Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022

Το ηφαίστειο που προκάλεσε πετρελαιοκηλίδα σε απόσταση 10.000 χλμ

 




H έκρηξη του ηφαιστείου στην Τόνγκα, πέραν όλων των άλλων, προκάλεσε και μια τεράστια οικολογική καταστροφή στις ακτές της Νότιας Αμερικής. Περίπου 10.000 χιλιόμετρα μακριά. 

Ο λόγος για το Περού, το οποίο επλήγη από ασυνήθιστα υψηλά κύματα, ως απόρροια..

Oil refining capacity fell for first time in 30 years in 2021, IEA says

 





Global oil refining capacity fell for the first time in 30 years last year, as new capacity was outweighed by closures, the International Energy Agency said in its monthly oil market report on Wednesday.

Refining capacity was down by 730,000 barrels per day (bpd) in 2021, the IEA said, but net additions were expected to..

ΔΕΛΤΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2022

 










Το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ δίνει στη δημοσιότητα το νέο Δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων με τίτλο: «Ακρίβεια, αγοραστική δύναμη και αγορά εργασίας».

Έκκληση από τις μεγάλες πολυεθνικές για περιορισμό της χρήσης πλαστικού

 



Έκκληση απηύθυναν μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες όπως οι Coca Cola και PepsiCo, για μια παγκόσμια συμφωνία για την καταπολέμηση της ρύπανσης από τα πλαστικά -έναν βασικό τομέα για τη βιομηχανία πετρελαίου-, ζητώντας μεταξύ άλλων τη μείωση της παραγωγής τους.

Αργότερα μέσα στο 2022, έχει..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ

 


ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ......

 




Σύμφωνα με τη ρήση του Mark Twain, «είναι ευκολότερο να εξαπατήσεις κάποιον, παρά να τον πείσεις ότι έχει εξαπατηθεί». Δυστυχώς, οι περισσότεροι  είναι επιρρεπείς στην εξαπάτησή τους γιατί βλέπουν ό,τι θέλουν να δουν και ακούνε ότι θέλουν να ακούσουν, χωρίς την παρεμβολή της κοινής λογικής. Αν δεν ίσχυε αυτό, θα είχαμε γλιτώσει πολλά και θα είχαμε κερδίσει περισσότερα.

Ο γυάλινος κόσμος της ενέργειας

 




Ζούμε σε ένα γυάλινο κόσμο στη χώρα μας; Στην οικονομία, τους θεσμούς, την εξωτερική πολιτική; Σε έναν κόσμο προσδοκιών, σχεδιασμών, αλλά και εμμονών, ψευδαισθήσεων και διαψεύσεων, σαν τον κόσμο του Τενεσί Ουίλιαμς στο ομώνυμο έργο;

Ο τομέας της ενέργειας τέμνει οριζόντια όλους τους επιμέρους τομείς της οικονομίας και της πολιτικής και προσφέρεται νομίζω για μία γόνιμη συζήτηση για τις προσδοκίες και τις διαψεύσεις μας σε κρίσιμα πεδία του δημόσιου βίου: