Τρίτη 8 Μαΐου 2018

Ισχυρή αύξηση της παραγωγής αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ, αναμένει η ΕΙΑ

Από το bankingnews.gr
Σε επί τα βελτίω αναθεώρηση των προβλέψεων για την παραγωγή αργού πετρελαίου στις Ηνωμένες Πολιτείες, προχώρησε η αμερικανική υπηρεσία ενέργειας (Energy Information Administration, EIΑ).

Ειδικότερα, η υπηρεσία αναμένει αύξηση -σε ετήσια σύγκριση- της παραγωγής κατά 1,14 εκατομμύρια βαρέλια «μαύρου χρυσού» ημερησίως, έναντι ..

Η έκρηξη στο Kilauea, οι μετρήσεις CO2 ανάμεσα από ηφαίστεια και ζεστές θάλασσες και η κλιματική απάτη.


Από το greeklignite.blogspot.gr
Αυτό το ιστολόγιο το έχει γράψει επανειλημμένα: όταν τα μέσα μαζικής προπαγάνδας (ΜΜΠ) θυμούνται ξαφνικά την κλιματική αλλαγή κι όταν οι πολιτικοί σας μιλούν για κλιματική αλλαγή, κρύψτε καλά το πορτοφόλι! Τελευταίο κρούσμα η "είδηση" που διατρέχει τα ανά την υφήλιο ΜΜΠ ότι η μέση τιμή της συγκέντρωσης του CO2 στον ατμοσφαιρικό αέρα τον Απρίλιο πέρασε για πρώτη φορά τα 410 ppm.

Η συγκεκριμένη τιμή ..

Μειώθηκαν οι εξαγωγές πετρελαίου της Ρωσίας στην Ευρώπη

Από το worldenergynews.gr
Η Ρωσία εξήγαγε φέτος λιγότερα αργό πετρέλαιο στην Ευρώπη, καθώς η ποιότητα των προσφερόμενων καυσίμων επιδεινώθηκε και οι τεταμένες διπλωματικές σχέσεις την ώθησαν να ανακατευθύνει περισσότερους όγκους στην Κίνα.

Η Ρωσία αύξησε τις εξαγωγές πετρελαίου μέσω αγωγών στην Κίνα κατά σχεδόν 50% τον Ιανουάριο-Απρίλιο σε σχέση..

Στρατηγική ανάπτυξης δεξιοτήτων για την Ενεργειακή αποδοτικότητα στη βιομηχανία σε 15 αναδυόμενα επαγγέλματα


Από το sev.org.gr
Οι μεταβολές που συντελούνται στην οικονομία, στην τεχνολογία και στο ρυθμιστικό πλαίσιο σε σχέση με την ενέργεια και τη διαχείρισή της, σε συνδυασμό με τους τρεις προσδιοριστικούς παράγοντες που αποτελούν την κυρίαρχη τάση της ευρωπαϊκής πολιτικής για την ενέργεια, δηλαδή την από-ανθρακοποίηση (decarbonization), την αποκέντρωση (decentralization) και την ψηφιοποίηση (digitalization), τα αποκαλούμενα 3 Ds, έχουν επηρεάσει και θα επηρεάσουν ακόμα περισσότερο στο άμεσο μέλλον το προφίλ του ανθρώπινου δυναμικού που ..

82 χρόνια από το Μάη του 1936 Κατάθεση στεφάνων 9/5 στις 10:30 στο μνημείο του Εργάτη

Από το ekth.gr
Τα γεγονότα του Μάη του '36 αποτέλεσαν ιστορικά γεγονότα που γράφτηκαν με αίμα στις σελίδες της ιστορίας των εργατικών αγώνων, αλλά και στην ιστορία της πόλης της Θεσσαλονίκης.

Από εδώ, από τη Θεσσαλονίκη, οι 12.000 καπνεργάτες της, εκ των οποίων το 70% ήταν γυναίκες, ξεκίνησαν τη μεγάλη απεργία που σταδιακά..

O άγνωστος μπαλαντέρ

Από το euro2day.gr
Ηταν ένας από τους λόγους που η ύφεση της ελληνικής οικονομίας ήταν πιο ήπια. Όμως, όλα δείχνουν ότι φέτος θα είναι διαφορετικά. Οι «χαμηλές τιμές του πετρελαίου θεραπεύουν τις χαμηλές τιμές» λένε.

Για χώρες, όπως η Ελλάδα, που εισάγουν πετρέλαιο, η μείωση της διεθνούς τιμής του είναι ευλογία.

Ιδίως αν η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου δεν βοηθά στην..

Θέση 38 Περιβαλλοντικών φορέων: Η εξόρυξη Υδρογονανθράκων δε συνάδει με την αειφόρο ανάπτυξη

Από το energypress.gr
Η Διεθνής Αρχή Θαλάσσιων Βυθών (International Seabed Authority – ISA) συνέταξε πρόσφατα το προσχέδιο που θα καθορίσει τους κανονισμούς για την εξερεύνηση βαθέων υδάτων για υδρογονάνθρακες για την περίοδο 2019-2023.

Καθώς ζητήθηκε γνωμοδότηση περιβαλλοντικών φορέων επί..

ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ