Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Ευρωπαϊκά Συνδικάτα: Η ΕΕ θα πρέπει να σκεφτεί πολύ πριν σπρώξει την Ελλάδα στην έξοδο

Αποτέλεσμα εικόνας για Ευρωπαϊκά Συνδικάτα
Η ΕΕ θα πρέπει να σκεφτεί πολύ πριν σπρώξει την Ελλάδα έξω από την ευρωζώνη προειδοποίησε η Γενική Γραμματέας της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων, Μπερναντέτ Σεγκόλ.
"Οι αποφάσεις της ΕΚΤ και των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης σπρώχνουν την Ελλάδα προς την έξοδο", δήλωσε η Μπ. Σεγκόλ, συμπληρώνοντας πως...

ΕΛΠΕ: "Με ικανοποιητικό τρόπο η διάθεση καυσίμων από όλες τις εγκαταστάσεις του ομίλου"

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΛΠΕ:
Τις πρωτοβουλίες που ανέλαβαν για τη διασφάλιση του ομαλού εφοδιασμού της αγοράς καυσίμων, μετά την εφαρμογή των μέτρων «τραπεζικής αργίας», επισημαίνουν τα Ελληνικά Πετρέλαια, σημειώνοντας, παράλληλα ότι η διάθεση καυσίμων από όλες τις εγκαταστάσεις του ομίλου προς την αγορά διεξάγεται με ικανοποιητικό τρόπο.

Συγκεκριμένα, τα ΕΛΠΕ...

Δημοψήφισμα 2015: Πού ψηφίζω – Πόσοι είναι οι νέοι ψηφοφόροι

dimopsifisma2
Στον τόπο διαμονής τους και όχι στα ειδικά εκλογικά τμήματα θα ψηφίσουν οι ετεροδημότες στο δημοψήφισμα της Κυριακής, 5 Ιουλίου.

Έτσι, ενώ μέχρι τις τελευταίες εκλογές οι ετεροδημότες ψήφιζαν σε προκαθορισμένα εκλογικά τμήματα ανάλογα με την εκλογική περιφέρεια όπου είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους (π.χ. οι Θεσσαλονικείς που ζουν στην Αθήνα ψήφιζαν στη Νέα Σμύρνη), την Κυριακή θα ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους. Οι ενδιαφερόμενοι δεν χρειάζεται να προβούν σε καμία ενέργεια, καθώς οι εκλογικοί κατάλογοι είναι ήδη ενημερωμένοι με τον τόπο διαμονής των ετεροδημοτών. Οι τελευταίοι απλά θα πρέπει να μάθουν για το νέο εκλογικό τμήμα, όπου θα ψηφίσουν.

Δικαίωμα να ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους έχουν οι ετεροδημότες που έχουν υποβάλλει τη σχετική αίτηση – υπεύθυνη δήλωση έως την 30η Απριλίου 2015, καθώς το δημοψήφισμα θα διενεργηθεί µε βάση τους εκλογικούς καταλόγους της β΄ αναθεώρησης 2015, οι οποίοι περιλαμβάνουν τις μεταβολές που έχουν συντελεστεί έως εκείνη την ημερομηνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες...

Επιστολή - βόμβα του Χρυσόγονου τινάζει στον αέρα στον Τσίπρα!


Επιστολή - βόμβα έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος, σύμφωνα με την οποία ο κ. Χρυσόγονος ενημερώνει πως είχε ήδη προειδοποιήσει με επιστολή του στις 19 Μαρτίου του 2015 τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα «για τις ολέθριες συνέπειες», τονίζοντας πως «έχει ήδη διαφανεί ότι η προεκλογική μας ρητορική, περιλαμβανομένου και του "προγράμματος της Θεσσαλονίκης", βρισκόταν σε μεγάλη απόσταση από τη δυσάρεστη πραγματικότητα, την οποία υποχρεωνόμαστε τώρα να αντιμετωπίσουμε». Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι δεν έλαβε ποτέ κάποια απάντηση από τον Ελληνα πρωθυπουργό. 

Συγκεριμένα ο κ. Χρυσόγονος σημειώνει σε ανάρτησή του στο προσωπικό του μπλοκ πως με μεγάλη του λύπη υποχρεώνεται να δώσει σήμερα στη δημοσιότητα την από 19 Μαρτίου 2015 επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, «στην οποία δεν έχω λάβει καμία απάντηση παρά την πάροδο τριών και πλέον μηνών. Στην επιστολή εκείνη προέβλεπα τις σημερινές ολέθριες εξελίξεις, ότι ...

Ανεπίτρεπτη Παρέμβαση της Κυβέρνησης στον Διεθνή Διαγωνισμό για τους Υδρογονάνθρακες Καταγγέλλουν Παράγοντες της Πετρελαϊκής Βιομηχανίας

Αποτέλεσμα εικόνας για Ανεπίτρεπτη Παρέμβαση της Κυβέρνησης στον Διεθνή Διαγωνισμό για τους Υδρογονάνθρακες Καταγγέλλουν Παράγοντες της Πετρελαϊκής Βιομηχανίας
Με αφορμή την συνάντηση του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και Ενέργειας κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη με τον Πρέσβη της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Αθήνα, Farid Fernandez, την περασμένη Παρασκευή(26/6), και των δηλώσεων που ακολούθησαν εκ μέρους του Έλληνα υπουργού περί συνεργασίας με την Βενεζουέλα στον πετρελαϊκό τομέα, έντονες υπήρξαν οι αντιδράσεις εκπροσώπων Ελληνικών και διεθνών εταιρειών, οι οποίοι καταγγέλλουν ωμή παρέμβαση της κυβέρνησης στον εν εξελίξει διεθνή διαγωνισμό για τις έρευνες υδρογονανθράκων στη Δυτική Ελλάδα. Όπως προκύπτει από την ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο μετά την ανωτέρω συνάντηση, στην οποία παρίστατο ο Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛΠΕ, κ. Γρηγόρης Στεργιούλης, εξετάστηκαν οι ...

ΟΒΕ: Προχωρά ο εφοδιασμός των πρατηρίων με καύσιμα, γίνονται ενέργειες για τις πιστωτικές κάρτες


Σε σχέση με τη σωρεία προβλημάτων που έχει δημιουργηθεί με το κλείσιμο των τραπεζών και την έκτακτη κατάσταση που διανύουμε, η ΟΒΕ ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό για τα εξής:

1.Αυτή τη στιγμή υπάρχει πλήρης επάρκεια καυσίμων στα διυλιστήρια και ο εφοδιασμός των πρατηρίων υγρών καυσίμων έχει ξεκινήσει . Κανένας πανικός δεν δικαιολογείται.

2.Λόγω κλεισίματος των τραπεζών, πολλά πρατήρια αδυνατούν να δεχτούν πληρωμές με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες. Η ΟΒΕ ζήτησε την παρέμβαση της Γ.Γ. Εμπορίου, ώστε  να λυθεί το πρόβλημα από την Κυβέρνηση με τις τράπεζες και για το λόγο αυτό ζητάμε την κατανόηση του καταναλωτικού κοινού.

3.Η ΟΒΕ καταδικάζει τυχόν φαινόμενα κερδοσκοπίας και συστήνουμε στους καταναλωτές σε όσες περιπτώσεις  διαπιστώνουν υπερβολικές τιμές σε σχέση με τις μέσες τιμές άλλων πρατηρίων, πρέπει να καταγγέλλουν τα φαινόμενα αυτά στη Γ.Γ. Προστασίας Καταναλωτή στο τηλ. 1520. Παράλληλα, οι καταναλωτές που διαπιστώνουν υπερβολικά φθηνές τιμές, για τις οποίες υποπτεύονται ότι μπορεί να είναι κάτω του κόστους, πρέπει είναι προσεκτικοί να ενεργούν κατά τον ίδιο τρόπο. Θεωρούμε ότι ο καλύτερος έλεγχος της αγοράς γίνεται από το καταναλωτή.

4.Η ΟΒΕ παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα ενημερώσει το καταναλωτικό κοινό σε περίπτωση μεταβολής των καταστάσεων. 

ΠΗΓΗ:energypress.gr