Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020

Exxon Mobil – Chevron: Δύο πετρελαϊκοί κολοσσοί, δύο διαφορετικές στρατηγικές, το ίδιο (μηδενικό) αποτέλεσμα

Από το mononews.gr
Την ώρα που όλοι, από τους περιβαλλοντολόγους μέχρι τους επενδυτές εκφράζουν τον προβληματισμό τους για τα ορυκτά καύσιμα, και οι αμερικανικοί ενεργειακοί κολοσσοί Exxon Mobil Corp. και Chevron Corp. ακολουθούν εντελώς διαφορετικές προσεγγίσεις αντιμετώπισης, καθώς προσπαθούν να ξεπεράσουν τη θύελλα.

Το πρόβλημα είναι ότι καμία..

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗ ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ

Από το gsee.gr
Η ΓΣΕΕ απαιτεί την άμεση παρέμβαση των ελεγκτικών μηχανισμών της πολιτείας ώστε να διαλευκανθούν τα ακριβή αίτια του πρόσφατου εργατικού ατυχήματος στη ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ που οδήγησε 4 εργαζόμενους να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Είναι αδιανόητο να συμβαίνουν..

Μεγάλο κοίτασμα φυσικού αερίου ανακάλυψε η Abu Dhabi National Oil - Πιο κοντά στην αυτάρκεια

Από το bankingnews.gr
Την ανακάλυψη ενός σημαντικού κοιτάσματος φυσικού αερίου ανακοίνωσαν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η κρατική εταιρία Abu Dhabi National Oil Co (Adnoc) διευκρίνισε πως το νέο κοίτασμα, που περικλείει περίπου 2.200 δισ. κυβικά μέτρα αερίου, βρίσκεται ανάμεσα στα εμιράτα του Ντουμπάι και του Αμπού Ντάμπι, των δύο μεγαλύτερων μελών της ομοσπονδίας, όπως μεταδίδει το Reuters.

«Αυτή η νέα ανακάλυψη ενισχύει..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αυτές τις στιγμές οι σκέψεις όλων των εργαζομένων είναι στραμμένες στους τέσσερις συνάδελφους που νοσηλεύονται με σοβαρά εγκαύματα ύστερα από έκρηξη που σημειώθηκε στις εγκαταστάσεις τις MOTOR OIL. 

Τους ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση και εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους δικούς τους ανθρώπους. 

 Απαίτηση όλων των εργαζομένων  είναι να..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΠΕΚΟ


Φόβοι για Σημαντική Κάμψη στην Παγκόσμια Ζήτηση Επηρεάζουν Αρνητικά τις Τιμές του Αργού

Από το energia.gr
Η συνεχιζόμενη εξάπλωση του κορωναϊού, κυρίως στην Κίνα, που μετρά 361 θύματα, αλλά και εκτός, όπου στις Φιλιππίνες σημειώθηκε ήδη ένας θάνατος, έχει δημιουργήσει τεράστια αναστάτωση στις διεθνείς αγορές με πολλούς παίκτες να προεξοφλούν αξιοσημείωτη κάμψη της οικονομικής ανάπτυξης της Κίνας τουλάχιστον το πρώτο τρίμηνο του έτους. Αντίστοιχος αναμένεται να είναι ο αντίκτυπος στην παγκόσμια οικονομική..

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ MOTOR OIL

Από το ekeda.gr
Ένα ακόμη εργατικό ατύχημα με αποτέλεσμα 4 συνάδελφοί μας να δίνουν μάχη για την ζωή τους.  Τους ευχόμαστε ολόψυχα να βγουν νικητές.

Το ατύχημα αυτό συνέβη στην εταιρεία MOTOR OIL.

Η μάστιγα των εργατικών ατυχημάτων..

ΣΥΡΙΖΑ: Έλλειψη βασικών μέτρων υγείας και ασφάλειας στις επιχειρήσεις

Από το energypress.gr
Την οδύνη του για «το τραγικό εργατικό ατύχημα στις εγκαταστάσεις της Motor Oil και τη συμπαράστασή του στους τέσσερις εργαζόμενους που νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση και στις οικογένειές τους», εκφράζει το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Εύχεται πλήρη και ταχεία ανάρρωση στους τέσσερις εργαζόμενους.

«Δυστυχώς», σημειώνει, «ένα ακόμα σοβαρό εργατικό ατύχημα..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΣΕΕΠ

Από το pseep.gr
Το σοβαρό εργατικό ατύχημα  στο διυλιστήριο της Motor Oil ξύπνησε τραγικές μνήμες σε όλους τους εργαζόμενους των ΕΛΠΕ και ανέδειξε για άλλη μια φορά πόσο επικίνδυνες είναι οι συνθήκες εργασίας στα διυλιστήρια.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας και ευχόμαστε ολόψυχα καλή δύναμη και ταχεία ανάρρωση  στους τραυματίες συναδέλφους μας από την Motor Oil οι οποίοι δίνουν σκληρή μάχη για την ζωή τους στις εντατικές μονάδες εγκαυμάτων.      
  
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι..