Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

Το διυλιστήριο Phillips 66 Alliance επανεκκινεί την μονάδα παραγωγής βενζίνης

Από το worldenergynews.gr
Η Phillips 66 επανεκκίνησε τη μονάδα παραγωγής βενζίνης δυναμικότητας  249.700 βαρελιών την ημέρα (bpd) Alliance,  στο  διυλιστήριο της Λουιζιάνα, τη Δευτέρα 23/7/2018 , σύμφωνα με  πηγές του reuters.
Η μονάδα ρευστοποιημένης καταλυτικής πυρόλυσης που παράγει..

Αφθονεί σε ορυκτά καύσιμα η Αφρική χάρη στους «πλούσιους» επενδυτές

Από το worldenergynews.gr
Σύμφωνα με την έκθεση της Oil Change International, που εδρεύει στις ΗΠΑ, κάθε χρόνο περίπου 20 δισεκατομμύρια δολάρια από κυβερνητικά χρηματοδοτούμενα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα σε όλο τον κόσμο ρέουν σε ενεργειακά έργα στην Αφρική τα οποία υποστηρίζουν κυρίως την ανάπτυξη ορυκτών καυσίμων.

Ωστόσο, η Oil Change International επικεντρώνεται στην έκθεση του πραγματικού κόστους των ορυκτών καυσίμων και στη διευκόλυνση της μετάβασης προς την καθαρή ενέργεια.

Η έκθεση ανέφερε ότι..

Νίκος Νικολόπουλος – Δεκατρία καυτά ερωτηματικά για την πώληση των ΕΛΠΕ από το ΤΑΙΠΕΔ και την εμπλοκή της Glencore

Από το mikrometoxos.gr
Δεκατρία «καυτά» ερωτήματα σχετικά με την πώληση των ΕΛΠΕ από το ΤΑΙΠΕΔ θέτει προς τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς Οικονομικών και Οικονομίας και Ανάπτυξης ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, Νίκος Νικολόπουλος με κοινοβουλευτική παρέμβασή του.

Σε αυτή, ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής κάνει λόγο για κατάπληξη που προξενούν όσα εξελίσσονται γύρω από το «πετράδι» της οικονομικής ζώνης της χώρας τα ΕΛΠΕ, σημειώνοντας πως το ΤΑΙΠΕΔ…

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ Ε.Α.Σ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ

Από το gsee.gr
Η ΓΣΕΕ στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, οι οποίοι αγωνίζονται για την διάσωση της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας, διεκδικώντας να σταματήσει η οικονομική ασφυξία και να εξοφληθούν τα δεδουλευμένα τους.

Το κλίμα αβεβαιότητας στα αμυντικά συστήματα, η έλλειψη σχεδιασμού για το μέλλον και η επαπειλούμενη οικονομική κατάρρευση, χρεώνονται στα αρνητικά της παρούσας Κυβέρνησης, η οποία και σε αυτή ..

ΕΛΠΕ: Υπογραφή συμφωνίας πώλησης του ΔΕΣΦΑ

Από το bankingnews.gr
Στο πλαίσιο της διαδικασίας πώλησης ποσοστού 66% του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΣΦΑ (31% για το ΤΑΙΠΕΔ και 35% για την ΕΛΠΕ ΑΕ), η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΑΕ ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι ..

Η μεγαλύτερη γέφυρα στον κόσμο «πατά» σε 4 τεχνητά νησιά

Από το naftikachronika.gr
Η Κίνα μετά από έξι χρόνια προετοιμασίας, οκτώ χρόνια κατασκευής και κόστος περίπου $16,8 δις, ολοκλήρωσε την μακρύτερη τεχνητή γέφυρα στον κόσμο. Η γέφυρα αυτή συνδέει τις πόλεις Χονγκ Κονγκ- Ζουχάι- Μακάο. H κατασκευάστρια κοινοπραξία περάτωσε μάλιστα τις μεγάλες εργασίες κατασκευής στις 31 Δεκεμβρίου 2017 όπως είχε προγραμματιστεί, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Xinhua.

Η γέφυρα θεωρείται το πιο αποτελεσματικό δίκτυο μεταφορών και μειώνει το χρόνο ταξιδιού μεταξύ Χονγκ Κονγκ και Ζουχάι από τρεις ώρες σε μόλις 30 λεπτά. Η επέκταση της κυκλοφορίας των αυτοκινητόδρομων, των σιδηροδρόμων και των λιμένων, αποτελεί..

Η εκτίμηση του CEO της Rosneft για τη διακύμανση των τιμών του πετρελαίου μέχρι το τέλος του 2018

Από το worldenergynews.gr
Tη δική του εκτίμηση για τη διακύμανση της τιμής του πετρελαίου μέχρι το τέλος του 2018 έκανε ο  CEO της Rosneft, Igor Sechin, λέγοντας ότι θα παραμείνει μεταξύ 75 και 80 δολάρια ανά βαρέλι.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της συνέντευξης που έδωσε στο ρωσικό πρακτορείο tass, υπογράμμισε ότι: «Ο προϋπολογισμός μας βασίζεται..

ΗΠΑ: Το Τέξας θα καταστεί σύντομα ο τρίτος μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου παγκοσμίως

Από το naftemporiki.gr
Η αμερικανική πολιτεία του Τέξας αναμένεται να ξεπεράσει το Ιράν και το Ιράκ το επόμενο έτος στην παραγωγή πετρελαίου, καθώς οι τιμές των γεωτρήσεων πέφτουν και η παραγωγή εκρήγνυται έξω από την Πέρμια Λεκάνη του Δυτικού Τέξας, σύμφωνα με το CNN.

Μέχρι το επόμενο έτος, η παραγωγή πετρελαίου του Τέξας πρόκειται ..

Πώς θα επηρεαστούν οι τιμές του αργού πετρελαίου από τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας;

Από το capital.gr
Το αργό πετρέλαιο είχε μια καλή αρχή το 2018. Το εμπόρευμα άγγιξε τα 80 δολάρια το βαρέλι για πρώτη φορά σε σχεδόν τέσσερα χρόνια, μετά την απόφαση του Οργανισμού Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (ΟΠΕΚ)  να παρατείνει τη μειωμένη παραγωγή πετρελαίου μέχρι το τέλος του έτους. Οι πετρελαϊκές εταιρείες, όπως η Chevron επωφελήθηκαν καθώς αυξήθηκαν οι τιμές. Ωστόσο, καθώς ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας γίνεται όλο και πιο έντονος, το αργό πετρέλαιο φαίνεται να δέχεται σοβαρό πλήγμα. Οι τιμές του πετρελαίου Brent μειώνονται..

ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ..