Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Από το gsee.gr
Ευρεία Σύσκεψη με τη συμμετοχή Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων καθώς και εκπροσώπων Επαγγελματοβιοτεχνών, Εμπόρων και Επιστημονικών φορέων, πραγματοποίησε σήμερα η ΓΣΕΕ, ώστε να καθορίσει την περαιτέρω δράση της Συνομοσπονδίας αλλά και για να συντονίσει τον αγώνα στο πλαίσιο μιας κοινωνικής συμμαχίας ενάντια στην πολιτική των μνημονίων.
Μια αντεργατική και φορομπηχτική πολιτική, η οποία..

Στρατηγικές συνεργασίες στην αγορά του LNG

Από το naftikachronika.gr
Δύο πετρελαϊκοί κολοσσοί, η ρωσική Gazprom και η αγγλο-ολλανδική Shell συζητούν θέματα διεύρυνσης της μεταξύ τους συνεργασίας, ιδιαίτερα στον κλάδο του υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), σύμφωνα με πρόσφατο δελτίο τύπου που εξέδωσε η ρωσική εταιρεία.

Σε συνάντηση που έγινε στην Αγία Πετρούπολη ο διευθύνων σύμβουλος της Gazprom Alexey Miller συζήτησε με τον Maarten Wetselaar, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της Shell, το ενδεχόμενο κατασκευής..

Ελληνική ΑΟΖ: Μυστικά, αλήθειες και παρασκήνιο

Από το news247.gr
ΑΟΖ: Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη. Από τα διάφορα ακρωνύμια που έχουν απασχολήσει κατά καιρούς την ελληνική κοινή γνώμη εκείνο της ΑΟΖ είναι ίσως το... πιο πολλά υποσχόμενο, αν και ανεκπλήρωτο. Συζητιέται έντονα τα τελευταία περίπου δέκα χρόνια, συχνά μάλιστα επισκιάζοντας το θέμα της υφαλοκρηπίδας.

Ως υφαλοκρηπίδα ορίζονται ο βυθός και το υπέδαφός του σε απόσταση έως 200 ναυτικά μίλια από τις ακτές. Ως ΑΟΖ, από την άλλη, ορίζεται..

Οι ενεργειακές προοπτικές της Ελλάδας ως το 2050

Από το fortunegreece.com
Αναλυτική μελέτη της Ακαδημίας Αθηνών εξετάζει τις παγκόσμιες εξελίξεις και το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η χώρα μας.

Μια σημαντική μελέτη της Ακαδημίας Αθηνών για τις ενεργειακές προοπτικές της Ελλάδας με ορίζοντα το 2050, αναδεικνύει ότι ο ενεργειακός κλάδος μπορεί να αποτελέσει υπό προυποθέσεις μοχλό ανάπτυξης της οικονομίας τις επόμενες δεκαετίες.

Τη μελέτη εκπόνησε ..