Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Παρίσι - COP21: θα σφυρίξει τη λήξη αύριο; Μπα, το ματς είναι στημένο για παράταση το Σαββατοκύριακο.


Οι μέρες τελειώνουν σιγά-σιγά, καθώς η COP21, η Ειδική Σύνοδος του ΟΗΕ για το Κλίμα στο Παρίσι, είναι προγραμματισμένη να διαρκέσει μέχρι αύριο Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου. Όσο πλησιάζουμε προς το τέλος τόσο γίνεται και πιο φανερό πως "ο καβγάς είναι για το πάπλωμα", ποιος θα επωμιστεί το κόστος που συνεπάγεται η ενεργειακή στροφή.

Μια είδηση στους Financial Times ήταν που τράβηξε την προσοχή μου: "China accused of blocking progress at Paris climate talks". Μια που οι FT δεν ανοίγουν εύκολα τα άρθρα τους χωρίς εγγραφή/συνδρομή, είπα να κάνω μια αναζήτηση της είδησης από κάποια άλλη πηγή. Ε, δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας αν κάνετε την αναζήτηση "china accused of blocking climate talks": για όλα τα κακά της μοίρας μας φταίει ασφαλώς η Κίνα, που δεν εννοεί να συμφωνήσει σε ό,τι της υπαγορεύουν. Είναι προφανές πως οι Δυτικοί δεν έχουν μελετήσει αρκετά την ...

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΜΕΙΩΣΑΝ 20% ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΠΟΥ ΕΠΙΔΟΤΟΥΝ...


Πιο βαθιά το μαχαίρι στο επίδομα πετρελαίου θέρμανσης βάζει τελικά η κυβέρνηση ...
αφού, όπως εκ των υστέρων διαπίστωσε, ακόμα και με τα αυστηρότερα κριτήρια που ετοιμαζόταν να ανακοινώσει το κονδύλι των 105 εκατ. ευρώ δεν επαρκούσε.

Συγκεκριμένα και προκειμένου να μην μειώσει ακόμα περισσότερο το εισοδηματικό κριτήριο, μειώνει κατά 15%-20% περίπου το όριο της κατανάλωσης για κάθε νοικοκυριό το οποίο επιδοτείται. Βάζει, δε, και δεύτερο «κόφτη» βάζοντας οικογενειακά κριτήρια και στο ύψος της συνολικής επιδοτούμενης κατανάλωσης με διαφορετικά όρια για τους άγαμους και τους έγγαμους.

Σύμφωνα με μνημονιακή δέσμευση, το ποσό του κονδυλίου του επιδόματος θέρμανσης θα πρέπει τη φετινή χειμερινή περίοδο να μειωθεί κατά 50%, δηλαδή να μειωθεί από τα 210 εκατομμύρια ευρώ στα 105.

Το βασικό σχέδιο για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης περιλαμβάνει...

Πρώτη φορά κάτω από τα 37 δολάρια το πετρέλαιο μετά την ύφεση του 2009

Πρώτη φορά κάτω από τα 37 δολάρια το πετρέλαιο μετά την ύφεση του 2009
Κάτω από τα 37 δολάρια το βαρέλι διαμορφώθηκαν την Πέμπτη οι τιμές του πετρελαίου, για πρώτη φορά από το 2009 και την οικονομική κρίση, μετά την έκθεση του ΟΠΕΚ που έδειξε ότι αυξήθηκε η παραγωγή το Νοέμβριο σε υψηλό τριών ετών.

Το αμερικανικό αργό παράδοσης Ιανουαρίου υποχώρησε 40 σεντς ή 1,1% στα 36,76 δολάρια το βαρέλι. ήταν το χαμηλότερο κλείσιμο για τον "μαύρο χρυσό" από τον Φεβρουάριο του 2009.

Το Brent παράδοσης Ιανουαρίου κατέγραψε πτώση 38 σεντς ή 1% στα 39μ73 δολάρια το βαρέλι.


ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Έπεσαν οι υπογραφές για τον ελληνοβουλγαρικό αγωγό φυσικού αερίου

Αποτέλεσμα εικόνας για αγωγοί φυσικού αερίου
Στα τέλη του 2018 προβλέπεται να τεθεί σε λειτουργία ο ελληνοβουλγαρικός αγωγός μεταφοράς φυσικού αερίου (IGB), επεσήμανε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, και εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του ότι σύντομα θα λυθεί το θέμα της βιωσιμότητας του έργου ώστε η κατασκευή του να ξεκινήσει σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα στο δεύτερο εξάμηνο του 2016.

Μιλώντας σήμερα στην τελετή υπογραφής της Τελικής Επενδυτικής Συμφωνίας από τις εμπλεκόμενες εταιρίες στον αγωγό, που πραγματοποιήθηκε στην Σόφια, ο κ. Σκουρλέτης χαρακτήρισε τον IGB ως έργο στρατηγικής γεωπολιτικής σημασίας με πολλαπλά οφέλη, καθώς συμβάλλει στην επίτευξη των στόχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αύξηση της ενεργειακής ασφάλειας και την ολοκλήρωση της αγοράς ενέργειας.

«Η Ελλάδα ήδη μετατρέπεται σε...

Το πετρέλαιο ενδέχεται να είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για το 2016


Iσως ο μεγαλύτερος οικονομικός κίνδυνος για το 2016 να είναι αυτός που ήδη χαρακτήρισε όλο το 2015: η πτώση της τιμής του πετρελαίου. Μας είναι, όμως, πλέον τόσο οικεία ώστε δύσκολα μπορεί να καταγραφεί σαν ένας «νέος» κίνδυνος. Οι αγορές ζουν με τις επιπτώσεις της πτώσης των τιμών της ενέργειας από τα μέσα του 2014. Η ιδέα ενός νέου σοκ αυτής της κλίμακας προκαλεί τουλάχιστον ανησυχία. Σε παγκόσμιο επίπεδο έχει εξανεμισθεί αξία τουλάχιστον ενός τρισ. δολ. από τις μετοχές των πετρελαϊκών. Επίσης, ομόλογα εταιρειών ενέργειας και ορυχείων αξίας σχεδόν 2 τρισ. δολ. κινδυνεύουν να υποβαθμιστούν από τους οίκους πιστοληπτικής αξιολόγησης και έπονται πτωχεύσεις. Την ίδια στιγμή, ομόλογα ευρωπαϊκών κυβερνήσεων συνολικής αξίας περίπου 2 τρισ. ευρώ έχουν αρνητικές αποδόσεις καθώς ο φόβος του αποπληθωρισμού ανάγκασε την ΕΚΤ να αγοράζει ευρωπαϊκά ομόλογα. Ο αντίκτυπος που μπορεί να έχει μία ακόμη πτώση των τιμών του πετρελαίου στον πληθωρισμό έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στις κεντρικές τράπεζες είτε ετοιμάζονται να υιοθετήσουν περιοριστική νομισματική πολιτική όπως η ...

ΓΣΕΕ: ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

δώρο χριστουγέννων
H ΓΣΕΕ και το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων της Συνομοσπονδίας (ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ) μέσα από μια σειρά απαντήσεων σε βασικά ερωτήματα ενημερώνει τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα για το δώρο Χριστουγέννων.

Κατοχύρωση δώρου Χριστουγέννων

Το δώρο Χριστουγέννων, όπως και το δώρο Πάσχα και το επίδομα αδείας, κατοχυρώθηκαν περαιτέρω με την Εθνική Γενική ΣΣΕ του έτους 2010 (άρθρο 1) για τους εργαζόμενους ιδιωτικού δικαίου σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Οι διατάξεις του θεσμικού πλαισίου για τα δώρα εορτών είναι δημοσίας τάξεως, με συνέπεια να μην επιτρέπεται και να είναι άκυρη κάθε αντίθετη ρητή ή σιωπηρή συμφωνία, καθώς και η παραίτηση του εργαζόμενου από την αξίωση καταβολής τους.

Ποιοι εργαζόμενοι το δικαιούνται 

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, όλοι οι μισθωτοί που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου, πλήρους ή μερικής απασχόλησης σε οποιοδήποτε εργοδότη δικαιούνται Δώρα Εορτών.

Πώς υπολογίζεται το δώρο Χριστουγέννων...

Το οικοτροφείο «Οι Άγιοι Ανάργυροι» ζητά τη βοήθεια όλων μας

Το οικοτροφείο «Οι Άγιοι Ανάργυροι» ζητά τη βοήθεια όλων μας
Έκκληση για βοήθεια απευθύνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Νοητικά Υστερούντων Ατόμων «Οι Άγιοι Ανάργυροι». Στο συγκεκριμένο οικοτροφείο – που δημιούργησαν οι ίδιοι οι γονείς των ανθρώπων που στεγάζονται εκεί – βρίσκουν θαλπωρή 52 άνθρωποι με σοβαρή νοητική υστέρηση, αυτισμό, σύνδρομο down και πολλαπλές αναπηρίες.

Δυστυχώς η οικονομική κρίση έχει οδηγήσει στην σοβαρή καθυστέρηση της καταβολής των νοσηλίων από τον ΕΟΠΥΥ προς το οικοτροφείο με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλυφθούν βασικές ανάγκες όπως το κόστος αγοράς για πάνες ακράτειας. Οι συνολικές ανάγκες κάθε μήνα είναι περίπου 5.000 τεμάχια μεγέθους XL, και το κόστος υπολογίζεται περίπου στα 2.500 ευρώ.

Ο Σύλλογος, που έχει μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα, δεν ζητάει χρήματα αλλά τις ίδιες τις πάνες .

Όποιος μπορεί να βοηθήσει παρακαλείται να έρθει σε απευθείας επαφή με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Νοητικά Υστερούντων Ατόμων «Οι Άγιοι Ανάργυροι»

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:
Πρότυπο Ειδικό Οικοτροφείο
«Οι Αγιοι Ανάργυροι»
Αγ. Αναργύρων 1
Κάντζα Παλλήνης – 153 51
Αθήνα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
E-mail: info@ag-anargyroi.gr
www.ag-anargyroi.gr
Τηλ: 210-6667-180
Κινητό: 6945-269-789 (κα. Ελευθερία Ζερβάκη)



ΠΗΓΗ:newsbeast.gr

Την έξοδό της από την αγορά της Νέας Ζηλανδίας μελετά η Shell


Την επανεξέταση των δραστηριοτήτων της στη Νέα Ζηλανδία, στο πλαίσιο των προσπαθειών της για εκσυγχρονισμό των λειτουργιών της σε παγκόσμια κλίμακα, καθώς οι τιμές του πετρελαίου συνεχίζουν να βαίνουν μειούμενες, ανακοίνωσε η Royal Dutch Shell PLC.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, η πετρελαϊκή τον περασμένο Οκτώβρη κατέγραψε τις μεγαλύτερες ζημιές των τελευταίων τουλάχιστον 10 ετών και προχώρησε στο «πάγωμα» projects σε Καναδά και Αρκτική.

Η εταιρεία είχε κάνει την πρώτη επένδυσή της στη χώρα το 1911 και, σύμφωνα με...

Στην Αθήνα στελέχη της Cheniere ενδιαφέρον για Αλεξανδρούπολη & IGB


Υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία της αμερικανικής εταιρείας Cheniere θα βρεθεί σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα προκειμένου να συζητήσει το ενδεχόμενο να πουλήσει φυσικό αέριο στην Ελληνική και τη Βουλγαρική αγορά. Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τις ίδιες κυβερνητικές πηγές, οι αμερικανοί έχουν δεχθεί προτάσεις να έχουν πιο ενεργή συμμετοχή και να ενταχθούν στο σχήμα που θα κατασκευάσει το πλωτό τερματικό της Αλεξανδρούπολης. Παράλληλα θα εξετάσουν το ενδεχόμενο, εφόσον υπάρξει ανταπόκριση από τη...