Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019

1ος ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ


Πώς επηρεάζει η ψηφιοποίηση την ασφάλεια και την υγεία στην εργασία;

Από το osha.europa.eu
Το απίστευτο δυναμικό των ψηφιακών τεχνολογιών μεταμορφώνει τον χώρο εργασίας, αλλά τι σημαίνει αυτό για την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων; Στο νέο μας φυλλάδιο παρουσιάζεται μια επισκόπηση των εργασιών μας που βρίσκονται σε εξέλιξη σχετικά με την ψηφιοποίηση –μεταξύ των οποίων ένα..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΑΣΠΡΟΦΟΣ Α.Ε.


ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΩΝ ΡΟΩΝ

Από το inegsee.gr
Η μελέτη καταγράφει και αναδεικνύει τη στάση του ελληνικού συνδικαλιστικού κινήματος με έμφαση στην έξαρση των μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη από το 2015. Επίσης, αντανακλά το μεγάλο ερευνητικό ενδιαφέρον του ΙΝΕ ΓΣΕΕ για το θέμα στο πλαίσιο της συστηματικής ερευνητικής παρακολούθησης όλων των πεδίων της κοινωνικής πολιτικής στην Ελλάδα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ


Δοκιμές χρήσης βιοκαυσίμων στη ναυτιλία

Η SK Chemicals, ο μεγαλύτερος παραγωγός βιοκαυσίμων της Νότιας Κορέας, έχει ξεκινήσει δοκιμές με πρόσμειξη πετρελαϊκών καυσίμων με βιοκαύσιμα, με στόχο την παραγωγή ενός νέου είδους ναυτιλιακού καυσίμου, συμβατού με τη νέα περιβαλλοντική πραγματικότητα που θα διαμορφώσει ο κανονισμός του ΙΜΟ από τις αρχές του 2020.

Ο επικεφαλής της εταιρείας, An Jung-bum, δήλωσε..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ

Από το pseep.gr
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Με την συνάντηση της αντιπροσωπείας του Σωµατείου µας µε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στα γραφεία τους στην Βουλή στις 13/12/19, ολοκληρώθηκε ο κύκλος επαφών και συζητήσεων µε τα κόµµατα της Ελληνικής Βουλής, καθώς και µε άλλους πολιτικούς παράγοντες για την ενηµέρωσή τους ως προς την επιχειρούµενη περαιτέρω ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ από την κυβέρνηση.

Τα µέλη του ∆.Σ. υποδέχτηκαν..

Φάμελλος-Καφαντάρη: Να βάλουμε πλάτη για να διασφαλίσουμε το δημόσιο συμφέρον των ΕΛΠΕ

Από το avgi.gr
Συνάντηση με το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ) πραγματοποίησε ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, Σ. Φάμελλος, και η Αναπληρωτής Τομεάρχης, Χ. Καφαντάρη, στη Βουλή, την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου, μετά από αίτηση του Σωματείου.

 Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων εξέφρασαν..

Επέλαση του «καυσίμου γέφυρα» στο ενεργειακό μίγμα - Οι προοπτικές ενόψει απολιγνιτοποίησης

Από το worldenergynews.gr
Το φυσικό αέριο θα βρεθεί τη δεκαετία 2020-2030 στο επίκεντρο τόσο του ελληνικού, όσο και του ευρωπαϊκού μίγματος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ όλα δείχνουν ότι σημαντική θα είναι η αύξηση της χρήσης του τόσο από τους οικιακούς καταναλωτές όσο και από τη βιομηχανία.

Η πολιτική της απανθρακοποίησης της ευρωπαϊκής οικονομίας, του εξηλεκτρισμού όλων των δραστηριοτήτων και της στροφής..