Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2021

Η ΓΣΕΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

 




Η ΓΣΕΕ σχετικά με το υπό ψήφιση νομοσχέδιο για την επικουρική ασφάλιση εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για το γεγονός ότι προωθείται μια τέτοια μεταρρύθμιση, δίχως να έχει προηγηθεί εξαντλητικός διάλογος με όλους τους εμπλεκόμενους παραγωγικούς φορείς. Κι αυτό, διότι οι όποιες αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα μιας χώρας έχουν επιπτώσεις όχι μόνο στις ζώσες αλλά και στις αγέννητες γενιές -κυρίως σ’ αυτές- και απαιτούν χρόνο, μελέτη..

ΕΛΠΕ: Το πάρτι διορισμών, ο big brother και η OTSM



 O ανασχηματισμός έλαβε τέλος αλλά όμως τα απόνερά του  όχι.... Και ενώ κάποιοι αναζητούν το τι και πως άλλοι προετοιμάζονται για την επόμενη ημέρα. Σε αυτήν την εικόνα έρχεται να προστεθεί η ΔΕΘ που τα πάντα θα υποστούν μια ανάλυση ενώ η πλειοδοσία θα κρίνει σε έναν βαθμό πόσο θα στρογγυλέψει η κυβέρνηση τις γωνίες.

Οι θεσμοί ετοιμάζονται για την επόμενη..

Ασφαλιστικό – Ερχονται 4 αλλαγές σε μισθούς και συντάξεις

 


Τέσσερις μεγάλες αλλαγές στο Ασφαλιστικό, σε μισθούς και συντάξεις, φέρνει το 2022 επηρεάζοντας χιλιάδες εργαζομένους και ασφαλισμένους. Ετσι, έρχεται το νέο επικουρικό που θα ονομαστεί Ταμείο Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης (ΤΕΚΑ) και θα αρχίσει να λειτουργεί από 1/1/2022, ενώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός κατά 2% (ιδιωτικός τομέας). Παράλληλα αρχίζει και εφαρμόζεται ο νόμος Βρούτση (με αναδρομικότητα από τον Οκτώβριο του 2019) όσον αφορά τα νέα αυξημένα ποσοστά αναπλήρωσης σε όσους έχουν πάνω από 30 συντάξιμα έτη. Ειδικότερα