοφόρησε το νέο χαρτονόμισμα των €50

11038739_10206099159541092_4492511597097167363_n

Κυκλοφόρησε το νέο χαρτονόμισμα των €50 αφιερωμένο στην ευρωπη της φτώχειας και της μιζέριας.  Στην ευρωπη “κατασκεύασμα” μερικών εκατοντάδων υπεπλούσιων νεοφιλελέδων και των 40 εκατομμυρίων πεινασμένων.



ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net/

Παράταση μέχρι τον Ιούνιο για τους διαγωνισμούς ιδιωτικοποιήσεων

Αποτέλεσμα εικόνας για Παράταση μέχρι τον Ιούνιο για τους διαγωνισμούς ιδιωτικοποιήσεων
Μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο παρατείνονται οι διαγωνισμοί ιδιωτικοποιήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως αναφέρουν πηγές του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

Μεταξύ άλλων πρόκειται για τους διαγωνισμούς των λιμανιών του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, καθώς και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Αυτό ζητήθηκε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, από την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, η οποία είναι αρμόδια για το ΤΑΙΠΕΔ.



ΠΗΓΗ: defencenet.gr 

Ανέκτησε τα 50 δολάρια το πετρέλαιο παρά την εκτόξευση των αποθεμάτων

Αποτέλεσμα εικόνας για Ανέκτησε τα 50 δολάρια το πετρέλαιο
Σε θετικό έδαφος έκλεισε τελικά την Τετάρτη το πετρέλαιο παρά την μεγαλύτερη των εκτιμήσεων αύξηση αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ που ανήλθαν σε υψηλό 80 ετών. 

Σύμφωνα με αναλυτέ, η τιμή του πετρελαίου που αρχικά αντέδρασε πτωτικά χάνοντας τα 50 δολάρια ανέκαμψε στην συνέχεια βρίσκοντας στήριξη στις δηλώσεις του υπουργού Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας που ανέφερε χθες πως το βασίλειο σχεδιάζει να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου. 

Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο αργού παραδόσεως Απριλίου ενισχύθηκε κατά 1,01 δολάρια ή 2% στα 51,53 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Την μεγαλύτερη αύξηση των τελευταίων 14 ετών σημείωσαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 27 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ενεργειακής Αρχής (EIA) της χώρας που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας. 

Ειδικότερα, τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 10,3 εκατ. βαρέλια την εξεταζόμενη περίοδο, καταγράφοντας την μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο από τις 23 Μαρτίου του 2001, σύμφωνα με την αμερικανική υπηρεσία. 

Αναλυτές που έλαβαν μέρος σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal τοποθετούσαν την αύξηση στα 4,6 εκατ. βαρέλια στην εβδομάδα. 

Συνολικά, τα αποθέματα αργού των ΗΠΑ ανήλθαν στα 444,4 εκατ. βαρέλια, ήτοι το υψηλότερο επίπεδο σε διάστημα 80 ετών, σύμφωνα με την EIA.


ΠΗΓΗ.capital.gr