Παρασκευή 23 Απριλίου 2021

OPEC: Καλεί τα Μέλη του να Πείσουν Κυβέρνηση και Βουλή των ΗΠΑ να Μην Ψηφιστεί Νομοσχέδιο που τον «Στοχοποιεί» για Αθέμιτες Πρακτικές

 


Ο OPEC ενθαρρύνει τα μέλη του να δραστηριοποιηθούν διενεργώντας επαφές με την κυβέρνηση των ΗΠΑ ώστε να μην προχωρήσει η ψήφιση ενός προτεινόμενου νομοσχεδίου εναντίον στο καρτέλ των πετρελαιοπαραγωγών χωρών, και το οποίο έχει γίνει γνωστό ως NOPEC, και να εξηγήσει ότι η έγκριση του νομοσχεδίου αυτού θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τα συμφέροντα των ΗΠΑ στο εξωτερικό, όπως μεταδίδει το Reuters. Μια επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων ενέκρινε κατ' αρχήν νομοσχέδιο αυτήν την εβδομάδα για να ανοίξει ο δρόμος για αγωγές ενάντια στον OPEC για αθέμιτες..

ΕΛΠΕ: ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΙ ΓΙΑ 13Η ΧΡΟΝΙΑ ΝΕΟΕΙΣΑΧΘΕΝΤΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ



Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, στο πλαίσιο του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «360ο Ενέργειες», επιβραβεύει για 13η συνεχή χρονιά, τους νεοεισαχθέντες φοιτητές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση κατά το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021.

Η επιβράβευση αφορά αποφοίτους Γενικών Ενιαίων Λυκείων ή Επαγγελματικών Λυκείων του 2020, που εισήχθησαν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, μέσω της ..

PDVSA's refining boost leaves crude exports short of blendstocks

 



Venezuela’s state oil company PDVSA is increasingly using its limited output of medium and light crude for refining, resulting in shortages for blending operations to produce exportable grades, seven people close to the matter said.

Petroleos de Venezuela typically utilizes most of the country’s lightest crude production for blending operations for..

Το διυλιστήριο της S.Africa Engen θα μετατραπεί σε τερματικό αποθήκευσης

 


Το παλαιότερο διυλιστήριο αργού πετρελαίου της Νότιας Αφρικής, το εργοστάσιο 120.000 βαρελιών ημερησίως που διαχειρίζεται η Engen (Enref), θα μετατραπεί σε νέα εγκατάσταση αποθήκευσης επειδή το διυλιστήριο δεν είναι πλέον βιώσιμο μακροπρόθεσμα, ανέφερε η εταιρεία.

Το διυλιστήριο, που βρίσκεται στην ανατολική ακτή της πόλης Ντάρμπαν, έκλεισε από πυρκαγιά τον Δεκέμβριο που έπληξε το εργοστάσιο που προμηθεύει..

ΕΥΧΕΣ ΓΣΕΕ

 


Αντ .Φώσκολος – Γ. Μπασιάς : Η Αλήθεια για τους Υδρογονάνθρακες στην Ελλάδα

 


Γρηγόρης Στεργιούλης / Ταφόπλακα στην ενεργειακή αυτονομία της χώρας



 «Υπάρχει σχέδιο αποβιομηχάνισης της χώρας, μπαίνει ταφόπλακα στην εξόρυξη και παραγωγή υδρογονανθράκων και σφραγίζεται η ενεργειακή εξάρτηση της χώρας»

Τον κίνδυνο της αποβιομηχανοποίησης και διαιώνισης της ενεργειακής εξάρτησης επισήμανε, μιλώντας..

Τηλεδιάσκεψη βουλευτών του ΚΙΝΑΛ με τους εκπροσώπους των εργαζομένων της Kavala Oil

 


Με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις στην επιχείρηση εξόρυξης υδρογονανθράκων στον Πρίνο πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 22 Απριλίου 2021 τηλεδιάσκεψη με την συμμετοχή του Γιώργου Αρβανιτίδη, Βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης, της Χαράς Κεφαλίδου, Βουλευτή Δράμας, του Δημήτρη Μάντζου, Διευθυντή ΚΟ Κινήματος Αλλαγής, επιστημονικών συνεργατών της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής, του Ιορδάνη Χοροζίδη, του Παναγιώτη Μαμτσαδέλη και του..

Έρευνα υδρογονανθράκων: Προς αποχώρηση τα ΕΛΠΕ από τα χερσαία οικόπεδα – Στο δημόσιο επιστρέφουν «Άρτα- Πρέβεζα» και «Β.Δ. Πελοπόννησος»

 


Τα Ελληνικά Πετρέλαια φαίνεται ότι παίρνουν τη σκυτάλη από τη Repsol και προχωρούν σε περιορισμό της παρουσίας τους στον τομέα έρευνας κι εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στη χώρα μας.

Για την ακρίβεια ο ελληνικός πετρελαϊκός όμιλος φέρεται να περιορίζει την έκθεση του στις επισφαλείς, πλέον, επενδύσεις στο upstream. Σύμφωνα με πληροφορίες, το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του, αποφάσισε..