Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020

Τα Στελέχη της Shell Παραιτούνται εν Μέσω Διαφωνιών για την Ταχύτητα στην Πράσινη Στροφή του Ομίλου



 Η Royal Dutch Shell χτυπήθηκε από την αποχώρηση πολλών στελεχών εν όψει της στροφής της στην καθαρή ενέργεια εν μέσω διαφωνιών για την απόσταση αλλά και την ταχύτητα με την οποία ο γίγαντας του πετρελαίου πρέπει να στραφεί σε πιο πράσινα καύσιμα. Το κύμα των παραιτήσεων έρχεται λίγες εβδομάδες πριν η Shell ανακοινώσει τη στρατηγική της για την ενεργειακή μετάβαση. Ορισμένα στελέχη έχουν πιέσει για μια πιο επιθετική αλλαγή στο πετρέλαιο, αλλά η διοίκηση τείνει να πλησιάσει πιο κοντά στην τρέχουσα πορεία της εταιρείας, σύμφωνα..

Έκλεισε προσωρινά η υπεράκτια πλατφόρμα Wheatstone της Chevron

 




Η Chevron έκλεισε προσωρινά μια μονάδα που διαχωρίζει το φυσικό αέριο και τα σχετικά υγρά στην υπεράκτια πλατφόρμα επεξεργασίας Wheatstone, αφού διαπιστώθηκε ζήτημα κατά τη συνήθη συντήρηση, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στο Reuters την Τρίτη 8/12/2020.

Ανακοίνωσε ότι μια «ανωμαλία» μέσα σε ένα ακροφύσιο σε ένα διαχωριστικό..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ

 


Πετρέλαια Καβάλας: Αποφεύχθηκε «στο παρά πέντε» το λουκέτο στον Πρίνο

 


Στο… παρά πέντε αποφεύχθηκε πριν λίγα 24ωρα το «λουκέτο» στον Πρίνο! Η μοναδική παραγωγή υδρογονανθράκων στην Ελλάδα δοκιμάζεται σκληρά από την κρίση που έχει επιφέρει η πανδημία του κορονοϊού και είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, τις προηγούμενες ημέρες η Διοίκηση της Energean στην Ελλάδα, ευρισκόμενη μπροστά σε αδιέξοδο, έδωσε εντολή να εκκινήσουν οι διαδικασίες κλεισίματος των πηγαδιών και της αναστολής των δραστηριοτήτων στις εγκαταστάσεις, πέραν βεβαίως των όσων προβλέπονται για θέματα..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ

 


H Νέα Στρατηγική της ΕΕ για την Πράσινη Ανάπτυξη - Tο τέλος των υδρογονανθράκων στον 21ο αιώνα; Συλλογισμοί για την Κύπρο

 




Υπάρχουν εξελίξεις που δεν μπορούν να αγνοηθούν, αν θέλουμε να βλέπουμε τα πράγματα από μια ρεαλιστική και τεχνοκρατική σκοπιά, μακριά από σενάρια διαρκούς αντιπαλότητας για την κλιματική αλλαγή και πολιτικές σκοπιμότητες.

Πρόσφατα ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας Ζοζέπ Μπορέλ, σε μια ασυνήθιστη για πολιτικό ευθεία δήλωση του ..

Ιστορικές οι εξελίξεις για το πετρέλαιο - Πως ήρθε ξαφνικά το peak oil - Ο ρόλος της ηλεκτροκίνησης και το ανατρεπτικό 2020

 




Ένα χρόνο πριν, αν κάποιος στον πετρελαϊκό κλάδο έλεγε ότι έχει ήδη περάσει η στιγμή του Peak Oil, τότε θα τον χλεύαζαν. Στη συνέχεια, όμως, ήρθε το 2020.

Τα αεροπλάνα στάματησαν να πετούν. Οι εργαζόμενοι των γραφείων έμειναν σπίτι. Το Zoom αντικατέστησε τις βόλτες με το αυτοκίνητο για να δει..

ΕΙΑ: Μεγαλύτερη από τις προβλέψεις η μείωση στην παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ το 2020

 


Η παραγωγή αργού πετρελαίου αναμένεται να μειωθεί κατά 910.000 βαρέλια ημερησίως (bpd) το 2020 σε 11,34 εκατομμύρια bpd, σύμφωνα με την Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (EIA) την Τρίτη 8/12/2020, μια απότομη πτώση από την προηγούμενη πρόβλεψη για μείωση 860.000 bpd.

Η παραγωγή του επόμενου έτους αναμένεται να μειωθεί κατά 240.000 bpd στα 11.10 εκατομμύρια bpd, μια μικρότερη μείωση σε σύγκριση με την προηγούμενη πρόβλεψη..

Αναζητώντας διέξοδο στον μεγαλύτερο κόμβο του πετρελαίου – Οι νέοι αγωγοί που παρακάμπτουν τα στενά του Ορμούζ

 


Η ανακάλυψη και εξαγωγή ορυκτών καυσίμων έχει οδηγήσει σε τεράστια δημιουργία πλούτου για ορισμένες χώρες.

Υπό αυτήν την έννοια, καμία περιοχή στον κόσμο δεν είναι πιο ευλογημένη από τη Μέση Ανατολή. Ειδικά οι χώρες που περιβάλλουν τον Περσικό Κόλπο είναι πλούσιες σε κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Δυστυχώς, η πολιτική αστάθεια είναι σχεδόν συνώνυμο της Μέσης Ανατολής.

Ο κίνδυνος διακοπής του εφοδιασμού αποτελεί σημαντική..