Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Τρεις προσφορές κατατέθηκαν για τα θαλάσσια οικόπεδα του Ιονίου και της περιοχής Νότια της Κρήτης


 Με μια μάλλον μυστηριώδη ανακοίνωση το Υπουργείο ΠΑΠΕΝ ενημέρωσε ότι κατατέθηκαν τρείς προσφορές στο διαγωνισμό για τα θαλάσσια οικόπεδα της Δυτικής Ελλάδας και της περιοχής Νότια της Κρήτης. Δεν είναι γνωστό αν πρόκειται για μια κοινοπραξία που κατέθεσε προσφορές για τρία διαφορετικά μπλόκς, για δύο κοινοπραξίες ή για τρείς κοινοπραξίες. Παρόλα αυτά, υπάρχει η εκτίμηση ότι πέραν των ΕΛΠΕ, τα οποία κατέβηκαν σίγουρα στο διαγωνισμό, έχει προσέλθει τουλάχιστον μία ακόμα εταιρεία και μάλιστα από εκείνες που θεωρούνται σοβαρές και μεγάλες. Αυτό ωστόσο μένει να αποδειχθεί και θα αποδειχθεί όταν ανοίξουν οι προσφορές, οπότε θα γίνει γνωστό ποιές εταιρείες προσήλθαν και ποιά οικόπεδα διεκδικούν. 

Στην ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται....

Washington Post: Τα 10 καλύτερα περιουσιακά στοιχεία που πουλάει η Ελλάδα [εικόνες]

Αποτέλεσμα εικόνας για Washington Post: Τα 10 καλύτερα περιουσιακά στοιχεία που πουλάει η Ελλάδα [εικόνες]
Στο... σφυρί έχουν βγάλει τα διεθνή ΜΜΕ την Ελλάδα μετά από τη συμφωνία. Το TIME και το Business Insider ασχολούνται με τα νησιά, η Washington Post με άλλα περιουσιακά στοιχεία.

Ολα αυτά, εξαιτίας του όρου στη συμφωνία για πώληση ακινήτων και ιδιωτικοποιήσεις, με στόχο τη συγκέντρωση 50 δισεκατομμυρίων ευρώ. Σε αυτό το πλαίσιο η Washington Post επέλεξε τα 10 πιο ενδιαφέροντα περιουσιακά στοιχεία του δημοσίου, που διατίθενται προς πώληση. Η αμερικανική εφημερίδα έκανε αυτή την επιλογή από το ΤΑΙΠΕΔ....

Αποκάλυψη: Ποιοί είναι οι 5 υπουργοί στους οποίους μίλησε ο Βαρουφάκης για το Grexit -Τι απάντησαν


Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τις προτάσεις του Γιάνη Βαρουφάκη για IOUs και έξοδο από το ευρώ. Ποιοι υπουργοί γνώριζαν για τις πρωτοβουλίες Βαρουφάκη;

Παραδέχτηκε ότι σκεφτόταν το Grexit από την πρώτη ημέρα o Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στο αμερικανικό περιοδικό New Statement.

Σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη, η διάθεση της ελληνικής κυβέρνησης για διαπραγμάτευση τερματίστηκε με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Τι αποκαλύπτει η Καθημερινή...

Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΚΙ Ο ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΣ !...



ΠΗΓΗ:logoplokies.blogspot.gr

Μελλοντικά έσοδα από υδρογονάνθρακες μέχρι κρατικές επιχειρήσεις στο νέο υπερ-ταμείο για τις ιδιωτικοποιήσεις


Νέο δεδομένα για τη περιουσία του Δημοσίου, για τις κρατικές επιχειρήσεις πιθανώς και τις ενεργειακές, αλλά και για τα μελλοντικά έσοδα από έρευνες υδρογονανθράκων, φέρνει ο “κουμπαράς” που προβλέπει το νέο μνημόνιο.

Κι αυτό καθώς όλα δείχνουν πως το νέο υπερ-ταμείο για την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας θα δημιουργηθεί με προίκα από θυγατρικές και μετοχές των τραπεζών, μέχρι ακίνητα, κρατικές επιχειρήσεις ακόμη και μελλοντικά έσοδα από τους επικείμενους διαγωνισμούς για υδρογονάνθρακες σε ξηρά και θάλασσα. Στόχος του σε κάθε περίπτωση θα είναι να πετύχει σε ορίζοντα 30ετίας έσοδα από αποκρατικοποιήσεις ύψους 50 δισ. ευρώ, όσο και να λειτουργήσει ως εγγύηση για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Αν και λεπτομέρειες με τα assets που θα απαρτίζουν τον νέο "κουμπαρά" της δημόσιας περιουσίας ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστές, εντούτοις σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις θα είναι ένα fund, υπό την ομπρέλα του οποίου θα στοιχηθούν τρεις τουλάχιστον πυλώνες. 

Πρώτος πυλώνας, θα είναι όπως...

Όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν: τέλος εποχής σε μια βιομηχανία που κράτησε αιώνες, καμπανάκι για Ελλάδα.


Το Βρετανικό Υπουργείο Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής έδωσε πριν μερικές μέρες στη δημοσιότητα τα στατιστικά στοιχεία της παραγωγής και κατανάλωσης κάρβουνου για το 1ο τρίμηνο 2015: η παραγωγή ήταν 3,0 εκατ. τόνοι, αυξημένη κατά 7,9% ως προς το 1ο τρίμηνο του 2014. Αντίστοιχα οι εισαγωγές ήταν 11,5 εκατ. τόνοι, μειωμένες κατά 9,1% ως προς το 1ο τρίμηνο του 2014, λόγω χαμηλότερης ζήτησης.

Η παραγωγή προέρχεται κυρίως απ' τα δυο μεγάλα...

Πώς επηρεάζει το πετρέλαιο η συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Το Ιράν και οι έξι μεγάλες δυνάμεις κατέληξαν σε συμφωνία για τα πυρηνικά, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε χαλάρωση των κυρώσεων έναντι της Τεχεράνης και σταδιακή αύξηση των εξαγωγών πετρελαίου της χώρας, την ώρα που οι ασιατικές οικονομίες δείχνουν περαιτέρω σημάδια αδυναμίας.

Το αντάλλαγμα για τους περιορισμούς στο πυρηνικό της πρόγραμμα είναι η ελάφρυνση των κυρώσεων κατά της Τεχεράνης, είπε σήμερα Ιρανός διπλωμάτης.

Η είδηση έφερε απώλειες άνω του ενός δολαρίου σήμερα στις τιμές του πετρελαίου, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το αργό μπρεντ κατέγραφαν στις...

Γαλλία: Εκρήξεις και πυρκαγιά σε πετροχημικό εργοστάσιο


Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο πετροχημικό εργοστάσιο LyondellBassel στη νότια Γαλλία, έπειτα από δύο διαδοχικές εκρήξεις.

Περί τις 03.00 τοπική ώρα σημειώθηκαν δύο εκρήξεις στη μονάδα στο Μπερ-λ' Ετάν, κοντά στο αεροδρόμιο της Μασαλίας, Μαρινιάν.

Επλήγησαν δύο δεξαμενές που απείχαν μεταξύ τους 500 μέτρα και περιείχαν χημικά προϊόντα. Δεν υπάρχουν τραυματίες, ανέφερε πηγή της έρευνας.


ΠΗΓΗ:energypress.gr

O Γιώργος Γρηγοράς νέος Διευθύνων Σύμβουλος στα ΕΛΠΕ Κύπρου


Η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΥΠΡΟΥ ΛΤΔ με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει την ανάληψη από 01/07/2015 των καθηκόντων του Διευθύνοντα Συμβούλου του Δ.Σ. της από το έμπειρο και δοκιμασμένο στέλεχός της κ. Γιώργο Γρηγορά.

Ο κ. Γρηγοράς αντικαθιστά τον κ. Άκη Πηγασίου, που αποχωρεί από τον Όμιλο των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ λόγω συνταξιοδοτήσεως, μετά από 45 χρόνια ευδόκιμης υπηρεσίας. Ο κ. Πηγασίου έχει υπηρετήσει στην Εταιρεία ως Αρχιλογιστής, Οικονομικός Διευθυντής, Διευθυντής Προσωπικού, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος και τα τελευταία 9 χρόνια ως Διευθύνων Σύμβουλος.

Ο κ. Γρηγοράς είναι Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός και κατά την...

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ - Δελτίο Τύπου


Τα Ελληνικά Πετρέλαια θα είναι αρωγός στην προσπάθεια σύνταξης – αναθεώρησης του Σχεδίου Αντιμετώπισης Τεχνολογικών Ατυχημάτων Μεγάλης Έκτασης (ΣΑΤΑΜΕ) στην περιοχή της  Δυτικής Αττικής. Αυτό δηλώνουν τα ΕΛΠΕ με αφορμή σχετική  πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής κ. Γιάννη Βασιλείου. 

Τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ δραστηριοποιούνται στην περιοχή με εγκαταστάσεις παραλαβής αργού πετρελαίου, δυο διυλιστήρια καθώς και εγκαταστάσεις αποθήκευσης και διακίνησης υγρών καυσίμων και υγραερίου.

Στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, η εφαρμογή της Πολιτικής για την Ασφάλεια αποτελεί...