Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019

Συσπείρωση της ΕΕ για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής - Ποιες οι χώρες - αγκάθια

Από το worldenergynews.gr
Η κλιματική αλλαγή είναι ένα από τα θεμελιώδη θέματα που θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι θα συνεδριάσουν στις Βρυξέλλες.

Κάποιοι από τους ηγέτες μάλιστα, κατά την προσέλευσή τους στη Σύνοδο Κορυφής, τόνισαν τη σημαντικότητα της αντιμετώπισης..

Πράσινο Κοινωνικό Αναπτυξιακό Συμβόλαιο για την Ελλάδα και την Ευρώπη

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής όπου παρουσιάστηκε το νέο Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ) τοποθετήθηκε ο υπεύθυνος περιβάλλοντος και ενέργειας του Κινήματος  Αλλαγής Γιώργος Αρβανιτίδης αναπτύσσοντας την προσέγγιση του κόμματος ότι ένα απλώς φιλόδοξο σε στόχους ΕΣΕΚ δεν αρκεί από μόνο του.

Ο κ. Αρβανιτίδης διατύπωσε επίσης τη θέση του Κινήματος Αλλαγής για την ανάγκη να υπάρξει ένα ολοκληρωμένο ΠΡΑΣΙΝΟ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ - ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ.

Όπως σημείωσε..

Απευθείας ανάθεση στον ΔΕΣΦΑ κατασκευής μονάδας φυσικού αερίου 400 MW στην Κρήτη

Από το worldenergynews.gr
Στήριξη στα σχέδια του ΔΕΣΦΑ για την κατασκευή μονάδας συνδυασμένου κύκλου με φυσικό αέριο ισχύος 400 ΜW αναμένεται να παρέχει η κυβέρνηση.

Σύμφωνα μάλιστα με αρμόδιες πηγές, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε συνεργασία με τη ΡΑΕ προσανατολίζονται στην απευθείας ανάθεση του έργου μέσω νομοθετικής ρύθμισης, αφού με βάση το υφιστάμενο ρυθμιστικό..

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ «ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ» ΤΩΝ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΩΝ Η ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ…

Από το gsee.gr
Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει για άλλη μια φορά τις δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ (ΚΚΕ), που μετά τους τραμπουκισμούς, τους ξυλοδαρμούς, τη βίαιη διάλυση εκλογικών συνεδρίων σειράς οργανώσεων, τώρα μετέρχονται και πράξεων..γελοιότητας.

Σήμερα, 4 μέλη της μειοψηφίας από τη ΔΑΣ (ΠΑΜΕ-ΚΚΕ) στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου -πρωταγωνιστές βιαιοτήτων- προσήλθαν..

ΠΥΡΣΟΣ Νο 77


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ ΓΙΑ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΛΑΔΟΥ


Από το poenergias.gr
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Το καθεστώς της εργολαβοποίησης στον Κλάδο μας, στις εταιρείες που το Δημόσιο έχει τον έλεγχο τους, έχει πάρει τα τελευταία χρόνια ανεξέλεγκτες διαστάσεις .
Και ενώ θα περιμέναμε ότι οι κυβερνήσεις..

Προς 3μηνη παράταση η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Από το capital.gr
Για άλλους τρεις μήνες και συγκεκριμένα έως το Μάρτιο του 2020 αναμένεται να παραταθεί η ισχύς της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Capital.gr.

Και αυτό γιατί η ΓΣΕΕ δεν έχει ακόμα καταφέρει να εκλέξει προεδρείο, λόγω αντιδράσεων στο εσωτερικό του συνδικαλιστικού κινήματος. Έτσι λειτουργεί με προσωρινή διοίκηση.

Η διοίκηση, όμως, αυτή δεν έχει..

Ολοκληρώνονται τα έργα για τις νέες εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ στο Βασιλικό – Μέχρι τον Απρίλιο η μετεγκατάσταση

Από το energypress.gr
Πολύ σύντομα αναμένεται να ολοκληρωθούν τα έργα για τις νέες εγκαταστάσεις πετρελαιοειδών των ΕΛΠΕ στο Βασιλικό της Κύπρου, με την εταιρεία να βρίσκεται ήδη στο στάδιο των αδειοδοτήσεων για τη λειτουργία τους.

Η πλήρης μετεγκατάσταση των εγκαταστάσεων..