Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Βράβευση του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ στα “Bravo Sustainability Awards 2017”

Από το worldenergynews.gr
Για τις συνολικές επενδύσεις που έχει πραγματοποιήσει με στόχο την προώθηση της Βιώσιμης Ανάπτυξης, τιμήθηκε ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ στα φετινά Βραβεία “Bravo Sustainability Awards 2017”, η Τελετή Απονομής των οποίων πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25 Μαΐου 2017, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Την Τιμητική Διάκριση Βιώσιμης Ανάπτυξης παρέλαβε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ. Ο κος Ευστάθιος Τσοτσορός, συμμετείχε και στο πάνελ διαλόγου της εκδήλωσης, με θέμα: «Μπορεί η Βιώσιμη Ανάπτυξη να αποτελέσει μοχλό επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας: με ποιόν τρόπο και με ποιες πολιτικές;», στο οποίο επίσης..

«Παγιδεύτηκαν» οι ασφαλισμένοι με βαρέα - Αντιμετωπίζονται σαν να έχουν ένσημα μικτής ασφάλισης!

Από το .newsbomb.gr

ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ Η ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ 0,075% ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΛΟΓΩ ΒΑΡΕΩΝ

Η νέα εγκύκλιος-«βόμβα» είναι σαφής. Ο ΕΦΚΑ καταργεί την προσαύξηση 0,075% σε όσους έχουν βαρέα ένσημα, έτσι ώστε η συγκεκριμένη κατηγορία εργαζομένων να βγαίνει εφεξής στη σύνταξη με τα προβλεπόμενα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης ανά περίπτωση.

Αλλάξει και επίσημα το καθεστώς χορήγησης της σύνταξης για όσους έχουν βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα. Ο ασφαλιστικός νόμος του Γιώργου Κατρούγκαλου θα δίνει..

Ένα κινδυνολογικό παραμύθι τόσο παλιό, που ο δράκος του έχει ψοφήσει!


Από το greeklignite.blogspot.gr
Στις 18-20/5 έγινε στην Αθήνα το 2ο συνέδριο της ΜΚΟ Hellenic Association for Energy Economics (HAEE,  Ελληνική Εταιρεία Ενεργειακής Οικονομίας), με θέμα "Το τοπίο στη νέα εποχή της ενεργειακής μετάβασης: προκλήσεις, επενδυτικές ευκαιρίες και τεχνολογικές καινοτομίες". Πολλοί ήταν οι συμμετέχοντες, αλλά για κάποιο ιδιαίτερο προφανώς λόγο είδαμε να προβάλλεται ιδιαίτερα η τοποθέτηση του αντιπρόεδρου του ΣΕΒ, που είναι ταυτόχρονα αντιπρόεδρος της Elpedison, πρόεδρος της Ελ.Τεχ. "Άνεμος" και πρόεδρος της ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Επειδή προφανώς "επανάληψις μήτηρ πάσης μαθήσεως" ανέλαβε να μας ξαναθυμίσει τις απόψεις του "αιολικού και αεριά" επιχειρηματία ο μόνος δημοσιογράφος του οποίου άρθρο είχε αναγκαστεί να διαψεύσει πέρυσι η ΔΕΗ ως "ανυπόστατο, συκοφαντικό και δυσφημιστικό".

Ποια λοιπόν φέρεται να ήταν η τοποθέτηση στο συνέδριο; Και τα δυο δημοσιεύματα, τα οποία μοιάζουν περισσότερο με δελτίο τύπου παρά με ρεπορτάζ, συμφωνούν πως

Αναταράξεις στην Petrofac

Από το energy.reporter.com.cy
Σε αναστολή των αρμοδιοτήτων του μέχρι νεωτέρας έχει θέσει η Petrofac τον Chief Operating Officer, Marwan Chedid, εξαιτίας των ερευνών σε βάρος του.

Ο Marwan Chedid, ο οποίος παραιτήθηκε από το ΔΣ της Petrofac, βρίσκεται στο στόχαστρο των αρχών του Ηνωμένου Βασιλείου, οι οποίες στις 12 Μαΐου ανακοίνωσαν ότι είχαν ξεκινήσει έρευνα στις δραστηριότητες της πετρελαϊκής εταιρείας με την υποψία «δωροδοκίας, διαφθοράς και ξέπλυμα χρήματος».

Η έρευνα από το γραφείο υποθέσεων απάτης του Ηνωμένου Βασιλείου συνδέεται με..

Βουλγαρία: Απαλλάχθηκε η ρωσική Lukoil από κατηγορίες μονοπωλιακής πολιτικής

Από το worldenergynews.gr
Η ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Lukoil απαλλάχθηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της Βουλγαρίας για την κατηγορία της μονοπωλιακής πολιτικής, όπως έγινε γνωστό σήμερα (26/5).

Η έρευνα ξεκίνησε μετά την ανάπτυξη στην περιοχή της Βάρνας μιας αλυσίδας πρατηρίων καυσίμων χαμηλού κόστους με την επωνυμία Tradenet Varna, η οποία συνδέεται με τον επιχειρηματία Veselin Mareshki και η οποία επεκτάθηκε πρόσφατα και στην πρωτεύουσα Σόφια.

Η Βουλγαρική Επιτροπή Ανταγωνισμού ξεκαθάρισε, ότι..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕΣΑ

Συναδέλφισσες – οι

Μετά την ολοκλήρωση μιας σειράς γεγονότων, του έκτακτου Δ.Σ. του Π.Σ.Ε.Ε.Π και 2 γενικών συμβουλίων, θέλουμε να σας ενημερώσουμε για τις θέσεις μας.

· Ένταξη συναδέλφων στο..

ΝΑ ΔΙΑΛΕΥΚΑΝΘΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟ

Από το gsee.gr
Η ΓΣΕΕ εκφράζει την οργή και την αγανάκτησή της για το νέο εργατικό ατύχημα, αυτή τη φορά στην εταιρεία υγραερίου TOP GAS στον Ασπρόπυργο, που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών εργαζομένων, οι δύο εκ των οποίων νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση στην εντατική του Αττικού Νοσοκομείου.

Απαιτούμε από το Υπουργείο Εργασίας και το ΣΕΠΕ να προχωρήσουν άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να διαλευκανθούν τα αίτια του ατυχήματος και να αποδοθούν ευθύνες όπου αυτές αναλογούν.

Είναι αδιανόητο..

ΕΚΕΔΑ: ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ TOPGAS

Στην εταιρία TOP GAS στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου συνέβη ένα ακόμα εργατικό ατύχημα με αποτέλεσμα δύο συνάδελφοί μας να νοσηλεύονται στις Μ.Ε.Θ. των νοσοκομείων Αττικό και Άγιος Σάββας, ενώ ο τρίτος με ελαφρύτερα τραύματα μετά τις πρώτες βοήθειες από το Αττικό Νοσοκομείο επέστρεψε σπίτι του.

Το ΕΚΕ-ΔΑ μαζί με το ΚΕΠΕΚ επισκέφθηκε τον χώρο ζητώντας την πλήρη διαλεύκανση ως προς τα αίτια του ατυχήματος.

Αναμένοντας την έκθεση του ΚΕΠΕΚ θα επανέλθουμε..

Είδε ή δεν είδε ο Τσίπρας τους ...πετρελαιάδες;

Από το newmoney.gr
Η συνεργασία της κολοσσιαίας ExxonMobil με την Total και τα Ελληνικά Πετρέλαια που προδιαγράφεται και γενικότερα «παίζει» στα ΜΜΕ σχεδόν θεωρείται ...δεδομένη.

Έρχεται, λοιπόν, εκείνη η μέρα που, ενώ το πράγμα κοντεύει να εξελιχθεί σαν το παραμύθι με τον βοσκό, τα πρόβατα και την επίθεση του λύκου, οι Αμερικανοί εμφανίζονται και βλέπουν τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Δραγασάκη και τον αρμόδιο υπουργό Ενέργειας Σταθάκη. Ακολουθούν επίσημες λιτές ανακοινώσεις, χωρίς πάντως οποιαδήποτε νύξη σε υπογραφές και τα σχετικά.

Ακολουθούν νέες διαρροές..

Το Ιράν προσκαλεί επενδυτές για την ανάπτυξη τεράστιων πετρελαϊκών κοιτασμάτων

Από το worldenergynews.gr
Πρόσκληση σε εγχώριους και ξένους επενδυτές για την μελλοντική ανάπτυξη τεράστιων κοιτασμάτων πετρελαίου της χώρας απηύθυνε σήμερα (26/5) ο διευθυντής Επενδύσεων στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης (IDRO) του Ιράν Fardad Daliri σε διεθνή βιομηχανική έκθεση στην Τεχεράνη.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά..

Οι διαφορές κυβέρνησης-Λάτση στα ΕΛΠΕ και η «χρυσή τομή»

Από το euro2day.gr
Συμβιβαστική φόρμουλα προωθείται για την εκτόνωση της κατάστασης ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον όμιλο Λάτση, για τα ΕΛ.ΠΕ.

Καλά ενημερωμένες πηγές αναφέρουν ότι με αφορμή το θέμα που άνοιξε η Paneuropean Oil & Industrial Holdings (συμφερόντων του ομίλου Λάτση) για ενεργότερη συμμετοχή του μετόχου στη διοίκηση, δρομολογείται η δημιουργία θέσεων με εκτελεστικές αρμοδιότητες στο διοικητικό συμβούλιο των ΕΛ.ΠΕ.

Μία εξ αυτών θα είναι του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου.

«Το γοργόν και χάριν έχει» στη συνεργασία ΕΛΠΕ, ExxonMobil, Total – Αύγουστο το αίτημα, αρχές 2018 οι σεισμικές έρευνες

Από το worldenergynews.gr
Τον Αύγουστο αναμένεται να υποβληθεί επισήμως στην ελληνική κυβέρνηση το αίτημα των Ελληνικών Πετρελαίων, της ExxonMobil και της Total για την απόκτηση του δικαιώματος πραγματοποίησης ερευνών υδρογονανθράκων στη θαλάσσια περιοχή του Ιουνίου έως και τις νοτιοδυτικές ακτές της Κρήτης. 

Αυτή τη στιγμή στελέχη των τριών εταιριών συνεργάζονται προκειμένου να καθοριστεί σαφώς η θαλάσσια περιοχή για την οποία θα υποβληθεί το αίτημα. 

Στόχος είναι να έχουν καταλήξει ως το τέλος Ιουνίου στην οριοθέτηση της περιοχής που θα διεκδικήσουν προκειμένου να υποβάλουν το αίτημα τον Αύγουστο. 

Σύμφωνα με το καταρχήν χρονοδιάγραμμα που έχει διαμορφωθεί από..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ ΓΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ TOP GAS


Έως πότε εργαζόμενοι θα πληρώνουν με τη ζωή τους τον αγώνα τους για ένα μεροκάματο?
Έως πότε η εργοδοτική ασυδοσία και το κέρδος θα είναι πάνω από ανθρώπινες ζωές?
Πότε επιτέλους θα ενεργοποιηθούν όλοι οι αρμόδιοι-αναρμόδιοι φορείς για να ελέγξουν νομιμότητα η μη εργασιών λειτουργίας και τήρησης κανόνων υγιεινής και ασφάλειας?

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας με αφορμή το τραγικό περιστατικό που..