Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021

Καταρρίπτοντας Κοινούς Μύθους για την Έρευνα και Παραγωγή Υδρογονανθράκων

 




Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ), Αριστοφάνης Στεφάτος, καταρρίπτει επτά κοινούς μύθους σχετικά με την έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων στην Ελλάδα.

Mύθος 1: Εάν η Ελλάδα έχει αξιοποιήσιμα κοιτάσματα υδρογονανθράκων, δεν θα τα είχαμε ανακαλύψει όλα αυτά τα χρόνια; 

Τα διαθέσιμα στοιχεία παρέχον σημαντικές ενδείξεις..

Η μεταβαλλόμενη πραγματικότητα της εργασίας σε εικονικό περιβάλλον και γιατί η δυναμική αξιολόγηση κινδύνου είναι το κλειδί

 





Δύο νέα έγγραφα συζήτησης εξετάζουν τα εικονικά περιβάλλοντα εργασίας και τη δυναμική αξιολόγηση κινδύνου. Το ένα επικεντρώνεται στον τρόπο με τον οποίο το εικονικό περιβάλλον εργασίας και η επαγγελματική ασφάλεια και υγεία επηρεάζονται από τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Το άλλο εξετάζει τον τρόπο με τον οποίο η δυναμική αξιολόγηση κινδύνου, ένας όρος που..

Εκμετάλλευση κοιτασμάτων: Η Κύπρος επιστρέφει, η Ελλάδα “κοιμάται”…

 



Η επιβεβαιωτική γεώτρηση της κοινοπραξίας ExxonMobil και Qatar Oil στον κοραλλιογενή ύφαλο “Γλαύκος” (οικόπεδο 10 της κυπριακής ΑΟΖ), που έχει βιογενές φυσικό αέριο και η αμέσως επόμενη στις αρχές Ιανουαρίου από την κοινοπραξία Total-ENI στον επίσης κοραλλιογενή ύφαλο “Καλυψώ” (οικόπεδο 6) που και αυτός έχει βιογενές αέριο δείχνουν το τεράστιο ενδιαφέρον των εταιρειών πετρελαίου να..

Οι κινήσεις ΕΛΠΕ για μετάβαση στην πράσινη εποχή

 


Βάδην ολοταχώς για την «πράσινη» ενεργειακή εποχή από τον όμιλο της ΕΛ.ΠΕ., με την ολοκλήρωση του δομικού μετασχηματισμού του.

Η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων στις 10 Δεκεμβρίου καλείται να εγκρίνει, τη διάσπαση της μητρικής εταιρίας, με απόσχιση του κλάδου διύλισης και την εισφορά του σε νέα εταιρία, την έγκριση του καταστατικού της, καθώς και την τροποποίηση του καταστατικού..

Γεωτρήσεις – «Κλειστά χαρτιά» από Total και ExxonMobil




Θολό παραμένει το τοπίο σε ό,τι αφορά τα επενδυτικά σχέδια της κοινοπραξίας TotalEnergies – ExxonMobil – ΕΛΠΕ για την έρευνα και την αξιοποίηση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στις δύο θαλάσσιες παραχωρήσεις της Κρήτης κι ενώ στην κυπριακή ΑΟΖ οι γεωτρήσεις παίρνουν ξανά μπροστά. «Δεν έχουμε κανένα σχέδιο εξόρυξης στην Κρήτη και την Κύπρο για την ώρα», ήταν η απάντηση που έδωσε η TotalEnergies σε ερώτηση των «ΝΕΩΝ», ενώ και σε..