Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

ΣΕΒ: Το 60% του μισθού "πηγαίνει" σε φόρους και εισφορές

ΣΕΒ: Το 60% του μισθού  πηγαίνει  σε φόρους και εισφορές
Μισθωτός με μικτές αποδοχές ύψους 2.400 ευρώ το μήνα (ποσό που είναι κατά 67% μεγαλύτερο από τον μέσο μισθό) και δύο παιδιά πληρώνει το 60% του μισθού σε φόρους και εισφορές, ποσοστό που είναι σχεδόν 20 ποσοστιαίες μονάδες περισσότερο από τη Γερμανία και 70% περισσότερο από το μέσο όρο του ΟΟΣΑ.

Αντίστοιχα, για μισθωτό με μέσες μικτές αποδοχές 1.440 ευρώ το μήνα, η Ελλάδα έχει υψηλότερες ασφαλιστικές εισφορές ως ποσοστό των μισθών σε σύγκριση με Ολλανδία, Φινλανδία, Ισπανία, Πορτογαλία και Ιταλία, ενώ μόνο τρεις χώρες έχουν αισθητά υψηλότερες εισφορές από τις ελληνικές.
Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από το εβδομαδιαίο δελτίο οικονομικών εξελίξεων του ΣΕΒ, στο οποίο επισημαίνεται, ωστόσο ότι οι χώρες που έχουν αντίστοιχα υψηλές εισφορές είναι όλες χώρες με χαμηλότερη γραφειοκρατία, χωρίς ελέγχους στην κίνηση κεφαλαίων, με λιγότερη πολιτική αβεβαιότητα και τις οποίες εμπιστεύονται οι αγορές, πεδία στα οποία η χώρα μας υστερεί κατά πολύ.

Ο ΣΕΒ επαναλαμβάνει ότι....

Αυτός είναι ο νέος τρόπος υπολογισμού των συντάξεων - Ολόκληρη η εγκύκλιος

Αυτός είναι ο νέος τρόπος υπολογισμού των συντάξεων - Ολόκληρη η εγκύκλιος
Το νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων για όσους θεμελίωσαν δικαίωμα πριν και μετά το 2015, περιέχει η εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας, η οποία υπογράφεται από τον υφυπουργό Εργασίας Τάσο Πετρόπουλο.

Συγκεκριμένα, στην εγκύκλιο αναφέρεται ότι οι ασφαλισμένοι που θεμελίωσαν δικαίωμα σύνταξης μέχρι 31.12.2014, αλλά η συνταξιοδότησή τους αρχίζει από 1.9.2015, όπως και ασφαλισμένοι που θεμελίωναν δικαίωμα σύνταξης από 1.1.2015, θα συνταξιοδοτούνται με το νόμο Λοβέρδου
(3863/2010), δηλαδή με αναλογική και βασική σύνταξη καθώς και μέρος της σύνταξης υπολογισμένη με το παλαιό σύστημα.
Στην εγκύκλιο αναφέρεται ότι με το νόμο 4337/2015 (μέτρα για την εφαρμογή της συμφωνίας δημοσιονομικών στόχων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων) προστίθεται μία ακόμα κατηγορία. Πρόκειται για τους ασφαλισμένους που θεμελίωσαν δικαίωμα σύνταξης μέχρι 31.12.2014, αλλά η συνταξιοδότησή τους αρχίζει από 1.9.2015.
Επομένως, με την τροποποίηση που εισάγεται με το ν.4337/2015, οι ρυθμίσεις του ν.3863/2010 θα αφορούν στους ασφαλισμένους που θεμελίωσαν δικαίωμα σύνταξης από 1.1.2015 ή στους ασφαλισμένους που θεμελίωσαν δικαίωμα σύνταξης μέχρι 31.12.2014, αλλά η συνταξιοδό¬τησή τους αρχίζει από 1.9.2015.
Παρακάτω αναλύονται οι συγκεκριμένες διατάξεις που τροποποιούνται...

Ο Β.Πούτιν "καίει" το δολάριο: Διέταξε την κατάργησή του από τις ρωσικές εξαγωγές πετρελαίου - Θα γίνονται με ρούβλια!

Αποτέλεσμα εικόνας για Ο Β.Πούτιν "καίει" το δολάριο
Nέο χτύπημα κατά του δολαρίου και επιτάχυνση των διαδικασιών αποδολαριοποίησης του πλανήτη προκάλεσε ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν μετά την απόφασή του να σταματήσουν να πληρώνονται οι μεταφορές πετρελαιοειδών στο αμερικανικό νόμισμα, και οι εξαγωγές ρωσικού πετρελαίου να γίνονται με ρούβλια.  

 Έδωσε εντολή να διακοπεί  η  χρήση ξένου νομίσματος ( δολαρίου)  για τις πληρωμές  πετρελαίου στην χώρα αφού πρώτα είχε χαρακτηρίσει απαράδεκτο το γεγονός οι συντελεστές για την μεταφόρτωση των προϊόντων πετρελαίου και αργού πετρελαίου στα ρωσικά λιμάνια σήμερα ,να εκφράζονται σε δολάρια.  

 Σε μια συνεδρίαση  της Προεδρικής Επιτροπής για την ανάπτυξη καυσίμων και ενέργειας, ο Β.Πούτιν στην αναφέρθηκε στην κρισιμότητα αυτού του τομέα για την οικονομία στο σύνολό της.   

Ο Β.Πούτιν τόνισε στο  ...

Ποιος είναι λοιπόν πατριώτης;





ΠΗΓΗ:sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr

Γερμανική εταιρία κερδισε το πρώτο συμβόλαιο προμήθειας σωλήνων για τον αγωγό ΤΑΡ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΦΥΣΙΚΟΣ ΑΓΩΓΟΣ
Η Γερμανική Salzgitter Mannesmann International κέρδισε το διαγωνισμό για την προμήθεια των σωλήνων που θα συνθέσουν τον αγωγό φυσικού αερίου ΤΑΡ (Ελλάδα - Αλβανία - Ιταλία) σε μήκος 270 χιλιομέτρων (επί συνόλου 878 χιλομέτρων που είναι το μήκος του αγωγού από τα ελληνοτουρκικά σύνορα μέχρι τις ακτές της Ιταλίας στην Αδριατική). 

  Όπως ανακοίνωσε σήμερα η Κοινοπραξία κατασκευής του αγωγού, το συμβόλαιο αφορά τόσο το χερσαίο όσο και το υποθαλάσσιο τμήμα του αγωγού και αντιστοιχεί σε σωλήνες συνολικού βάρους 170.000 τον. 
Για τα υπόλοιπα τμήματα του αγωγού αναμένονται...

Με δανεικά θα πληρώσουν τις συντάξεις μέχρι το τέλος του χρόνου

Με δανεικά θα πληρώσουν τις συντάξεις μέχρι το τέλος του χρόνου
Πάντα οι τελευταίοι μήνες του χρόνου είναι οι πιο δύσκολοι, κυρίως για τα ταμεία με τα μεγαλύτερα ελλείμματα. Έτσι προκειμένου να μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες τους αναμένεται να λάβουν επιπλέον χρηματοδότηση της τάξης των 290 εκατ. ευρώ από τον κουμπαρά του ΑΚΑΓΕ.   

Στις 26 Οκτωβρίου το ΙΚΑ, ο ΟΑΕΕ και το ΕΤΑΑ έλαβαν 100 εκατ. ευρώ για την πληρωμή των συντάξεων Νοεμβρίου. Τα περισσότερα χρήματα αναμένεται να δοθούν στο ΙΚΑ.

Συγκεκριμένα...

Ζημιές 7,42 δισ. δολ., στο γ' τρίμηνο, για τη Shell


Ζημιές 7,42 δισ. δολαρίων κατέγραψε η Royal Dutch Shell PLC, στο γ΄ τρίμηνο του 2015, μετά την ανάληψη σημαντικών απομειώσεων σε επενδύσεις εν μέσω της συνεχιζόμενης υποχώρησης των τιμών του πετρελαίου.

Ειδικότερα, ο πετρελαϊκός κολοσσός ανακοίνωσε...

Δείτε ποιοι θα πάρουν τελικά το επίδομα θέρμανσης

Δείτε ποιοι θα πάρουν τελικά το επίδομα θέρμανσης
Στο μισό μειώνεται το επίδομα θέρμανσης σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, καθώς το μέτρο αποτελεί ένα από τα 48 προαπαιτούμενα του τρίτου προγράμματος για την εκταμίευση της δόσης των 2 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, η απόφαση θα εκδοθεί αύριο και θα προβλέπει αυστηροποίηση των κριτηρίων με μικρότερα όρια ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος και τετραγωνικών μέτρων αλλά και κλιμάκωση στο ίδιο το ποσό του επιδόματος ανάλογα με τη γεωγραφική ζώνη στην οποία κατοικεί κάθε δικαιούχος.

Στόχος είναι αφενός...

Ενεργειακοί ηγέτες και… παρίες του 2014

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιοπηγες
Η λίστα που καταρτίζει κάθε χρόνο το έγκυρο πρακτορείο Platts αποτελεί σημείο αναφοράς για την αγορά της ενέργειας, αφού οι εταιρείες από όλους κλάδους (πετρέλαιο, ηλεκτρισμός, άνθρακας) κατατάσσονται με βάση τέσσερα βασικά κριτήρια, που είναι ο κύκλος εργασιών ,τα κέρδη, η αξία των παγίων και η απόδοση των επενδύσεών τους. 

Στη φετινή λίστα που παρουσιάστηκε προχθές και αφορά στο 2014 οι μεγάλοι της αγοράς πετρελαίου συνεχίζουν να κυριαρχούν, ωστόσο κάνουν ήδη την εμφάνισή τους ορισμένες τάσεις που εκτιμάται ότι θα ενισχυθούν φέτος κυρίως εξαιτίας της πτώσης της τιμής του πετρελαίου.

Έτσι οι αποκαλούμενοι "oilmajors” διατηρούν τη θέση τους στην κορυφή της λίστας, ωστόσο φέτος η θέση τους εμφανίζεται σχετικά πιο αδύναμη συγκριτικά με τις εταιρείες ηλεκτρισμού και κάποιους παίκτες της αγοράς άνθρακα, κυρίως εξαιτίας της κατάρρευσης των τιμών.

Για 11η συνεχόμενη χρονιά στην κορυφή της λίστας βρίσκεται...

Νέος γύρος περικοπών και αποεπενδύσεων από British Petroleum


Στον τρίτο γύρο περικοπών δαπανών και αποεπενδύσεων περιουσιακών στοιχείων προχωράει τώρα η ΒΡ, στην προσπάθειά της να προσαρμοσθεί σε μια παρατεταμένη περίοδο χαμηλών τιμών του πετρελαίου και διαρκώς μειούμενων κερδών. Ο βρετανικός ενεργειακός κολοσσός ανακοίνωσε χθες ότι οι κεφαλαιακές του δαπάνες θα περιορισθούν φέτος στα 19 δισ. δολάρια –οι προηγούμενες εκτιμήσεις της μιλούσαν για 20 δισ. δολάρια–, ενώ το 2017 θα περικοπούν περαιτέρω στα 17 με 19 δισ. δολάρια. Είναι η τρίτη φορά που η BP μειώνει τον στόχο των δαπανών της για το τρέχον έτος, ενώ ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε δαπάνες από 24 έως 26 δισ. δολάρια.

Εξάλλου, από το 2010 και την ολέθρια διαρροή πετρελαίου από την πλατφόρμα της στον Κόλπο του Μεξικού, η ΒΡ έχει...

Σύνταξη 100 μεγαλοστελεχών ίση με 50 εκατ. υπαλλήλων

Χρηματιστήριο Νέας Υόρκης
Η ψαλίδα πλουσίων και φωχών στις ΗΠΑ είναι πραγματικά πολύ μεγάλη και αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει μελέτη για τις συντάξεις στη χώρα, που διενήργησαν δύο «δεξαμενές σκέψης».

Το αποτέλεσμα ήταν συντριπτικό: 100 επικεφαλής αμερικανικών επιχειρήσεων, μερικοί από τους οποίους ακόμη εν ενεργεία, λαμβάνουν συντάξεις ίσες με αυτές που παίρνουν 50 εκατ. νοικοκυριά στις ΗΠΑ, δηλαδή σχεδόν οι μισές οικογένειες της χώρας.

280.000 δολάρια τον μήνα

Όπως έγινε γνωστό από τα στοιχεία που έδωσαν το Center for Effective Government και το Institute for Policy Studies, αυτοί οι ...