Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

ΟΙ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ !...

Το Ιράν "έριξε" το πετρέλαιο κάτω από τα 37 δολάρια

Αποτέλεσμα εικόνας για Το Ιράν "έριξε" το πετρέλαιο κάτω από τα 37 δολάρια
Υποχώρησε το πετρέλαιο από το υψηλό τριών εβδομάδων, λόγω της επιμονής του Ιράν στην ενίσχυση των εξαγωγών αργού μετά την άρση των κυρώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Meg McClellan, παγκόσμιος επικεφαλής σύμβουλος στρατηγικής της JP Morgan Asset Management προειδοποίησε ότι οι τιμές του πετρελαίου θα παραμείνουν υπό πίεση στο κοντινό μέλλον, όσο το Ιράν επιδιώκει να ενισχύσει τις εξαγωγές αργού.

Ενώ χώρες όπως η Σαουδική Αραβία έχουν την οικονομική δύναμη να χρηματοδοτήσουν την υστέρηση των εσόδων από τις χαμηλότερες τιμές πετρελαίου μέσω της έκδοσης ομολόγων, άλλες χώρες μπορεί να χρειαστεί να περικόψουν τις δαπάνες και τις επενδύσεις, μειώνοντας την εξωτερική ζήτηση για περιουσιακά στοιχεία των ΗΠΑ, εξήγησε ο McClellan σε συνέντευξή του στο Bloomberg Television.

Συγκεκριμένα...

Κατά 40% κάτω η τιμή του αργού σε ένα χρόνο - Ούτε 10% δεν έπεσαν οι τιμές σε βενζίνη, ντίζελ


Χάνονται στο δρόμο προς την αντλία τα οφέλη του φθηνού πετρελαίου. Μπορεί το αργό να έχει πέσει 40% μέσα σε ένα χρόνο, ωστόσο η βουτιά του μαύρου χρυσού δεν γίνεται αντιληπτή στον Έλληνα καταναλωτή.

Συγκρίνοντας τις τιμές του φετινού Δεκεμβρίου με αυτές του αντίστοιχου μήνα του 2014, διαπιστώνει κανείς ότι η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης έχει μειωθεί μόλις 8% (από 1,42 ευρώ στα 1,32 ευρώ το λίτρο), του πετρελαίου κίνησης μόνο 9% (από 1,174 ευρώ στα 1,065 ευρώ το λίτρο), και του πετρελαίου θέρμανσης μόλις κατά 16% (από τα 92 λεπτά στα 77 λεπτά/ λίτρο φέτος). Αν μάλιστα είστε δικαιούχος επιδόματος, η μείωση με το ζόρι φτάνει το 8,5%.

Ακτινογραφώντας τα αίτια αυτής της αντίφασης, ο υπεύθυνος ονομάζεται ...

Νέες γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ

Νέες γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ
Το «πράσινο φως» για διετή παράταση της πρώτης ερευνητικής περιόδου του συμβολαίου αναλογικού καταμερισμού της κοινοπραξίας ENI-Kogas «άναψε» σε σημερινή του συνεδρίαση το κυπριακό υπουργικό συμβούλιο.

Συγκεκριμένα ενέκρινε το αίτημα της ιταλοκορεατικής κοινοπραξίας για επέκταση της περιόδου ερευνών, που λήγει τον Φεβρουάριο του 2016. Το αίτημα, σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργικού, αφορά στα τεμάχια 2, 3 και 9.

Με την ικανοποίηση του αιτήματος των δύο εταιρειών δίνεται χρόνος προκειμένου να...

Μετά από 17 χρόνια η NASA κατάφερε να αποκρυπτογραφήσει εξωγήινο μήνυμα 80.000 ετών

Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΥΜΠΑΝ
Ένα μήνυμα από το διάστημα, που ελήφθη το 1998, κατάφερε μετά από αρκετά χρόνια να… αποκρυπτογραφήσει η NASA σύμφωνα με έγγραφο από το Βρετανικό Υπουργείο Άμυνας.   Ο Ρώσος αστροφυσικός Βίκτορ Κουλάκοφ πιστεύει ότι το σήμα εστάλη από εξωγήινο πολιτισμό, γειτονικού γαλαξία και είναι ηλικίας 80.000 ετών (ο χρόνος που απαιτείται για να φθάσει στη Γη).   

Στο μήνυμα, σε ιδιαίτερα δραματικούς τόνους, έδιναν την ακριβή τοποθεσία τους με ...

Χριστουγεννιάτικο δώρο Σκουρλέτη: Ένα εκατομμύριο ευρώ για μία ΔΕΚΟ δίχως ρόλο

Χριστουγεννιάτικο δώρο Σκουρλέτη: Ένα εκατομμύριο ευρώ για μία ΔΕΚΟ δίχως ρόλο
Με μετοχικό κεφάλαιο ενός εκατομμυρίου ευρώ (το οποίο θα καταβάλει εξολοκλήρου το ελληνικό δημόσιο) ο υπουργός Ενέργειας προχωρά στην ίδρυση μίας ΔΕΚΟ δίχως... ρόλο! Ο Πάνος Σκουρλέτης, συνεχίζοντας το έργο του Παναγιώτη Λαφαζάνη, στελεχώνει τη Δημόσια Επιχείρηση Ενεργειακών Επενδύσεων που είχε σκοπό την κατασκευή του ελληνο - τουρκικού αγωγού, το οποίο όμως έργο δεν θα γίνει...

Να επισημανθεί μάλιστα ότι η Δημόσια Επιχείρηση Ενεργειακών Επενδύσεων θα λειτουργεί με τους κανόνες της ελεύθερης αγοράς, δηλαδή δεν υπάγεται στην κατηγορία των οργανισµών και επιχειρήσεων του ευρύτερου δηµόσιου τοµέα, και άρα δεν εφαρµόζονται σε αυτήν και στις εταιρείες στις οποίες συµµετέχει οι διατάξεις που διέπουν εταιρείες που ανήκουν άµεσα ή έµµεσα στο Δηµόσιο. Mε απλά λόγια; Oι εταιρείες αυτές δεν έχουν υποχρέωση ανάρτησης των πράξεών τους στη Διαύγεια και δεν ισχύει το πλαφόν για τις απολαβές.

Μόλις, λοιπόν, ξεκινήσουν οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες την...

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ 10%

ΕΤΕΑΠΕΠ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ 10% 

Κάντε κλικ εδώ για να κατεβάσετε την ανακοίνωση

Πολύ υψηλότερες των εκτιμήσεων οι εκπομπές μεθανίου στην Αρκτική, τινάζουν τα κλιματικά μοντέλα στον αέρα.


Το μεθάνιο είναι "αέριο του θερμοκηπίου" πολύ πιο δραστικό απ' το CO2, αλλά μέχρι τώρα κανείς δεν πολυασχολείται μ' αυτό, ο εύκολος στόχος των κλιματολάγνων πολιτικών είναι το CO2 της ηλεκτροπαραγωγής. Ίσως ωστόσο όσο πλησιάζουμε προς την Προεδρική εκλογή των ΗΠΑ το Νοέμβριο 2016 να δούμε κάποια πράγματα στις ΗΠΑ ν' αλλάζουν, οι Ρεπουμπλικανοί είναι παντελώς αντίθετοι στην κλιματική παράνοια.

Τα εδαφικά οικοσυστήματα της Αρκτικής είναι σημαντικές πηγές εκπομπής μεθανίου σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς αποσυντίθεται αργά οργανική εδαφική ύλη. Μέχρι πρόσφατα δεν είχαν μελετηθεί επαρκώς, καθώς οι όποιες παρατηρήσεις γινόντουσαν στη διάρκεια της σύντομης καλοκαιρινής περιόδου, το 70-80% του χρόνου οι καιρικές συνθήκες στην Αρκτική είναι πολύ δύσκολες. Έτσι τα κλιματικά μοντέλα εκτίμησης των εκπομπών μεθανίου της Αρκτικής βασίζονταν μέχρι τώρα σε "speculation", σε απλά Ελληνικά σε "σπέκουλα", θεωρούσαν πως εκπομπές μεθανίου γίνονται μόνο το καλοκαίρι, ενώ, όταν το έδαφος παγώσει, οι εκπομπές μηδενίζονται, επειδή ο πάγος που σχηματίζεται εμποδίζει την έκλυση μεθανίου. Μια νέα μελέτη, που δημοσιεύτηκε στις 22/12/2015 στα Proceedings of the National Academy of Sciences των ΗΠΑ, θεωρεί πως ...

Μετά την πτώχευση εννέα αμερικανικών πετρελαϊκών εταιρειών η Σ.Αραβία πιάνει... "πάτο" - Ανακοίνωσε έλλειμμα 97,9 δισ. δολαρίων!

Αποτέλεσμα εικόνας για η Σ.Αραβία πιάνει... "πάτο"
Μετά την ανακοίνωση της πτώχευσης εννέα αμερικανικών πετρελαϊκών εταιριών λόγω των χαμηλών τιμών του "μαύρου χρυσού" που προκλήθηκαν από τις "υπόγειες" χειραγωγήσεις της Ουάσιγκτον, τώρα ένας εκ των βασικών συμμα΄χων της βρίσκεται για πρώτη φορά σε πολύ δύσκολη οικονομική θέση καθώς ανακοίνωσε το "αστρονομικό" έλλειμμα των 97,9 δισεκ. δολαρίων!

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες καθώς Ουάσιγκτον και Ριάντ έλπιζαν ότι θα κατέστρεφαν πιο γρήγορα την ρωσική οικονομία (που όμως είναι κλειστή και αυτάρκης καθώς έχουν υπερεπάρκεια σε ενε΄ργεια, πρώτες ύλες, και σιτάρι) απ'οτι θα πάθαιναν ζημιές οι ίδιες.

Η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσε δημοσιονομικό έλλειμμα που ανήλθε στα επίπεδα ρεκόρ των 367 δισεκ. ριάλ (97,9 δισεκ. δολαρίων) το 2015 λόγω των χαμηλών τιμών πετρελαίου, σύμφωνα με το Συμβούλιο Οικονομικών και Αναπτυξιακών Υποθέσεων.

Το έλλειμμα αυτό «θεωρείται αποδεκτό» στις παρούσες συνθήκες, με το πετρέλαιο να βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα πολλών ετών, δήλωσε σε ενημέρωση των δημοσιογράφων ο Χίντι μπιν Αμπντάλα αλ-Σουχάιμι, αξιωματούχος του Συμβουλίου αλλα ουδείς τον πίστεψε, καθώς τα οικονομικά προβλήματα έχουν γίνει ορατά εδώ και μήνες.

Οι κρατικές δαπάνες το...

Θέλετε να δείτε πόσα ένσημα έχετε; Κάντε το με ένα κλικ!


Αν θέλετε να δείτε πόσα ένσημα έχετε καλό είναι να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα…

Με τη χρήση του ΑΜΚΑ μπορείτε να δείτε σε πραγματικό χρόνο τα ένσημά σας και το πλήρες ασφαλιστικό σας βιογραφικό.

Στο Πληροφοριακό Σύστημα «Άτλας» θα ενσωματωθεί σταδιακά ο χρόνος ασφάλισης όλων των Ελλήνων σε όλους τους ΦΚΑ της χώρας.

Στην παρούσα φάση έχει ενσωματωθεί ο χρόνος ασφάλισης από το 1994 μέχρι σήμερα για το ΙΚΑ, τον ΟΑΕΕ, το ΕΤΑΑ και από το 1998 έως σήμερα για τον ΟΓΑ.

Επίσης έχει ...