Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020

Επιστήμονες ανακάλυψαν νερό στη Σελήνη!

 


Επιστήμονες στις ΗΠΑ και η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA) ανίχνευσαν νερό στη φωτεινή πλευρά της Σελήνης. 

Οι επιστήμονες εκτιμούν επίσης ότι στη Σελήνη υπάρχουν πολλές μικρές και μεγάλες και μόνιμες «παγίδες νερού», δηλαδή περιοχές όπου το νερό μπορεί να παγιδευτεί σταθερά, και οι οποίες καλύπτουν μια συνολική ..

Νομοθεσία, Τεχνολογία, Χρηματοδότηση Πολιτικές για κλιματική αλλαγή, τιμές υδρογονανθράκων, covid-19



 Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για τέταρτη φορά το συνέδριο Climate Change -- Policies and Business Conference, την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου, το οποίο προβλήθηκε διαδικτυακά σε live streaming. Η φετινή διοργάνωση κρίνεται πιο επίκαιρη και πιο επιτακτική από ποτέ καθώς έθεσε στο επίκεντρο τις πολιτικές για την κλιματική αλλαγή καθώς την επίδραση τους στις επιχειρήσεις. Το συνέδριο συνδιοργάνωσαν η Boussias Communications και η Natural Resources Pc.

Το Climate Change Conference παρακολούθησαν πολλά..

Τα μεγάλα κέρδη δεν αποτελούν προτεραιότητα για τους επενδυτές πετρελαίου

 




Για χρόνια, η πετρελαϊκή βιομηχανία προσέλκυσε επενδυτές προσφέροντας σημαντικές αποδόσεις. Ακόμα και όταν οι τιμές του πετρελαίου μειώθηκαν, το Big Oil βρήκε τρόπους να συνεχίσει να πληρώνει μερίσματα, παρ' όλο που έπρεπε να τα μειώσει. Τώρα, γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο ότι τα μερίσματα - και τα κέρδη - δεν αποτελούν την πρωταρχική προτεραιότητα. Οι σημερινοί επενδυτές θέλουν άλλα πράγματα από τις επενδύσεις..

Lukoil: Στα 50 δολ./βαρέλι οι τιμές πετρελαίου το α' τρίμηνο του 2021 - Ποια θα είναι η «ταφόπλακα» του τομέα



 Ο επικεφαλής του δεύτερου μεγαλύτερου παραγωγού πετρελαίου της Ρωσίας, Lukoil δήλωσε χθες (25/10) ότι αναμένει ότι οι τιμές του πετρελαίου θα αυξηθούν στα 50 δολάρια το βαρέλι το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους, ενώ χαρακτήρισε αβέβαιο το μέλλον της αγοράς με βάση την τωρινή πραγματικότητα.

Ωστόσο, μια σκληρή φορολογική πολιτική θα εμποδίσει την ανάκαμψη..

Το στοίχημα του εκδημοκρατισμού της ενέργειας



Μέσα σε ένα παγκόσμιο σκηνικό που αλλάζει ραγδαία, βιώνουμε ήδη την ενεργειακή μετάβαση από τα ορυκτά καύσιμα στις ΑΠΕ. Σε αυτή τη μετάβαση προκύπτουν διλλήματα και ανοίγονται διαφορετικά μονοπάτια για την επίτευξη των φιλοπεριβαλλοντικών ενεργειακών στόχων που έχουν θέσει η διεθνής και η ευρωπαϊκή κοινότητα. 

Το Ευρωκοινοβούλιο, με πρόσφατο ψήφισμά του, ανέβασε στο 60% τον στόχο περιορισμού των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου μέχρι το 2030. Από την άλλη..

«Ελκυστική» η Μέση Ανατολή και η Ανατ. Μεσόγειος για τις νέες επενδύσεις της Chevron

 


Μετά από χρόνια εστίασης στο σχιστόλιθο των ΗΠΑ, η Chevron αλλάζει στρατηγική και στρέφεται προς το φυσικό αέριο σε χώρες όπως η Αίγυπτος, το Ισραήλ και το Κατάρ.

Όπως αναφέρει στο Reuters, o διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Michael Wirth η Μέση Ανατολή φαντάζει ιδανική για την αξιοποίηση του φυσικού αερίου, καθώς η ζήτηση..

Η Αιολική Ενέργεια Δείχνει τον Δρόμο για την ΑΟΖ

 


Όταν πριν από, περίπου  ένα χρόνο σε εκδήλωση που είχε οργανώσει η πρεσβεία της Νορβηγίας στην Αθήνα για να προωθήσει τα πλωτά αιολικά πάρκα, μέσω τεχνολογίας που έχουν αναπτύξει εταιρείες της, ετέθη το ερώτημα της χωροθέτησης εκτάσεων μέσα στην θάλασσα η απάντηση που εδόθη τότε από τον συμμετέχοντα ως ομιλητή,  και νυν βουλευτή της ΝΔ, Καθηγ. Άγγελο Συρίγο ήτο λίαν αποκαλυπτική αν και εξέπληξε δυσάρεστα πολλούς από τους παριστάμενους. Ο Αγγ. Συρίγος ενημέρωσε το ακροατήριο ότι χωρίς να υπάρχει ΑΟΖ η ελληνική πολιτεία αδυνατεί να προχωρήσει..

Πώς αμείβεται η 28η Οκτωβρίου

 




H ΓΣΕΕ και το  Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων της Συνομοσπονδίας (ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ), ενημερώνει τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα για τον τρόπο αμοιβής της 28ης Οκτωβρίου.

Η εορτή της 28ης Οκτωβρίου περιλαμβάνεται στις αργίες που από το νόμο έχουν χαρακτηρισθεί ως προαιρετικές, εκτός εάν έχει χαρακτηρισθεί αργία από..

Η Γερμανική Bayer πιέζει την ΕΕ: θα σας ταΐσουμε -δυνητικό- καρκίνο, αλλά θα κάνει καλό για το ...κλίμα!

 


Η Αμερικανική εταιρεία Monsanto είναι ιδιαίτερα γνωστή για το ζιζανιοκτόνο Round-Up, το οποίο βασίζεται στην γλυφοσάτη (glyphosate), μια ουσία που καταχωρήθηκε πρώτη φορά το 1974. Επειδή όπου πέφτει το Round-Up δεν φυτρώνει τίποτα, η Monsanto ανέπτυξε και γενετικά τροποποιημένα φυτά, που να επιβιώνουν στη γλυφοσάτη. Οι γεωργοί στις ΗΠΑ και τη Νότια Αμερική εκτίμησαν ιδιαίτερα το πόσο αποτελεσματικό ήταν στην εξόντωση των ζιζανίων το νέο προϊόν κι η Monsanto γιγαντώθηκε. Αλλά όλα..