Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Επείγουσα γεώτρηση από Total - Επιστρέφει στο οικόπεδο 11

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιοπηγες
Επείγουσες συναντήσεις πραγματοποιεί επιτελείο στελεχών του γαλλικού κολοσσού TOTAL με εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, σε μια προσπάθεια να κινήσει τις διαδικασίες για επίσπευση γεώτρησης στο τεμάχιο 11 της κυπριακής ΑΟΖ. Κι αυτό, τη στιγμή που μέχρι πρόσφατα είχε διαφανεί ότι μειώνει το ενδιαφέρον της.

Τα τελευταία 24ωρα το επιτελείο της TOTAL στη Λευκωσία διερευνά στις επαφές του αν υπάρχει δυνατότητα για διαδικασίες-εξπρές, που θα της εξασφαλίσουν τις άδειες και εγκρίσεις για εργασίες σε στεριά και θάλασσα για γεώτρηση στο  τεμάχιο 11 το συντομότερο δυνατό.

Μάλιστα έχει προγραμματίσει και δεύτερη γεώτρηση αμέσως μετά στις παρυφές του υποθαλάσσιου όρους του «Ερατοσθένη», όπου πιθανότατα εκτός από φυσικό αέριο να αναζητήσει και πετρέλαιο.

Δεν κρύβουν, ότι με τα νέα...

Εκθεση - κόλαφος: Η Ελλάδα είναι η χώρα με τις μεγαλύτερες κοινωνικές αδικίες


Η Ελλάδα είναι η χώρα με τις μεγαλύτερες κοινωνικές αδικίες στην ΕΕ εξαιτίας της κρίσης, υποστηρίζει έρευνα του γερμανικού ινστιτούτου Bertelsmann.

Σύμφωνα με την έκθεση Social Inclusion Monitor Europe για φέτος, η χώρα κατατάσσεται στην...

ΠΟΠΕΚ: Προϋπόθεση η γνωστοποίηση των τιμών σε όλα τα στάδια διακίνησης καυσίμων


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (Π.Ο.Π.Ε.Κ.), ανακοίνωσε σήμερα ότι στα πλαίσια λειτουργίας του υγιούς ανταγωνισμού στον ευρύτερο χώρο της Αγοράς Πετρελαιοειδών, θέτει ως προϋπόθεση προς κάθε κατεύθυνση την γνωστοποίηση των τιμών και διαφάνεια τιμολόγησης των πετρελαιοειδών προϊόντων σε όλα τα στάδια διακίνησης και διάθεσης αυτών.

Πιο αναλυτικά, η ΠΟΠΕΚ σημειώνει...

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ !...

24 ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ
Η ΓΣΕΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τις νέες και τους νέους όλης της χώρας στην 24ωρη Γενική Απεργία την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου, στο συλλαλητήριο των συνδικάτων στην Αθήνα στις 11.00π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος και στα κατά τόπους συλλαλητήρια των Εργατικών Κέντρων.

Η κυβέρνηση αθετώντας τις προεκλογικές της δεσμεύσεις συνεχίζει τις πολιτικές της τιμωρητικής λιτότητας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης, εφαρμόζοντας ένα νέο σκληρό μνημόνιο με επαχθείς όρους, προχωρώντας σε νομοθετήματα που καταργούν κάθε παροχή και κοινωνική ασφάλεια.

Για τη ΓΣΕΕ η 24ωρη Γενική Απεργία και τα συλλαλητήρια στις 12 Νοέμβρη αποτελούν τη «μητέρα των μαχών» απέναντι στη...

Ασκήσεις ισορροπίας για τις πετρελαϊκές


Καθώς οι τιμές του αργού παραμένουν χαμηλές, η ρευστότητα αποτελεί σήμερα υψίστης σημασίας για τις εταιρίες, όπως και τα μερίσματα για τους επενδυτές. Όπως αναφέρει το Bloomberg, οι τρεις μεγαλύτεροι παραγωγοί της Ευρώπης πρόκειται να διατηρήσουν οκτώ δισ. δολάρια το χρόνο σε μετρητά δίνοντας στους επενδυτές την επιλογή να πληρωθούν σε μετοχές, σε μία προσπάθεια να προστατεύσουν και τις δύο πλευρές.

Σύμφωνα με τον Jean-Pierre Dmirdjian, αναλυτή της Liberum Capital, οι Royal Dutch Shell, Total και BP σχεδιάζουν να κρατήσουν αυτό το ποσό, το οποίο αντιστοιχεί στο 8,5% των συνολικών μετρητών και των ισοδύναμων στα βιβλία τους, καθώς προσπαθούν να μειώσουν τις δαπάνες.

Οι ισολογισμοί των πετρελαιοπαραγωγών εταιριών δέχονται πίεση καθώς οι ...

Η νέα τεχνολογία εξερεύνησης εξασφαλίζει πετρέλαιο για δεκαετίες


Η πρόοδος στην τεχνολογία εξερεύνησης πετρελαίου και φυσικού αερίου εξασφαλίζει ότι ο κόσμος δεν είναι πλέον σε κίνδυνο εξάντλησης αυτών των πόρων, όπως ανακοίνωσε ο ενεργειακός κολοσσός BP.

Χάρη στις επενδύσεις σε υπερυπολογιστές, τη ρομποτική και τη χρήση χημικών ουσιών για τη βέλτιστη εξαγωγή των διαθέσιμων αποθεμάτων, τα προσβάσιμα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου σχεδόν θα διπλασιαστούν έως το 2050.

Μαζί με την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της πυρηνικής ενέργειας, ο κόσμος θα διαθέτει περισσότερες από 20 φορές το ποσό της ενέργειας που χρειάζεται για να καλύψει τις καταναλωτικές του ανάγκες, παρά την αυξανόμενη ζήτηση.

«Οι ενεργειακοί πόροι είναι άφθονοι. Οι ανησυχίες για εξάντληση του πετρελαίου και του φυσικού αερίου έχουν εξαφανιστεί», δήλωσε ο Ντέιβιντ Έιτον, Διευθυντής Τεχνολογίας της BP.

Με τη χρήση των...