Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2021

Οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας στην Ασία στρέφονται στο μαζούτ καθώς οι τιμές του LNG απογειώνονται

 




Οι αυξανόμενες τιμές του υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) ωθούν τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας σε όλη την Ασία και τη Μέση Ανατολή να κάψουν περισσότερο μαζούτ υψηλής περιεκτικότητας σε θείο (HSFO) από το συνηθισμένο για να καλύψουν την αυξημένη ζήτηση ενέργειας το καλοκαίρι, ανέφεραν αναλυτές και traders.

Η κίνηση προς τον φθηνότερο αλλά πιο ρυπογόνο HSFO αναδεικνύει..

Ακριβαίνει διαρκώς το ρεύμα; Ναι, αλλά ΠΟΙΟΣ ακριβώς και ΠΏΣ και ΓΙΑΤΊ το ακριβαίνει;

 




Μετά την εφαρμογή και στην Ελλάδα του "target model" (μοντέλου στόχου) της ΕΕ, αποκτήσαμε επιτέλους Χρηματιστήριο Ενέργειας, καθώς αυτό ακριβώς ήταν που "χρειαζόταν" η Μαριορή "για να γίνει Ευρωπαία". Στο Χρηματιστήριο κάθε μέρα δίνονται προσφορές απ' τους διάφορους "παίκτες", με βάση τις οποίες υπολογίζεται η χονδρική τιμή του ηλεκτρισμού για την..

Ώθηση στο πετρέλαιο δίνει η αυξανόμενη ζήτηση για βενζίνη στην Ευρώπη

 





Η αύξηση της ζήτησης καυσίμων στην Ευρώπη κατά τους καλοκαιρινούς μήνες έδωσε ώθηση στο πετρέλαιο αλλά στέλνει και μηνύματα αισιοδοξίας στην αγορά παρά το γεγονός ότι η υγειονομική κρίση εξακολουθεί να ταλαιπωρεί τον παγκόσμιο πληθυσμό και την οικονομία. Μετά από ενάμισι χρόνο περιορισμών, οι Ευρωπαίοι βγήκαν στους δρόμους και όπως φαίνεται ..

Ετήσια Οικονομική Έκθεση ΕΔΕΥ: Με πεπερασμένο ορίζοντα 30 ετών η ευκαιρία της Ελλάδας για την αξιοποίηση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου – Μείωση κύκλου εργασιών και κερδών το 2020

 




«Εξακολουθεί η Ελλάδα να έχει ένα παράθυρο ευκαιρίας για να δημιουργεί έσοδα από τους φυσικούς της πόρους» τονίζει η διοίκηση της ΕΔΕΥ στο βασικό της μήνυμα που συνοδεύει την ετήσια έκθεση των οικονομικών της αποτελεσμάτων για το 2020.

Η εταιρία που έχει το ρόλο του θεματοφύλακα των δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης..

Το πλοίο της Greenpeace, Arctic Sunrise, πραγματοποιεί έρευνα πεδίου στην Ελληνική Τάφρο για την προστασία του φυσικού μας πλούτου

 




To εμβληματικό πλοίο της οργάνωσης, Arctic Sunrise, βρίσκεται αυτή την περίοδο δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης πραγματοποιώντας έρευνα πεδίου για τα κητώδη της Ελληνικής Τάφρου[1]. Η έρευνα που ξεκίνησε στις 19 Αυγούστου, διεξάγεται εντός των 2 οικοπέδων που η ελληνική πολιτεία έχει παραχωρήσει σε μεγάλες πετρελαϊκές για εξόρυξη υδρογονανθράκων και θα διαρκέσει για 2 ακόμα εβδομάδες. Τα αποτελέσματα της έρευνας αναμένονται να..