Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018

Νορβηγία: «Πράσινα» καύσιμα για τις αεροπορικές εταιρείες από το 2020

Από το worldenergynews.gr
Οι αερομεταφορείς που λειτουργούν στη Νορβηγία πρέπει να χρησιμοποιήσουν πιο φιλικά προς το περιβάλλον καύσιμα αναμεμειγμένα με βιοκαύσιμα από το 2020, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Κλίματος και Περιβάλλοντος την Πέμπτη 4/10/2018.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας της Νορβηγίας να μειώσει τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου, ανακοίνωσε ότι η βιομηχανία καυσίμων πρέπει..

Το ΚΕ.Π.ΚΑ. Ενημερώνει τους Καταναλωτές για την Παραλαβή του Πετρελαίου Θέρμανσης

Από το energia.gr
Το ΚΕ.Π.ΚΑ. παρέχει τις βασικές και πάγιες συμβουλές, για τη διαδικασία παραλαβής πετρελαίου θέρμανσης προς τους καταναλωτές

1.    Δεν επιτρέπουμε να παραλαμβάνουν πετρέλαιο άτομα, τα οποία δε γνωρίζουν τη διαδικασία, με την οποία πρέπει να γίνεται η παραλαβή. Καλό θα είναι, κατά..

Μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες υιοθετούν «πράσινη» συνείδηση

Από το naftikachronika.gr
Πετρελαϊκοί και ενεργειακοί κολοσσοί συμμετέχουν στο Oil and Gas Climate Initiative (OGCI), το οποίο αποτελεί μία εθελοντική πρωτοβουλία προκειμένου να αλλάξει η υφιστάμενη νοοτροπία της εν λόγω βιομηχανίας και να «αντιδράσει» στην παγκόσμια κλιματική αλλαγή.

Μέχρι πρόσφατα η συγκεκριμένη πρωτοβουλία απαριθμούσε δέκα μέλη:

Συμμετοχή σε δύο εταιρίες hedging του εξωτερικού αποκτά η Motor Oil

Από το worldenergynews.gr
Έκτακτη γενική συνέλευση για τις 24 Οκτωβρίου έχει συγκαλέσει η Motor Oil (Hellas), με σκοπό να δοθεί το «πράσινο φως» στη συμφωνία με την οποία έχει έρθει η εταιρεία με τον Όμιλο Tallon Group για την εξαγορά του 38% των εταιρειών Tallon Commodities και Tallon PTE, οι οποίες εδρεύουν στο Λονδίνο και τη Σιγκαπούρη αντίστοιχα και οι οποίες ειδικεύονται στο hedging. 

Το ποσό που θα καταβάλει η Motor Oil για την..

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ 9 ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ. ΠΣΕΕΠ

Συναδέλφισσες, οι

Μετά την αποπομπή του εργολάβου σίτισης Special εδέσματα στις Β.Ε.Θ., «λόγω μη συμμόρφωσης με το συμφωνημένο χρονοδιάγραμμα ενεργειών για την επίλυση ζητημάτων υγιεινής», όπως διαβάσαμε στην ανακοίνωση του Σωματείου, (δυστυχώς η Εταιρεία δεν έκανε καμία σοβαρή ενημέρωση προς τους εργαζόμενους) και την ανάθεση της σίτισης σε νέο εργολάβο, ζήσαμε πάλι την απαράδεκτη, αντεργατική και επικίνδυνη πρακτική των εργολάβων να εκμεταλλεύονται την κατάσταση και την απουσία δεσμεύσεων από..

Επίσπευση πωλήσεων ΕΛΠΕ, λιγνιτικών και ΔΕΠΑ λόγω… συντάξεων

Από το euro2day.gr
Με σαφείς εντολές προς τις διοικήσεις των κρατικών ενεργειακών επιχειρήσεων αλλά και σε πλήρη συντονισμό με το ΤΑΙΠΕΔ, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης επιδιώκει το γρήγορο κλείσιμο εμβληματικών αποκρατικοποιήσεων του τομέα του.

Ο λόγος; Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του Euro2day.gr, η κυβέρνηση θέλει πάση θυσία να αποδείξει τη δέσμευσή της απέναντι..

Μεξικό: Αποζημίωση 25,5 εκ. δολάρια από την BP για τη μεγαλύτερη διαρροή πετρελαίου στην ιστορία

Από το energypress.gr
Ο πετρελαϊκός κολοσσός BP πλήρωσε τη μεξικανική κυβέρνηση 25,5 εκατομμύρια δολάρια νωρίτερα αυτό το έτος, για να απαλλάξει την εταιρεία από κάθε ευθύνη για τη ρύπανση των μεξικανικών υδάτων, μετά την καταστροφή του Deepwater Horizon τον Απρίλιο του 2010, όπως αποκάλυψε ο δημοσιογράφος Ναθάνιελ Τζάνογουιτς της BuzzFeed News μετά από διετή έρευνα.

Η πληρωμή είναι σχετικά μικρή, δεδομένου ότι η BP δαπάνησε συνολικά 60 δισεκατομμύρια δολάρια μετά..