Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

ΗΡΕΜΗΣΑΜΕ !...

Αναλυτές: Τελειωμένος ο OPEC – Τον έλεγχο του πετρελαίου αναλαμβάνουν τώρα οι αγορές

Αναλυτές: Τελειωμένος ο OPEC – Τον έλεγχο του πετρελαίου αναλαμβάνουν τώρα οι αγορές
Η αποτυχία του OPEC να φέρει συμφωνία για τη σταθεροποίηση των τιμών του πετρελαίου, δείχνει ότι έχει γίνει πλέον ένας δυσλειτουργικός οργανισμός η χρησιμότητα του οποίου έχει εξαντληθεί. Αυτό υποστηρίζουν οι αναλυτές, όπως μεταδίδει το CNBC.

Στη συνάντηση των μελών του την Πέμπτη στη Βιέννη, δεν στάθηκε δυνατό να συμφωνήσουν οι χώρες που εξάγουν πετρέλαιο στην ύπαρξη ορίου για την παραγωγή πετρελαίου, ως εκ τούτου δεν επήλθε καμία αλλαγή στην πολιτική του OPEC επί των επιπέδων παραγωγής. Το καρτέλ του «μαύρου χρυσού» αντλούσε πετρέλαιο σε επίπεδα ρεκόρ, παρά την καταβύθιση των διεθνών τιμών του αργού που ξεκίνησε το 2014.

«Ο OPEC έχει τελειώσει », αναφέρει ο Oppenheimer, αναλυτής του τομέα ενέργειας της Fadel Gheit σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο.
«Η παραγωγή σχιστόλιθου έχει..

Πετρογλυφικά 5.000 ετών απεικονίζουν μια σειρά από «σύγχρονες χημικές δομές»

Ancient-chemcial-structures
Ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της περιοχής των Ουραλίων στη Ρωσία είναι ένα σύνολο από πετρογλυφικά 5.000 ετών που απεικονίζουν μια σειρά από «προηγμένες χημικές δομές». Αλλά πώς οι αρχαίοι πολιτισμοί γνώριζαν για αυτά χιλιάδες χρόνια πριν;

Μεταξύ των πολυάριθμων μυστηρίων που βρέθηκαν στην περιοχή των Ουραλίων στη Ρωσία, υπάρχει μια τεράστια περιοχή γεμάτη με αινιγματικά πετρογλυφικά που βρίσκονται στις όχθες των ποταμών Tagil, Neyva, Rezh, Yurozan και σε άλλες κοντινές περιοχές. Εκεί, σε μια σειρά από βράχους, οι αρχαίοι απεικόνιζαν μια σειρά από..

Γιατί δεν «τα βρήκαν» στον ΟΠΕΚ για το όριο παραγωγής αργού

Από τον Ιούνιο του 2014, ο ΟΠΕΚ, υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, αρνείται να περιορίσει την παραγωγή του, σε μια προσπάθεια να ελέγξει τις τιμές του πετρελαίου.
Απέτυχαν να συμφωνήσουν για το ανώτατο όριο παραγωγής οι υπουργοί Πετρελαίου των κρατών-μελών του ΟΠΕΚ, που συνεδρίασαν την προηγούμενη Πέμπτη στη Βιέννη. Συνεπώς, ο Οργανισμός θα συνεχίσει να εφαρμόζει την πολιτική της δίχως όρια παραγωγής, τη στιγμή που οι τιμές του πετρελαίου έχουν ανακάμψει κατά περίπου 80% από το επίπεδο του Φεβρουαρίου. Τελικά, οι υπουργοί του καρτέλ απέτυχαν..